Αποστολέας Θέμα: Κοτσαδοροι, απορίες  (Αναγνώστηκε 23578 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KazanisGarage

• Jimny
  • Φύλο: Άντρας
    • Kazanis Garage
Απ: Κοτσαδοροι, απορίες
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 05, 2011, 13:19 »
Αν οντως ισχυει αυτο μαζι σου  :D :D

Απλα εχω την εντυπωση πως ισχυει κανονικα η συνυπαιτιοτητα. Το χερι μου στη φωτια δεν το βαζω βεβαια,
απλα γι αυτο το λογο υπαρχουν πλεον αποσπωμενοι. Οπως λες και συ παντως στην Ελλαδα βρισκομαστε,
και πολυ πιθανον να εχεις δικιο!

lol lol

Αποσυνδεδεμένος verse

• NewsLetter
  • Jimny
    • Web Applications & Information Systems
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 05, 2011, 13:29 »
Δεν είναι ακριβώς έτσι... Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν τα πάντα για να αυξήσουν την παθητική ασφάλεια κ την προστασία πεζών (βλέπε πιο ψηλοί προφυλακτήρες, μαλακά πλαστικά κτλ) κ έχουν γίνει κ τα standards ασφάλειας πιο αυστηρά. επομένως έχοντας την μπίλια πάνω αυτομάτως αναιρείς τα παραπάνω. Επίσης, ο νόμος προβλέπει ότι η μπίλια πρέπει να είναι πάνω ΜΟΝΟ όταν ρυμουλκείς. Το ότι ο τροχονόμος ήθελε να σας "ξεπετάξει" δεν μου λέει κάτι... ο τροχονόμος δεν είναι δικαστής κ δεν θεωρώ δεδομένο ότι ξέρει να κάνει την δουλειά του σωστά. ο τροχονόμος είναι υποχρεωμένος να καταγράψει το συμβάν, όχι να βγάλει πόρισμα...

Προσωπικά έτσι κ εμπλακώ σε τέτοιο ατύχημα κ έχει πάνω ο άλλος κοτσαδόρο θα τον κυνηγήσω όσο πάει, κ όχι τόσο για την ζημιά αλλά για την "μαγκιά" του. όπως το ίδιο θα κάνω σε οποιονδήποτε έχει σιδερένιους προφυλακτήρες κ διάφορα καλούδια που έχει βάλει για να προστατεύσει την αμαξάρα του... Έχω βάρκα, ρυμουλκώ αλλά ποτέ δεν αφήνω πάνω την μπίλια... κ μην το πάρεις προσωπικά εσύ κ οποιοσδήποτε άλλος θιχτεί, παραδέχομαι ότι εγώ είμαι ο μαμάκας... τα υπόλοιπα στα δικαστήρια....

ΥΓ1: Κ πριν απαντήσετε, σκεφτείτε αν το ατύχημα δεν είναι μέσα στην πόλη αλλά με μεγαλύτερες ταχύτητες. Αυτομάτως, γυρνάτε τον κόσμο του αυτοκινήτου καμιά 20αριά κ βάλε χρόνια πίσω που τα αυτοκίνητα ήταν 2 τόνους το καθένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνταν τότε... μήπως τότε ήταν πιο ασφαλή τα αυτοκίνητα?

Λες κ την ζημιά που θα σου κάνει ο άλλος από πίσω θα την πληρώσεις από την τσέπη σου  bhe

ΥΓ2: δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά!!!!!

