Αποστολέας Θέμα: Rollover ή απλά τουμπάρισμα...  (Αναγνώστηκε 28900 φορές)

0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος baba

• NewsLetter
  • Jimny
  • Φύλο: Άντρας
  • "quis custodiet ipsos custodes ?
    • http://brat.gr
Απ: Rollover ή απλά τουμπάρισμα...
« Απάντηση #60 στις: Αύγουστος 19, 2009, 17:57 »
... για να καταλάβω   t4 87 υπάρχει διαφωνία ; και που; ...

... τα πράγματα είναι απλά ...

... το jimny έχει μια τάση να κάνει τούμπες όταν βρεθεί σε οριακό σημείο ...  bhe bhe bhe ...

... το οριακό αυτό ... σημείο ... έρχεται πιό ... κοντά μας  ;) ... όταν κανουμε "μαγκιές" τόσο στο στήσιμο όσο και στην χρήση του jimny ...

... έρχεται επίσης πιό κοντά όταν το φορτώνουμε με διάφορες αηδιούλες που τις λέμε ... εξοπλισμό ... και που επιρεάζουν τόσο την γεωμετρία όσο και την εν γένει συμπεριφορά του οχήματος ...

... και για να προλάβω μερικούς κακεντρεχείς ... βαρβάρους ... θέλω να σημειώσω ότι μπορεί κατά περίπτωση να στηθεί μία ανάρτηση η οποία να έχει πιθανόν ανάλογη ή και πιό καλή , εν γένει , συμπεριφορά από την εργοστασιακή αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο οι επεμβάσεις είναι εκτεταμένες ...

... στο προκείμενο ...

... πας στο βουνό , στην στάνη ... όπου γουστάρεις εκτός δρόμου και πολλές των περιπτώσεων εκτός κοινής λογικής ... δεκτόν ... !!! ... ε τότε θες υποχρεωτικά ότι είπε ο γιάννης ... συν εξωτερικό cage , συν bodylift, συν δύο μπλοκέ , συν δύο εργάτες , συν 50 άλογα κλπ ...

... πας στο βουνό όταν κάτσει ... και θεωρείς σκληρό το να να διασχίσεις ένα ρυάκι ή να  πας ένα γύρο στην california , κλπ ...
brat c.o.b
"Chairman of the ... Bored"

γιάννης παπασταματίου ... κατά κόσμο ... baba ...
... ένας από τους ... άλλους

Αποσυνδεδεμένος baba

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #61 στις: Αύγουστος 19, 2009, 18:37 »
...
brat c.o.b

Αποσυνδεδεμένος baba

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #62 στις: Αύγουστος 19, 2009, 18:44 »
... για να καταλάβω   t4 87 υπάρχει διαφωνία ; και που; ...

... τα πράγματα είναι απλά ...

... το jimny έχει μια τάση να κάνει τούμπες όταν βρεθεί σε οριακό σημείο ...  bhe bhe bhe ...

... το οριακό αυτό ... σημείο ... έρχεται πιό ... κοντά μας  ;) ... όταν κανουμε "μαγκιές" τόσο στο στήσιμο όσο και στην χρήση του jimny ...

... έρχεται επίσης πιό κοντά όταν το φορτώνουμε με διάφορες αηδιούλες που τις λέμε ... εξοπλισμό ... και που επιρεάζουν τόσο την γεωμετρία όσο και την εν γένει συμπεριφορά του οχήματος ...

... και για να προλάβω μερικούς κακεντρεχείς ... βαρβάρους ... θέλω να σημειώσω ότι μπορεί κατά περίπτωση να στηθεί μία ανάρτηση η οποία να έχει πιθανόν ανάλογη ή και πιό καλή , εν γένει , συμπεριφορά από την εργοστασιακή αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο οι επεμβάσεις είναι εκτεταμένες ...

... στο προκείμενο ...

... πας στο βουνό , στην στάνη ... όπου γουστάρεις εκτός δρόμου και πολλές των περιπτώσεων εκτός κοινής λογικής ... δεκτόν ... !!! ... ε τότε θες υποχρεωτικά ότι είπε ο γιάννης ... συν εξωτερικό cage , συν bodylift, συν δύο μπλοκέ , συν δύο εργάτες , συν 50 άλογα κλπ ... και τον θεό βοηθό ...

