Αποστολέας Θέμα: καθρεφτη  (Αναγνώστηκε 7562 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος radentis

• Jimny
  • Φύλο: Άντρας
καθρεφτη
« στις: Φεβρουάριος 27, 2011, 14:52 »
αριστερο.οδηγου.μοντελο 99.αν υπαρχει σε καλη κατασταση ενημερωστε.
οτι δε σε σκοτωνει σε κανει πιο δυνατο

Αποσυνδεδεμένος Argonautis70

• Jimny
Απ: καθρεφτη
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 28, 2011, 14:04 »
Εάν χρειάζεσαι μόνο το κρύσταλλο, έχω ένα διαθέσιμο.
Εάν χρειάζεσαι κομπλέ όλο το ανταλλακτικό, καλύτερα να ψάξεις σε κάποια μάντρα με μεταχειρισμένα ή στα καταστήματα ανταλλακτικών στην οδό Φραντζή (εκεί βρήκα άκρη εγώ όταν έψαχνα το ίδιο κομμάτι με εσένα).
Δεν γνωρίζω βέβαια τι ζημιά έχει ο καθρέπτης σου, αλλά σε περίπτωση που το κινητό του μέρος στρέφεται ελεύθερα (δεν "κλειδώνει" δηλαδή στην ανοιχτή και κλειστή θέση,σαν να έχει σπάσει κάποιος πείρος), να ξέρεις ότι αυτό είναι κάτι επιδιορθώσιμο και δεν χρειάζεται να αγοράσεις νέο καθρέπτη.

Αποσυνδεδεμένος YannisS

• Jimny
  • Το καλύτερο και πιο οικονομικό 4x4 ever
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 28, 2011, 15:43 »
αλλά σε περίπτωση που το κινητό του μέρος στρέφεται ελεύθερα (δεν "κλειδώνει" δηλαδή στην ανοιχτή και κλειστή θέση,σαν να έχει σπάσει κάποιος πείρος), να ξέρεις ότι αυτό είναι κάτι επιδιορθώσιμο.

Επειδή αυτή η ζημιά είναι συνηθισμένη, μήπως ξέρεις κάποιον μάστορα που να την επισκευάζει??

Αποσυνδεδεμένος radentis

• Jimny
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 28, 2011, 21:22 »
εχει σπασει στην αρθρωση κ πρεπει να αλλαχτει ολος.αν υπαρχει καποιο τηλ. για να ρωτησω θα ηταν καλο γιατι δεν ειμαι απο αθηνα.

Αποσυνδεδεμένος Setteras

• Jimny
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 01, 2011, 21:50 »
αλλά σε περίπτωση που το κινητό του μέρος στρέφεται ελεύθερα (δεν "κλειδώνει" δηλαδή στην ανοιχτή και κλειστή θέση,σαν να έχει σπάσει κάποιος πείρος), να ξέρεις ότι αυτό είναι κάτι επιδιορθώσιμο.

Επειδή αυτή η ζημιά είναι συνηθισμένη, μήπως ξέρεις κάποιον μάστορα που να την επισκευάζει??

Προσωπικά εγώ το έχω πάθει 3 φορές (2 στου οδηγού και 1 στου συνοδηγού) και όλες τις φορές το έχω φτιάξει μόνος μου. Αν θες μπορώ να σου πω το πως.

Αποσυνδεδεμένος Setteras

• Jimny
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 01, 2011, 21:53 »
εχει σπασει στην αρθρωση κ πρεπει να αλλαχτει ολος.αν υπαρχει καποιο τηλ. για να ρωτησω θα ηταν καλο γιατι δεν ειμαι απο αθηνα.

Αν πας στην Φραντζή θα βρεις σίγουρα αυτό που ζητάς. Κάνε όμως 1 μικρή έρευνα αγοράς και μην αγοράσεις από τον πρώτο που θα μπεις.
Όταν λες έχει σπάσει η άρθρωση που ακριβώς εννοείς;

Αποσυνδεδεμένος radentis

• Jimny
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 01, 2011, 22:18 »
αρθρωση=εκει που ανοιγει κ κλεινει.εχει κοπει εντελος........κρεμετε απ το καλωδιο.ξαναγραφω οτι δεν ειμαι απο αθηνα κ δε μπορω να παω φρατζη.αν εχεται καποιο τηλ να παρω γραψτε το.

Αποσυνδεδεμένος YannisS

• Jimny
  • Το καλύτερο και πιο οικονομικό 4x4 ever
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 02, 2011, 13:06 »

Προσωπικά εγώ το έχω πάθει 3 φορές (2 στου οδηγού και 1 στου συνοδηγού) και όλες τις φορές το έχω φτιάξει μόνος μου. Αν θες μπορώ να σου πω το πως.

Πολύ ευχαρίστως!!
Θα κανονίσουμε να μιλήσουμε να τα πούμε!

Αποσυνδεδεμένος Setteras

• Jimny
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 02, 2011, 19:09 »

Πολύ ευχαρίστως!!
Θα κανονίσουμε να μιλήσουμε να τα πούμε!

Οκ.

Αποσυνδεδεμένος Setteras

• Jimny
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 02, 2011, 19:24 »
αρθρωση=εκει που ανοιγει κ κλεινει.εχει κοπει εντελος........κρεμετε απ το καλωδιο.ξαναγραφω οτι δεν ειμαι απο αθηνα κ δε μπορω να παω φρατζη.αν εχεται καποιο τηλ να παρω γραψτε το.

