... διάβασα με αρκετή προσοχή ότι γράφτηκε έως τώρα και σε συνάρτηση με πολλά άλλα σκόρπια σχόλια που κατά κατά καιρούς έχουν γραφτεί αναφορικά με συμπεριφορές , απόψεις αλλά και την στάση διαφόρων ανθρώπων, γνωστών ή αγνώστων σε εμένα, μέσα στον χώρο αυτό, αποφάσισα να ...
μας γράψω μια - δύο σκέψεις μου ...
...
θεωρώ υποχρέωση μου να τονίσω ότι δεν αναφέρομαι επι προσωπικού σε κανένα ξεχωριστά αλλά σε ... όλους μας γενικώτερα ...
... κυρίες και κύριοι
πρόεδροι και αγαπητά μου
παιδιά ...
... ο κάθε ένας από εμάς, ώς άνθρωπος
, έχει
δικαίωμα και
υποχρέωση απέναντι στον εαυτόν του ... να έχει, να εκφράζει και να υπερασπίζεται τις ιδέες/απόψεις του ...
και αυτό ανάμμεσα σε άλλα ... λέγεται ... ελευθερία.
... ως πολιτισμένος άνθρωπος τώρα , έχει δικαίωμα και υποχρέωση απέναντι στον εαυτό του να εκφράζει τις απόψεις του , όπως αυτός θεωρεί ότι θα αποδώσει καλλήτερα τις σκέψεις του αλλά αυτόματα αναγνωρίζοντας το ίδιο δικαίωμα και στους συνανθρώπους του ...
και αυτό ανάμμεσα σε άλλα ... λέγεται ... δικαιοσύνη.
... ως πολιτισμένος άνθρωπος τώρα ωφείλει να εκφράζεται με τέτοιο τρόπο ώστε οι συνανθρωποί του να μήν προσβάλλονται, όχι από υπερευαισθησία αλλά λόγω του περιεχομένου ή/και του τρόπου εκφοράς της όποιας άποψης ... ( δεν κάνουμε στον άλλο ότι δεν θέλουμε να μας κάνουν ) ...
και αυτό ανάμμεσα σε άλλα ... λέγεται ... ευγένεια.
... ώς ευγενής άνθρωπος, τώρα αποφεύγει να ασχολείται με τους άλλους ...
και αυτό ανάμμεσα σε άλλα ... λέγεται ... διακριτικότητα.
... σε ένα χώρο σαν αυτόν, αλλά και γενικώτερα σε όλους τους αντίστοιχους ... κάθε ένας από εμάς ωφείλει , κατά την ταπεινή μου άποψή, να να είναι "ελεύθερος", "δίκαιος", "ευγενής" και "διακριτικός"
κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να είναι ο "τρις" νικητής του camel trophy για να έχει τετρακίνητο ...
κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τα πάντα για να είναι εδώ μέσα ... ποιός τα γνωρίζει άλλωστε; ...
κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να έχει αμάξι " τούμπανο " για να πάει βόλτα ...
κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να γράψει για βόλτα ...
κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να πάει βόλτα ...
κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει παρέα με τον άλλον εάν δεν θέλει ...
κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να περιμένει τον άλλον να ή να τον ξεκολλήσει από το χαντάκι που έπεσε επειδή βγήκε στο βουνό καταχείμωνο με 255/ 50/ 15 ...
κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δείξει σε κανέναν τίποτα ...
κανείς δεν χρειάζεται να αποδείξει σε κανένα τίποτα ... απλά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος για τίποτα αλλό εκτός από το να είναι "ελεύθερος", "δίκαιος", "ευγενής" και "διακριτικός".
... τα υπόλοιπα,
με κύρια και βασική προυπόθεση την ασφάλεια όλων μας εκεί έξω , ... είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός από εμάς , στην καλωσύνη του, την αλληλεγγύη , το καθήκον, την υπευθυνότητα, τον σεβασμό, την ομοψυχία, την παρέα, την πλάκα όπως τα αντιλαμβάνεται ο καθένας μας ... όπου σε πάρα πολλές οριακές κατά καιρούς περιπτώσεις δοκιμάζονται και ή γίνονται δυνατοί δεσμοί ή απλά ...
... οι περισσότεροι άν όχι όλοι εδώ μέσα , ο καθένας στο μέτρο που
θέλει , έχουμε δώσει δείγματα " του τι καπνό φουμάρουμε " ... και εδώ και αλλού ...
... δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ικανότητες/δυνατότητες και αυτό είναι μια αλήθεια που θα πρέπει να την έχει ο καθένας μας καλά στο μυαλό του ώστε να μπορεί να κάνει αυτή την "συγκατοίκηση" πιό ευχάριστη και αποδοτική για όλους μας,
... άλλωστε γι' αυτό είμαστε εδώ ... για να περάσουμε πιό καλά από ... κάπου αλλού
... στο χωριό μου λένε " τους φίλους σου τους διαλέγεις τους συγγενείς πάλι όχι " ... και είμαστε εδώ ή δεν είμαστε επειδή το επιλέγουμε , δεν είμαστε σόι μεταξύ μας , πως το λένε ...
... άν δεν περνάμε καλά ... και είμαστε ακόμη εδώ γύρω ...
... αυτό είναι περιστατικό ... που το χειρίζεται άλλη ειδικότητα γιατρέ μου
... φιλικά ...
... γιάννης παπασταματίου ...
... για τους
φίλους μου ... νάναι καλά όπου κι' άν είναι ...
... όπως αυτοί θέλουν ...
... τι με έπιασε βραδιάτικα ;;;;;
...