Αγαπητοί φίλοι. Γεια χαρά σε όλους σας! Πριν από κάποια χρόνια αγόρασα ένα 4Χ4 (ΚΙΑ SPORTAGE WAGON) για να απολαμβάνω αυτό που μου πάντοτε μου άρεσε ... τη φύση, το πράσινο και τις εκδρομές! Πήρα αρκετά μαθήματα στην προσπάθειά μου να βελτιώσω το αυτοκίνητο ακολουθώντας λέσχες, συλλόγους, εταιρείες. Το σημαντικότερο ήταν ότι πρώτα ψάχνεις τις δυνατότητες βελτιώσεων κάποιου αυτοκινήτου και μετά, ανάλογα και με τα χρήματα που επιθυμείς να διαθέσεις, αγοράζεις αυτοκίνητο. Πούλησα το SPORTAGE, αγόρασα ένα καινούργιο GRAND VITARA για όλη την οικογένειά μου αποφασίζοντας για μένα να αγοράσω το JIMNY με σκοπό επί τέλους να το δω ... όπως επιθυμώ!!! Εξοπλισμένο και δυνατό !!!!
Εδώ και κάποιους μήνες λοιπόν έχω επιδοθεί στην αναζήτηση λύσεων περί μετατροπών και βελτιώσεων. Εχω κατασταλάξει σε αρκετά πράγματα ρωτώντας, διαβάζοντας, ψάχνοντας ...
Στον σημαντικότατο τομέα της βελτιώσεως της ανάρτησης έχω καταλήξει στη λύση ελατηρίων MAD +6 cm με αμορτισέρ PROCOMP 1000 - εν γνώσει του γεγονότος της κάποιας σκληρότητας - ή OME EXTREME (που διαφέρουν από αυτά του κιτ της ΟΜΕ + 4 cm) με κωδικούς Ν 59 (πίσω) και Ν 43 (εμπρός). Στα σχέδια μου περιλαμβάνεται το caster correction (με έκκεντρα σινεμπλόκ ή μπράτσα), η αποσυνδεόμενη αντιστρεπτική, τα σωληνάκια φρένων, η ρυθμιζόμενη πανάρ, η αύξηση του μετατρόχιου με αποστάτες τροχών 1", το αμορτισέρ τιμονιού, τα ελαστικά 195R15, το πίσω μπλοκέ 100% αυτόματο.
Εκτιμώντας την εμπειρία όλων σας θα άκουγα, σαν νέο μέλος του forum, με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις απόψεις σας. Ζητώ συγνώμη εαν, με το μακροσκελές μήνυμά μου, σας κούρασα.