Αποστολέας Θέμα: Λές...  (Αναγνώστηκε 2209 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jimever

  • Jimny
  • Μηνύματα: 2275
  • Φύλο: Άντρας
Λές...
« στις: Ιανουάριος 10, 2011, 21:08 »
να υπάρχουν και να μη μας το λένε ρε αδερφέ?

http://www.youtube.com/watch?v=AG0zL1ZIw08&feature=player_embedded

Βρε μήπως πρέπει να μετανοιώσω που πρίν 14 χρόνια τους ψήφισα όλους αυτούς (εσύ απλά βάλε το χρώμα που θές) τους άχρηστους υπαλλήλους μου,που με τον τότε ψήφο μου τους ανέθεσα να έχουν δικαίωμα στο ταμείο,στην κοινωνία,στην υγεία,στην παιδεία κτλ ?

Δε λέω όχι σε αυτό που λένε..."Κάθε χώρα έχει τον αρχηγό που της αξίζει"...αλλά για κάτσε ρε φίλε...και εμένα για ένα χρόνο με έβαλαν διαχειριστή στην πολυκατοικία που κατοικώ...200 € μου παρέδωσαν το ταμείο...200 € παρέδωσα και στον επόμενο...γιατί εαν παρέδιδα 195 €,θα έπρεπε να τα τσοντάρω απο την τσέπη μου για να είμαι καθαρός...
Τώρα γιατί θα μου έλειπε ενα 5ευρω...?Ή θα το είχα κλέψει,ή δεν θα είχα κάνει καλές διαιρέσεις για το τι πληρώνει ο κάθε ιδιοκτήτης διαμερίσματος της πολυκατοικίας ή δεν ξέρω τι άλλο να φανταστώ...Σε όλες μα όλες όμως τις περιπτώσεις,τι θα ήμουν? Ενας ΑΧΡΗΣΤΟΣ διαχειριστής που θα έπρεπε να πληρώσει το έλλειμμα του ταμείου της πολυκατοικίας...Το μόνο που ίσως θα διέφερε σε σχέση με αυτά τα τομάρια θα ήταν οτι εγώ θα το πλήρωνα απο την τσέπη μου το έλλειμμα,για να κοιμάμαι ρε αδερφέ ήσυχος...Γιατί κάποια στιγμή θα με λέγανε ΑΧΡΗΣΤΟ διαχειριστή της πολυκατοικίας!

 Και τέλος αδερφέ θα πρέπει να επισημάνω οτι το βίντεο λέει και κάτι άλλο...Οτι όλοι μα όλοι κοιτάξαμε την πάρτη μας...Και οι απο πάνω αλλά και οι απο κάτω...αλλά εδώ αρχίζει το ντέρμπυ των "αιωνίων"...Εσύ φίλε έφαγες τόσα,αλλά εγώ φίλε έφαγα τόσα...Και δε μου λές ρε φίλε -εμένα άσε με γιατί και εγώ έφαγα έστω και λίγο μαζί με αυτήν την καταραμένη γενιά-το παιδί μου όμως ρε φίλε τι φταίει,εεεε τι φταίει?

 Προς Θεού όταν λέω "αδερφέ" δεν εννοώ εσένα 30αρη και εσένα 40αρη και εσένα 20άρη...Την γενιά του Πολυτεχνείου εννοώ,αυτούς τους νεοέλληνες...νεοπαρτάκηδες και νεόπλουτους εννοώ που εγώ έχω την ατυχία να είμαι ο απόγονος τους και το παιδί μου ο εγγονός τους!
Σε παρακαλώ πρόσεχε που πατάς,γιατί εάν δεν το κατάλαβες....πατάς τα όνειρα μου!

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 4618
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Λές...
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 11, 2011, 08:42 »
Λεφτά δεν υπάρχουν.... και εξηγώ :

