Χαιρετώ όλη την παρέα!!!
Επαναφέρω ένα πολυσυζητημένο θέμα για μία και πολύ απλή αιτία: διαβάζοντας τα post, έχω κατά – μπερδευτεί!!!
Το αυτοκίνητο έχει κάνει 105000km σε 4 χρόνια. Δεν έχουν αλλαχτεί ούτε αμορτισέρ ούτε ελατήρια. Μάλλον θέλουν αλλαγή… Και λέω μάλλον διότι δεν θυμάμαι καθόλου πως ήταν στην αρχή!!!!
Για λάστιχα έχω τα BF All Terrain 215/75/15 για περίπου 40000km αλλά δεν μοιάζουν φθαρμένα ούτε στην όψη ούτε στην συμπεριφορά. Τα λάστιχα θέλουν αλλαγή μετά από τόσα km;
Με αυτήν την ανάρτηση λοιπόν και αυτά τα λάστιχα, υποθέτω ότι θα έπρεπε να είμαι λίιιιγο ψηλότερος από τα υπόλοιπα jimny μιας και τα BF είναι λίιιιγο μεγαλύτερα από τα εργοστασίου. Νομίζω όμως ότι είμαι πιο χαμηλά από όλα τα υπόλοιπα!!! Αλλά αυτό είναι μάλλον λογικό, ε? ε? ε? καλοί μου συμ-forum-ιτες; Επίσης να αναφέρω πως τα BF έβρισκαν από την πρώτη στιγμή λίγο στους θόλους και όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο.
Επομένως ήρθε η ώρα για αλλαγή ανάρτησης. Και το ερώτημα είναι τι; Και για να προλάβω τις πολύ σωστές αλλά και πολύ διπλωματικές απαντήσεις όπως εξαρτάται τι θέλεις κτλ κτλ, θα σας τα γράψω από μόνος μου.
Το αυτοκίνητο κινείται κυρίως σε άσφαλτο λόγω έλλειψης χρόνου για εξορμήσεις. Επειδή όμως κατάγομαι από το Καρπενisland, πάω που και που, και όλο και σκονίζεται. Θέλω λοιπόν να το ψηλώσω χωρίς όμως να κάνω δραματικές θυσίες στην άσφαλτο και χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω άλλα πράγματα, άντε σωληνάκια το πολύ… Η λύση που καταλαβαίνω ότι συστήνεται είναι της OME +4. Όπως κατάλαβα σε αυτά τα cm δεν χρειάζεται να αλλαχτεί κάτι άλλο. Η απορία που έχω είναι η εξής. Σε αυτό το ύψος, οι αποστάτες χρειάζονται? Συνιστώνται? Αποκλείονται? Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να βάλω, και για λόγους αισθητικής, αλλά δεν γνωρίζω αν τα BF θα βρίσκουν πάλι. Δηλ, +4cm ύψος και +1in φάρδος είναι οκ για την ρόδα να κάνει την ελλειπτική διαδρομή και να μπει στον θόλο; Την γνώμη σας παρακαλώ!!!!
Μέχρι πόσα cm δεν χρειάζονται άλλες αλλαγές; Ρωτάω γιατί σε κάποια ποστ αναφέρονται οριακά τα +4 και αλλού τα +6…
Αντιλαμβάνομαι πως οι υπόλοιποι συνδυασμοί αμορτισέρ – ελατήρια, δεν είναι έτοιμα κιτάκια. Πολλοί από εσάς τα δοκιμάζετε όμως, με θετικές εντυπώσεις. Ο λόγος που πάτε σε άλλες λύσεις είναι η τιμή των OME, το ότι αναφέρετε πως είναι πολύ μαλακά, κάποιος άλλος λόγος?
Κάτι άλλο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πόσο μαλακά είναι τα ΟΜΕ? Πιο μαλακά από ότι μπορεί να είναι η μαμίσια στα 105000km? Και μήπως μπορεί να μου πει κάποιος αν έχει ΟΜΕ +4 και έχει και μια photo στο gallery? Αν είναι και με αποστάτες ακόμα καλύτερα!!!
Τέλος, πόσα km βγάζουν τα ΟΜΕ με μια normal χρήση?
ΥΓ: Ironman όπως σου υποσχέθηκα ξεκινάει το “ζάλισμα” !!!!!