Αποστολέας Θέμα: Rollover ή απλά τουμπάρισμα...  (Αναγνώστηκε 28881 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lker

• Jimny
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Rollover ή απλά τουμπάρισμα...
« Απάντηση #45 στις: Αύγουστος 14, 2009, 20:10 »
Κοιτάζω και ξανακοιτάζω το βίντεο με το τεντοσκέπαστο και πραγματικά συνειδητοποιώ το πόσο εύκολα μπορεί να κάτσει η στραβή, αλλά και το πόσο σημαντικός είναι ο εξοπλισμός ... ασχέτως επιπέδου δυσκολίας!

Δείτε και άλλο ένα: http://www.youtube.com/watch?v=D4S7adgPOTI&feature=related

Υ.Γ.: Και μακριά από 'μας παίδες!!! :)
Είμαι και εγώ από το Τζιτζικόνι ...

www.brat.gr

Always groovin 4WD moving!!!

http://www.youtube.com/watch?v=TpqueuIiWZk

Αποσυνδεδεμένος Majestix

• NewsLetter
  • Jimny
  • Les Gaulois..
    • www.gaulois4x4.com
« Απάντηση #46 στις: Αύγουστος 15, 2009, 09:14 »
Κοιτάζω και ξανακοιτάζω το βίντεο με το τεντοσκέπαστο και πραγματικά συνειδητοποιώ το πόσο εύκολα μπορεί να κάτσει η στραβή, αλλά και το πόσο σημαντικός είναι ο εξοπλισμός ... ασχέτως επιπέδου δυσκολίας!

Δείτε και άλλο ένα: http://www.youtube.com/watch?v=D4S7adgPOTI&feature=related

Υ.Γ.: Και μακριά από 'μας παίδες!!! :)

Πολύ καλό videaki lker.... απλά η ανάρτηση δεν "εφτασε" και το jeep έφαγε τούμπα...

και πάλι οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη..
Παράθεση
Yes the roll cage was worth the expense.

Παράθεση
The only thing I can say at this point is that the roll cage did exactly as it was expected to do, it kept everyone safe.

« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 15, 2009, 09:15 από Majestix »
Majestix

Better 2 be Proactive... than Reactive....

http://www.gaulois4x4.com

Αποσυνδεδεμένος lker

• Jimny
« Απάντηση #47 στις: Αύγουστος 15, 2009, 10:47 »
Αδερφέ εννοείται!!! Τι θα πεί ο άνθρωπος!!! Δοξάζει τον άγιο κλουβί κάθε χρόνο από τότε  lol lol lol

Αυτά μου φαίνεται πρέπει να τα δούν και αλλού μπας και καταλάβουν (ή καλύτερα ξεκολλήσουν και θυμηθούν) τι μπορεί να συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη και ειδικότερα όταν η δυσκολία είναι ¨επιβεβλημένη¨!

Προσωπικά και εγώ σκέπτομαι την λύση του κλουβιού ασχέτως αν δεν συμμετέχω σε αγώνες με μόνη ανυσηχία τα κεφάλια οδηγού συνοδηγού σε σχέση με τα πλαϊνά σημεία τοποθέτησής του....μην πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι ....

www.brat.gr

Αποσυνδεδεμένος SAV

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #48 στις: Αύγουστος 15, 2009, 11:33 »
Ολες οι περιπτώσεις που είδαμε μέχρι τώρα αφορούν τουμπανιασμένα αυτοκίνητα!
Αν βρεί κανείς τουμπάρισμα με μαμά αυτοκίνητο, ας το ποστάρει.

Μήπως τελικά, τα τούμπανα τουμπάρουν? (μήπως από κεί βγαίνει και το τούμπανο??) ???

Αποσυνδεδεμένος lker

• Jimny
« Απάντηση #49 στις: Αύγουστος 15, 2009, 12:49 »
Το κόκκινο τεντοσκέπαστο πάντως στο πόστ της βόλτας κάποιου φίλου στην Πεντέλη δεν δείχνει τούμπανο ... και απ' ότι φαίνεται μέτρησε την κατηφόρα δυστυχώς  :(

www.brat.gr

Αποσυνδεδεμένος ZIZIKA

• Jimny
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #50 στις: Αύγουστος 16, 2009, 16:13 »
Τούμπες forever!!!! cl yah Εννοείται ότι δεν ξέρεις πότε θα σου κάτσει, αν όμως δεν κάνεις τρελές ταρζανιές, προσέχεις που πατάς και το IQ σου δε βαράει αρνητικές τιμές (και δε σου κάνει μεθυσμένος κουμάντο) δύσκολα η ροπή θα κάνει party ! Ακόμα καλύτερα βέβαια αν έχεις προετοιμαστεί για το "κι αν σου κάτσει?" , εκεί μαζεύεις χεράκια και κεφαλάκια μέσα και το διασκεδάζεις!!!! Αν υπάρχει και roll cage απλά ουρλιάζεις τραβήχτε βίντεο ρεεεεεεεε.....εεεε...εε !!!
Μια χαρά θα μου 'ρθει να ζήσω κι εγώ την τουμπίτσα μου, αν και θα ήθελα να έχω βάλει το κλουβι της τρελής πριν από αυτό!