α) Πριν 25-30 χρόνια επέτρεψαν άτυπα τους Πακιστανούς στην Ελλάδα. Δεν είμαι ρατσιστής, και δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους, θύματα είναι. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν ήρθαν στην Ελλάδα να αντικαταστήσουν Ελληνες κάνοντας χαμαλίκι και πέρνοντας τα μισά λεφτά. Δούλεψαν επί τουλάχιστο 2 δεκαετίες ανενόχλητοι, με το κεφάλι κάτω. Εμεναν σε τρώγλες ανα 10 ή 15 άτομα, πληρώνοντας σημερινά λεφτά περι τα 150-200 ευρώ ενοίκιο (15-20 ευρώ το άτομο), τρώγανε μαζί το ίδιο φαγητό, δεν έβγαιναν ποτέ για διασκέδαση, δεν ξόδευαν ούτε δραχμή (τότε) στην Ελλάδα. Αντίθετα, έστελναν το περίσσευμά τους στις οικογένειές τους στην πατρίδα. Και καλά έκαναν. Οι οικογένειές τους ζούσαν πλέον βασιλικά και ίσως και καλύτερα. Τα λεφτά 1 μέρας εδώ ήταν ο μισθός 1 μήνα στη χώρα τους. Οταν πλέον, με τα λίγα λεφτά που τους δίναμε, έκαναν περιουσίες για την πατρίδα τους, κάποια στιγμή έφυγαν, μαζί με τα "λίγα" λεφτά που τους δίναμε. Ομως ήταν πολλοί. Απλά :  ΠΟΛΛΟΙ x ΛΙΓΑ = Αρκετά (προς το πολλά).... πάνε αυτά τα λεφτά. ΙΚΑ δεν πλήρωνε κανένας εργοδότης για αυτούς. Το ταμείο είναι μείον. Εγώ θα πάρω σύνταξη ? Από που ? Αυτά που πληρώνω εγώ εισφορές πάνε για αυτούς που τάιζαν τους Πακιστανούς. Και πάλι λέω δεν είμαι Ρατσιστής. Οι Πακιστανοί καλά έπραξαν. Οπως και οι Αλβανοί και οι Ρουμάνοι αργότερα. Οι μισοί Αλβανοί πλέον οδηγούν Mercedes 230 και πάνω. Κλεμένη από Γερμανία ? δεν με ενδιαφέρει. Πιο πολύ στοιχίζει να συντηρήσεις αμάξι πλέον, παρά να αγοράσεις.

β) Εισάγουμε 5, εξάγουμε 1.... το εμπορικό ισοζήγειο είναι μόνιμα αρνητικό... επί δεκαετίες. Πάνε και από κει λεφτά.... όχι με το τσουβάλι, αλλά με καράβι... Και μη μου πείτε περί βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού μας.... είμαι μέσα στο αντικείμενο επί 2 δεκαετίες.... τέλος και αυτό. Ταξιδέψτε λίγο στο εξωτερικό να δείτε τι θα πει τουρισμός.... και όχι Ιούλιο και Αύγουστο... μιλάω για όλο το χρόνο...

γ) Λεφτά είχαμε, και βγάζαμε πολλά... Αν νομίζουμε όμως οτι θα μπορούμε να πληρώνουμε 4 ευρώ τον καφέ για πολύ καιρό ακόμα είμαστε γελασμένοι.... και εμείς και οι καφετεριούχοι.... Στο εξωτερικό, ο πιο ακριβός καφές που έχω πιεί είναι 2 Ευρώ (στην Ιταλία), και μέσο όρο 1 Ευρώ στις υπόλοιπες χώρες... και πιστέψτε με, έχω ταξιδέψει αρκετά... και πρόσφατα βρήκα στο εξωτερικό επώνυμο είδος ένδυσης (δε λέω τι) με 65 ευρώ όταν εδώ, ακριβώς το ίδιο είχε 292 ευρώ.... παραδείγματα τέτοια έχω άπειρα....... να μην αρχίσω και λέω πάλι για τα ανταλλακτικά του ΣΑΜΙ....  Θέλω να στηρίξω την Ελληνική αγορά και τους επιχειρηματίες... αλλά όταν μου ζητάνε για 6 γρανάζια 500 ευρώ + ΦΠΑ, και τα πέρνω από Αυστραλία (ARB) μέσω πωλητή στην Αμερική (Trailtough) μαζί με μεταφορικά και τελωνείο με 200 ευρώ μέσα σε 10 μέρες και όχι 30 που ζήταγε ο Ελληνας.... τι πρέπει να κάνω ? Και ύστερα λέω... αφού έβγαλε η ARB, έβγαλε η Trailtough, έβγαλε η μεταφορική Αυστραλία - Αμερική - Ελλάδα, το προιον είχε αρχικό κόστος 30-40 ευρώ. Εγώ ο Ελληνάρας, γιατί να το πληρώσω 615 ευρώ με ΦΠΑ ? Για να βγάλει ο Συμπατριώτης μου τόσο κέρδος όσο 4-5 άλλοι μαζί και ακόμα παραπάνω ? γιατί ? για να γράψει ένα mail και να το παραγγήλει ? Χρυσά δάκτυλα έχει ? με ποιανού τα λεφτά ?

