OK, δεν το έθεσα σωστά... αυτό που έχω κάνει εγώ είναι ότι δεν ξήλωσα καθόλου την πλεξούδα του jimny, απλά πέρασα την καινούρια πλεξούδα κ εγκέφαλο ΜΟΝΟ του μοτέρ, από το άλλον κινητήρα... επομένως αυτά που δουλεύουν πλέον στην μαμά πλεξούδα του jimny είναι τα του ταμπλό φωτα κτλ... κ τα οποία γεφυρώθηκαν, όπου χρειάστηκε, στη νέα πλεξούδα του νέου μοτέρ...
Εγκεφαλάκι έχει η τετρακίνηση από την εποχή GB13... κάνει έλεγχο αν δουλεύει το μοτέρ (μέσω στροφόμετρου) ώστε να ανοίξει την βαλβίδα για να κουμπώσουν οι πλύμνες. Βρίσκεται στα πόδια του οδηγού βάθος αριστερά. αναφέρεται κ στο workshop manual στα σχεδιαγράμματα...
ΔΕΝ καταλήγουν όλα στον εγκέφαλο, αναφέρετε στον workshop manual τι ελέγχει ο εγκέφαλος... από το ταμπλό το μόνο που συνδέεται με τον εγκέφαλο είναι το check engine, το στροφόμετρο κ ότι έχεις από abs. ΝΑΙ δεν υπάρχουν φύσες, αλλά αν λύσεις τις μονωτικές θα δεις πως μπορούν να διαχωριστούν γιατί κοινά καλώδια στην ουσία είναι τα του ρεύματος κ οι γειώσεις. ξαναλέω όχι με φυσάκι αλλά με κόψε ράψε... τα 100 καλωδιάκια που αναφέρεις έχουν διαφορετικά χρώματα, πολλά είναι κοινά στα περισσότερα αυτοκίνητα, κ φυσικά τα βρίσκεις στο workshop manual. Επομένως ο ηλεκτρολόγος που θα πρέπει να ξέρει να διαβάζει αν μη τι άλλο σχεδιαγράμματα θα μπορεί να σου κάνει τις απαραίτητες γεφυρώσεις (αυτό για να επανέλθουμε στο θέμα του φίλου)...
ειλικρινής ερώτηση: τα μοτέρ jimny που πουλιούνται, έρχονται με την full καλωδίωση που έχεις στις φώτο? όταν πέρασες το μοτέρ από βιτάρα, πέρασες κ την full καλωδίωση από το βιτάρα? τα ταμπλό είναι ίδια? σε ενδείξεις κ ποσότητα από λαμπάκια κτλ? Στόχος των ερωτήσεων είναι για να καταλάβω αν συμφέρει (είτε σε χρόνο είτε σε χρήμα κ σίγουρα σε συνδυασμό αυτών) ο δικός σου τρόπος ή αυτό που έκανα εγώ...
Φυσικά κ δεν υπάρχει κάτι προσωπικό, γνώμες, εμπειρίες κ γνώσεις ανταλλάσσουμε
(επίσης χειροπιαστές κ οι δικές μου, όχι με φώτο δυστυχώς μιας κ τότε είχα άγχος για το αν θα πετύχει η μετατροπή αφού τα μαστόρευα σχεδόν όλα μόνος μου κ δεν τράβηξα καμία, αλλά το αυτοκίνητο μου στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει να δει κάτι σχετικό)