Δεν βάζεις 1 φώτο γιατί υποψιάζομαι ότι έχεις πάθει το γνωστό πρόβλημα και λύνεται χωρίς κάποιο κόστος. Αν πάλι θες ντε και καλά τηλ πάρε στο 2106628810.

Αποσυνδεδεμένος santo

• Jimny
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 02, 2011, 23:50 »
Το ιδιο επαθε και ο δικος μου τζιμις.Θελω και εγω φαρμακο!Το εψαχνα απο,το'ψαχνα απο κει,δε ειδα κατι που θα μπορουσα να πιασω.Παρακαλω ριχτε φως... t4

• Jimny
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 18, 2011, 23:33 »
Πριν 3-4 ημέρες μου ξανασυνέβη το συγκεκριμένο πρόβλημα με τον καθρέπτη (αυτή τη φορά ήταν ο δεξιός), αλλά αυτή τη φορά υποψιασμένος από τους εδώ συνφορουμίστες κάθησα και τον έφτιαξα μόνος μου.
Η επιδιόρθωση δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, απλώς πρέπει να αφαιρέσεις τον καθρέπτη από το αυτοκίνητο ( αναφέρομαι στον καθρέπτη σαν σύνολο και σε καμία περίπτωση στο κρύσταλλό του) για να δουλέψεις πιό άνετα σε κάποιο τραπέζι.
Από εργαλεία χρειάζεσαι ένα σταυροκατσάβιδο ή 10άρι κλειδάκι για να αφαιρέσεις τον καθρέπτη από το αυτοκίνητο, ένα ευθύ κατσαβίδι για να βγάλεις το καπάκι του καθρέπτη και να έχεις πρόσβαση στο εσωτερικό του και ένα μεγάλο ευθύ μυτοτσίμπιδο (όχι τα μικρά των ηλεκτρολόγων αλλά ένα σε μέγεθος πένσας).

Η διαδικασία είναι η εξής:

1. Αφαιρείς τον καθρέπτη από το αυτοκίνητο.
2. Αφαιρείς το οπίσθιο κάλυμα του καθρέπτη για να έχεις πρόσβαση στο εσωτερικό του.
3. Το σταθερό τμήμα του καθρέπτη (αυτό που είναι βιδωμένο στο αυτοκίνητο) έχει ένα πλαστικό όρθιο κούφιο κύλινδρο στον οποίο έρχεται περαστό το περιστρεφόμενο τμήμα του καθρέπτη. Στο σημείο που το περιστρεφόμενο τμήμα έρχεται περαστό στο σταθερό, και γύρω από τον αναφερόμενο κύλινδρο, υπάρχει ένα χοντρό,κοντό ελατήριο με μιά περίεργη ροδέλα στην κορυφή του, αυτά τα δύο εξαρτήματα κάνουν όλη τη δουλειά.
Πρέπει, αφού πρώτα ευθυγραμίσεις τη ροδέλα με τις εγκοπές στην κορυφή του κυλίνδρου (και εξασφαλίσεις έτσι ότι θα ακολουθήσει το ελατήριο κατά τη συμπίεσή του) να πιέσεις προς τα κάτω το ελατήριο με δύναμη, χρησιμοποιώντας το μυτοτσίμπιδο στα σημεία που 2 εγκοπές στη ροδέλα σου επιτρέπουν να σπρώξεις το ελατήριο, και την κατάλληλη στιγμή , αφού το έχεις συμπιέσει περίπου 1 εκατοστό να στρέψεις με τις σιαγώνες του μυτοτσίμπιδου τη ροδέλα η οποία θα ασφαλίσει σε μία εγκοπή του κυλίνδρου κρατώντας το ελατήριο υπό πίεση.

Η όλη διαδικασία είναι πολύ πιο απλή απ' ότι ίσως ακούγεται. Εάν έχετε απορίες, αφαιρέστε το καπάκι του άλλου καθρέπτη για να δείτε πως πρέπει να δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Εάν έχετε κάποιον μηχανικό με τον οποίο έχετε λίγο οικειότητα είναι θέμα 10 λεπτών γι' αυτόν.

Αποσυνδεδεμένος JM

• Jimny
  • η αλλιως johnmlrs...!
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 18, 2011, 23:57 »
μπραβο φιλε Argonautis70 και για την επισκευη αλλα και για την λεπτομερη παρουσιαση!!! cl cl

ακριβως οπως τα λες ειναι.δεν χρειαζεται αλλαγη σε τετοιου ειδους περιπτωσεις.το ανοιγεις,το ελεγχεις και κατοπιν κρινεις αν χρειαζεται αλλαγη η επισκευη!

Αποσυνδεδεμένος greenjimny

• Jimny
  • "JIMNY" nothing more, nothing less!!!!
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 19, 2011, 14:14 »
Καπάκι εννοείς αυτό που είναι μέσα στο αυτοκίνητο?
Nobody is perfect...except the captain!!!!

• Jimny
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 19, 2011, 16:23 »
Όχι, λέγοντας "καπάκι" δεν αναφέρομαι στο κάλλυμα που είναι εντός του αυτοκινήτου και καλλύπτει τις βίδες συγκράτησης τοτ καθρέπτη.
Αναφέρομαι στο πίσω μέρος του εξωτερικού τμήματος (περιστρεφόμενου) του καθρέπτη ΄(εάν το κρύσταλλο είναι το εμπρός μέρος, το καπάκι είναι το πίσω του).