Αποστολέας Θέμα: ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ  (Αναγνώστηκε 2501 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Michalis

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 620
  • Φύλο: Άντρας
ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
« στις: Μάιος 02, 2006, 15:54 »
Αγαπητοί φίλοι, πέρασαν 2 χρόνια απο τότε που εγκατέστησα τον ARB εχω διατρέξει αρκετά χλμ. ταξιδεύοντας εντός Ελλάδος χωρίς καμμία ενόχληση εώς τώρα οπότε και αποφάσισα να σας πώ την "μικρή" μου ιστορία.
Ο προφυλακτήρας ARB εισάγεται όπως όλοι ξέρουμε και πωλείται απο τα καταστήματα εξοπλισμού 4Χ4.
Το Σάββατο 29/4/06 είχα την "κακή" ιδέα να επισκεφθώ τον Ν.Αρκαδίας για μια εκδρομή σε διάφορα χωριά.
Λίγο έξω απο την Μεγαλόπολη και συγκεκριμένα στην οδο προς Καλαμάτα υπήρχε ένα μπλόκο της τροχαίας με ραντάρ για έλεγχο ταχύτητας.
Πλησιάζοντας με την "υπερβολική" ταχύτητα των 60χλμ. το όργανο της τάξεως μπήκε κυριολεκτικά στο κέντρο της οδού κάνοντας μου νοήματα να σταματήσω.
Αφού έγινε ο κλασσικός έλεγχος των στοιχείων του οχήματος - οδηγού μου είπαν ότι αφού δεν εξέχει κάτι απο το όχημα θα μπορούσα να συνεχίσω την διαδρομή μου.Ομως ένας εκ των αστυνομικών με πλησίασε ξανά και μου λέει ότι ναί μεν δεν εξέχει τίποτα ναι μέν ο εργάτης είναι κρυμένος χωρίς ράουλα αλλά κρίνει ότι το όχημά μου είναι επικίνδυνο.
Παρακαλώ δώστε σημασία στην λέξη "κρίνει"!
Εφόσον το υλικό κατασκευής του προφυλακτήρα είναι μέταλλο και όχι πλαστικό είμαι επικίνδυνος για τους "χρήστες της οδού" σύμφωνα με το άρθρο 82. επίσης και ο εργάτης που βρίσκεται εντός του προφυλακτήρα προσθέτει βάρος στο όχημα που σε περίπτωση ατυχήματος θα διαλύσει το άλλο όχημα.
Αφού το όργανο της τάξεως μου έκανε μια πλήρη τεχνική ανάλυση ώστε να καταλάβω το "λάθος" μου συνεχίζει με τα παρακάτω επιχειρήματα:
Μπορεί ο ARB να πωλείται στα καταστήματα αλλά μπορεί να εγκατασταθεί μαζί με τον πάσης φύσεως εξοπλισμό 4X4 ΜΟΝΟΝ σε αγροτικά μηχανήματα!!...προσοχή ούτε "κρυφοί" ούτε "φανεροί" εργάτες και οποιοδήποτε άλλο μεταλλικό αντικείμενο!
Το υπέρτατο επιχείρημα ήταν δέ: " όχι μόνον τον ARB αλλά και τα όπλα τα πουλάνε στα καταστήματα άρα θα το αγοράσεις να πυροβολήσεις?"
Αφού όλα τα όργανα της τάξεως γύρισαν αρκετές φορές το όχημα μου χτυπώντας σε διάφορα σημεία να δούν αν υπάρχει μέταλλο ή πλαστικό κατόπιν συνεδρίασαν και κατέληξαν στο συμπέρασμα: "Πρέπει να βεβαιώσουμε την παράβαση εσύ θα σκοτώσεις κανέναν άνθρωπο".
Πιστεύω ότι η τοπική κοινωνία της Τριπόλεως θα αισθάνεται πολύ πιο ασφαλής τώρα που ένας "επικίνδυνος εν δυνάμει δολοφόνος" που κινείται αργά και δεξιά έπεσε στην τσιμπίδα του νόμου.
Απορίας άξιον είναι πώς απο την ίδια οδό διέρχονται μπροστά τους τα διάφορα King CAB, NAVARA, HiLux κ.τ.λ. γεμάτα μπάρες,προβολείς,εργάτες χωρίς να υποστούν τις συνέπειες του νόμου.
Πώς τα ΚΤΕΛ με πινακίδες Τρίπολης με προσπερνούσαν με 120+ ?? χωρίς να τους ασκείται κανένας έλεγχος.
Φυσικά και δεν πρόκειται να πατήσω ξανά το πόδι μου στα κολοχώρια τους όπου ο ρατσισμός και η κατα περίπτωση επιβολή του νόμου κυριαρχούν στο έπακρο.

