Αποστολέας Θέμα: Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?  (Αναγνώστηκε 25559 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος JPat

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 546
  • Φύλο: Άντρας
  • ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΡΗΤΗ
Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?
« στις: Οκτώβριος 05, 2008, 23:15 »
Καλησπέρα σας. Επειδή στο άμεσο μέλλον σκοπεύω να βάλω χωμάτινο ελαστικό, ρωτώ συνεχώς φίλους μου στο Ρέθυμνο αλλά και εδώ στο φόρουμ, για προσωπικές γνώμες για τα ελαστικά τους. Το καλοκαίρι σε μια εκδρομή είχα παρατηρήσει ότι στα σκαρφαλώματα δούλευε πολύ καλά το Maxxis Trepador που φορούσε ένας γνωστός μου και με αφορμή μια συζήτηση που είχα πρόσφατα με τον johndentist αποφάσισα να ρωτήσω για απόψεις για το συγκεκριμένο ελαστικό. Το έχει φορέσει κανείς σε Jimny, ώστε να έχει προσωπική άποψη? Τι γνώμες έχετε ή έχετε ακούσει για το συγκεκριμένο ελαστικό? Αυτό που έκανε εντύπωση στο Γιάννη είναι ότι βγαίνει και σε "μαμά" διάσταση για Jimny. Επίσης άκουσα χωρίς να το επιβεβαιώσω εγώ ο ίδιος ότι έχει και ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή. Πόσο περίπου μεταφράζονται οι ικανότητες του σε κλίμακα %? (80-20, 90-10, 70-30?)
Η διάσταση την οποία σκέφτομαι να βάλω είναι η 215/75/15. Το λάστιχο είναι πρωτογενές, ο φίλος μου που το φορούσε, το έχει βάλει σε ένα αγροτικό Opel, και σε σύγκριση με το Navara ενός φίλου του που φοράει τα Kumho KL-71, δε κάνει πολύ περισσότερη φασαρία (απ' ότι μου μετέφερε). Το Trepador έχει directional πέλμα και αυτό και μπορείτε να το δείτε στη παρακάτω φωτογραφία. Γνωρίζετε τι συμπεριφορά έχει στη στεγνή και βρεγμένη άσφαλτο και στα υπόλοιπα τεραίν?



Δυστυχώς αντί να ξεδιαλύνονται τα διλήμματα στο μυαλό μου μεταξύ των ελαστικών, μάλλον πολλαπλασιάζονται.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Γιάννης.

Αποσυνδεδεμένος JPat

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 546
  • Φύλο: Άντρας
  • ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΡΗΤΗ
Απ: Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 14:00 »
Σήμερα τηλεφώνησα σε ένα κατάστημα εδώ στο Ρέθυμνο για τιμή στα Maxxis Trepador. Με πληροφόρησαν ότι κοντινή διάσταση για Jimny είναι μόνο η 205/70/15 (η εργοστασιακή δηλαδή). Αυτό για κάποια παιδιά θα αποτελεί πλεονέκτημα, αφού δε θα αλλάζει τη τελική σχέση μετάδοσης (εξαιτίας της αυξημένης διαμέτρου τροχού) του αυτοκινήτου με ότι αυτό σημαίνει. Προσωπικά, θέλω με την αλλαγή των ελαστικών να σηκωθούν και τα διαφορικά λίγο παραπάνω. Εξαιτίας των τελευταίων αυξήσεων στα ελαστικά, το ποσοστό διαφοράς τιμής μεταξύ Kumho KL-71 και BFGoodrich Mud Terain μειώθηκε κι άλλο. Πλέον η διαφορά τιμής μεταξύ Kumho KL-71 και BFGoodrich Mud Terain είναι ~20? (480? τα Κumho και 500? τα BFGoodrich). Για το τυπικό της υπόθεσης να αναφέρω ότι η τιμή που μου δόθηκε για τα Maxxis Trepador Radial στη προαναφερθείσα διάσταση, στο Ρέθυμνο ήταν 425? (ίσως και λίγο παρακάτω αν τα αποφάσιζα τελικά. Σημειωτέον ότι δεν είχε στοκ το κατάστημα, αυτή ήταν νέα τιμή), ενώ σε μεγάλο κατάστημα της Αθήνας που τηλεφώνησα μου είπαν 440?. Όλες οι τιμές αφορούν τετράδες.