... πας στο βουνό όταν κάτσει ... και θεωρείς σκληρό το να να διασχίσεις ένα ρυάκι ή να  πας ένα γύρο στην california , βγάζεις έξω και την καλή σου κλπ ... τότε το cage ... for mooring όπως και πολλά άλλα  ...

τελικά

... όποιος έχει πρόθεση να κινηθεί οριακά το θέλει το cage ...

... όποιος πάλι όχι  ... θέλει να κάτσει στα αυγά του ...

brat c.o.b

Αποσυνδεδεμένος george36

• Jimny
« Απάντηση #63 στις: Αύγουστος 20, 2009, 01:36 »
το να μη θελει καποιος να μετρα τουμπες η να μη θελει να σκισει το αμαξακι του δεν νομιζω οτι ειναι αυγα!!!
αν παλι ειναι, μαλλον βλεπω εγω διαφορετικα τα αυγα.

φιλικα γιωργος

Αποσυνδεδεμένος baba

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #64 στις: Αύγουστος 20, 2009, 08:40 »
το να μη θελει καποιος να μετρα τουμπες η να μη θελει να σκισει το αμαξακι του δεν νομιζω οτι ειναι αυγα!!!

φιλικα γιωργος

... ρε συ γιώργο ...

... μην αρπάζεσαι ... πρώτον ...
... δεύτερον ... σκέφτεσαι να βάλεις rollcage ; ... βάλτο ...
... υποθέτώ ότι γνωρίζεις τι απαιτείται να γίνει στο όχημα για να μπεί το cage και να εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο μπήκε ...
... εσύ ξέρεις τι χρειάζεσαι και τι όχι ...

... εγώ προσπάθησα , ελέω pc  bhe, να πω την άποψή μου ... γενικώς  lol και πολύ ... ελαφρώς ...  lol lol lol ...

... αυτά ...
brat c.o.b

Αποσυνδεδεμένος J-Land

• NewsLetter
  • Jimny
  • “ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ” www.escaper.gr
    • www.escaper.gr
« Απάντηση #65 στις: Αύγουστος 20, 2009, 09:04 »
... καλημέρα

... το διαφωνούμε  για να διαφωνήσουμε το ξέρεις ? lol

... εάν όχι δες το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ διαφωνούν σε όλα και κάνουν τα ιδία  bhe
... και εάν πούμε και για τα άλλα κόμματα και αυτά διαφωνούν  bhe

... το θέμα είναι κατά πόσο είναι πραγματικά χρηστικό ένα Roll Cage σε ένα μεσο jimny γενικών καθηκόντων δηλ εκδρομικό extreme
... καθημερινή κυκλοφορία και εάν  τελικά παρέχει πραγματικά μεγαλύτερη ασφάλεια η όχι,

... ειδικά σε ένα απλό τρακάρισμα που δεν θα φοράς ζώνη  ;)
“ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ”
www.escaper.gr

Αποσυνδεδεμένος george36

• Jimny
« Απάντηση #66 στις: Αύγουστος 20, 2009, 11:17 »

φιλικα γιωργος

... ρε συ γιώργο ...

... μην αρπάζεσαι ... πρώτον ...
... δεύτερον ... σκέφτεσαι να βάλεις rollcage ; ... βάλτο ...
... υποθέτώ ότι γνωρίζεις τι απαιτείται να γίνει στο όχημα για να μπεί το cage και να εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο μπήκε ...
... εσύ ξέρεις τι χρειάζεσαι και τι όχι ...

... εγώ προσπάθησα , ελέω pc  bhe, να πω την άποψή μου ... γενικώς  lol και πολύ ... ελαφρώς ...  lol lol lol ...

... αυτά ...

δεν αρπαχτηκα ρε γιαννη......  απλα ειπα ;)

Αποσυνδεδεμένος baba

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #67 στις: Αύγουστος 20, 2009, 12:08 »
... καλημέρα

... το διαφωνούμε  για να διαφωνήσουμε το ξέρεις ? lol

... εάν όχι δες το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ διαφωνούν σε όλα και κάνουν τα ιδία  bhe
... και εάν πούμε και για τα άλλα κόμματα και αυτά διαφωνούν  bhe

... το θέμα είναι κατά πόσο είναι πραγματικά χρηστικό ένα Roll Cage σε ένα μεσο jimny γενικών καθηκόντων δηλ εκδρομικό extreme
... καθημερινή κυκλοφορία και εάν  τελικά παρέχει πραγματικά μεγαλύτερη ασφάλεια η όχι,

... ειδικά σε ένα απλό τρακάρισμα που δεν θα φοράς ζώνη  ;)

... κατά την ταπεινή μου γνώμη ... είναι ... άστοχο να τοποθετηθεί υπό αυτές τις προυποθέσεις ... απλά ...