ps..  στον ωροπό με τα zookia ήξερε που πήγαινε ο παλήκαρος +ότι την τούμπα την είχε ευκολάκι και το είχαν συζητήσει κιόλας. Ήθελε να δοκιμάσει και το έκανε και το καταχάρηκε !!! τον έχουμε όλοι αναμνηστικές να ποζάρει με χάρη κι ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά (κάπου εκεί αποφάσισα για το τι αμάξι ήθελα  >:D ha )
www.braters.gr
ΠΑΡΚΑΡΕ ΚΑΙ ΞΕΚΑΒΑΛΑ ΜΗ ΣΕ ΓΡΑΨΟΥΝΕ ΡΕΕΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος J-Land

• NewsLetter
  • Jimny
  • “ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ” www.escaper.gr
    • www.escaper.gr
« Απάντηση #51 στις: Αύγουστος 17, 2009, 08:43 »
καλημέρα  ακόμα ένα  http://www.youtube.com/watch?v=4ZKO9NeBhHg&NR=1

Προσωπικά και εγώ σκέπτομαι την λύση του κλουβιού ασχέτως αν δεν συμμετέχω σε αγώνες με μόνη ανυσηχία τα κεφάλια οδηγού συνοδηγού σε σχέση με τα πλαϊνά σημεία τοποθέτησής του....μην πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι ....

γενικά το roll cage θέλει και το κράνος του και την ζώνη 4 σημείων αυτά πάνε πακέτο γιατί είναι πολύ εύκολο να χτυπήσεις το κεφάλι σου στα σίδερα του roll cage όποτε δεν πρέπει να το βάζεις σε αμάξι που κυκλοφορεί στο δρόμο  ;)

Μήπως τελικά, τα τούμπανα τουμπάρουν? (μήπως από κεί βγαίνει και το τούμπανο??) ???

εννοείται ότι τα τύμπανα  ντοπάρουν πιο εύκολα από τα μαμά ειδικά χωρίς ζαμφορ

πχ το Lc 120 μαμά έχει 42° μοίρες πλάγιο πέρασμα  (δεν θα ήθελα να το δοκιμάσω )
για κάθε πόντο που το σηκώνεις πρέπει να το φαρδαίνεις 2 δηλαδή εάν το σηκώσω
10 πόντους θα πρέπει να το φαρδύνω 20 πράγμα που δεν γίνετε

δεύτερον και σημαντικότερο με μαμά αμάξι δεν θα μπορέσεις να φτάσεις ποτέ κει όποτε πώς θα τουμπάρεις  ?
“ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ”
www.escaper.gr

Αποσυνδεδεμένος J-Land

• NewsLetter
  • Jimny
    • www.escaper.gr
« Απάντηση #52 στις: Αύγουστος 17, 2009, 09:04 »
Μια χαρά θα μου 'ρθει να ζήσω κι εγώ την τουμπίτσα μου, αν και θα ήθελα να έχω βάλει το κλουβι της τρελής πριν από αυτό!

χωρίς πλακά μια καλή αρχή χωρίς κόπο πόνο κόστος και με ασφάλεια  είναι το
allou fan Park  http://www.alloufunpark.gr/main.html

αφού κάνεις κάνα 3 γύρους από το καθένα  σερί και σου αρέσει ακόμα τότε το έχεις
και ειδικά άμα είσαι και σε αγώνα θα τα πας πολύ καλά  χωρίς πλακά  ;)
www.escaper.gr

Αποσυνδεδεμένος ZIZIKA

• Jimny
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #53 στις: Αύγουστος 17, 2009, 10:37 »

αφού κάνεις κάνα 3 γύρους από το καθένα  σερί και σου αρέσει ακόμα τότε το έχεις
και ειδικά άμα είσαι και σε αγώνα θα τα πας πολύ καλά  χωρίς πλακά  ;)

