Αποστολέας Θέμα: ΑΤ ή MT στο χιονι?  (Αναγνώστηκε 7465 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος savvoul

• Jimny
  • Φύλο: Άντρας
  • barbarians! Πτολεμαϊδα
ΑΤ ή MT στο χιονι?
« στις: Δεκέμβριος 27, 2005, 14:27 »
Παιδια μετα απο μια εκδρομουλα ειδα οτι σε παχυ χιονι
τα MT κολουσανε περισσοτερο. Τα θεωρουσα καλυτερα και σε αυτες τις συνθηκες(εκτος της λασπης).
Εγω εχω ΑΤ και πηγαινε καλυτερα.
Το κακο ειναι που δεν οδηγησα με ΜΤ
To nickname άλλαξε......
Η παρέα μεγαλώνει..........(άσχετο)

kostas katsenos

• Επισκέπτης
Απ: ΑΤ ή MT στο χιονι?
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 27, 2005, 15:03 »
Παιδια μετα απο μια εκδρομουλα ειδα οτι σε παχυ χιονι
τα MT κολουσανε περισσοτερο. Τα θεωρουσα καλυτερα και σε αυτες τις συνθηκες(εκτος της λασπης).
Εγω εχω ΑΤ και πηγαινε καλυτερα.
Το κακο ειναι που δεν οδηγησα με ΜΤ

Τα ΜΤ σε μικρές ταχύτητες στομώνουν αλλά καθαρίζουν και είναι καλύτερα αν κινηθούμε γρηγορότερα, αυτό έχω διαπιστώσει
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 27, 2005, 15:52 από kostas katsenos »

Αποσυνδεδεμένος bilias_jr

• Jimny
  • BARBARIAN
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 27, 2005, 15:04 »
Aλλοι λενε ετσι αλλοι αλλιως! ;D
Εγω νομιζα οτι τα ΑΤ ειναι οντως καλυτερα απο τα ΜΤ ???Φορωντας περυσι ΑΤ δεν εμεινα πουθενα τωρα γαι τα ΜΤ μονο καλα λογια. ::)

Αποσυνδεδεμένος Ironman

• Jimny
  • www.Βrat.gr
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 27, 2005, 16:35 »
Με δεδομένο ότι το πέλμα του ΑΤ πλησιάζει πιο πολύ στο πέλμα που έχουν ειδικά ελαστηκά για χιόνι θα έλεγα ΑΤ και με χαμηλή πίεση...(απαλό γκάζι και προσεκτική οδήγηση ενοούνται)
Δεν θέλω να κατέβω για πρόεδρος :)

Αποσυνδεδεμένος freskos

• NewsLetter
  • Jimny
  • www.jimnyclub.com
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 04, 2006, 14:08 »
Λοιπόν, σε περυσινό κονβόϊ όπου είμασταν μέσα στα χιόνια για 2 μέρες και είμουν ο μόνος με Α/Τ (BF), είδα τα Μ/Τ να αποδίδουν καλύτερα από τα δικά μου (τα οποία υποτίθεται ότι είναι M+S). ΟΜΩΣ όταν έβαλα αλυσίδες όργωνα πραγματικά. Το αυτοκίνητο ήταν ασταμάτητο. Γι' αυτό προτείνω ή Α/Τ με αλυσίδες ή Μ/Τ. Σκέτα τα Α/Τ είναι χειρότερα από τα Μ/Τ ;) ;) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος IronΜan

• Jimny
  • Πισσώνας
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 04, 2006, 15:37 »
Λοιπόν, σε περυσινό κονβόϊ όπου είμασταν μέσα στα χιόνια για 2 μέρες και είμουν ο μόνος με Α/Τ (BF), είδα τα Μ/Τ να αποδίδουν καλύτερα από τα δικά μου (τα οποία υποτίθεται ότι είναι M+S). ΟΜΩΣ όταν έβαλα αλυσίδες όργωνα πραγματικά. Το αυτοκίνητο ήταν ασταμάτητο. Γι' αυτό προτείνω ή Α/Τ με αλυσίδες ή Μ/Τ. Σκέτα τα Α/Τ είναι χειρότερα από τα Μ/Τ ;) ;) ;) ;)