... λίγη σύννεση και δύο μπλοκέ ...  ;) ... και όλα ... βγαίνουν ... ή ... δεν βγαίνουν πάλι  87 ...  yah yah yah
brat c.o.b

Αποσυνδεδεμένος Majestix

• NewsLetter
  • Jimny
  • Les Gaulois..
    • www.gaulois4x4.com
« Απάντηση #68 στις: Αύγουστος 20, 2009, 12:31 »
Παιδιά για αυτό το λόγο είναι το forum για να λέμε τις απόψεις μας...

Εγώ θα βάλω cage...
Πιστεύω οτι σε οποιαδήποτε κατασταση, τουμπάρισμα απλό ή σύνθετο, τρακάρισμα το σωστό cage θα προστατεύσει τους επιβάτες εφόσον φοράνε οποιαδήποτε τύπου ζώνη..έστω και απλή 3 σημείων

Και στο κάτω κάτω προτιμώ απο το να γίνω εγώ και κυρίως ο συνεπιβάτης μου χαλκομανία ή να εγκλωβιστώ μέσα στο αμάξι... να χτυπήσω το κεφάλι μου στο cage... που θα έχει και μαξιλαράκι..  ;)

Majestix

Better 2 be Proactive... than Reactive....

http://www.gaulois4x4.com

Αποσυνδεδεμένος YannisS

• Jimny
  • Το καλύτερο και πιο οικονομικό 4x4 ever
« Απάντηση #69 στις: Αύγουστος 20, 2009, 12:58 »
όπως είπες θεωρητικά  γιατί άλλο τα πρακτικά διότι όταν κοιτάς των ουρανό ανάποδα και υπάρχει μια πέτρα μεγαλούτσικη και δεν θα βρει στο σίδερο αλλά στο ύφασμα όπως και ένα κλαδί  θα μπορέσει να σε χτυπήσει

τα προβλήματα που λύνει το roolcage είναι λιγότερα από αυτά που δημιουργεί

οκ λύνει το πρόβλημα από τις πολλαπλές τούμπες η την τούμπα από μεγάλο ύψος
αλλά εάν δεν φοράς ζώνη 4 σημείων (αγωνιστική) αλλά απλή 3 σημείων το σώμα  σου θα κάνει τουλάχιστον δεξιιά αριστερά  μπρος πίσω και επειδή ο χώρος που αφήνει το  cage είναι λίγος ειδικά σε jimny θα χτυπήσεις το κεφάλι σου σίγουρα στα σιδερά

ο σωστός συνδυασμός που σώζει  είναι cage +κάθισμα αγωνιστικό +ζώνη 4 σημείων +κράνος

αλλά όταν το αμάξι κυκλοφορεί στο δρόμο δεν φοράς πάντα ζώνη και μάλιστα 4 σημείων και ποτέ δεν φοράς κράνος όμως είναι πιο πιθανό να τρακάρεις από τι να τουμπάρεις και εσύ να μην τρέχεις μπορεί να τρέχει ο άλλος και εάν είναι πλάγιο μετωπική θα χτυπήσετε σίγουρα στα σιδερά

το θέμα ντύσιμο στα επίμαχα σημεία είναι ψυχολογικό για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει μεγάλο πάχος 10cm  ;) yah

Γιάννη συμφωνώ σε μερικά πράγματα - διαφωνώ όμως σε άλλα...

Απο το να χτυπήσεις στα σίδερα του cage αν φοράς ζώνη... (που είναι λίγο δύσκολο γιατί είναι πίσω απο το κεφάλι σου)..
το χειρότερο πράγμα που μπορεί γίνει είναι να σου έρθει ο ουρανός καπάκι...η να μειωθεί πολύ έως και πάρα πολύ ο χώρος της καμπίνας....
απο το να μην έχείς κάμμία πιθανόνοτητα επιβιώσεις, προτιμώ να χτυπήσω το κεφάλι μου στο cage που θα έχει ενα μαξιλαράκι έστω της πλάκας..