Αμα σε λέω εγώ ότι είμαι φτιαγμένη γι'αυτά....ξέρω...αυτό το 'χουμε ήδη, για πλάκα!  ;)  lol που να δείς τι έκανα με το jetski... τούμπες 4ever και τα μυαλά στα κάγκελα!! a105 a105 a105 a105
www.braters.gr
ΠΑΡΚΑΡΕ ΚΑΙ ΞΕΚΑΒΑΛΑ ΜΗ ΣΕ ΓΡΑΨΟΥΝΕ ΡΕΕΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος lker

• Jimny
« Απάντηση #54 στις: Αύγουστος 17, 2009, 11:06 »
καλημέρα  ακόμα ένα  http://www.youtube.com/watch?v=4ZKO9NeBhHg&NR=1

γενικά το roll cage θέλει και το κράνος του και την ζώνη 4 σημείων αυτά πάνε πακέτο γιατί είναι πολύ εύκολο να χτυπήσεις το κεφάλι σου στα σίδερα του roll cage όποτε δεν πρέπει να το βάζεις σε αμάξι που κυκλοφορεί στο δρόμο  ;)

Βασικά αυτός είναι και ο λόγος που με οδήγησε στο να το σκεφτώ ... ότι το αυτοκίνητο αγοράστηκε με μοναδικό προσανατολισμό το χωμα. Βέβαια για να φτάσεις χώμα πρέπει να κάνεις και άσφαλτο και μερικές φορές αρκετή ... δεν ξέρω ... θέλω να το συζητήσω με κάποιον κατασκευαστή πρώτα απ' όλα να δώ και άλλα πράγματα εκτός της χρηστικότητάς του και μέσα σε αυτά να μάθω αν μπορώ να το ντύσω στα επίμαχα σημεία ...

www.brat.gr

Αποσυνδεδεμένος J-Land

• NewsLetter
  • Jimny
    • www.escaper.gr
« Απάντηση #55 στις: Αύγουστος 17, 2009, 13:01 »
για να έχει κάποιο αποτέλεσμα το «ντύσιμο» θα πρέπει να έχει πάχος τουλάχιστον 40mm 50mm με αφρώδες υλικό εάν το αμάξι σου δεν είναι cabrio δεν έχεις λόγο να το βάλεις  εκτός εάν σκέπτεσαι τους αγώνες.

εκτός αυτού εάν δεν το έχεις λειτουργεί και σαν χειρόφρενο  προβληματίζεσαι περισσότερο και το ξανασκέφτεστε το εμπόδιο  ;)
www.escaper.gr

Αποσυνδεδεμένος Majestix

• NewsLetter
  • Jimny
  • Les Gaulois..
    • www.gaulois4x4.com
« Απάντηση #56 στις: Αύγουστος 17, 2009, 17:19 »
εάν το αμάξι σου δεν είναι cabrio δεν έχεις λόγο να το βάλεις  εκτός εάν σκέπτεσαι τους αγώνες.

Αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος... θεωρητικά και πρακτικά το Jimny Cabrio και το metal top έχουν την ίδια αντοχή σε περίπτωση ανατροπής...

Για εμένα αν κινείσαι εκτός δρόμου είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το cage... έστω για αυτή την 1 τις χιλίοις... ;)
Majestix

Αποσυνδεδεμένος J-Land

• NewsLetter
  • Jimny
    • www.escaper.gr
« Απάντηση #57 στις: Αύγουστος 19, 2009, 09:41 »
όπως είπες θεωρητικά  γιατί άλλο τα πρακτικά διότι όταν κοιτάς των ουρανό ανάποδα και υπάρχει μια πέτρα μεγαλούτσικη και δεν θα βρει στο σίδερο αλλά στο ύφασμα όπως και ένα κλαδί  θα μπορέσει να σε χτυπήσει

τα προβλήματα που λύνει το roolcage είναι λιγότερα από αυτά που δημιουργεί

οκ λύνει το πρόβλημα από τις πολλαπλές τούμπες η την τούμπα από μεγάλο ύψος
αλλά εάν δεν φοράς ζώνη 4 σημείων (αγωνιστική) αλλά απλή 3 σημείων το σώμα  σου θα κάνει τουλάχιστον δεξιιά αριστερά  μπρος πίσω και επειδή ο χώρος που αφήνει το  cage είναι λίγος ειδικά σε jimny θα χτυπήσεις το κεφάλι σου σίγουρα στα σιδερά

ο σωστός συνδυασμός που σώζει  είναι cage +κάθισμα αγωνιστικό +ζώνη 4 σημείων +κράνος

