...η συντριπτική πλειονότητα των κυνηγών, που θεωρεί ότι η λαθροθηρία ευθύνεται και για τη μείωση των θηραμάτων και για τη δυσφήμηση του κυνηγιού.
Μπα, δε νομίζω, μάλλον η απληστία των περισσότερων κυνηγών φταίει που χτυπάνε όσα περισσότερα θηράματα μπορούν για να πουλήσουν μούρη στους φίλους τους και γεμίζουν τους καταψύκτες μπας και πέσει κατοχή και πεινάσουν...
Κάνε κανένα αστείο στο καφενείο του χωριού να πεις ότι είδες ας πούμε ένα λαγό στο τάδε μέρος, την επόμενη μέρα θα ξεχυθούν όλοι να τον χτυπήσουν, κι ας είναι ο τελευταίος λαγός που έχει απομείνει στην περιοχή...
Άσε που οι περισσότεροι κυνηγοί που γνωρίζω είναι οι πρώτοι και καλύτεροι λαθροθήρες, κοιτάνε πως θα ξεγελάσουν τους θηροφύλακες για να πάνε με το χιόνι, σε περίοδο που απαγορεύεται, σε τόπο όπου απαγορεύεται κλπ...
Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για τους περισσότερους (επαγγελματίες) ψαράδες, τα ζω συνέχεια από κοντά...
«Ο συνειδητοποιημένος κυνηγός γνωρίζει και σέβεται τη φύση γιατί ζει μέσα σ’ αυτήν»[/color]
Ναι, σε ποιόν πλανήτη ?
Εδω ρε σύντροφε κανείς δε σέβεται τίποτα, είμαστε τομάρια, στερούμαστε κάθε ίχνους παιδείας σε βασικά και ουσιώδη θέματα και θα είναι εξαίρεση οι κυνηγοί ? πλάκα μου κάνεις τώρα ?
Πάντως αυτό με το κυνήγι που μου τσαμπονάνε όλοι όταν τους ρωτάω (ότι δηλαδή είναι "σπορ") ποτέ δεν το κατάλαβα, κάποτε που οι παπούδες μας κυνηγούσαν για να φάνε και να ταϊσουν την οικογένεια το καταλαβαίνω, τώρα δε μπορώ να το χωνέψω...άν θέλεις να περπατήσεις ή να τρέξεις στη φύση μπορείς να το κάνεις και χωρίς όπλο στον ώμο...
Τέλος πάντων, με το θέμα αυτό δε βγαίνει ποτέ άκρη και ούτε έχω όρεξη για αντιπαραθέσεις τώρα, όχι όμως να μου βγάζεις και τους κυνηγούς "παναγίτσες"...