Καλησπέρα σας. Το τελευταίο διάστημα έψαξα για πρώτη φορά λίγο πιο ενδελεχώς για ορειβατικά μποτάκια για χρήση στις τζιπόβολτες. Αφού διάβασα λοιπόν διάφορες σελίδες στο Ιντερνετ, δοκίμασα και μερικά μποτάκια σε διάφορα καταστήματα ακούγοντας και τις γνώμες των πωλητών, κατέληξα (ως συνήθως) πιο μπερδεμένος και αναποφάσιστος από πριν. Παρόλο λοιπόν που το θέμα footwear δεν σχετίζεται άμεσα με τον εξοπλισμό off-roading, σίγουρα ένα καλό ζευγάρι μποτάκια μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε τις εκάστοτε δυσμενείς συνθήκες που συναντάμε εκτός δρόμου, είτε πρόκειται για χιόνι, βροχή, ποταμάκια, λάσπες, κρύο, ζέστη, ενώ προστατεύουν και από τραυματισμούς (στραμπουλίσματα) που είναι πάντα επικίνδυνο να συμβούν, ειδικά εδώ κάτω στους βραχόκηπους της Κρήτης.
Η ερώτηση μου είναι η εξής λοιπόν, μιας και σίγουρα κάποια παιδιά έχετε μεγάλη εμπειρία στο χώρο του Hiking και της ορειβασίας, άρα και γνώσεις πάνω στο θέμα των παπουτσιών. Υπάρχει ένα μποτάκι που να είναι α) σχετικά ελαφρύ και άνετο να μη κουράζει και να μπορούμε να πατάμε τα πεντάλ του Jimny, β) αδιάβροχο στο χιόνι, τη λάσπη και κανένα μικρό ρυάκι, γ) αρκετά ψηλό για να "δένει" τον αστράγαλο ωστε να μην έχουμε στραμπουλίσματα? Καλό φαντάζομαι θα είναι να είναι και ανθεκτικό στο χρόνο και να μη χρειάζεται να δώσουμε και ολόκληρη περιουσία για να το πάρουμε.
Μέχρι στιγμής πάντως αυτό που μου άρεσε περισσότερο από όλα όσα δοκίμασα ήταν ένα
Columbia Titanium Winter Trek, αλλά δυστυχώς ήταν μικρό και δεν είχε μεγαλύτερο νούμερο. Πάντως το μποτάκι ήταν πολύ άνετο στο περπάτημα, ελαφρύ και μαλακό και μου είπαν ότι είναι και αδιάβροχο λόγω μεμβράνης Gore-Tex (Αν και με αυτά που διάβασα, είναι μεγάλη ιστορία και το Gore-Tex με αρκετά πιθανά αρνητικά, συν του ότι αν σου τρυπήσει τη μεμβράνη κανένα ξυλαράκι, τότε αντίο αντοχή στο νερό).
Κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη. Ευχαριστώ προκαταβολικά!