Τελικά μάλλον προσανατολίζομαι στη λύση των BFGoodrich Mud Terain σε διάσταση 215/75/15. Τα θετικά που έχω ακούσει είναι τα γνωστά που γράφονται ως πλεονεκτήματα για το ελαστικό αυτό εδώ και καιρό. Μοναδικό μέχρι στιγμής αρνητικό σε σχέση με άλλα λάστιχα που έχω διαβάσει είναι η τιμή, τους που πλέον όμως δεν απέχει ιδιαίτερα από άλλες προτεινόμενες λύσεις για το αυτοκίνητο μας.

Η δική σας άποψη ποια είναι? Προτείνετε κάτι διαφορετικό?

ΥΓ: Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέρυσι το Νοέμβριο (2007) που πρωτοξεκίνησα να διαβάζω κάποια πράγματα σχετικά με το Offroad & το Jimny συγκεκριμένα, τα BFGoodrich Mud Terain σε διάσταση 215/75/15 κόστιζε 460? ενώ φέτος κάνει 520?, ήτοι 13% αύξηση σε λιγότερο από 1 χρόνο. ::)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 06, 2008, 14:06 από JPat »

Αποσυνδεδεμένος Metalaxe

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 2808
  • www.jimnyclub.com
Απ: Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 14:28 »
Ανάμεσα στο Kumho KL-71 και στο BFGoodrich Mud θα διάλεγα το Kumho, είναι με διαφορά καλύτερο σε όλα τα εδάφη. Αν αποφασίσεις να πας σε αναγομωμένο, κορυφαία επιλογή είναι κάποιο με το πέλμα του Simex Extreme Trekker (π.χ. Insa Turbo Special Track, Malatesta Kaiman κλπ) με επόμενη επιλογή κάποιο με το πέλμα του Yokohama M/T (π.χ. Fedima Extreme κλπ) σε διάσταση 195R15.
Από προσωπική εμπειρία θα έλεγα ότι σαν απόδοση, το πέλμα του Yokohama είναι ένα σκαλί πάνω από τα πέλματα τύπου BF και αντίστοιχα το πέλμα του Simex είναι ένα σκαλί πάνω από τα Yokohama...
B.R.A.T. President
www.brat.gr

Αποσυνδεδεμένος potge

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 98
Απ: Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 14:41 »
Καλησπέρα επειδή αυτό το καιρό ήμουν κ εγώ σε αναζήτηση ελαστικού κ στις επιλογές μου ήταν σχεδόν όλα τα ελαστικά που ανέφερες ίσως μπορώ να σε βοηθήσω. Βέβαια προσωπικά είχα απορρίψει τη λύση του 215 και κοίταζα αποκλειστικά 195R15 το οποίο θεωρώ και το ιδανικό για εργοστασιακό jimny. Επίσης θαρρώ πως οι τιμές που έχεις βρει είναι λίγο τσιμπημένες . Χαρακτηριστικά σου αναφέρω πως τα maxxis τα είχα βρει 380 και τα kumho 360-380. Τα kumho δεν τα χω δοκιμάσει ακόμα ακόμα και στο δρόμο τα χιλιόμετρα είναι ελάχιστα για να έχω ασφαλή συμπεράσματα πάντως στην άσφαλτο είναι καλύτερα από όσο τα περίμενα και εφάμιλλα (αν όχι καλύτερα) θα τολμούσα να πω των εργοστασιακών αλλά επιφυλάσσομαι . Καθένας έχει διαφορετικές προτεραιότητες αλλά αν θέλεις ένα καλό Mud (από όσο είδα στην αγορά και έχω διαβάσει γιατί είναι τα πρώτα μου MT) ίσως αξίζει να στραφείς στα 195R15 που έχεις περισσότερες επιλογές. Ανεξάρτητα επιλογής ψάξε λίγο ακόμα για τιμές πιστεύω πως ίσως βρεις κάτι καλύτερο.

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 4618
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 16:18 »
Να πω και εγώ την εμπειρία μου? Ευχαριστώ.....