Η τροχαία με συμβούλευσε να κινηθώ νομικά κατά όσων τα εισάγουν και δεν διαχωρίζουν σαφώς ότι δεν είναι εξοπλισμός 4Χ4 αλλά "εκτός δρόμου" δηλ. για οχήματα που ΔΕΝ κινούνται εντός των δημόσιων κύριων ή επαρχιακών οδών. Το 4Χ4 δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κινείται μόνον εκτός δρόμου.
Μου συνέστησαν δε να τα απεγκαταστήσω αμέσως διότι αν δεν το πράξω θα υποστώ σοβαρότερες συνέπειες στο μέλλον.
Το αποτέλεσμα ήταν:
"Το όχημα φέρει μεταλλικές μπάρες προστασίας & εργάτη που είναι επικίνδυνα για τους λοιπούς χρήστες της οδού"
Αρθ. 82, 33 ευρώ, 5 πόντοι στο δίπλωμα.

Αισθάνομαι έντονα αηδιασμένος απο την όλη μεταχείρησή μου. Δεν θέλω σε καμμία περίπτωση να ισχυρισθώ ότι είμαι αθώος εφόσον αυτό καθαρά(?) ορίζει ο νόμος...αλλά καλό θα ήταν ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ???
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 02, 2006, 15:56 από Michalis »
Respect a man's car and he will respect you

Αποσυνδεδεμένος apostolosnt

  • Jimny
  • Μηνύματα: 20
Απ: ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 02, 2006, 16:15 »
Φίλε Μιχάλη η "κατά περίπτωση επιβολή του νόμου" δεν νομίζω ότι σχετίζεται με τοπικό ρατσισμό (αν και υπάρχουν αρκετά δείγματα...) αλλά περισσότερο με το τεράστιο κενό και αμάθεια για την νομοθεσία ακόμη και από τα όργανα επιβολής της.
Σε νησί το 95 με γράψανε γιατί δεν "είδα" απαγορευτικό ζωγραφισμένο πάνω σε βαρέλι με χρώματα παρακαλώ πολύ παρτοκαλί και κίτρινο!!! Οι άλλοι περνάγανε βέβαια χαλαρά!
Και αν το θες και αλλιώς αν κλέψεις 100ευρω πας μέσα αν κλέψεις 100,000,000 μάλλον για υπουργό θα σε πάνε ή για διευθυντή προμηθειών στο εθνικής άμυνας!

Πάντως μιας και ανοίγεις το τεράστιο αυτό θέμα εγώ προσωπικά θεωρώ ότι πολλοί είμαστε παράνομοι αν και αρκετά από τα αυτοκίνητα περνάνε μια χαρά το ΚΤΕΟ. Σήμερα ήμουν εκεί και τους ρώτησα για το αυτοκίνητό μου και οι απαντήσεις ήταν (μετά από μικρό οπτικό έλεγχο του αυτοκινήτου):
1) Εργάτης μια χαρά αφού δεν εξέχει (με κανονικό προφυλακτήρα). Με σιδερένιο προφυλακτήρα οποασδήποτε μορφής δεν περνάει.
2) Οι ρόδες εφ'οσον δεν είναι σημαντικά μεγαλύτερες από τα νούμερα του κατασκευαστή είναι εντάξει (μου είπε μέχρι 4-5εκ στη διάμετρο). Τώρα το "σημαντικά" το άφησε φλου στα 4-5εκ...
3) Γρανάζια κλπ δεν ασχολούνται. Ελατήρια αμορτισέρ δεν ασχολούνται (βλέπε εξωτερικές διαστάσεις).
4) Ανάρτηση (μεγάλο θέμα): Δεν είχε απάντηση για το ψήλωμα. Θα πάω να δω τον προϊστάμενο αύριο να τα πούμε!

I'll keep you posted.
Απόστολος Τσιμόγιαννης

Αποσυνδεδεμένος IronΜan

  • Jimny
  • Μηνύματα: 3753
  • Φύλο: Άντρας
  • Πισσώνας
Απ: ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 02, 2006, 16:39 »
Μιχάλη κάτι σημαντικό.
Περισσότερες πληροφορίες θες να μου στείλεις, η διεύθυνση ειδήσεων μπορεί να ενδιαφερθεί......
Γιάννης Δημητρέλης