Αποστολέας Θέμα: ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ?  (Αναγνώστηκε 15326 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george-k

• Jimny
ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ?
« στις: Ιανουάριος 09, 2010, 13:39 »
Καλημερα,
Οπως καταλαβατε θελω να βγαλω τα πισω καθισματα για να βαλω 2 ηχεια στις εργοστασιακες θεσεις αλλα με μια γρηγορη ματια δεν βρηκα πως βγαινουν. Φοβηθηκα μην σπασω και τιποτα ή μην σκισω καμια ταπετσαρια....οποτε περιμενω οδηγιες.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Αποσυνδεδεμένος potge

• NewsLetter
  • Jimny
Απ: ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ?
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 09, 2010, 14:45 »
Καλή χρονιά φίλε,
δεν είναι τόσο δύσκολο, ούτε μπορείς να σπάσεις πολλά πράγματα πέρα από κάτι κλιπσάκια, οπότε μην αγχώνεσαι.
Για να βγουν τα πίσω καθίσματα πρέπει να βγάλεις τις μπροστά ζώνες (που πιάνει χαμηλά πίσω από συνοδηγό-οδηγό), επίσης βγάζεις το πίσω κάτω μαξιλάρι (αν θυμάμαι σωστά κάπου κουμπώνει κ θέλει απλά λίγη δύναμη, αλλά θα το τσεκάρω και θα σου πω αν δεν απαντήσει κάποιος άλλος). Στη συνέχεια βγάζεις την μοκέτα από το πορτ μπαγκάζ (να το κάνει ο θεός) που πιάνει στα πίσω καθίσματα. Απλά την τραβάς. Μετά τα πίσω καθίσματα, στην πλάτη τους, έχουν κάτι σαν μπανέλες (αν το λέω καλά, ένα συρταρωτό μηχανισμό εν πάσι περιπτώσει ) στο κάτω μέρος της ταπετσαρίας, τις βγάζεις με λίγη δύναμη. Αν τα θυμάμαι όλα σωστά τώρα θα βλέπεις πολλές βίδες που συγκρατούν καθίσματα (τις πλάτες των), τις πίσω ζώνες και όχι μόνο. Από εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Βγάζεις το πλαστικό που κρύβει τις βίδες των βάσεων των ζωνών στο κέντρο των καθισμάτων και που επίσης φωλιάζουν (νομίζω το σπρώχνεις αυτό το πλαστικό, αφού τραβήξεις κάτι άκρα που το συγκρατούν από πίσω προς το εσωτερικό ή ανάποδα). Μετά ξεβιδώνεις κυρίως βίδες (όσες χρειάζεται) και βγάζεις τις πλάτες των καθισμάτων πχ κάτω και στο κέντρο, δεξιά στους θόλους που πιάνουν τα καθίσματα και επίσης στους θόλους που πιάνει το άλλο άκρο των πίσω ζωνών. Σειρά έχουν τα πλαστικά. Πρώτα βγάζεις τα μασπιέ από μπροστά. Με ένα κατσαβίδι λεπτό (η αν έχεις κάτι πιο μαλακό ακόμα καλύτερα). Βάζεις το κατσαβίδι από κάτω κ ψάχνεις να βρεις τα κλιπσάκια (2 ή 3) προς τις άκρες αλλά όχι τελείως άκρη. Όταν νιώσεις κόντρα, σπρώξε σιγά σιγά μέχρι να βγει το κλιπσακι κ το πλαστικό. Το ίδιο και για τα υπόλοιπα κλιπς αλλά και την άλλη μεριά (οδηγού- συνοδηγού). Αφού βγάλεις τα μασπιε, σειρά έχουν τα πίσω πλαστικά θόλων-επιβατών. Με τον ίδιο τρόπο ψάχνεις πάλι κλιπσακια (ίσως θέλει μεγαλύτερο κατσαβίδι). Εγώ ξεκίνησα από μπροστά (αλλά δεν ξέρω αν έχει σημασία). Έχει κάποια κλιπσάκια ένα πίσω κοντά στην πίσω πόρτα ένα κάτω από τα πίσω παράθυρο κ ένα ή δύο κάπου αλλού που δεν θυμάμαι. Τα αφαιρείς και ελευθερώνεται το πλαστικό κ είσαι έτοιμος. Αφού βέβαια έφτασες ως εδώ πέρα από τα ηχεία θα πρέπει να καθαρίσεις κ το εντυπωσιακά βρώμικο συνήθως πάτωμα, εσωτερικό θόλων κοκ. Συγγνώμη αν είναι κάπως αόριστες κάποιες περιγραφές αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς, βέβαια σίγουρα προχωρώντας θα δεις πως είναι απλούστατο. Το μόνο που θέλει λίγη παραπάνω προσοχή είναι τα κλιπσάκια αλλά τίποτα τρομερό.