ΥΓ3: αν πιστεύεται ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα, υπάρχουν κ άλλα δικαστήρια που εμάς τους Έλληνες μάγκες μας έχουν κάνει κατά καιρούς "μάγκες"
fanis
www.b2bweb.gr - Web Applications & Information Systems

Αποσυνδεδεμένος dimchri

• Jimny
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 05, 2011, 13:50 »
αυτο που λες είναι το απολύτως λογικο.
στο Υ.Γ. 1 - ο Κοτσαδορος όμως στα πολλά όπως λες δεν θα μεγαλώσει την ζημιά
                 του πίσω ούτε την ζημιά την δικιά μου. Στα πολλά χιλιόμετρα.
                 Στα πολλά είτε έχεις είτε δεν έχεις η ζημιά είναι μεγάλη και ακριβή
                 και κατά την γνώμη μου δεν την μεγαλώνει καθόλου ο κοτσαδόρος

Στα λίγα χιλιόμετρα  θα με γλυτώσει εμένα  από το κόστος του να κυκλοφορώ με
ταξί ώσπου να φτιαχτεί το αμάξι μου(που δεν θα μου το πληρώσει καμία ασφαλιστική ) ,
από την μείωση της αξίας του αυτοκινήτου μου
(ούτε αυτό το πληρώνουν οι ασφαλιστικές-το βίωσα προσφάτως όταν κάποιος
επεσε πάνω σε καλό αμάξι και απο τα ελάχιστα που κυκλοφορούνε στην ελλάδα).

Τώρα εγώ είπα σαφώς και μπορείς να με κυνηγήσεις όσο θέλεις (αν και νομίζω ότι
θα σου ειναι ασύμφορο , εκτός και άν έχεις πολλά λεφτά για πέταμα σε δικηγόρους),
αλλά όσο και να με κυνηγήσεις μην είσαι σίγουρος ότι θα δικαιωθείς γιατί πολύ απλά δεν
τηρούσες τον Κ.Ο.Κ. (και εσύ και εγώ).

Και γλυτώνω και από μιά κακιά συνήθεια που έχουν μερικοί να παρκάρουνε δια της αφής.

Αποσυνδεδεμένος verse

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 05, 2011, 14:08 »
αυτο που λες είναι το απολύτως λογικο.
στο Υ.Γ. 1 - ο Κοτσαδορος όμως στα πολλά όπως λες δεν θα μεγαλώσει την ζημιά
                 του πίσω ούτε την ζημιά την δικιά μου. Στα πολλά χιλιόμετρα.
                 Στα πολλά είτε έχεις είτε δεν έχεις η ζημιά είναι μεγάλη και ακριβή
                 και κατά την γνώμη μου δεν την μεγαλώνει καθόλου ο κοτσαδόρος
Η γνώμη σου πάνω σε θέματα ασφάλειας που διαπιστώνονται με crash test νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις κ μόνος σου πόσο μετράει κ πόσο έγκυρη μπορεί να είναι

Στα λίγα χιλιόμετρα  θα με γλυτώσει εμένα  από το κόστος του να κυκλοφορώ με
ταξί ώσπου να φτιαχτεί το αμάξι μου(που δεν θα μου το πληρώσει καμία ασφαλιστική ) ,
από την μείωση της αξίας του αυτοκινήτου μου
(ούτε αυτό το πληρώνουν οι ασφαλιστικές-το βίωσα προσφάτως όταν κάποιος
επεσε πάνω σε καλό αμάξι και απο τα ελάχιστα που κυκλοφορούνε στην ελλάδα).
Τhis is life... με την ίδια λογική κυκλοφορείς ντυμένος σαν ρομποκοπ μην τυχών κ σπάσεις κανένα χέρι, πόδι? γιατί κ πάλι το ΙΚΑ δεν σου καλύπτει το ταξί...

Τώρα εγώ είπα σαφώς και μπορείς να με κυνηγήσεις όσο θέλεις (αν και νομίζω ότι
θα σου ειναι ασύμφορο , εκτός και άν έχεις πολλά λεφτά για πέταμα σε δικηγόρους),
αλλά όσο και να με κυνηγήσεις μην είσαι σίγουρος ότι θα δικαιωθείς γιατί πολύ απλά δεν
τηρούσες τον Κ.Ο.Κ. (και εσύ και εγώ).
όχι δεν έχω πολλά λεφτά κ κυρίως δεν θέλω να τα τρώω σε γιατρούς κ δικηγόρους. εσύ δηλ ξέρεις ότι κάνεις κάτι κακό αλλά βασίζεσαι στο ότι ο άλλος δεν θα σε κυνηγήσει (μετά απορούμε γιατί μας σκίζει το ΔΝΤ!)? Εν έτη 2011 υπάρχουν κ άλλοι τρόποι να βρεις το δίκιο σου χωρίς να χρειαστεί να ξεφραγκιαστείς... Ναι έχεις δίκιο κ οι 2 παραβιάσαμε τον νόμο... εγώ σου χάλασα το χρώμα στο προφυλακτήρα κ εσύ κυκλοφορείς μόνιμα με ένα όχημα το οποίο αναιρεί κανόνες ασφάλειας...

