Toτε τι διαφορες εχουν αυτες απο τα μαγαζια με αξεσουαρ αυτ/των με τις thule ας πουμε?(εκτος απο την τιμη)
Αν και καθυστερημένα γιατί μόλις το είδα, ενημερώνω :
Παίζουν ρόλο συνήθως ως προς το αεροδυναμικό σχήμα της μπάρας και κατ' επέκτασην ως προς το ενδεχόμενο "σφύριγμα" που θα ακούς, όταν κινείσαι με σχετικά υψηλές ταχύτητες (ή μη). Παραδείγματος χάρην, σε land cruiser (του πατέρα μου) και με τις μπάρες αντιπροσωπείας (που δεν ήταν και φτηνές), είχε τρελαθεί στο σφύριγμα από τα 110-120 και πάνω. Στις δικές μου (Mont Blanc, aero gripper ή κάπως έτσι τέλος πάντων) που είναι και αλουμινίου, δεν ακούγεται τίποτα, βγαίνουν μπαίνουν χωρίς εργαλεία, έχουν ένα ειδικό κλείδι για την ασφάλιση-απασφάλιση, έχουν τσιμούχα για να μην πατινάρει το οτιδήποτε φορτώσεις πάνω (εγώ μέχρι στιγμής μπαγκαζιέρα οροφής φορτώνω) και βέβαια κάνουν 145Ε περίπου (αντίστοιχη τιμή της AutoPlus για τις ίδιες ακριβώς, 299,90Ε - η διαφορά έγκειται στο ότι τις αγόρασα από Αγγλία, παραγγελία από ίντερνετ).
Γενικά, να είσαι λίγο προσεκτικός με τις (παραπάνω) λεπτομέρειες, γιατί είναι λεπτομέρειες μεν, αλλά όταν αρχίζεις και το κινείς σε λίγο πιο μεγάλες διαδρομές και ίσως και με λίγο πιο μεγάλες ταχύτητες, θα δεις ότι παίζουν ρόλο.