Οσο για αυτό που λέει ο Γιάννης περί γενιάς Πολυτεχνίου, εχω καταλάβει οτι κάποιοι μάγκες, πάτησαν πάνω σε κάποιους (που αγαπούσαν την πατρίδα) και την κατέστρεψαν. Και δε μιλάω για πράσινους - μπλε - κόκκινους... Ολοι μαζί είναι ένα.... Ολοι μαζί τρώνε το βράδυ. Το πρωί καλούν τα κανάλια, τους λένε που να κάτσουν και να καταγράφουν τα σκετσάκια που γράψανε το προηγούμενο βράδυ.... Κλείστε τις τηλεοράσεις. Βάλτε τα μυαλά σας κάτω και σκεφτείτε που πάμε..... Δουλέψτε.... θα αμοιφθήτε.... ίσως όχι στο τέλος του μήνα, ίσως όχι στο τέλος του χρόνου. Ισως όμως καταφέτερε να πάρετε σύνταξη... ίσως τα παιδιά σας... Οι γείτονές μας από Ανατολή δουλεύουν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 18:30 σε νορμάλ ωράριο, και πέρνουν τα μισά λεφτά από μας.... όμως δεν τους λείπει τίποτα. Τα καταστήματα δουλεύουν από τις 8:30 μέχρι τις 22:00 στάνταρ, αλλά πέτυχα μαγαζιά ανοιχτά και στις 22:25, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Αντε, έχω δουλειά... το συνεχίζουμε πιο μετά...


Αποσυνδεδεμένος Majestix

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 1712
  • Φύλο: Άντρας
  • Les Gaulois..
    • www.gaulois4x4.com
Απ: Λές...
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 11, 2011, 11:20 »
Πόσο σωστά είναι αυτά που λέτε....

+1000
Majestix

Better 2 be Proactive... than Reactive....

http://www.gaulois4x4.com

Αποσυνδεδεμένος pointer

  • Jimny
  • Μηνύματα: 437
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Λές...
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 11, 2011, 12:16 »
Πολύ καλά τα λες. +1000 Αλλά πάντα έτσι θα είμαστε γιατί αντί να σκεφτούμε με το μυαλό σκεφτόμαστε με το ρουσφέτι.
Πάρε πετρέλαιο να σωθείς και άμα ξανα ανέβεις σε βενζίνης γράψε με!!

Αποσυνδεδεμένος sokrates

  • Jimny
  • Μηνύματα: 579
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Λές...
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 11, 2011, 12:49 »
Δυστυχώς, η έλλειψη επιχειρηματικής αλλά και καταναλωτικής παιδείας είναι ένα φαινόμενο το οποίο θα αργήσει να σβήσει στην Ελλάδα.
Όπως μεγάλωσαν οι παππούδες μας τους γονείς μας, οι γονείς μας εμάς, εμείς τα παιδιά μας και τα παιδιά μας τα εγγόνια μας κ.ο.κ. θα δυσκολευτούμε αρκετά να αλλάξουμε. Και άντε πες ότι κάνεις την αρχή, και προσπαθείς ή έχουν ήδη προσπαθήσει οι γονείς μας για εμάς.
Η προσπάθειά μας καταλήγει, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, στο περιθώριο, ότι και καλά εμείς είμαστε οι περίεργοι, ενώ η μάζα είναι ο δείκτης του perfect living. Α ρε, κοιμόμαστε σαν τα ζώα.
Κάθε φορά με έντονο το σύνδρομο το στερητικό, το κατοχικό, το καταναλώνω-άρα-υπάρχω, το καταναλώνω-περισσότερα-άρα-είμαι-καλύτερος-από-εσένα κλπκλπ αποδεικνύουμε το πόσο "σωστοί και καλοί" άνθρωποι είμαστε....
Αν ήθελες εγγύηση, ας έπαιρνες τοστιέρα. Κ.Ι.

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 4618
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Λές...
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 11, 2011, 13:04 »
Αλλά πάντα έτσι θα είμαστε

Γιατί πάντα έτσι θα είμαστε ?

Πρόσεξε : Εισητήριο για Μιλάνο 2 άτομα : 2χ150 = 300 Ευρώ. Ξενοδοχείο 4 αστέρων 80 ευρώ με πρωινό χ2 νύχτες 160. Φαί, 4 γεύματα επί 30 Ευρώ = 120 Ευρώ. Είμαστε στα 580 ευρώ για δύο άτομα, 3ήμερο στο Μιλάνο.