Και γλυτώνω και από μιά κακιά συνήθεια που έχουν μερικοί να παρκάρουνε δια της αφής.
δεν μπορώ να σου πω κάτι γι αυτό... η παρκάρεις αλλού ή πας σε πάρκινγκ... στην τελική στο jimny όλα τα αυτοκίνητα βρίσκουν στην ρεζέρβα (εκτός κ αν από πίσω σου είναι καμιά λαμποργκίνι

Οι απαντήσεις μου στο κείμενο σου με κόκκινο...

Γενικά θέλω να γίνει αντιληπτό ότι δεν έχω κανέναν θέμα με σένα προσωπικά... η διαφωνία είναι επί της αρχής... εσύ σκέφτεσαι το χρώμα του προφυλακτήρα σου, κ εγώ το παιδάκι, την γυναίκα, τον παππού, την γιαγιά κ μένα που μπορεί να βρεις σε μια στιγμή απροσεξίας σε μια όπισθεν... μην κολλήσεις στο παράδειγμα... μείνε στην ουσία... πλαστικό, σίδερο κτλ vs σωματική κατάσταση ανθρώπου...

αν συνεχίσεις να επιμένεις να έχεις τον κοτσαδόρο πάνω, πρέπει να σου πω ότι για τον σκοπό που τον θέλεις δεν κάνει καλή δουλειά... υπάρχουν σιδερένιοι προφυλακτήρες που δένουν στο σασί (λένε ότι κ δέντρο πέφτει αν πέσεις πάνω του), διάφορες μπάρες που μπαίνουν γύρω από τους υπάρχοντες προφυλακτήρες κ προσφέρουν κ πολλά στηρίγματα για προβολείς κτλ κτλ...

Πάντα φιλικά!
fanis

Αποσυνδεδεμένος geojimny

• Jimny
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 05, 2011, 15:10 »
Εχετε υπ'οψιν οτι ακομα και πεζος μπορει να σου κανει μηνυση επειδη εξεχει  απο το μηκος του αυτοκινητου σου ο κοτσαδορος ( παρκαρισμενος) και εσπασε το καλαμι του ...
Μου το ειπε αστυνομικος που εχει καταγραψει τετοιο γεγονος...προσωπικα αλλαξα την μπιλια με μια πολυ κοντη και δεν εξεχει απο τον  προφυλακτηρα. Επειδη το βιδωνε- ξεβιδωνε μπιλιες  οταν χρησιμοποιεις τρειλερ συχνα ,ειναι μανικι. ;)

Αποσυνδεδεμένος verse

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 05, 2011, 15:18 »
Εχετε υπ'οψιν οτι ακομα και πεζος μπορει να σου κανει μηνυση επειδη εξεχει  απο το μηκος του αυτοκινητου σου ο κοτσαδορος ( παρκαρισμενος) και εσπασε το καλαμι του ...
Μου το ειπε αστυνομικος που εχει καταγραψει τετοιο γεγονος...προσωπικα αλλαξα την μπιλια με μια πολυ κοντη και δεν εξεχει απο τον  προφυλακτηρα. Επειδη το βιδωνε- ξεβιδωνε μπιλιες  οταν χρησιμοποιεις τρειλερ συχνα ,ειναι μανικι. ;)

Αποσπώμενος με μηχανισμό... 5 δευτερόλεπτα δουλειά (κυριολεκτικά)...
fanis

• Jimny
    • Kazanis Garage
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 05, 2011, 15:20 »

Απλα +60ευρω απο οτι ο απλος με τις βιδες. Αξιζει ομως την ταλαιπωρια

Αποσυνδεδεμένος verse

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 05, 2011, 15:25 »

Απλα +60ευρω απο οτι ο απλος με τις βιδες. Αξιζει ομως την ταλαιπωρια

Αν όντως είναι αυτή η χρηματική διαφορά, καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα μόνο γέμισμα ντεποζίτου  ;)
fanis

Αποσυνδεδεμένος dimchri

• Jimny
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 05, 2011, 15:52 »

................................