αλλά όταν το αμάξι κυκλοφορεί στο δρόμο δεν φοράς πάντα ζώνη και μάλιστα 4 σημείων και ποτέ δεν φοράς κράνος όμως είναι πιο πιθανό να τρακάρεις από τι να τουμπάρεις και εσύ να μην τρέχεις μπορεί να τρέχει ο άλλος και εάν είναι πλάγιο μετωπική θα χτυπήσετε σίγουρα στα σιδερά

το θέμα ντύσιμο στα επίμαχα σημεία είναι ψυχολογικό για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει μεγάλο πάχος 10cm  ;) yah
www.escaper.gr

Αποσυνδεδεμένος Majestix

• NewsLetter
  • Jimny
  • Les Gaulois..
    • www.gaulois4x4.com
« Απάντηση #58 στις: Αύγουστος 19, 2009, 10:33 »
όπως είπες θεωρητικά  γιατί άλλο τα πρακτικά διότι όταν κοιτάς των ουρανό ανάποδα και υπάρχει μια πέτρα μεγαλούτσικη και δεν θα βρει στο σίδερο αλλά στο ύφασμα όπως και ένα κλαδί  θα μπορέσει να σε χτυπήσει

τα προβλήματα που λύνει το roolcage είναι λιγότερα από αυτά που δημιουργεί

οκ λύνει το πρόβλημα από τις πολλαπλές τούμπες η την τούμπα από μεγάλο ύψος
αλλά εάν δεν φοράς ζώνη 4 σημείων (αγωνιστική) αλλά απλή 3 σημείων το σώμα  σου θα κάνει τουλάχιστον δεξιιά αριστερά  μπρος πίσω και επειδή ο χώρος που αφήνει το  cage είναι λίγος ειδικά σε jimny θα χτυπήσεις το κεφάλι σου σίγουρα στα σιδερά

ο σωστός συνδυασμός που σώζει  είναι cage +κάθισμα αγωνιστικό +ζώνη 4 σημείων +κράνος

αλλά όταν το αμάξι κυκλοφορεί στο δρόμο δεν φοράς πάντα ζώνη και μάλιστα 4 σημείων και ποτέ δεν φοράς κράνος όμως είναι πιο πιθανό να τρακάρεις από τι να τουμπάρεις και εσύ να μην τρέχεις μπορεί να τρέχει ο άλλος και εάν είναι πλάγιο μετωπική θα χτυπήσετε σίγουρα στα σιδερά

το θέμα ντύσιμο στα επίμαχα σημεία είναι ψυχολογικό για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει μεγάλο πάχος 10cm  ;) yah

Γιάννη συμφωνώ σε μερικά πράγματα - διαφωνώ όμως σε άλλα...

Απο το να χτυπήσεις στα σίδερα του cage αν φοράς ζώνη... (που είναι λίγο δύσκολο γιατί είναι πίσω απο το κεφάλι σου)..
το χειρότερο πράγμα που μπορεί γίνει είναι να σου έρθει ο ουρανός καπάκι...η να μειωθεί πολύ έως και πάρα πολύ ο χώρος της καμπίνας....
απο το να μην έχείς κάμμία πιθανόνοτητα επιβιώσεις, προτιμώ να χτυπήσω το κεφάλι μου στο cage που θα έχει ενα μαξιλαράκι έστω της πλάκας..

Majestix

Αποσυνδεδεμένος J-Land

• NewsLetter
  • Jimny
    • www.escaper.gr
« Απάντηση #59 στις: Αύγουστος 19, 2009, 11:34 »
δεν σου έχω πει ότι απαγορεύεται να διαφωνείς μαζί μου γιατί έχω μια θεωρία για όλα όπως λέει και η Χρύσα  ha lol

για να μάθεις ;)

επίδη το cage γίνετε από σωλήνα η στρογγυλάδα που έχει δημιουργεί πολύ μικρό σημείο επαφής με το κεφάλι τη θέλω να πω εάν σου ρίξω μια με ένα μαδέρι με φάρδος 20cm με δύναμη 10κιλα μπορεί και να την γλυτώσεις εάν στην ρίξω με σφυράκι πάλη με 10κιλα το κάταγμα το έχεις σίγουρο

(το άνω παράδειγμα μην το κάνετε στο σπίτι σίγουρα θα έχετε πονοκέφαλο μετά ) lol lol

χειρότερο από αυτό δεν νομίζω

http://www.youtube.com/watch?v=KN22Dn8Dqo8&feature=related

το ποτέ θα έρθει η ώρα σου δεν το ξέρεις  εδώ έπεσα 3 ορόφους και γλύτωσα  lol
(το ξέρω ήσασταν άτυχοι)

και επιμένω ο συνδυασμός που σώζει  είναι
cage +κάθισμα αγωνιστικό +ζώνη 4 σημείων +κράνος

www.escaper.gr