Τα MAXXIS είναι πολύ καλά λάστιχα (γενικώς)

Φοράω τα Maxxis Bighorn (δεν βγαίνουν πλέον αλλά βγαίνει παρόμοιο μοντέλο). Καταρχήν είναι προτογενή λάστιχα (δεν είναι αναγομωμένα).
Δεύτερον έχουν πολύ καλά κρατήματα στην άσφαλτο (σε λογικά πλαίσια), δεν κάνουν τρομερό θόρυβο, άριστο grip στο χώμα και λάσπη για καταστάσεις δυσκολίας μέχρι 8/10.   10 θεωρώ λάσπη παχιά 50cm τουλάχιστο. Δεν κάνουν για αγώνες. Επίσης, δεν έχουν σημαντικές φθορές (με έχει εντυπωσιάσει) ύστερα από 20 μήνες χρήσης (και ξέρετε τι χρήση κάνω  0_21 0_21 0_21).....

Το συγκεκριμένο (Trepador) οπτικά μου φαίνεται καλό.... Θα το έπαιρνα αν ήταν 1η μου αλλαγή.

Πάντως η επόμενη αλλαγή μου θα είναι με Super Swamper TSL. 31/9.5/15 ή 32/9.5.15 (άλλα κόλπα)

Αποσυνδεδεμένος JPat

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 546
  • Φύλο: Άντρας
  • ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΡΗΤΗ
Απ: Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 16:46 »
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τελικά παράγγειλα τα BFGoodrich MT σε διάσταση 215/75/15. Σε λίγους μήνες θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω όσο πιο λεπτομερώς μπορώ την εμπειρία μου με αυτό το ελαστικό. Το Kumho η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, γι' αυτό εξάλλου και το σχετικό Thread, αλλά η αυξημένη του τιμή (φίλε potge οι τιμές που μου είπαν δεν είναι τσιμπημένες. :( Η διαφορά στη τιμή της τετράδας μεταξύ του 195/80 και του 215/75 είναι όντως 100?) που προσέγγιζε αυτή του BFG με απώθησε. Λόγω της διάστασης του το Maxxis (205/70/15), πιστεύω ότι είναι πιθανώς ένα λάστιχο που θα εξυπηρετήσει πολλά παιδιά με Jimny που δε θέλουν ή δεν έχουν ψηλώσει, αλλά θέλουν χωμάτινο λάστιχο.
Το BFGoodrich ΜΤ το επέλεξα σε σχέση με το Kumho KL71, λαμβάνοντας υπόψιν τις απόψεις των παιδιών από τη Θεσσαλονίκη που ανέφεραν ότι το KL71 δεν είναι τόσο χωμάτινο όσο προσπαθεί να σε πείσει ότι είναι. Από την άλλη τα σχόλια για το BFG που έχω διαβάσει όλο αυτό το διάστημα ήταν μόνο θετικά. Πρέπει να παραδεχτώ ότι με προβληματίζει αυτό που λέει ο Metalaxe ότι το Kumho είναι καλύτερο σε όλα τα τεραίν γιατί προσωπικά είχα άλλη εντύπωση και γι αυτό προχώρησα στη παραγγελία του BFG.
Όσο για το πέλμα του Yokohama Geolandar MT που ανέφερες Metalaxe πρέπει πραγματικά να είναι ένα κλικ πάνω από τα υπόλοιπα 80/20 ελαστικά, άλλα στη διάσταση μας (ή κοντινές διαστάσεις) βγαίνει μόνο αναγόμωση και ήθελα να την αποφύγω για χρήση κύριου ελαστικού. Μεσοπρόθεσμα ίσως προχωρήσω στην αγορά κάποιου φθηνού αναγομωμένου με πολύ άγριο πέλμα για ειδική χρήση (αγώνες, extreme εκδρομές, κτλ), το οποίο θα μπεί στις σιδερένιες ζάντες που έχω κρατήσει. Πάντως αν η Yokohama το έβγαζε σε 215/75 θα το έπερνα με κλειστά μάτια και ας είναι directional λάστιχο.

Αποσυνδεδεμένος potge

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 98
Απ: Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 18:47 »
Με το καλό, καλοφάγωτα καλολάσπωτα. Και επειδή διαβάζουν αρκετοί να πω πως αναφορικά με τις τιμές, αναφερόμουν στα maxxis τα οποία σε 205/70/15 βρήκα 380 και τα kumho kl71 σε 195R15 σε όσους ρώτησα κυμαίνονταν από 360-380. Για 215 δεν ρώτησα καθόλου και ως εκ τούτου δεν γνωρίζω.