Γενικά θέλω να γίνει αντιληπτό ότι δεν έχω κανέναν θέμα με σένα προσωπικά... η διαφωνία είναι επί της αρχής... εσύ σκέφτεσαι το χρώμα του προφυλακτήρα σου, κ εγώ το παιδάκι, την γυναίκα, τον παππού, την γιαγιά κ μένα που μπορεί να βρεις σε μια στιγμή απροσεξίας σε μια όπισθεν... μην κολλήσεις στο παράδειγμα... μείνε στην ουσία... πλαστικό, σίδερο κτλ vs σωματική κατάσταση ανθρώπου...

αν συνεχίσεις να επιμένεις να έχεις τον κοτσαδόρο πάνω, πρέπει να σου πω ότι για τον σκοπό που τον θέλεις δεν κάνει καλή δουλειά... υπάρχουν σιδερένιοι προφυλακτήρες που δένουν στο σασί (λένε ότι κ δέντρο πέφτει αν πέσεις πάνω του), διάφορες μπάρες που μπαίνουν γύρω από τους υπάρχοντες προφυλακτήρες κ προσφέρουν κ πολλά στηρίγματα για προβολείς κτλ κτλ...

Πάντα φιλικά!

Πόσταρε αν θέλεις δύο λινκς εδώ πέρα διότι ποτέ δεν έχω δει crash test σε αυτοκίνητο
που είχε κοτσαδόρο και σε αυτοκίνητο που δεν είχε , γιατί πραγματικά θα ήθελα ένα τέτοι κρασ τεστ.

Κοίτα επειδή τράβηξε πολύ η όλη συζήτηση και επειδή ούτε εγώ έχω κάτι μαζί σου, απλά δεν θεωρώ ότι κάνω κατι κακο.
Γιατι και εγώ αν θέλω να το γενικεύσω όπως το γενικεύεις εσύ και να το τραβήξω και περισσότερο το να οδηγας
αυτοκίνητο είναι κακό για πολλούς και διαφορους λόγους..οπότε πάμε αλλου΄.

Πως θα χτυπήσεις έναν ανθρωπο που περνά από πίσω σου ? μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό ???
Εσυ δεν κοιτάς πίσω όταν κάνεις όπισθεν ?? Αν κοιτάς αποκλείεται να τον χτυπήσεις.
Εάν δεν κοιτάς τοτε "δασκαλε που δίδασκες " μου θυμίζει η συνομιλία μας..

Τεσπα επeιδή η όλη συζήτηση μπορεί να κρατήση πάρα πολύ και νόμιζω ότι είμαστε και off topic,
Δέχομαι οτι κάνω κάτι παράνομο και το είπα εξάλλου και από την αρχή ότι ρισκάρω και για τις
συνέπειες αυτού που κάνω.