vissarionas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 09, 2010, 18:53 »
φιλε george κατανοω την αγνοια σου για το θεμα των πλαστικων και των ηχειων, αλλα φανταζομαι για χαβαλε θα ρωτησες.
πεταχτηκε και ο ειδημον και σου εγραψε παραμυθι. μη κατσεις και το διαβασεις. εχω βγαλει τα πλαστικα μου 30000000 φορες και η περιγραφη ειναι λαθος με πολλες ασαφειες και μαλλον ζημια θα σου κανει. αν οχι στο αμαξι,σιγουρα στο κεφαλι.
κατσε μια μερα με το πασο σου, παρε κανα εργαλειο και σκαλισε το.

η βαση ειναι οτι για να βγαλεις πισω πλαστικα και να αλλαξεις ηχεια, πρεπει να βγαλεις και τους κωλους και τις πλατες των καθισματων.

ευχαριστω για την διασκεδαση και για τη χαρα που μου δωσατε να σας τα χωσω παλι.
επομενη ερωτηση θα χαιρομουν να διαβασω αποριες για το πως σημαδευουμε στο κατουρημα.

Αποσυνδεδεμένος george-k

• Jimny
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 09, 2010, 19:15 »
Θα ηταν καλυτερα αν τον χρονο που ξοδεψες για την ''εξυπναδα'' τον ξοδευες για καμια πιο ουσιαστικη απαντηση.
Τι να κανουμε, δεν ειμαστε ολοι διανοιες ουτε γεννηθηκαμε με Jimny !

Αποσυνδεδεμένος ΜΟΓΛΗΣ

• Jimny
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 09, 2010, 20:46 »
Θα ηταν καλυτερα αν τον χρονο που ξοδεψες για την ''εξυπναδα'' τον ξοδευες για καμια πιο ουσιαστικη απαντηση.
Αυτο που μου αρεσει σ'αυτο το club ειναι το καλο κλιμα,δηλαδη αν ηταν για καθε "κουλο" ή και απλη απορια που τυχαινει να μην ξερει καποιος,να πουλαμε μουρη του στιλ που βλεπω πιο πανω,    0_21 τοτε ελεος
Ή βγειτε πισω απο ta monitor και παιξτε καμια σφαλιαρα να ξεσπασετε ή απλα μεγαλωστε λιγο
Κατι τετοιες καταστασεις εχουν κανει το club "παιδικη χαρα" που κανει πολλους να φευγουν ή να αδιαφορουν.
Για ρηξτε μια ματια απο πότε εχουν να μπουν οι Barbarians...
Αν ενδιαφερετε κανενας για αυτο το ερμο το site ας το δειξει εμπρακτα και μιλαω για τους admin,moderators κλπ
 t4    roc2    roc2    bhe
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 09, 2010, 20:50 από ΜΟΓΛΗΣ »
Α το πηγαινουμε στις 2 ροδες,μηπως θα εχει τη μιση καταναλωση?

www.braters.gr
www.escaper.gr

Αποσυνδεδεμένος eldar

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 09, 2010, 21:25 »

Καλα μη δινεις σημασια σε τετοια ατομα. Ή ειναι κανας πιτσιρικας που το παιζει ιστορια, ή ο ανθρωπος εχει καποιο προβλημα υγείας. Αφηστε τον στον κοσμο του, μη σχολιάζετε, δεν αξιζει...

