Γεια σου φίλε Kapi,
γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο μίλησα γι αυτό το μηχανάκι εδώ, μια και όλες αυτές οι "παιδικές ασθένειες" που είχαν τα generic car players έχουν πλέον λυθεί και οι κινέζικες εταιρείες δίνουν πλέον έμφαση στην λειτουργικότητα και την αισθητική, προσαρμόζοντας τα μηχανάκια αυτά σε κάθε ένα τύπο αμαξιού χωριστά.
Όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες στο νήμα, αυτό το εργοστασιακό look είναι που πληρώνεις άλλωστε και λίγο παραπάνω -αν και όπως τα λες, έξτρα η φύσσα, έξτρα το πλαίσιο, δεν βγαίνει και πολύ φτηνότερο.
Για πρόγραμμα navigation, έχω καταλήξει στο iGO primo παραμερίζοντας το αγαπημένο μου garmin, που μεταξύ των άλλων προσφέρει και πολύ ωραία τρισδιάστατη απεικόνιση αλλά έχει και εκτεταμένο (φυσικά όχι πλήρες) δίκτυο χωματόδρομων για offroading που με κάθε νέο update χαρτών βελτιστοποιείται.. Το μειονέκτημά του ότι βασίζεσαι στους χάρτες της εταιρείας και δεν έχεις την δυνατότητα να παιξεις, φτιάχνοντας δικούς σου χάρτες προσθέτοντας δρόμους από δικά σου tracks, όπως μπορεί να γίνει στο garmin.
To iGO έχει και κέρσορα με μορφή τζιπ
Επικουρικά, το oziexplorer μπορεί να δουλέψει πολύ καλά, δίνοντάς σου πρόσβαση σε σκαναρισμένους χάρτες που ήδη έχεις..
Για λήψη τηλεόρασης που λέγαμε, διαβάζω ότι οι καινούριες -και πιο ακριβές- συσκευές λήψης σαν κι αυτήν στο προηγούμενο μου μήνυμα, έχουν ένα τσιπάκι που ελέγχει κάθε στιγμή το καλύτερο σήμα που παρέχεται από τις δυο κεραίες και αυτόματα επιλέγει τη μία από τις δυο, γι αυτό και μπορούν να παίξουν εν κινήσει.. Για απλά αποτελέσματα πάντως, κάποιοι έχουν δηλώσει ικανοποιητική λήψη με πατέντα στο βύσμα υποδοχής της κεραίας, όπου συνδέουν παράλληλα την είσοδο της υπάρχουσας κεραίας FM για το ραδιόφωνο.