Στο κυνήγι όλα πάνε πακέτο.Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι,και θα σκοτώσεις και θα χάσεις,θα περπατήσεις,θα δεις μέροι που οι άλλοι δεν τα βλέπουν,θα γνωρίσεις κόσμο(καλό και κακό).Το να σκοτώσεις είναι το μέγιστο επίπεδο που μπορεί να φτάσει ένας κυνηγός.Δεν σημαίνει όμως ότι κάθε φορά που βγαίνει στο ουνό ότι θα σκοτώσει κιόλας.Για να εξηγηθώ λοιπόν γιατί σκοτώνουμε:1)σκοτώνουμε τα ζώα που είναι σε αφθονία,κάνουμε δηλαδή σωστή διαχείρηση και επίσης μην ξεχνιόμαστε πως κάθε φορά όταν υπάρχει κάτι σε αφθονία πάντα η σχεδόν παντα καλούνται οι κυνηγοί και αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο.Δεν έχει σχεση η τροφική αλυσίδα που είπαμε πιο πριν στο αν λύπει κάτι που θα φάει αυτό που βρίσκεται σε αφθονία(πχ λαγός-αλεπού).Η τροφική αλυσίδα μπορεί να έχει και την μορφή όπου ένα ζώο μπορεί να φάει κάτι αλλά δεν μπορεί να φαγωθεί από τίποτα πχ αρκούδα,λύκος,γουρούνια και σε μερικές περιπτώσεις ζαρκάδια.Το ξέρεται ότι η αρκούδα έχει ανακάμψει και πλέον υπάρχει σε μεγάλους πλυθησμούς??Ιδιαίτερα στην Πίνδο!!Και στο όρος βόρρας εκεί που είχε εξαφανιστεί η αρκούδα για χρόνια ξαφνικά ξαναεφανίστηκε!
2)όποιος έχει στην κατοχή του κυνηγετικά σκυλιά καταλαβαίνει πως είναι όταν έχει στην κατοχή ένα θήραμα.
Και ξαναλεω δεν σκοτώνουμε ότι είναι υποεξαφάνιση αλλά τα πλέον κυνηγετικά θηράματα(και από την μία άμα κάτσεις και σκεφτείς αυτή είναι η ύπαρξη τους,αλλιώς δεν έχει νόημα όσο φασιστικό και αν ακούγεται....)Οπότε καλή και φιλοζωία αλλά μέχρι εκεί που πρέπει.Το ρητό παν μέτρον άριστον δεν βγήκε τυχαια...και νομίζω κολάει πολύ!Γενικά από την όλη κουβέντα νομίζω πως έχω παρουσιάσει σοβαρά επιχειρήματα και πως η οικολογία και το κυνήγι πρέπει να συνυπάρχουν και όχι να αντικρούονται γιατί στο φινάλε και τα 2 για τον ίδιο σκοπό αγωνίζονται(αρκεί να υπάρχει γνώση).Οι μελέτες από τους επιστήμονες δεν γίνονται τζάμπα και πρέπει να τις ακολουθούμε τόσο εμείς οι αδαής όσο και το κράτος.Αν γίνει αυτό τότε πιστεύω θα υπάρξουν απίστευτα αποτελέσματα(αλλά πάντα όταν ο κάθε κατεργάρης θα είναι στον πάγκο του....)