Τελικά, είναι να σε θέλει..Εχτές πήγα να κλείσω επισήμως το Jimny και προέκυψε η σπουδαία - πιστεύω - προσφορά του Grand Vitara 1,6 JX στα 19900 ευρώ! Δυνατός κινητήρας, μεγαλύτεροι χώροι (πάντα μιλάω για το 3θυρο), περισσότερη ασφάλεια και άνεση. Έμεινα κάγκελο γιατί τελικά δεν..έκλεισα το Jimny και μπήκα σε νέα διαδικασία σκέψης!
Πιστεύω ότι το Grand Vitara ( 3θυρο) είναι πιο στιβαρή κατασκευή και μπορεί να παίξει το ρόλο πρώτου αυτοκινήτου. Και φυσικά - πάντα θεωρητικά έτσι; - είναι πιο άνετο σε ένα μακρινό ταξίδι. Η γυναίκα μου που ήταν μαζί μου, ενθουσιάστηκε...To ίδιο και τα δύο πιτσιρίκια μου που χώθηκαν στα πίσω καθίσματα και...δεν μπορούσα να τα βγάλω!!!
Συνολικά το Grand Vitara, με 500 ευρώ μεταλικό χρώμα "κλείνει" κοντά στα 20.500 ευρώ. Νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Και φυσικά το όνομα Suzuki είναι εγγύηση. Ακόμα και απο αυτό της Daihatsu....
Παιδιά, μετά από τόσο δρόμο...νιώθω ότι είμαι πάλι από την αρχή....
Καμιά γνώμη;
Δημήτρη στην φάση του οικογενειάρχη, προταρχικό ρόλο παιζει πιστεύω το τι θέλει η οικογένεια, βέβαια αν σκέφτεσαι να κινηθείς αρκετά εκτός δρόμου, με την επιλογή του συγκεκριμένου gv θα τα μετανιώσεις...
Στα μακρινά ταξίδια όντως το Grand Vitara είναι σαφώς καλύτερο. Για εκτός δρόμου καταστάσεις δεν θα σε πάει τόσο εκτός όσο το μαμά Jimny λόγω έλειψης κοντών, αξόνων, και περισσότερου βάρους. Η τετρακίνηση του θα σε πάει σε σχετικά light χωμάτινες διαδρομές(μην φανταστείς τρελά σηκώματα τροχών στον αέρα), ενώ είναι αρκετά καλή σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης(βρεγμένο, πάγος, χιονάκι..).Σαφώς όμως και μπορεί να χρησημοποιηθεί ως πρώτο αυτοκίνητο, με αρκετά καλύτερη μεταφορική ικανότητα σε σχέση με το Jimny τόσο για την οικογένεια όσο και για τις αποσκευές τους.
Σαφώς μια πολύ πιο ασφάλτινη οικογενειακή-εκδρομική προσσέγιση, που νομίζω ότι θα χαρείς περισσότερο εκδρομικά, ιδίως με μια αλλαγή ελαστικών. Να σαι καλά και καλή απόφαση..
Σαφώς το terios όπως είπε και ο Κωσταντίνος είναι καλύτερο, και σε έκδοση rally raid παρακαλώ
http://www.tetrakinisimag.gr/teriosrally.htm εχει κλείδωμα κεντρικού και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης πίσω
Επίσης η daihatsu κάνει και κάποιας μορφής απόσυρση με όφελος γύρω στις 2000€. και σαφώς πιο οικογενειακό απο το jimny...
Εαν θέλεις να ακούσεις γνώμες σχετικά με το τέριος πές μου, και κάποιοι φίλοι μου θα σε βοηθήσουν...
ΥΓ.Τεστ για την τετρακινηση του gv δες εδώ..
http://www.tetrakinisimag.gr/tetrakinisi.htm δεν είναι ότι καλύτερο kardia μου....