Β’ Μέρος: Κολλήματα - ξεκολλήματαΤο βαρύ Terrano κολλάει δίπλα στο νερό, πλησιάζω με το jimny κ προσπαθώ να δω τι γίνεται.
Κολλήματα - Ξεκολλήματα: 1 - 0
Επιστρατεύουμε ιμάντα για το samurai του wolf, μιας κ είχε βγάλει τον εργάτη για να τον αλλάξει αλλά..ο εργάτης άργησε μια μέρα!
Μια, δυο, τρεις, τίποτα. Το μεγάλο όχημα είχε κάτσει για τα καλά. Τέταρτη προσπάθεια κ από τη δύναμη το samurai είχε σκάψει κ αυτό τη λασπωμένη όχθη, με αποτέλεσμα να κολλήσει κ αυτό.
Κολλήματα - Ξεκολλήματα: 2 - 0
¶ντε να δοκιμάσουμε με το μάχιμο κ ελαφρύ jimny.. Δένουμε ιμάντα με το samurai, τίποτα. Νιώθω τις ρόδες να γλιστράνε και.. κόλλημα.
Κολλήματα - Ξεκολλήματα: 3 - 0
Τι γίνεται τώρα; Πακετωθήκαμε σκέφτομαι, η κατάσταση θέλει δουλειά. Τα δυο οχήματα δίπλα στη λίμνη ήταν εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρουμε να τα βγάλουμε, ενώ το jimny έμοιαζε να είναι πιο.. επιρρεπές στο ξεκόλλημα. Βγάζουμε φτυάρι, εγώ κάποιες ψάθες που τοποθετήσαμε κάτω από τις ρόδες, έεεεεϊ ώωωωωπ έεεεεϊ ώωωωωπ έεεεεϊ ώωωωωπ – βγήκε!
Κολλήματα - Ξεκολλήματα: 3 – 1
«Πηγαίνετε να φέρετε βοήθεια» μου λένε κ μαζί με την Ελενίτσα αναζητούμε τρακτέρ ή τζιπ με εργάτη στα διπλανά χωριά. Έλα όμως που όλοι οι χωριανοί ήθελαν το κατιτίς τους για να μας βοηθήσουν (κατιτίς = 120 ευρώ
). Όλη την ώρα ήμασταν σε επικοινωνία με την παρέα μας στη λίμνη κ μας λένε ότι έρχεται για βοήθεια φίλος με αγροτικό 4x4. Τον συναντάμε στο χωριό κ τον οδηγούμε στον τόπο του εγκλήματος, μέσω του γνωστού πλέον χωματόδρομου. Μόλις φτάνουμε έχουμε νέα ανταπόκριση για βοήθεια από τον big-terios. «Πηγαίνετε να τον φέρετε κ αυτόν». Πάλι χωματόδρομος κ φτάνοντας στην άσφαλτο συναντάμε τον big-terios κουστουμαρισμένο με γυαλισμένο Navara, μετά του πατρός του, επίσης με επίσημη ένδυση
. «Καλέ, θα γίνουν χάλια» μου λέει η Ελενίτσα. «Πάμε κ βλέπουμε». Ξαναφτάνουμε στο σημείο κ βλέπουμε το αγροτικό κολλημένο κ αυτό.
Κολλήματα - Ξεκολλήματα: 4 – 1
Για να δούμε τώρα με το Navara. Μην τα πολυλογώ, όλοι καταλαβαίνετε τι έγινε.
¶ντε πάλι σπρώξιμο όλοι μαζί, ξανά μανά φτυάρια, ψάθες, πατάκια κ έεεεεϊ ώωωωωπ, βγήκε το αγροτικό!
Κολλήματα - Ξεκολλήματα: 5 – 2
«Να φέρουμε κλαδιά, θα βοηθήσουν». Παίρνουμε το αγροτικό με τη Ζωή κ το φορτώνουμε κλαδιά. Τα βάζουμε στις ρόδες του Navara, πραγματικά έκαναν δουλειά.
Κολλήματα - Ξεκολλήματα: 5 – 3
Είμαστε όμως πάλι στα ίδια. Samurai κ Terrano δίπλα στο νερό. Μετά από κάποιες επικοινωνίες με άλλους φίλους μας ενημερώνουν ότι έρχεται Disco με εργάτη. Επιτέλους. Ή μήπως όχι; Κάτι φαίνεται να μην πάει καλά με τον εργάτη του κ δε γίνεται δουλειά.
Τι κ αν επιστρατεύσαμε κ το jimny κ ένα ακόμα samurai που ήρθε. Τίποτα.
Είχε αρχίσει να νυχτώνει, αλλά η διάθεση της παρέας δεν είχε πέσει, παρόλη την κατάσταση.
Ο big-terios με τον πατέρα του έπρεπε να φύγουν για Αθήνα, ενώ λίγο αργότερα έφυγε κ ο φίλος με το αγροτικό λόγω εργασίας. Παράλληλα, μας ενημερώνουν ότι έρχεται παρέα από τη Λέσχη 4x4 Καρδίτσας.
Ανάβουμε φωτιά για να φτιάξουμε ατμόσφαιρα κ περιμένουμε. Λίγο αργότερα καταφθάνουν πέντε (αν δεν κάνω λάθος) τζιπ, με τα δυο τουλάχιστον πολύ καλά εξοπλισμένα κ το βασικό, με εργάτες.
Τα λέμε λίγο, γνωριζόμαστε με τα παιδιά, εγώ βρήκα συγγενείς (!) κ οι άντρες ανέλαβαν την επιχείρηση ξεκολλήματος. Δένουν το Terrano με δυο αυτοκίνητα με εργάτες κ σιγά σιγά.. έγινε το προσδωκόμενο!
Κολλήματα - Ξεκολλήματα: 5 – 4
Μετά πάνε από την πλευρά του Disco που κρατούσε με εργάτη το samurai, δένουν ακόμα έναν εργάτη στο samurai κ έξω κ αυτό!
Κολλήματα - Ξεκολλήματα: 5 – 5
Highlights:1. Το «πεινάμε, πεινάμε» από το pmr της παρέας στη λίμνη όταν ψάχναμε για βοήθεια στα χωριά.
2. Ο big-terios με τον πατέρα του κουστουμαρισμένοι στις λάσπες.
3. Η βασιλόπιτα κ η σοκολάτα που μας άφησαν φεύγοντας – ευχαριστούμε!
4. Η διάθεσή μας που έμεινε σε υψηλά επίπεδα.
5. Το κέφι των παιδιών της Λέσχης 4x4 Καρδίτσας.
6. Οι υποψήφιοι γαμπροί για την Ελενίτσα.
7. Η ατάκα του Τάσου «Αν δεν ήμουν εγώ θα συναντιόσασταν τώρα όλοι εσείς εδώ;»
8. H ψυχραιμία του wolf αλλά κ η πεισματώδης επιμονή του.
Many thanks to (κατά σειρά εμφάνισης):
1. Κυρία Σοφία για το τηλ. σε γνωστούς της για βοήθεια – βρήκαμε αλλά είπαμε, ήθελαν το κατιτίς τους
2. Κώστας με αγροτικό - παρόλο που διαφωνήσαμε για τη «συμβολή» του jimny
3. Big-terios & father
4. Σπύρος με Disco
5. Αντώνης με samurai
6. Λέσχη 4x4 Καρδίτσας – οι τελικοί κ μοναδικοί εξοπλισμένοι διασώστες!
Συμπέρασμα: Ό,τι κ να γίνει, με την κατάλληλη παρέα το off-road δε σε ξενερώνει ποτέ
Ακολουθούν φώτο..