Μετά από 1 εβδομάδα συμβίωσης με το LockRight στο Jimny έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:
1. Το έβαλα αφαιρώντας τις χοντρές ροδέλες του διαφορικού (άφησα μόνο τις λεπτές όπως λέει και το manual), στο δρόμο δεν ξεμπλόκαρε πάντα και ομαλά (στην άσφαλτο) και στις στροφές με χαμηλή ταχύτητα το αυτοκίνητο σκορτσάριζε έντονα, στο χώμα με χαμηλές ταχύτητες (π.χ. σε επιτόπιους ελιγμούς) δεν ξεμπλόκαρε καθόλου.
2. Ξανακατέβηκε το διαφορικό και κατόπιν υποδείξεως ΟΛΩΝ των φίλων και γνωστών που έχουν τοποθετήσει το εν λόγω διαφορικό, φαγώθηκαν λίγο οι ροδέλες του LockRight όπως επίσης και το πίσω μέρος των πλανητών προκειμένου να ξεμπλοκάρει πιο εύκολα, όπως και έγινε τελικά στην πράξη.
3. Το διαφορικό δουλεύει καταπληκτικά εκτός δρόμου και στη βροχή που το δοκίμασα ξεμπλοκάρει εύκολα, το σκορτσάρισμα ελατώθηκε αλλά
παραμένει (η αλήθεια είναι ότι είναι εκνευριστικό), σε χιόνι, πάγο, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
4. Θέλω να σταθώ στο εξής σημείο, θεωρώ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να πωλείται ένα προϊόν και να πρέπει να "καταστρέψεις" στην ουσία το αμάξι σου (πλανάρισμα πλανητών και άρα ανάγκη αντικατάστασής τους σε περίπτωση που θέλει κάποιος να βγάλει το LockRight) για να το τοποθετήσεις. Πουθενά στο manual του εν λόγω προϊόντος δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο, υποθέτω ότι αν χρειαζόταν θα υπήρχε η ανάλογη προειδοποίηση ή οι κατάλληλες ροδέλες (με διαφορετικά πάχη). Δε νοείται να αγοράζεις ένα έτοιμο προϊόν και να χρειάζεται να κάνεις πατέντες για να το βάλεις. Μπορεί η τιμή του να είναι όντως μικρή συγκρινόμενη με άλλα lockers (π.χ. ARB) αλλά με το κόστος εγκατάστασης (βάλε-βγάλε μέχρι να το ρυθμίσεις σωστά) και την αντικατάσταση μερών του διαφορικού (πλανήτες) σε πιθανή απομάκρυνση του locker από το όχημα, η τιμή πλησιάζει αρκετά.
Υποτίθεται ότι παίρνουμε κάτι επώνυμο και αξιόπιστο για να μην κάνουμε μαϊμουδιές στα αυτοκίνητά μας και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, αν πρόκειται να είμαστε συνέχεια στα συνεργεία δεν έχει και πολύ νόημα. Από αυτά που γνωρίζω, τον τελευταίο καιρό σπάνε πολλά LockRight μετά τη διαδικασία τοποθέτησής τους και δε νομίζω ότι οφείλονται αποκλειστικά στους μηχανικούς που τα τοποθετούν, δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να γνωρίζει την πατέντα που πρέπει να κάνει για να βάλει κάτι το οποίο δεν αναφέρεται ρητά στις οδηγίες εγκατάστασης.
Αυτές είναι οι σκέψεις μου, περιμένω ν' ακούσω και τις δικές σας απόψεις στο θέμα...