Αποσυνδεδεμένος wolf

• Jimny
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 09, 2010, 22:22 »
Αυτο που μου αρεσει σ'αυτο το club ειναι το καλο κλιμα,δηλαδη αν ηταν για καθε "κουλο" ή και απλη απορια που τυχαινει να μην ξερει καποιος,να πουλαμε μουρη του στιλ που βλεπω πιο πανω,    0_21 τοτε ελεος
Ή βγειτε πισω απο ta monitor και παιξτε καμια σφαλιαρα να ξεσπασετε ή απλα μεγαλωστε λιγο
Κατι τετοιες καταστασεις εχουν κανει το club "παιδικη χαρα" που κανει πολλους να φευγουν ή να αδιαφορουν.
Αν ενδιαφερετε κανενας για αυτο το ερμο το site ας το δειξει εμπρακτα και μιλαω για τους admin,moderators κλπ

δεν νωμιζω να χρειαζεται <αστυνομος> πισω απο καθε ηλιθια απαντηση....μπωρει ο καθενας μας να βαλει τον οποιον δυποτε στην θεση του... ;)
Μη διαπληκτίζεσαι με έναν ηλίθιο. Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει στο τέλος λόγω εμπειρίας

Αποσυνδεδεμένος thanasoulas

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 09, 2010, 22:41 »
Αυτο που μου αρεσει σ'αυτο το club ειναι το καλο κλιμα,δηλαδη αν ηταν για καθε "κουλο" ή και απλη απορια που τυχαινει να μην ξερει καποιος,να πουλαμε μουρη του στιλ που βλεπω πιο πανω,    0_21 τοτε ελεος
 t4    roc2    roc2    bhe
+10000

Αποσυνδεδεμένος ΜΟΓΛΗΣ

• Jimny
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 10, 2010, 01:53 »

δεν νωμιζω να χρειαζεται <αστυνομος> πισω απο καθε ηλιθια απαντηση....μπωρει ο καθενας μας να βαλει τον οποιον δυποτε στην θεση του... ;)
...Και η ιστορια θα συνεχιζεται κι ολο θα χειροτερευει.
 a105
Α το πηγαινουμε στις 2 ροδες,μηπως θα εχει τη μιση καταναλωση?

www.braters.gr
www.escaper.gr

vissarionas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 10, 2010, 09:54 »
δηλαδη η απορια του γιωργου 'στεκει'?
ρωταω εσας που αρπαχτηκατε.
αν στεκει και τη θεωρειται αξια παροχης απαντησης, αληθεια δε με ξαναβλεπει κανεις.

Αποσυνδεδεμένος ITALTRONIC

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 10, 2010, 12:03 »
για να βαλει κανεις πισω ηχεια στο jimny δε χρειαζεται να ξηλωσει το μισο αμαξι ειναι αδικος κοπος.Εγω εβγαλα το κατω μερος των πισω καθισματων σηκονοντας τα θα δεισ τισ βιδες και με ενα 17αρι κλειδι αν θυμαμαι καλα βγαινουν.Μετα βγαζεις τα πλαινα πλαστικα κατω στις πορτες.Ξεκουμπονεις και μερικα απο τα μπροστα κλιπσ απο το πισω πλαστικο και τραβας λιγο το πλαστικο και θα εχεις προσβαση στα ηχεια βεβαια ετσι δεν εχεις πολυ χωρο για μεγαλο κατσαβιδι αλλα εμενα με βολεψε πολυ και εκανα τι δουλεια μου μια χαρα.Για να βοηθησω εκει που αρχιζει το πισω παραθυρο θα δεις ενα ορθογωνιο καλυμμα αυτο με προσοχη βγαινει και θα σε βοηθισει να βγαλεις το πλαστικο.Ελπιζω να βοηθησα....
οπου δεν υπαρχει δρομος τον ανοιγει ενα JIMNY

Αποσυνδεδεμένος george-k

• Jimny
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 10, 2010, 12:04 »
δηλαδη η απορια του γιωργου 'στεκει'?
ρωταω εσας που αρπαχτηκατε.
αν στεκει και τη θεωρειται αξια παροχης απαντησης, αληθεια δε με ξαναβλεπει κανεις.