Για το ΔΝΤ ευτυχώς που ήρθε να πάνε όλοι οι κλέφτες και τα τεμπελόσκυλα σπίτι τους ή να σηκωθούν,
από τα γραφεία τα οποία κοιμούνται και νομίζουνε ότι δουλευουν.
Και παρ'όλο που την πληρώνω και εγώ ξόφαλτσα επειδή κατι λαμόγια τα μασάγανε δεν με πειράζει
γιατί είναι η  μόνη ελπίδα να γλυτώσουμε από τα λαμόγια αυτά.
Ούτως η αλλως εγώ και όλη μου η οικογένεια δουλεύουμε σαν ιδιωτικοί υπάλληλοι , δεν είχα ποτέ μου
μαγαζιά και επιχειρήσεις που να μην δηλώνουνε τίποτα και να φοροδιαεφεύγουν, δεν έχω ήμασταν
ποτέ δημόσιοι υπάλληλοι επειδή το επιλέξαμε να μην είμαστε,
και εδώ και 20 χρόνια που δουλεύω από 18 έμαθα τι πάει να πει σκληρη δουλειά γιατι σπούδαζα
και δουλευα ταυτόχρονα και έμαθα ότι αυτόι που δουλεύουνε πραγματικά δεν έχουνε να
φοβηθούνε τίποτα ότι και να γίνει.
Και το άλλο που έμαθα είναι ότι σε αυτή την χώρα μόνο οι μισθωτοι πληρώνουνε εφορεία
(έχω πληρώσει 19 φορές και μία μου επιστρέψανε) .

Είμαι εντελώς off topic ποια...

Φιλικά πάντα.

Υ.Γ. δεν ξαναποστάρω γιατι είμαστε off topik.

Αποσυνδεδεμένος verse

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 05, 2011, 16:18 »

................................

Πάντα φιλικά!

Πόσταρε αν θέλεις δύο λινκς εδώ πέρα διότι ποτέ δεν έχω δει crash test σε αυτοκίνητο
που είχε κοτσαδόρο και σε αυτοκίνητο που δεν είχε , γιατί πραγματικά θα ήθελα ένα τέτοι κρασ τεστ.
Δεν ξέρω καν αν υπάρχουν πόσο μάλλον να στα βρω. εγώ αυτό που είπα πριν είναι ότι η γνώμη σου κ η γνώμη μου πάνω σε θέματα που διαπιστώνονται με επιστημονικά μέσα δεν μετράνε

Κοίτα επειδή τράβηξε πολύ η όλη συζήτηση και επειδή ούτε εγώ έχω κάτι μαζί σου, απλά δεν θεωρώ ότι κάνω κατι κακο.
στην πρώτη σου απάντηση δεν έγραψες ότι συμφωνείς με αυτά που κάνουν οι κατασκευαστές για την παθητική ασφάλεια? εσύ δεν κάνεις κάτι κακό όταν αναιρείς κάποια από αυτά τα πράγματα? μάλλον δεν έχεις πειστεί για αυτά που γράφω... θα σου ξαναπώ πως αν χρησιμοποιείς τον κοτσαδόρο ως προστατευτικό μέσο δεν κάνεις πολύ καλή δουλειά... στα πλάγια συνήθως χτυπάνε κατά το παρκάρισμα κ ξε-παρκάρισμα
Γιατι και εγώ αν θέλω να το γενικεύσω όπως το γενικεύεις εσύ και να το τραβήξω και περισσότερο το να οδηγας
αυτοκίνητο είναι κακό για πολλούς και διαφορους λόγους..οπότε πάμε αλλου΄.
δεν βρίσκω κάποια σχέση με αυτά που λέμε αλλά οκ...

Πως θα χτυπήσεις έναν ανθρωπο που περνά από πίσω σου ? μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό ???
Εσυ δεν κοιτάς πίσω όταν κάνεις όπισθεν ?? Αν κοιτάς αποκλείεται να τον χτυπήσεις.
Εάν δεν κοιτάς τοτε "δασκαλε που δίδασκες " μου θυμίζει η συνομιλία μας..
όπως γίνονται όλα τα ατυχήματα... κ όπως ανέφερε ο συμφουρίστας με τον πεζό που έσπασε το καλάμι του...

Τεσπα επeιδή η όλη συζήτηση μπορεί να κρατήση πάρα πολύ και νόμιζω ότι είμαστε και off topic,
Δέχομαι οτι κάνω κάτι παράνομο και το είπα εξάλλου και από την αρχή ότι ρισκάρω και για τις
συνέπειες αυτού που κάνω.
δέχεσαι το παράνομο αλλά όχι ότι κάνεις κάτι κακό?

