Αντώνη (αν μου επιτρέπεις), κανείς δεν προσβλήθηκε και φυσικά ούτε εγώ, ούτε επίσης στρέφομαι κατά κανενός προσωπικά. Το ξεκαθαρίζω.
Εδώ όμως μιλάμε για πλήρη υποκρισία, όπως εσένα (γενικώς) και του καθενός αρέσουν τα λουκάνικα, σε άλλον το κατσίκι, σε άλλον το αρνί, εμένα και σε άλλους αρέσει το κρέας της μπεκάτσας, της φάσας, του λαγού κ.τ.λ. Ενώ λοιπόν εγώ (γενικώς) κατηγορούμαι γιατί σκοτώνω ο ίδιος και το ζώο που κυνηγώ έχει δυνατότητες διαφυγής, κάποια ζώα και μιλώ για όσα εκτρέφονται, δεν έχουν ελπίδα, ούτε δικαίωμα στην ελπίδα και φυσικά δυνατότητα διαφυγής.
Φυσικά οι "καλλιέργειες" αυτές εξυπηρετούν ποικιλοτρόπως τις ανάγκες της αγοράς. Για παράδειγμα κανείς δε ενδιαφέρεται για μαύρο κρέας κοτόπουλου, άρα το τροποποιούμε γενετικά και όλα είναι άσπρα, τα μεγαλώνουμε σε στενούς κλωβούς ώστε να παχύνουν γρήγορα και με συνεχές φως ώστε να τρώνε συνεχώς.
Στην Βόρεια Ιταλία, που αρέσκονται σε λευκό κρέας βοοειδών, αυτά εκτρέφονται σε χαμηλό φωτισμό για να κρατούν αυτό το χρώμα κρέατος.
Δεν σκοτώνουν τα σνούρκελ τις αρκούδες καλέ μου φίλε και σίγουρα ευτυχώς για αυτές από εκεί που κινείσαι είναι μακρύτερα, ούτε οι κυνηγοί τις σκοτώνουν, ούτε τους λύκους. Αλλά όταν βρεθείς με λίγα ζώα στο βουνό και αγέλη λύκων στα κατασπαράξει και για να πάρεις ούτε καν στοιχειώδη αποζημίωση θα πρέπει να κρατήσεις τα σπλάχνα των ζώων 15-20 μέρες, τόσο κάνει η επιτροπή της Νομαρχίας να κάνει πραγματογνωμοσύνη, έλα τώρα στη θέση του τσοπάνη. Πραγματικά όμως στη θέση του τσοπάνη.
Θα πρέπει φαντάζομαι το ίδιο να ισχύει, ο άκρατος φανατισμός εννοώ και κατά όσων σκοτώνουν κατσαρίδες, αράχνες, μύγες, ποντικούς ή δεν είναι πιασάρικο το θέμα;