0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
XM... Πάντα παίρνουμε τηλέφωνο ακριβώς πριν ξεκινήσουμε για να πάμε στο Μάκη....
Μιας και αναφερθήκατε στο θέμα αναπνευστήρας να πώ και εγώ την δική μου εμπειρία...αν και είναι λίγο διαφορετική Προς το τέλος του καλοκαιριού με βάση ιδιοκατασκευή που είχε κάνει φίλος και γνωστός σε πολλούς αλλά με αρκετές παραλλαγές έφτιαξα τον αναπνευστήρα για το jimny μου. Η κατασκευή και η τοποθέτηση έγιαναν μέσα σε ένα 6-7ώρο χωρίς παρατράγουδα και προβλήματα. Τέλος στην κορυφή δεν χρησιμοποίησα χουφτάκι για τα μειονεκτήματα που αναφέρθηκαν πιο πάνω αλλά προτίμησα το προφίλτρο που αναφέρει και ο Μανώλης με πλεονέκτημα την καλύτερη κατακράτηση σκουπιδιών, μειωμένο θόρυβο και απαλλαγή απο προβλήματα με νερά. Η τοποθέτηση έγινε πάνω στο αυτοκίνητο χωρίς να βγεί το φτερό και λοιπές διαδικασίες αν και σίγουρα θα ήταν πιο εύκολη η τοποθέτηση αν γίνονταν σε πάγκο...!!!Οι εντυπώσεις τώρα...σε συνδυασμό με την τοποθέτηση ελεύθερου φίλτρου απο την K&N η απόδοση ήταν αισθητά καλύτερη (αν και στην αρχή δεν το πίστευα, όταν το άκουγα απο άλλους) ο θόρυβος μειώθηκε (τουλάχιστον όταν είμαι με κλειστά παράθυρα) και η στεγανοποίηση στα νερά είναι άψογη...Τελικο κόστος 40?Υ.Γ. Το ίδιο ακριβώς σχέδιο αλλά με μονοκόμματη μεταλλική σωλήνα (νικελ) κατασκευάσαμε και τοποθετήσαμε σε ένα άλλο μπλέ jimny με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα συν μεγαλύτερη αντοχή στα χτυπήματα (κλαδιά κ.α.) λόγο σκληρότητας του υλικού.
Σωστός. Εγώ στο Jimny μου έβαλα 6cm Πετζετάκης φυσικά. Δουλευει τέλεια.