Τα μπερδέψαμε
Από 1η σε 2α σε μεγάλες στροφές, συγχρονιζέ, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, δεν το ζορίζουμε όμως, αλλαγή σε πιο χαμηλές στροφές. Σε άλλες ταχύτητες δεν μου έχει συμβεί ποτέ κ δεν έχω ακούσει κ κανέναν να παραπονιέται.
Αν δεν μπαίνουν καλά γενικά όλες οι ταχύτητες, ρύθμιση στο συμπλέκτη κ επόμενο βήμα αλλαγή δίσκο-πλατό-ρουλεμάν.
Τις βαλβολίνες μας τις αλλάζουμε στα ΚΜ του κατασκευαστή, τις ελέγχουμε για νερά αν έχουμε κάνει ανωριμότητες, κ σίγουρα παίζουν ρόλο στο πως αισθανόμαστε τον λεβιέ. Όχι όμως ότι θα βάλουμε τις καλύτερες βαλβολίνες κ θα αποκτήσουμε το πιο μαλακό, αθόρυβο, άμεσο κ δεν ξέρω κ γω τι άλλο σασμάν.
@Νίκος: Οι βαλβολίνες όσο ζεσταίνονται γίνονται κ πιο αραιές (βασικά όλα τα λάδια), οπότε δεν παίζει να "βουτυριάζουν" όπως λες. Αλλά έτσι όπως το λες, μάλλον ήρθε η ώρα να τις αλλάξεις. ο ήχος δεν είναι φυσικός, σίγουρα μακροπρόθεσμα προκαλεί ζημιά. γι αυτό από 1η σε 2α δεν αλλάζουμε πάνω από 4000rpm (εκεί το έχω εντοπίσει εγώ ότι δεν μου κάνει κιχ). αν έχεις πρόβλημα σε όλες τις ταχύτητες τότε είσαι στην δεύτερη περίπτωση που περιγράφω παραπάνω.
@Παναγιώτης: Όχι στην πρώτη περίπτωση δεν παίζει ρόλο το δίσκο πλατό.