Τελικά, παιδιά, έχω μπερδευτεί λίγο ...Αν τα σίδερα του κλουβιού είναι πίσω από το κεφάλι σου, τότε δεν μου φαίνεται να χρειάζεται κράνος, αφού σε προστατεύει το προσκέφαλο του καθίσματος... Εντοπίζω μάλλον τον (όποιο) κίνδυνο, στο οριζόντιο σίδερο (στο πάνω μέρος του παραθύρου, εκεί που βρίσκονται οι τάπες της χειρολαβής), καθώς και στο κάθετο/πλάγιο σίδερο που ενώνει τον "ουρανό" με το δάπεδο, "τρυπώντας" το ταμπλώ.

Αποσυνδεδεμένος Majestix

• NewsLetter
  • Jimny
  • Les Gaulois..
    • www.gaulois4x4.com
« Απάντηση #70 στις: Αύγουστος 20, 2009, 13:25 »
όπως είπες θεωρητικά  γιατί άλλο τα πρακτικά διότι όταν κοιτάς των ουρανό ανάποδα και υπάρχει μια πέτρα μεγαλούτσικη και δεν θα βρει στο σίδερο αλλά στο ύφασμα όπως και ένα κλαδί  θα μπορέσει να σε χτυπήσει

τα προβλήματα που λύνει το roolcage είναι λιγότερα από αυτά που δημιουργεί

οκ λύνει το πρόβλημα από τις πολλαπλές τούμπες η την τούμπα από μεγάλο ύψος
αλλά εάν δεν φοράς ζώνη 4 σημείων (αγωνιστική) αλλά απλή 3 σημείων το σώμα  σου θα κάνει τουλάχιστον δεξιιά αριστερά  μπρος πίσω και επειδή ο χώρος που αφήνει το  cage είναι λίγος ειδικά σε jimny θα χτυπήσεις το κεφάλι σου σίγουρα στα σιδερά

ο σωστός συνδυασμός που σώζει  είναι cage +κάθισμα αγωνιστικό +ζώνη 4 σημείων +κράνος

αλλά όταν το αμάξι κυκλοφορεί στο δρόμο δεν φοράς πάντα ζώνη και μάλιστα 4 σημείων και ποτέ δεν φοράς κράνος όμως είναι πιο πιθανό να τρακάρεις από τι να τουμπάρεις και εσύ να μην τρέχεις μπορεί να τρέχει ο άλλος και εάν είναι πλάγιο μετωπική θα χτυπήσετε σίγουρα στα σιδερά

το θέμα ντύσιμο στα επίμαχα σημεία είναι ψυχολογικό για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει μεγάλο πάχος 10cm  ;) yah

Γιάννη συμφωνώ σε μερικά πράγματα - διαφωνώ όμως σε άλλα...

Απο το να χτυπήσεις στα σίδερα του cage αν φοράς ζώνη... (που είναι λίγο δύσκολο γιατί είναι πίσω απο το κεφάλι σου)..
το χειρότερο πράγμα που μπορεί γίνει είναι να σου έρθει ο ουρανός καπάκι...η να μειωθεί πολύ έως και πάρα πολύ ο χώρος της καμπίνας....
απο το να μην έχείς κάμμία πιθανόνοτητα επιβιώσεις, προτιμώ να χτυπήσω το κεφάλι μου στο cage που θα έχει ενα μαξιλαράκι έστω της πλάκας..

Τελικά, παιδιά, έχω μπερδευτεί λίγο ...Αν τα σίδερα του κλουβιού είναι πίσω από το κεφάλι σου, τότε δεν μου φαίνεται να χρειάζεται κράνος, αφού σε προστατεύει το προσκέφαλο του καθίσματος... Εντοπίζω μάλλον τον (όποιο) κίνδυνο, στο οριζόντιο σίδερο (στο πάνω μέρος του παραθύρου, εκεί που βρίσκονται οι τάπες της χειρολαβής), καθώς και στο κάθετο/πλάγιο σίδερο που ενώνει τον "ουρανό" με το δάπεδο, "τρυπώντας" το ταμπλώ.

Σωστό... δεν υπάρχει αλλου πρόβλημα...