Για το ΔΝΤ ευτυχώς που ήρθε να πάνε όλοι οι κλέφτες και τα τεμπελόσκυλα σπίτι τους ή να σηκωθούν,
από τα γραφεία τα οποία κοιμούνται και νομίζουνε ότι δουλευουν.
Και παρ'όλο που την πληρώνω και εγώ ξόφαλτσα επειδή κατι λαμόγια τα μασάγανε δεν με πειράζει
γιατί είναι η  μόνη ελπίδα να γλυτώσουμε από τα λαμόγια αυτά.
Ούτως η αλλως εγώ και όλη μου η οικογένεια δουλεύουμε σαν ιδιωτικοί υπάλληλοι , δεν είχα ποτέ μου
μαγαζιά και επιχειρήσεις που να μην δηλώνουνε τίποτα και να φοροδιαεφεύγουν, δεν έχω ήμασταν
ποτέ δημόσιοι υπάλληλοι επειδή το επιλέξαμε να μην είμαστε,
και εδώ και 20 χρόνια που δουλεύω από 18 έμαθα τι πάει να πει σκληρη δουλειά γιατι σπούδαζα
και δουλευα ταυτόχρονα και έμαθα ότι αυτόι που δουλεύουνε πραγματικά δεν έχουνε να
φοβηθούνε τίποτα ότι και να γίνει.
Και το άλλο που έμαθα είναι ότι σε αυτή την χώρα μόνο οι μισθωτοι πληρώνουνε εφορεία
(έχω πληρώσει 19 φορές και μία μου επιστρέψανε) .
Αν η αφορμή για αυτό το κείμενο είναι αυτό που έγραψα για το ΔΝΤ, ζητώ συγνώμη... δεν υπονόησα ποτέ κάτι κακό για σένα ή για την οικογένεια σου... απλά η λογική του κάνω κάτι παράνομο αλλά συνεχίζω να το κάνω γιατί ξέρω ότι δεν θα με κυνηγήσει κανένας, όσο να πεις θυμίζει λογική λαμόγιων όπως τα περιγράφεις κ εσύ  ;)

Είμαι εντελώς off topic ποια...

Φιλικά πάντα.

Υ.Γ. δεν ξαναποστάρω γιατι είμαστε off topik.

Μπορεί να φαίνομαι λίγο υπερβολικός αλλά δεν νομίζω ότι έχει άδικο η λογική μου... Περισσότερο αυτό που με ενοχλεί είναι το κομμάτι του ωχ-αδελφισμού που υπάρχει πίσω από το "αφήνω τον κοτσαδόρο πάνω για να μην με τρακάρουν"... κ επειδή έγραψες για το ΔΝΤ κ τους κόπους τους δικούς σου κ των δικών σου, καιρός να αρχίσουμε (πρώτος από όλους εγώ) να αλλάζουμε νοοτροπία σκέψης μπας κ δικαιωθούν οι κόποι μας κ οι θυσίες μας...

ΥΓ1: όχι να ξαναποστάρεις... οφ τόπικ ή όχι κάθε διάλογος κ αντιπαράθεση στα επίπεδα που γίνονται συνήθως εδώ μέσα, μόνο καλό προσφέρουν...
ΥΓ2: αν τα οφ τόπικ ενοχλούν τόσο πολύ, ζητώ συγνώμη προκαταβολικά από τους αδμίνς για τον κόπο που θα κάνουν για να τα μεταφέρουν αλλού
ΥΓ3: το "φιλικά πάντα" δεν το ξαναγράφω, είναι αυτονόητο  ;)
fanis

