Παιδια, διαβασα με μεγαλη προσοχη ολα τα προαναφερθεντα. Θα επαναλαβω οτι δεν ειμαι οικολογος, δεν ανηκω σε καμμια οργανωση και φυσικα καταναλωνω οτι κρεατικο υπαρχει. Θα μπω στην ουσια του θεματος για εμενα.
Θα σας απευθυνω το εξης απλο ερωτημα:
Πως αισθανεστε μεσα σας στη θεα ενος πληγωμενου πουλιου που σπαρταραει πνιγμενο στο αιμα? Πως αισθανεστε οταν βλεπετε το αγριογουρουνο να προσπαθει να ξεφυγει πληγωμενο και να υποφερει? Εγω προσωπικα, παρολο που παταω τα 40 κι οσο γραφικο κι αν φαινεται, βαζω τα κλαματα.
Θελω να σας διαβεβαιωσω οτι σεβομαι καθε ειδους ζωη. Ουτε τις κατσαριδες δε σκοτωνω. Απλα τις πεταω εκτος σπιτιου, αν τυχει και μπει καμμια μεσα το καλοκαιρι. Πριν βιαστειτε και βγαλετε συμπερασματα οτι ειμαι χαζουλης, γραφικος ή οτιδηποτε αλλο, σας διαβεβαιω οτι ειμαι ενας απολυτως φυσιολογικος ανθρωπος που απλα σεβεται το δωρο της ζωης σε οποιαδηποτε μορφη της.
Θα συμφωνησω απολυτα για τις συνθηκες εκτροφης και σφαγης ζωων στα διαφορα εκτροφεια. Προτιμω ομως να καλυπτω τις αναγκες μου απο εκει (γιατι απο καπου πρεπει να τραφουμε) και απλα να θαυμαζω της ελευθερη ζωη στη φυση. Παιδια, ολο το ζητημα εχει να κανει με το σεβασμο στη ζωη.
Δεν τρεφω αυταπατες οτι θα ευαισθητοποιησω κανεναν, απλα εκφραζω τη γνωμη μου. Μου κανει εντυπωση το γεγονος οτι καποιος αντλει χαρα με το να αφαιρει μια ζωη. Και θα επαναλαβω οτι τα υπολοιπα που επικαλουνται οι κυνηγοι (παρεα, μεζεδες, κρασια, περπατημα στη φυση, σκυλια, κλπ κλπ) σαφως και γινονται χωρις να υπαρχει αφαιρεση ζωης. Εχει να κανει με το ποσο ευαισθητος ειναι ο καθενας γενικα στη ζωη του.
Τελος παντων, σας ευχαριστω για την προσοχη σας. Τιποτα απο οτι γραφω δεν αποτελει μομφη για κανεναν και σεβομαι την καθε αποψη. Απλα μερικες σκεψεις προσωπικες αποτυπωσα. Ολοι στο τελος θα κανουμε οτι καναμε μεχρι σημερα.
Τελειωνοντας θα πω οτι οι ζωες που αφαιρουνται στην ελευθερη φυση, δεν εχουν διακριση. Ειτε σκοτωσεις μια αρκουδα, ειτε ενα λαγο, ειτε ενα απελευθερωμενο θηραμα, ετσι κι αλλιως αφαιρεις μια ζωη με βασανιστικο, πολλες φορες, τροπο. Ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει επιχερηματολογια κι απο την αλλη πλευρα. Πειτε μου μονο τι αισθανεστε οταν βλεπετε το νεκρο ζωο που εχετε σκοτωσει με τα χερια σας.
Και παλι επαναλαμβανω οτι αυτα αποτελουν προσωπικη αποψη. Δεν κρινω κανεναν, δεν κατηγορω κανεναν και δεν θελω να αντιπαρατεθω με κανεναν. Συγνωμη για το μακροσκελες ποστ