Σταύρο αυτό το είχα δει και εγώ με το δικό μου και michelin AT αλλά το βάλε βγάλε των αλυσίδων στα χιόνια είναι λίγο μανίκι....
Γιάννης Δημητρέλης

Αποσυνδεδεμένος savvoul

• Jimny
  • barbarians! Πτολεμαϊδα
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 04, 2006, 19:46 »
Παιδια θα συμφωνησω ;) ;) κακη η επιλογη αγορας ΑΤ  >:( >:(
To nickname άλλαξε......
Η παρέα μεγαλώνει..........(άσχετο)

Αποσυνδεδεμένος jimnyman

• Jimny
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 05, 2006, 03:12 »
ΜΤ..................... ΛΗΞΗΣ (που λέει και μία ψυχή  ;D ;D ;D ;D )
I'm back....:-)

Αποσυνδεδεμένος apostolosnt

• Jimny
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 05, 2006, 20:36 »
Στην πούδρα τα ΜΤ είναι σχετικά καλά και γενικά καλύτερα από ΑΤ.
Αν το χιόνι είναι πατημένο τα ΜΤ δεν δουλεύουν καλά.
Στον πάγο τα ΜΤ είναι ότι χειρότερο.
Τα καθαρά λάστιχα χειμώνα για χιόνι πάγο έχουν πολλές και μικρές αυλακώσεις για να 'βεντουζάρουν' στο λείο και σκληρό χιόνι ή πάγο χωρίς να προσπαθούν και το σκάψουν για να βρουν πρόσφυση.

Διαβάστε και αυτό είναι ενδιαφέρον.
http://www.off-road.gr/article68-mode=thread.html
Απόστολος Τσιμόγιαννης

Αποσυνδεδεμένος IronΜan

• Jimny
  • Πισσώνας
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 06, 2006, 02:21 »
Συγκριση για μένα το κλασικό πλέον Michelin Alpin
Γιάννης Δημητρέλης

Αποσυνδεδεμένος jimnyman

• Jimny
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 06, 2006, 12:55 »
Στην πούδρα τα ΜΤ είναι σχετικά καλά και γενικά καλύτερα από ΑΤ.
Αν το χιόνι είναι πατημένο τα ΜΤ δεν δουλεύουν καλά.
Στον πάγο τα ΜΤ είναι ότι χειρότερο.
Τα καθαρά λάστιχα χειμώνα για χιόνι πάγο έχουν πολλές και μικρές αυλακώσεις για να 'βεντουζάρουν' στο λείο και σκληρό χιόνι ή πάγο χωρίς να προσπαθούν και το σκάψουν για να βρουν πρόσφυση.

Διαβάστε και αυτό είναι ενδιαφέρον.
http://www.off-road.gr/article68-mode=thread.html

Ενδιαφέρον είναι να διαβάζεις διαφορετικές απόψεις,αλλα στην πράξη ?
Πόσο χιόνι εχεις πατήσει ? (χλμ)  Εμεινα ευχαριστημένος και ποτέ δεν σκέφτηκα την λέξη "αλυσίδες",οσο φορούσα Μ/Τ. Με Α/Τ θα την σκεφτώμουν πολλές φορές !!!!

Σίγουρα όλα εχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Εχω πατήσει με τα Μ/Τ σε υψος χιονιού,που ξεπερνούσε τα 2 μέτρα. Ενα αυτοκίνητο με ασφάλτινα,σε αυτο το υψος χιονιού,μπορεί και πάει γρηγορότερα απο τα Μ/Τ !!!!!(χωρις αλυσίδες και τα δύο αυτοκίνητα).
Ολα,πάνε παντού τελικά ???

Οχι. Στο χιόνι μπορεί να πάνε όλα,είτε γρηγορα,είτε αργά. Στην λάσπη όμως ????? Είναι καθαρά προσωπικό θέμα και επιλογή,το ελαστικό που θα διαλέξει ο καθένας,ανάλογα με την χρήση που προορίζει να κάνει στο αυτοκινητό του .................................

Ο παραπάνω προβληματισμός,δεν ισχύει για αυτούς που έχουν ζανταρισμένα ελαστικά και τα αλλάζουν αναλόγως την "περίσταση" !!!!

Συμπέρασμα βγάζουμε ?????

υγ> Απόστολε πιά Μ/Τ χρησιμοποιείς ?

