Αποστολέας Θέμα: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει  (Αναγνώστηκε 7345 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NickSi

  • Jimny
  • Μηνύματα: 5603
  • Φύλο: Άντρας
  • jimny*.* = jimnyclub.com !!! Με τις υγειες σας!!!
    • Η πανελλήνια παρέα με τα jimny !
Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
« στις: Δεκέμβριος 29, 2005, 14:05 »
Επειδή έχετε ξεφύγει τελείως, ενώ εγώ θέλω να είμαι πάντα στο πνεύμα των ημερών, κρατήστε τη συνταγή μου για
Χριστουγεννιάτικο κέικ...

Συστατικά:
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλυτζάνι βούτυρο
χυμός λεμονιού
4 μεγάλα αυγά
καρύδια
1 μπουκάλι Johnnie Walker
2 φλυτζάνια αποξηραμένα φρούτα

Δοκιμάστε το Johnnie Walker για να ελέγξετε την ποιότητα.
Πάρτε μια μεγάλη γαβάθα και δοκιμάστε το ουίσκυ ξανά.
Για να βεβαιωθείτε για την ποιότητα, γεμίστε ένα φλυτζάνι και πιείτε.
Επαναλάβετε.

Βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει
μια μαλακή μπάλα. Προσθέστε ένα κουταλάκι σόδα. Ξαναχτυπήστε το.

Βεβαιωθείτε ότι το ουίσκυ είναι ακόμα εντάξει. Δοκιμάστε άλλο ένα
φλυτζάνι.

Σβήστε το μίξα. Σπάστε δυό αυτιά και προσθέστε τα στο μπώλ.
Ρίξτε και το φλυτζάνι με τα αποξηραμένα φρούτα.
Μιξάρετε το χτυπητό. Αν τα αποφρηραμένα ξούτα κολήσουν στο μαραφέτι του μίξερ ξύστε τα με ένα τσακαβίδι.

Δοκιμάστε το ουίσκυ για να ελέγξετε τη γεύση του.

Μετά, κοθκινήθτε δύο φλυτζάνια αλάτι. Ή κάτι τέτοιο. Ποιόθ ενδιαφέρεται?

Ελέγξτε το ουίκι. Τώρα στρίψτε το λεμόνι και στραγκίστε τα καρύδια σας.

Προσθέστε ένα τραπέδι.

Προσθέστε και ένα κουταλάκι ζάχαρη ή κάτι άλλο. Ό,τι βρήτε τέλοθ
πάντων. Λαδώθτε το φούρνο και κατουρήθτε στο πθυγείο.

Ανάπθτε το κέικ θτουθ 350 βαθμούθ. Μη κθεχάθετε να χτυπήθετε το
μίκθερ.

Πετάκθτε το μπωλ έκθω απο το παράθυρο.
Ελέγκθτε το ουίκι κθανά και πηγαίνετε θτο κρεβατι…

Χέθτα όλα και ρίκθτο θτον ύπνο...
Αντε... Xαλά Κριθτούγεννα ευτυχιθμένοθ ο ερχόμενοθ και του χρόνου θπίτια μαθ !!!
Kουραστηκα και αηδιασα με καποιους "δηθεν"...   Πλεον, ΔΕΝ...       

Αποσυνδεδεμένος gc

  • Ομάδα Διαχείρισης.
  • Jimny
  • Μηνύματα: 2177
  • Φύλο: Άντρας
  • .Εκεί που πάει.
    • Suzuki Jimny Funs and Owners worldwide
Απ: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 29, 2005, 14:10 »
;D ;D ;D ;D ;D
www.erc.edu
www.ecosep.eu
www.phtls.org

If you want my attention, try bleeding...

Αποσυνδεδεμένος bilias_jr

  • Jimny
  • Μηνύματα: 1680
  • Φύλο: Άντρας
  • BARBARIAN
Απ: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 29, 2005, 14:11 »
Νικθι εδωθα στη μανα μου τη θυνταγη και μαλλον εκανε κατι λαθοθ γιατι δεν αιθανομαι καλα!

Αποσυνδεδεμένος NickSi

  • Jimny
  • Μηνύματα: 5603
  • Φύλο: Άντρας
  • jimny*.* = jimnyclub.com !!! Με τις υγειες σας!!!
    • Η πανελλήνια παρέα με τα jimny !
Απ: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 29, 2005, 14:13 »
Mηπως εβαλε johnie 12 ετων και σε "χαλασε"???  ;D ;D ;D
Kουραστηκα και αηδιασα με καποιους "δηθεν"...   Πλεον, ΔΕΝ...       