Αποσυνδεδεμένος Metalaxe

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 2808
  • www.jimnyclub.com
Απ: Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 19:06 »
Πρέπει να παραδεχτώ ότι με προβληματίζει αυτό που λέει ο Metalaxe ότι το Kumho είναι καλύτερο σε όλα τα τεραίν γιατί προσωπικά είχα άλλη εντύπωση και γι αυτό προχώρησα στη παραγγελία του BFG.
Καταρχήν καλοφόρετα και καλολάσπωτα... :) :) :)
Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει το Kumho KL-71 αλλά από στενούς φίλους που έχουν αυτό και το BF M/T (σε Niva) βγάζω το συμπέρασμά μου, περιμένουμε εντυπώσεις... ;) ;)
B.R.A.T. President
www.brat.gr

Αποσυνδεδεμένος alpinist

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 297
  • Φύλο: Άντρας
  • off road rulez!
Απ: Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 09, 2008, 00:38 »
Καλολάσπωτα JPat! Αν και η διασταση αυτή μου φαίνεται λιγο μεγάλη για το jimny!

Αν και είναι λιγο αργά τωρα να πω για τα maxxis, αλλα μπορει να διαβάσει κάποιος που ενδιαφέρεται, να πώ ότι τα είχε βάλει φίλος μου σε jimny και απο αυτα που παρατηρησα και ο ιδιος ειναι οτι σε πετρες, λασπη(οχι τρελά πράγματα) και χιονι πήγαινε αρκετα καλά! Σε βρεγμένη άσφαλτο όμως δεν προλάβαινες να μαζέψεις το αυτοκινητο!!!! Απο εμφάνιση αρκετα ωραίο και μάχημο (απο κοντα, οχι απο την φωτο).

Αποσυνδεδεμένος γιάννης

  • Jimny
  • Μηνύματα: 267
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 09, 2008, 13:53 »
Εγώ απο την άλλη πάλι παίδες δεν έχω προσωπική άποψη για τα bf διοτι έχω τα fedima sirrocco, Πάντος δύο φίλοι μου που είχαν τα bf ο ένας σε wrangler και ο άλλος σε cherokee, παραπονιόντουσαν οτι στην άσφαλτο δεν έχει καθόλου καλή προσφυση. Αυτός με το cherokee έχει τώρα τα sirrocco, και μου είπε οτι δεν έχουν καμία σχέση στην άσφαλτο αν και πιό τρακτεροτά τα sirrocco, κρατάνε πολύ καλύτερα απο τα bf.
Γενικά έχω ακούσει αρκετά παράπονα για τα bf αν και εγώ στην αρχή πίστευα το αντίθετο.
Εν τέλει τα καλύτερα λάστιχα για μένα όπως είπε και ο φίλος metalaxe είναι τα sirrocco και όλα αυτά με αυτό το πέλμα!!! roc2 roc2 j12 j12
Πολύ αντικειμενικός είμαι εεεε????? lol lol