Αν θέλει μια γυναίκα να διαθέσει 1000 ευρώ για ψώνια στην Ερμού, συμφέρει να πάει με τον άντρα της στο Μιλάνο, να ψωνίσει τα ίδια πράγματα, να κάνει τριήμερο, και πιθανό να μείνουν και 100-150 ευρώ. Δεν σας δουλεύω.... το κάνω κάθε Νοέμβρη.

Επανέρχομαι..... αν το κάνουν όλοι, και μείνει η Ερμού άδεια, να δεις κάτι εκπτώσεις που θα δεις..... και φυσικά θα λογικέψουν και οι τιμές....

Δε μπορεί βραχιολάκι των 70 Ευρώ στο Κολωνάκι, να το βρίσκεις πάνω από την Αθηνάς σε αποθήκη με 3.70 ευρώ.... και μη πείτε απομίμηση... έψαξα και έμαθα οτι το μαγαζί στο Κολωνάκι, το έχει ο ίδιος που έχει και την αποθήκη στο Μοναστηράκι.... απλά το κάθε του μαγαζί απευθύνεται σε διαφορετικούς πελάτες.

ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕ   0_21  μας δουλεύουν και λέμε και ευχαριστώ....

Και έπειτα λύσεις υπάρχουν... Ξεφύγετε από το κόμπλεξ του στυλ εγώ πήρα αυτό ρολόι τάδε μαρκας, 1000 Ευρώ... - Α, εγώ χρυσή μου, πήρα αυτό, τάδε μάρκας με 1100.... ... Εγώ απαντώ σε αυτές : Κυρίες μου, εγώ πήρα αυτό το ρολογάκι τάδε μάρκας, που εσείς το βρίσκετε 1000 Ευρώ, μόνο με 125 ευρώ.... γιατί ? επειδή ήταν περσινό μοντέλο (ε, και?) και το κατάστημα (εννοείται στο εξωτερικό) ήθελε να το σπρώξει...

Αποσυνδεδεμένος sokrates

  • Jimny
  • Μηνύματα: 579
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Λές...
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 11, 2011, 13:40 »
Αν ήθελες εγγύηση, ας έπαιρνες τοστιέρα. Κ.Ι.

Αποσυνδεδεμένος greenjimny

  • Jimny
  • Μηνύματα: 1247
  • Φύλο: Άντρας
  • "JIMNY" nothing more, nothing less!!!!
Απ: Λές...
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 11, 2011, 21:30 »
Δικιο έχετε παιδιά αλλά πως να παει μπροσά αυτη η χώρα όταν κατά καιρους δάνειζε στους αλλοδαπούς άτοκα και βρεθηκαν τωρα πολλοί απ αυτους με μεζονέτες και εξοχικά και εμείς ακόμα πληρώνουμε τους τόκους απ τα στεγαστικά μας.Οταν αφήνει τους κερδοσκόπους να αλωνίζουν εις βάρος του καταναλωτή...καλομάθαμε και αυτο είναι πολύ κακό.Οι αγρότες τοσα χρόνια μάθανε να παίρνουν επιδοτήσεις και να κάθονται όλη μέρα στα καφενεία καθώς το σιτάρι που παράγει η πλειοψηφία αυτών είναι υπεραρκετό  σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην γίνεται αποδεκτό για εξαγωγές και αντι να στραφούν στην παραγωγή άλλων προιόντων που έχουν ζήτηση στο εξωτερικό, μάθανε να κλείνουν κάθε χρόνο τους δρόμους.Όλοι μάθανε να ζητάνε και να μην δίνουν.Τόσα χρόνια οι πολιτικοί κλέβουν τη χώρα μπτοστά στα μάτια μας και τους λέμε και ευχαριστώ.Ένας δεν γίνεται να πάει φυλακή απο αυτούς????Ενας απλός πολίτης δηλαδή σε τι διαφερει από αυτους?
Nobody is perfect...except the captain!!!!

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 4618
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Λές...
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 12, 2011, 08:03 »
Ενας απλός πολίτης δηλαδή σε τι διαφερει από αυτους?

Κανονικά δεν θα έπρεπε να διαφέρει....... ( 0_21 0_21 0_21 0_21 0_21 0_21)

Αλλά τελικά, μόνο ο πολίτης και η μάζα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Υπάρχουν και άλλα χρώματα εκτός από το μπλε και το πράσινο... >:D