Ο Γιάννης απ'οτι καταλαβαίνω μιλάει για τα πλαινά σίδερα... εκεί που περνάει η χειρολαβή...
Majestix

Better 2 be Proactive... than Reactive....

http://www.gaulois4x4.com

Αποσυνδεδεμένος YannisS

• Jimny
  • Το καλύτερο και πιο οικονομικό 4x4 ever
« Απάντηση #71 στις: Αύγουστος 20, 2009, 13:41 »
Ακριβώς Χρήστο!
Το ζήτημα είναι, αν τα δύο αυτά  (1. οριζόντιο-χειρολαβών και 2. κάθετο) σιδερένια τμήματα (αν δεν έχω παραλείψει κάποιο άλλο) αυξάνουν τον κίνδυνο, επειδή προσεγγίζουν το κεφάλι του οδηγού, μείώνοντας τον διαθέσιμο χώρο, για "αιώρηση" του κεφαλιού, ή τελικά το "προστατεύουν", περιορίζοντας τις παραμορφώσεις της μαμά λαμαρίνας (του κελύφους του Γίμνυ), σε πιθανό τουμπάρισμα/τρακάρισμα....

Αποσυνδεδεμένος J-Land

• NewsLetter
  • Jimny
  • “ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ” www.escaper.gr
    • www.escaper.gr
« Απάντηση #72 στις: Αύγουστος 21, 2009, 09:44 »
Ακριβός αυτό
και σε ένα απλό τρακάρισμα χρειάζεσαι αυτόν τον χώρο και θεωρό ότι είναι πιο επικίνδυνο αυτό γιατί έχει περισσότερες πιθανότητες να συμβεί από το να φέρεις μια τούμπα   

http://www.youtube.com/watch?v=CyzCswJ_tkk&feature=PlayList&p=18B8EA9BD0B70016&index=2&playnext=2&playnext_from=PL

http://www.youtube.com/watch?v=1a5-a-16gn8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=OE5LCMsUBRE

και δεν συζητάμε για χωρίς ζώνη ένα τέτοιο τρακάρισμα και πιο δυνατό είναι πιο πιθανόν να μας συμβεί από μια τούμπα εκτός δρόμου και εννοώ τούμπα  ;)
“ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ”
www.escaper.gr

Αποσυνδεδεμένος baba

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #73 στις: Αύγουστος 21, 2009, 12:29 »
Παιδιά για αυτό το λόγο είναι το forum για να λέμε τις απόψεις μας...

Εγώ θα βάλω cage...
Πιστεύω οτι σε οποιαδήποτε κατασταση, τουμπάρισμα απλό ή σύνθετο, τρακάρισμα το σωστό cage θα προστατεύσει τους επιβάτες εφόσον φοράνε οποιαδήποτε τύπου ζώνη..έστω και απλή 3 σημείων

Και στο κάτω κάτω προτιμώ απο το να γίνω εγώ και κυρίως ο συνεπιβάτης μου χαλκομανία ή να εγκλωβιστώ μέσα στο αμάξι... να χτυπήσω το κεφάλι μου στο cage... που θα έχει και μαξιλαράκι..  ;)

... αδελφέ μου ... κοίταξε την λύση του εξωτερικού κλωβού ... μπορεί , κατά την άποψή μου να φαίνεται πιό ... κάπως ... , αλλά μειώνει , μάλλον, τα προβλήματα ασφάλειας που συζητάμε ... , δεν γνωρίζω όμως εάν το όχημα κυκλοφορεί ... χωρίς προβλήματα από τον ... νόμο ...

... και κάτι άλλο ...

... η χρήση του εσωτερικού κλωβού σημαίνει ( επιβάλλει ) αυτόματα ύπαρξη αγωνιστικών buckets ( και μόνο ...) και ζωνών πολλαπλών σημείων εξάρτησης αλλοιώς όχι απλά δεν ... δουλεύει το κόλπο ... ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ... έως ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ...
brat c.o.b

Αποσυνδεδεμένος efthimis

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #74 στις: Αύγουστος 21, 2009, 15:08 »
Να ρωτησω κατι ρε παιδες?Ως γνωστον το Jimny δεν εχει πλαινους αεροσακους.Στα βιντεακια του J-land φαινεται ξεκαθαρα πως δουλευει ενας αεροσακος κουρτινα καθως κ ο πλαινος.
Εμεις,λοιπον,που δεν εχουμε τη τιμη να εχουμε τετοιου ειδους ασφαλεια μηπως ''επιβαλλεται'' να βαλουμε ζωνες 4 σημειων μαζι με bucket προφανως??...Ή παλι δε το γλυτωνουμε το σπασιμο του λαιμου προς τα πλαγια κ οχι μονο??
Γιατι ειναι που ειναι το αυτοκινητο μας καπως ανασφαλες...αν μπορουμε να βοηθησουμε καπως τη κατασταση...καλο θα ηταν...