Αποσυνδεδεμένος greenjimny

• Jimny
  • "JIMNY" nothing more, nothing less!!!!
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 08, 2011, 01:13 »
Ο καθένας λεει το μακρύ του και το κοντό του με βάση αυτα που έχει ακούσει απο άλλους τα οποία τους τα είπαν άλλοι και πάει λέγοντας....
Προσωπική εμπειρία από ατύχημα με κοτσαδόρο είχε κανείς??
Ε λοιπόν εγω είχα...έπεσε φορτηγο πάνω στο civic  που είχαμε τότε και είχε κοτσαδόρο επάνω.Συνυπαιτιότητα και χαζομάρες είναι κόλπα των ασφαλιστικών εταιριών.Ο νόμος λεει να τηρούνται οι αποστασεις ασφαλείας και δεν αναφέρονται κοτσαδόροι.Επίσης αν κάποιος πέσει επάνω σου είτε έχεις κοτσαδόρο είτε έχεις ποδήλατα είτε οτιδήποτε, σε πληρώνει κανονικά.Τότε η ασφαλιστική του φορτηγού αρνούνταν να καλύψει όλο το ποσό και ξεκινήσαμε δικαστικά το θέμα και τελικά μετά από 20 μέρες αποζημιώθηκαμε κανονικά και με το παραπάνω διότι οι δικηγόροι βάζουν ένα σωρό σάλτσες.
Τα σκυλόκουτα δηλαδή δεν είναι επικύνδυνα?Οι μεγάλες κεραίες των ταξί?
Βρηκαμε θέμα τώρα τον κοτσαδόρο που εξέχει 3 εκατοστα απο το αμάξι και μας πείραξε...μια χαρά προστατεύει στα παρκαρίσματα, δεν έχει καμία δουλειά ο πισινός να πλησιάσει τόσο κοντά...
Nobody is perfect...except the captain!!!!

Αποσυνδεδεμένος verse

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 08, 2011, 12:41 »
Ο καθένας λεει το μακρύ του και το κοντό του με βάση αυτα που έχει ακούσει απο άλλους τα οποία τους τα είπαν άλλοι και πάει λέγοντας....
Ε λοιπόν εγω είχα...έπεσε φορτηγο πάνω στο civic  που είχαμε τότε και είχε κοτσαδόρο επάνω.Συνυπαιτιότητα και χαζομάρες είναι κόλπα των ασφαλιστικών εταιριών.Ο νόμος λεει να τηρούνται οι αποστασεις ασφαλείας και δεν αναφέρονται κοτσαδόροι.Επίσης αν κάποιος πέσει επάνω σου είτε έχεις κοτσαδόρο είτε έχεις ποδήλατα είτε οτιδήποτε, σε πληρώνει κανονικά.Τότε η ασφαλιστική του φορτηγού αρνούνταν να καλύψει όλο το ποσό και ξεκινήσαμε δικαστικά το θέμα και τελικά μετά από 20 μέρες αποζημιώθηκαμε κανονικά και με το παραπάνω διότι οι δικηγόροι βάζουν ένα σωρό σάλτσες.
Βρηκαμε θέμα τώρα τον κοτσαδόρο που εξέχει 3 εκατοστα απο το αμάξι και μας πείραξε...μια χαρά προστατεύει στα παρκαρίσματα, δεν έχει καμία δουλειά ο πισινός να πλησιάσει τόσο κοντά...

το δικο μου μακρύ δεν είναι τα 3 εκατοστά που εξέχει...είναι ότι έχεις βάλει ένα κομμάτι σίδερο εκεί που δεν πρέπει... κ εφόσον το έχεις βάλεις για προστατευτικό εγώ ξαναλέω πως δεν κάνει καλή δουλειά!!!!! τεσπά, ο καθένας με την άποψη του....
fanis

Αποσυνδεδεμένος greenjimny

• Jimny
  • "JIMNY" nothing more, nothing less!!!!
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 08, 2011, 23:54 »
Καταρχήν δεν το έβαλα για προστατευτικό, κοτσάρω σχεδόν κάθε μέρα και τι θα πει δεν πρέπει?με την ίδια λογική δεν πρέπει ούτε να τα ψηλώνουμε,ούτε να τα φαρδαίνουμε, ούτε εξατμίσεις, ούτε αεροτομές, ούτε φιμέ, ούτε,ούτε κλπ...
Nobody is perfect...except the captain!!!!