Αποσυνδεδεμένος Agelos_80

• Jimny
  • Ηγουμενίτσα
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 06, 2006, 23:35 »
Εγώ μια φορά βρέθηκα με ένα άλλο jimny και ένα vitara, και ανεβαίναμε για Πλικάτι... ξέρει ο Κατσένος... Οι άλλοι δύο με ΜΤ αναγώμωση, και εγώ ΑΤ bridgestone dueler 694. Αυτοί μπροστά, και εγώ απο πίσω... Τελικά έβαλα αλυσίδες όταν έμεινα σε μία ανηφόρα!!! Με πέρασε ένα vitara...  :'( :'( :'( :'( :'(

Πιστέυω καλύτερα ΜΤ και όχι ΑΤ... Ένας φίλος σε jimny έβαλε ΜΤ αναγώμωση, δεν θυμάμαι μάρκα, και με τρώει  σε φρενάρισμα σε στεγνό, βρεγμένο, χιόνι, εννοείται λάσπη, και να μην ξεχνάμε και την εμφάνηση!!!  ;) ;) ;) ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος apostolosnt

• Jimny
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 07, 2006, 00:05 »
Ενδιαφέρον είναι να διαβάζεις διαφορετικές απόψεις,αλλα στην πράξη ?
Πόσο χιόνι εχεις πατήσει ? (χλμ)  Εμεινα ευχαριστημένος και ποτέ δεν σκέφτηκα την λέξη "αλυσίδες",οσο φορούσα Μ/Τ. Με Α/Τ θα την σκεφτώμουν πολλές φορές !!!!

υγ> Απόστολε πιά Μ/Τ χρησιμοποιείς ?

Έχω πάει πολύ σε χιόνι με το βασικό ότι δεν είναι σε εκδρομές αλλά για να φτάσω κάπου. Οπότε δεν υπάρχει ο παράγοντας περιπέτεια και έτσι ήθελα κάτι αποτελεσματικό. Το ΜΤ παίζει σε πούδρα καλά. Σε σκληρό χιόνι με ΜΤ είχα προβλήματα. Πήγαινε, αλλά ήθελε προσοχή. Φίλος με ΑΤ πάταγε πολύ καλύτερα. Τα ΜΤ σε σκληρό είναι δύσκολα στο σταμάτα ξεκίνα και στην κατευθυντικότητα όπου φαίνεται και η πραγματική πρόσφυση.

Πάντα φοράω BFG λόγω πολύ καλής συμπεριφοράς στην άσφαλτο (το ταξίδι μέχρι να φτάσεις στα εκτός δρόμου γίνεται αρκετά ευχάριστο σε σχέση με άλλα).
Απόστολος Τσιμόγιαννης

Αποσυνδεδεμένος jimnyman

• Jimny
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 07, 2006, 03:35 »
Ειχα μία διαίσθηση οτι θα φορούσες BFG.
Πέρσι χειμώνα σε εξτρίμ ανάβαση με πολύ χιόνι.
Τρία τζίμνυ. Εγω με σαχάρα,το δεύτερο με "κούπερ" και το τρίτο με BFG . εγω και τα κούπερ αναιβήκαμε ,δυσκολα αλλα αναιβήκαμε. Τα BFG δυσκολεύτικαν για κάμπωση ώρα παραπάνω !!!!

Συμπέρασμα>>> Η ανάβαση στο χιόνι,είναι ο χειρότερος "εχθρός" ενός off-roader. ;) Για άλλον λιγότερο,για άλλον περισσότερο !

Αποσυνδεδεμένος IronΜan

• Jimny
  • Πισσώνας
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 09, 2006, 01:53 »
Η ανάβαση σε χιόνι δεν είναι ανάλογη και των διαστάσεων του ελαστικού????
Τα cooper ήταν 30άρια, τα δικά σου(δικά μου θέλω να πω χαχα) 195 αλλά σε διάσταση 215(μετρημένα) και τα κλασικά 215 BFG MT (παίζει ρόλο και η σειρά ανάβασης....)
Τα BFG MT δεν έχουν τόσο καλό πέλμα συγκριτικά με όσα ελαστικά έχουν το πέλμα του yokohama MT....
Γιάννης Δημητρέλης