Αποσυνδεδεμένος bilias_jr

  • Jimny
  • Μηνύματα: 1680
  • Φύλο: Άντρας
  • BARBARIAN
Απ: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 29, 2005, 14:13 »
Λεθ χικ! 8)

kostas katsenos

  • Επισκέπτης
Απ: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 30, 2005, 15:47 »
ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
1 πακέτο μακαρόνια, Νο 6 ή Νο 7
1/2 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
2 κιλά αστακούς
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
αλάτι
άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.   Βράζετε τους αστακούς σε άφθονο νερό χωρίς αλάτι. Τραβάτε τους αστακούς και σουρώνετε τον ζωμό.
2.   Ωστόσο βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο για 2-3 λεπτά . Ρίχνετε τις ντομάτες με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και σιγοψήνετε για 5-7 λεπτά. Προσθέστε τα κομμάτια από την σάρκα του αστακού και συνεχίστε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
3.   Βράζετε τα μακαρόνια στο νερό που είχατε βράσει τους αστακούς . Σουρώνετε τα μακαρόνια, σερβίρετε και γαρνίρετε με τη σάλτσα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν έχετε γαρίδες ή μικρούς αστακούς ή καραβίδες τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε κι αυτά μέσα στη σάλτσα.
Επίσης μπορείτε να σερβίρετε τον αστακό κομμένο στη μέση από το κεφάλι προς την ουρά. Τον πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.

kostas katsenos

  • Επισκέπτης
Απ: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 30, 2005, 15:48 »
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ(για 6 άτομα)
1 κιλό γαρίδες, χοντρές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι
ρίγανη
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.   Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο.
2.   Προσθέτετε τις ξυσμένες ντομάτες όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη για να δέσει η σάλτσα.
3.   Αφήνετε να βράσουν 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ωστόσο βράζετε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά. Τις σουρώνετε και αφαιρείτε τα φλούδια, όχι όμως και τα κεφάλια.
4.   Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνετε μέσα τις γαρίδες. Τις αφήνετε να βράσουν για 15 ακόμη λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τις γαρίδες μπορείτε να τις σερβίρετε με βραστό ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.

kostas katsenos

  • Επισκέπτης
Απ: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 30, 2005, 15:49 »
ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΙΛΑΦΙ
ΥΛΙΚΑ(για 8 άτομα)
1 κιλό γαρίδες
2 φλιτζάνια τσ. ρύζι
3/4 φλιτζανιού τσ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι τσ. άσπρο κρασί
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.   Πλένετε και καθαρίζετε ωμές τις γαρίδες.
2.   Βάζετε τα κεφάλια με τα φλούδια σε κατσαρόλα και τα βράζετε με 5 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία . Σουρώνετε τον ζωμό από ψηλό τρυπητό και τον βάζετε στην άκρη.
3.   Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4.   Ρίχνετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν 2 -3 λεπτά. Προσθέτετε 5 φλιτζάνια ζωμό από τις γαρίδες και συμπληρώνετε με ένα ακόμα φλιτζάνι νερό. Αφήνετε τον ζωμό να βράσει καλά, τότε ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε και βράζετε 15 λεπτά περίπου σε υψηλή θερμοκρασία . Τέλος σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πεσέτα και αφήνετε το ρύζι να «τραβήξει» τα υγρά του.
5.   Σερβίρετε το γαριδοπίλαφο ζεστό με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

kostas katsenos

  • Επισκέπτης
Απ: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 30, 2005, 15:50 »
Τα παραπάνω ήταν για να σας ανοίξει η όρεξη και να κάνετε την ενότητα για τη μαγειρική.  Ο "ΣΕΦ" 8)

kostas katsenos

  • Επισκέπτης
Απ: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 30, 2005, 15:51 »
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
1 μέτριο χταπόδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνια τσ. κόκκινο κρασί
πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1-2 φύλλα δάφνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.   Πλένετε το χταπόδι καλά, αφαιρείτε το στόμα και τα μάτια και το κόβετε μικρά κομμάτια. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, ( το χταπόδι κατεβάζει από μόνο του νερό). Σιγοβράζετε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 25 λεπτά. Το νερό που θα κατεβάσει το χταπόδι το πετάτε.
2.   Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τη δάφνη. Σκεπάζετε και τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί. Θα χρειαστεί περίπου 40-45 ακόμα λεπτά ανάλογα αν το χταπόδι είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα κρασί, όχι όμως νερό.