• Jimny
    • Kazanis Garage
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 09, 2011, 10:30 »

Η συνυπαιτιοτητα ισως να ειναι λαθος σαν ετυμολογια να το χρησιμοποιουμε. Για το ποιος φταιει το οποιο ειναι ξεκαθαρο. Παντα ο πισω πληρωνει.
Απλα επειδη τυγχανει να πουλαω κοτσαδορους η διαδικασια ειναι η εξης:
Ο κοτσαδορος τοποθετειτε στο αυτοκινητο, και πανω του εχει ενα ταμπελακι στο οποιο αναφερεται ο κωδικος και ο τυπος του αυτοκινητου.
Μετα φευγει απο το σημειο εγκαταστασης το αυτοκινητο και παει στο μηχανολογικο για αλλαγη της αδειας.
Κατεβαινει στο αυτοκινητο μηχανολογος, και ελεγχει οτι το ταμπελακι αντιστοιχει στο αυτοκινητο & οτι εχει γινει σωστη τοποθετηση.Επειτα μαζι με την αποδειξη αγορας εκδιδει νεα αδεια κυκλοφοριας οπου θα αναγραφεται οτι το αυτοκινητο "φερει κοτσαδορο". Παντα μα ΠΑΝΤΑ αναφερει πως η μπιλια πρεπει να ειναι πανω στο αυτοκινητο ΜΟΝΟ οταν ρυμουλκει. Γι αυτο το λογο δεν υπαρχουν πλεον κοτσαδοροι μη αποσπωμενοι αλλα εχουν καταργηθει. Σε αυτο το σημειο "πατανε" οι ασφαλιστικες και αναφερουν πως επειδη ηταν η μπιλια πανω προξενηθηκε μεγαλυτερη ζημια, και σε βαζουν να πληρωσεις το παραπανω-οχι ολη τη ζημια-. Το παραδειγμα που αναφερθηκε δεν ειναι και οτι πιο ενδεικτικο γιατι ενας δικηγορος μπορει ευκολα να δικαιολογησει πως ενας κοτσαδορος δεν μπορει να προξενησει παραπανω ζημιες σε ενα φορτηγο. Σε ενα απλο επιβατικο με πλαστικους προφυλακτηρες ομως δεν νομιζω...
Και ναι τα σκυλοκουτα ειναι επικινδυνα, τα λαστιχα που εξεχουν απο τα αυτοκινητα ειναι επικινδυνα, οι κεραιες των ταξι οχι γιατι ειναι ακρως ελαστικες αν τις παρατηρησεις, ειναι επικινδυνα χιλια δυο επιπροσθετα που μπορεις να βαλεις πανω στο αμαξι για τους αλλους σε περιπτωση ατυχηματος αλλα αυτο δεν νομιμοποιει κανενα απο αυτα. Και στο λεει καποιος που τα πουλαει σχεδον ολα αυτα και πιστεψε μακαρι να μην ηταν ετσι γιατι θα με συμφερε οικονομικα καλυτερα. Αντικειμενικα ομως πρεπει να βλεπουμε καποια πραγματα. Αν θελεις προστασια για προφυλακτηρες υπαρχουν αυτοκολλητα μικρα λαστιχα που μπαινουν -δεν αναφερομαι στις καθετες κουμουτσες που εβαζαν τη δεκαετια του '80- και αισθητηρες παρκαρισματος. Ο κοτσαδορος ειναι μονο για να ρυμουλκεις.
Και στο κατω κατω αν το θελετε για προστασια να ξερετε πως αν πεσει ενα αυτοκινητο απο πισω σας ολο το τρακαρισμα θα το φαει το σασι του αυτοκινητου σας στο οποιο στηριζετε ο κοτσαδορος, αντι τον προφυλακτηρα που η δουλεια του ειναι να προφυλασσει το σασι σας. Αν δεν παθαιτε τιποτα εχει καλως, αλλιως θα ψαχνετε καλυμπρα...

Αποσυνδεδεμένος PATELIS

• Jimny
  • mud needs you
    • patelis.gr
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 09, 2011, 13:51 »
 >sostos<
Give Love, Feel Better! !!!