Σιγα ρε μεγαλε ! Ποιος νομιζεις οτι ο εισαι? Αντε γιατι αρχισες να μου τι δινεις ! Τι θα πει ''στεκει'' ? Μια απορια ειναι μια απορια. Οσο σοβαρη ή αφελης και αν ειναι, ή την απαντας ή απλα την αγνοεις.
Πως την εχεις δει ! Νομιζεις οτι ειμαι κανενας ασχετος απο τεχνικα θεματα και κατασκευες ? Απλα ειναι το πρωτο μου Jimny και δεν ηξερα αν το καθισμα ξεκουμπωνει. Η απαντηση του potge ηταν αρκετα κατατοπιστικη, ποιος ο λογος για την δικη σου ειρωνικη απαντηση ?
Τωρα για το αν δεν σε ξαναδουμε, αυτο θα ηταν πολυ καλο γιατι κατι τυποι σαν και εσενα χαλανε τα φορουμ.
Τα κουβαδακια σου και σε αλλη παραλια !!!

Αποσυνδεδεμένος george-k

• Jimny
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 10, 2010, 12:21 »
για να βαλει κανεις πισω ηχεια στο jimny δε χρειαζεται να ξηλωσει το μισο αμαξι ειναι αδικος κοπος.Εγω εβγαλα το κατω μερος των πισω καθισματων σηκονοντας τα θα δεισ τισ βιδες και με ενα 17αρι κλειδι αν θυμαμαι καλα βγαινουν.Μετα βγαζεις τα πλαινα πλαστικα κατω στις πορτες.Ξεκουμπονεις και μερικα απο τα μπροστα κλιπσ απο το πισω πλαστικο και τραβας λιγο το πλαστικο και θα εχεις προσβαση στα ηχεια βεβαια ετσι δεν εχεις πολυ χωρο για μεγαλο κατσαβιδι αλλα εμενα με βολεψε πολυ και εκανα τι δουλεια μου μια χαρα.Για να βοηθησω εκει που αρχιζει το πισω παραθυρο θα δεις ενα ορθογωνιο καλυμμα αυτο με προσοχη βγαινει και θα σε βοηθισει να βγαλεις το πλαστικο.Ελπιζω να βοηθησα....

Φιλε ITALTRONIC ευχαριστω για την απαντηση.
Ολα οκ εχω ηδη βγαλει τα πλαστικα και ειμαι στη φαση τοποθετησης των ηχειων.
Τελικα δεν ηταν κατι δυσκολο.
Και παλι ευχαριστω οσους ειχαν διαθεση να βοηθησουν.

Αποσυνδεδεμένος earthquake

• Jimny
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 10, 2010, 12:49 »
Ναι ρε παλλικαρια προς τι το μισος και ο αλληλοσπαραγμος???
κανεις δεν ειναι ειδημων η τουλαχιστον δεν γεννηθηκε ειδημων...
και εγω μπαινω καιρο στο φορουμ παρακολουθω συζητησεις και ομολογω οτι εχουν λυθει πολλες απο τις αποριες που ειχα σχετικα με τον jimnako.Κια αν ειναι να διαγραφω επειδη δεν εχω αρκετα posts oπως  διαβασα να προτεινει καποιος εεε do it! Τα posts ειναι για βοηθεια οχι απλα για να χουμε να λεμε... 
Ανεβαινα στο βουνο με συμβατικα αμαξια και τα σπαγα.. εδω και τρια χρονια με το θηριακι οι εξορμησεις ειναι απολαυση και με τις συμβουλες των παλλικαριων εδω μεσα ασφαλεστερες..δεν ειχα την τυχη λογω φορτου εργασιας να τους ακολουθησω στις εξορμησεις τους.. πιστευω συντομα να το κανω :)
με την προτροπη τους εβαλα και μια ποδιτσα trαnsfer :)
Αφηστε λοιπον τισ γκρινιες...
Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος wolf

• Jimny
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 10, 2010, 13:08 »
ειδες που δεν διαβασες σωστα ?
η προταση ειναι του φιλου Χαρη και δεν ειναι ακριβος αυτο που λες.....υπαρχουν μελη στο forum που μετα την εγγραφη τους δεν εχουν μπει πανω απο 1 χρονο.....τεσπα παμε αλλου το θεμα......

Μη διαπληκτίζεσαι με έναν ηλίθιο. Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει στο τέλος λόγω εμπειρίας