Αποσυνδεδεμένος JPat

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 546
  • Φύλο: Άντρας
  • ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΡΗΤΗ
Απ: Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 09, 2008, 17:48 »
Τα BF Goodrich 215/75/15 μαζί με τις νέες ζάντες αλουμινίου 15x7 μπήκαν στο Jimny! j12
Στις μερικές εκατοντάδες μέτρα που έκανα μέχρι το σπίτι και αφού φούσκωσα τα ελαστικά στη σωστή πίεση (η οποία παρεμπιπτόντως δεν είναι πλέον 23 εμπρός & 26 πίσω, αλλά λιγότερο), ένιωσα ότι το αυτοκίνητο όντως έχει "κόψει" αισθητά. Το πόσο ενοχλητικό είναι αυτό για μένα θα σας το μεταφέρω στη πορεία, αλλά η δευτέρα μου ένιωσα ότι έγινε λίγο πιο ανεπαρκής και η πρώτη μάκρυνε τόσο ώστε να θέλει πιο πολύ πατινάρισμα ο συμπλέκτης στην εκκίνηση. Αυτό που με ενδιαφέρει να δω είναι η συμπεριφορά σε ανηφορική πορεία, όπου η 2α ήταν ούτως ή άλλως ψιλοανεπαρκής για τα κυβικά μας. Πιθανόν να μην είναι αρκετή ούτε οριακά πλέον για να μας "τραβήξει" σε χωμάτινες ανηφόρες και να πρέπει να κάνω κατάχρηση της 1ης με ότι αυτό σημαίνει σε επίπεδο κατανάλωσης. Αυτό βέβαια θα φανεί στη πορεία.
Στο στρίψιμο σε στεγνή άσφαλτο, με το λάστιχο βέβαια να είναι ολοκαίνουριο, μου άρεσαν πάρα πολύ και ένιωσα ότι γραπώνουν καλύτερα από τα Yokohama Geolandar AT+II που είχα πριν, τα οποία βέβαια τα είχαν τα χρονάκια και τη ταλαιπωρία τους, χωρίς όμως να έχουν φθαρεί εντελώς (έχουν ακόμα 1-2 χρόνια ζωή). Πιθανόν το πρώτο τέστ τους σε πραγματικές εκτός δρόμου συνθήκες να γίνει τη Κυριακή οπότε θα επανέλθω τότε με περισσότερες εντυπώσεις για τα ελαστικά.

Αυτό όμως που πιστεύω ότι είναι αδιαμφισβήτητο είναι το ότι το αυτοκίνητο πλέον, με τα λάστιχα, τις ζάντες και το ψήλωμα +4cm, έχει τ00bανιάσει απίστευτα! >:D lol cl yah roc2 roc2 a105
Δείτε και μερικές φωτογραφίες που πρόλαβα και τράβηξα πριν λίγο που τα τοποθέτησα. (Στην πρώτη το αυτοκίνητο το είχαμε "κρεμάσει" για να δούμε αν βρίσκει πουθενά το ζαντολάστιχο. Δεν είναι η θέση ηρεμίας του αυτή).




Αποσυνδεδεμένος Metalaxe

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 2808
  • www.jimnyclub.com
Απ: Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 10, 2008, 08:50 »
Πανέμορφο είναι, καλές βόλτες να έχεις... :) :) :)

ΥΓ. Σίγουρα θα έχεις πρόβλημα στις ανηφόρες (είμαι παθών και ξέρω), άστα να πάνε... bhe bhe bhe bhe
B.R.A.T. President
www.brat.gr

Αποσυνδεδεμένος JPat

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 546
  • Φύλο: Άντρας
  • ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΡΗΤΗ
Απ: Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 10, 2008, 10:00 »
Σ' ευχαριστώ Αντώνη! ;D

¶σε φίλε μου. Βλέπω πως "τραβάει" στο ίσωμα και φαντάζομαι τι έχω να τραβήξω στα Λευκά Όρη και το Ψηλορείτη. Δε βαριέσαι... Το ήξερα όταν έκανα αυτή τη συνειδητή επιλογή ότι κάτι κερδίζω, κάτι χάνω. bhe

Αποσυνδεδεμένος alpinist

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 297
  • Φύλο: Άντρας
  • off road rulez!
Απ: Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 10, 2008, 12:00 »
Πραγματι εγινε πιο μαχιμο το jimnακι σου Γιαννη! ;)

Εχει τα κακα της αυτη η διασταση... αλλα εφοσον η αποφαση παρθηκε συνειδητα, κερδισμενος θα βγεις αφου γουσταρεις! Γρηγορα για δοκιμη και εντυπωσεις!! cl

Αποσυνδεδεμένος LEYTERIS-RENA

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 241
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι γνώμη έχετε για το Maxxis Trepador?
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 11, 2008, 21:42 »
πολυ ωραιο το jimnaki φιλε jpat κατα τη γνωμη μου εκανες πολυ καλη επιλογη για το bf goodrich εδω στη χιο τα φορανε πολλα αμαξια να ξερεις οτι 100 ανθρωπους να ρωτησεις 100 διαφορετικες γνωμες θα παρεις καλες χειμωνιατικες βολτες a105 a105
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΙΟΣ SUZUKI JIMNY http://shropshire-suzuki.co.uk/forum/index.php?sid=408a565938744e619d03613f425acee0PROJECT                                                                                    [IMG]http://i307.photobucket.com/albums/nn286/renaleft