kostas katsenos

  • Επισκέπτης
Απ: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 30, 2005, 15:52 »
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΦΤΑ
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
1 κιλό χταπόδι
1 πακέτο μακαρόνια κοφτά
1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
3 ντομάτες, τριμμένες (χωρίς την φλούδα) ή 1 κουταλιά πελτέ
1/2 φλιτζάνι τσ. κρασί κόκκινο
πιπέρι
ελάχιστο αλάτι (στα μακαρόνια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.   Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι. Έπειτα το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, για 7-9 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
2.   Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να πάρει μια βράση το χταπόδι για 10 τουλάχιστον λεπτά. Ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες ή τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό.
3.   Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 40-45 λεπτά αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.
4.   Μόλις το χταπόδι είναι σχεδόν ψημένο, προσθέτετε μπόλικο νερό (τουλάχιστον 6-7φλιτζάνια). Μόλις βράσει το νερό προσθέτετε τα μακαρόνια, τα οποία ανακατεύετε 2-3 μέχρι να ψηθούν καλά για να μην κολλήσουν. Τέλος ρίχνετε το πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό για .

kostas katsenos

  • Επισκέπτης
Απ: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 30, 2005, 15:53 »

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
1 κιλό χταπόδια
4 μεγάλα κρεμμύδια κoμμένα σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1/2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 φλιτζάνι τσ. κρασί κόκκινο
πιπέρι
2 φύλλα δάφνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.   Καθαρίζετε και κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 20 περίπου λεπτά ώστε να «πιει» το νερό τους.
2.   Ρίχνετε το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και τσιγαρίζετε για 6-8 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνετε να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία για 40-45 λεπτά.
3.   Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα μπαχαρικά σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 30 λεπτά. (Αν χρειαστεί, προσθέστε κι άλλο νερό).
4.   Σερβίρετε το στιφάδο ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

kostas katsenos

  • Επισκέπτης
Απ: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 30, 2005, 15:54 »
ΧΤΑΠΟΔΙ ΛΕΥΚΟ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
1 κιλό χταπόδι
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια κοκκάρι
1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι τσ. κόκκινο κρασί
1 κομμάτι κανέλλα ξύλο
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι πιπέρι
3-4 κόκκους μπαχάρι
2 κομματάκια πορτοκαλόφλουδα
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.   Πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο, σκεπάζετε και σιγοψήνετε το χταπόδι με τα υγρά τους για 25-30 λεπτά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε το χταπόδι, σε υψηλή θερμοκρασία για 6-8 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, σκεπάζετε και ψήνετε για 20 ακόμα λεπτά.
2.   Προσθέτετε την πορτοκαλόφλουδα, όλα τα μπαχαρικά και τα κρεμμύδια καθαρισμένα, πασπαλίζετε με την ζάχαρη, σκεπάζετε (χωρίς να τα ανακατέψετε) και ψήνετε για 25 ακόμα λεπτά.
3.   Με μια ρηχή τρυπητή κουτάλα ανακατεύετε προσεκτικά το φαγητό έτσι ώστε να μην «σπάσουν» τα κρεμμύδια. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 ακόμα λεπτά. Αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

kostas katsenos

  • Επισκέπτης
Απ: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 30, 2005, 15:54 »
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
1 κιλό ξιφία, κομμένο σε φέτες
1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.   Πλένετε τον ξιφία και τον τοποθετείτε σε ταψί. Σε μια λεκάνη ρίχνετε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την ρίγανη, το πιπέρι και το λεμόνι. Ανακατεύετε με το χέρι σας τις πατάτες, έτσι ώστε να τις «πιάσει» το λάδι, το λεμόνι και τα μπαχαρικά.
2.   Αδειάζετε τις πατάτες μαζί με την «σάλτσα» στο ταψί γύρω από το ψάρι. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 55 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

kostas katsenos

  • Επισκέπτης
Απ: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 30, 2005, 15:55 »
ΨΗΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ
ΥΛΙΚΑ
2 τσιπούρες, 1/2 κιλού
1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.   Καθαρίζετε, πλύνετε και σκουπίζετε τα ψάρια. Τα αλατίζετε, τα πιπερώνετε, τα τοποθετείτε σε ένα ευρύχωρο ταψί και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.
2.   Αναμιγνύετε το σκόρδο με τι μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.
3.   Σε ένα ταψί ρίχνετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Στρώνετε μέσα τις πατάτες και πασπαλίζετε με το μισό μίγμα του τυριού. Από πάνω βάζετε τα ψάρια, τα οποία πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μίγμα.
4.   Περιχύνετε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε για 50-55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 07, 2006, 15:33 από kostas katsenos »