Αποστολέας Θέμα: Κατανάλωση;  (Αναγνώστηκε 78502 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kbaboysis

• NewsLetter
  • Jimny
Απ: Κατανάλωση;
« Απάντηση #210 στις: Νοέμβριος 25, 2010, 10:55 »
Τελευταια μετρηση με αποκλειστικη κινηση 70-30 πολη - επαρχια

χιλιομετρα 480
καυσιμο λιτρα 33
καταναλωση 7,1λ/100χμ
τιμη/λιτρο 1,46
αξια €48
κοστος/χμ €10/100χμ
κινηση μεχρι 4,000 στροφες

θα μας τρελανεις ...το αμαξι ειναι μαμα?

Αποσυνδεδεμένος MAD-MAX

• Jimny
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #211 στις: Νοέμβριος 25, 2010, 14:01 »
Τελευταια μετρηση με αποκλειστικη κινηση 70-30 πολη - επαρχια

χιλιομετρα 480
καυσιμο λιτρα 33
καταναλωση 7,1λ/100χμ
τιμη/λιτρο 1,46
αξια €48
κοστος/χμ €10/100χμ
κινηση μεχρι 4,000 στροφες

θα μας τρελανεις ...το αμαξι ειναι μαμα?

τελειως εργοστασιακο και εχει 3,500χμ
CELICA TS: Σε δρομους με στροφες
SMART F2 : Παει παντου
JIMNY      : Επιστροφη στην φύση

TFRC: Once it was a club...that became a legend...

Αποσυνδεδεμένος tziker

• Jimny
« Απάντηση #212 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 18:26 »
Πιστεύετε πως ενα +6 jimny έχει αυξημένη κατανάλωση λόγω (σταυρών) αξόνων και στραβής διάταξης του συστήματος διεύθυνσης?
Δεν εξηγούνται αλλίως κάποια πράγματα! 0_21 0_21 0_21 0_21 0_21

Αποσυνδεδεμένος tziker

• Jimny
« Απάντηση #213 στις: Δεκέμβριος 09, 2010, 23:46 »
Καμία γνώμη?

Αποσυνδεδεμένος potge

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #214 στις: Δεκέμβριος 10, 2010, 10:22 »
Πιστεύετε πως ενα +6 jimny έχει αυξημένη κατανάλωση λόγω (σταυρών) αξόνων και στραβής διάταξης του συστήματος διεύθυνσης?
Δεν εξηγούνται αλλίως κάποια πράγματα! 0_21 0_21 0_21 0_21 0_21

Αναφέρεις ως παράγοντες μόνο την μετάδοση και την ανάρτηση οπότε φαντάζομαι πως και τα λάστιχα σου είναι ασφάλτινα και σε εργοστασιακή διάσταση αλλιώς πρέπει να τα βάλουμε κ αυτά στο παιχνίδι.

Στην ερώτηση τώρα. Ένα jimny +6 πέρα από τις αυξημένες απώλειες λόγω μετάδοσης που αναφέρεις θα έχει κι αυξημένη αεροδυναμική αντίσταση. Και μάλιστα όχι μόνο λόγω αύξησης της επίφανειας (που στην ουσία θα είναι η παραπάνω επιφάνεια των δύο ελαστικών), αλλά κ λόγω μεταβολής της (ήδη κακής)γεωμετρίας της επιφάνειας του. Βέβαια για jimny μιλάμε άρα και για σχετικά μικρές ταχύτητες, αλλά δυστυχώς η αεροδυναμικές αντιστάσεις αυξάνονται κυβικά σε σχέση με την ταχύτητα και αν συνυπολογίσουμε και την επιβάρυνση λόγω της γεωμετρίας (συντέλεστής οπισθέλκουσας κατ ουσίαν), ίσως να μην είναι και τόσο αμελητέες.

Από την άλλη το πιο σημαντικό στην κατανάλωση έχει να κάνει η απόσταση που διανύουμε. Ειδικά τα jimnakia που δουλεύουν στη πόλη για μικρές απόστάσεις, κατά πάσα πιθανότητα θα δουλεύουν κρύα (μερικά δεν θα φτάσουν καν σε θερμοκρασία λειτουργίας) κι αυτό έχει πολύ μεγάλη επίπτωση στην κατανάλωση. Μη περιμένουμε λοιπόν μικρές κατανάλωσεις όταν διανύουμε πολλές αλλά μικρές αποστάσεις.

Τέλος ξέρω αν μπορούμε να αμελήσουμε και τον ανθρώπινο παράγοντα, γιατί δεδομένου πως τα jimny δεν έχουν ενδείξεις κατανάλωσης ίσως αυτό που πολλοί από μας θεωρούμε οικονομική οδηγήση τελικά να μην είναι και τόσο.

Αποσυνδεδεμένος tziker

• Jimny
« Απάντηση #215 στις: Δεκέμβριος 10, 2010, 11:08 »
Τέλος ξέρω αν μπορούμε να αμελήσουμε και τον ανθρώπινο παράγοντα, γιατί δεδομένου πως τα jimny δεν έχουν ενδείξεις κατανάλωσης ίσως αυτό που πολλοί από μας θεωρούμε οικονομική οδηγήση τελικά να μην είναι και τόσο.
[/quote]

Τι εννοείς με αυτο?

Αποσυνδεδεμένος potge

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #216 στις: Δεκέμβριος 10, 2010, 12:11 »
Έφαγα ένα δεν. Το σωστό είναι πως δεν ξέρω αν μπορούμε....

Αυτό που θέλω να πω είναι πως η οικονομική οδήγηση που θεωρώ πως κανώ εγώ ή ο οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να απέχει παρασάγκας από το τι είναι πράγματι οικονομικό. Παράγοντες δηλαδή όπως το σημείο αλλάγης σχέσης, το πως επιταχύνουμε, αν αφήνουμε να ρολάρει το αμάξι, πως φρενάρουμε και και και... που κάνουν σημαντική διαφορά στην κατανάλωση χωρίς ένδειξη άμεσης κατανάλωσης δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε και προφανώς να τα σταθμίσουμε ενώ προφανώς κάθε άνθρωπος το κάνει με διαφορετικό τρόπο.
πχ ας πούμε πως έχουμε δύο όμοια jimny, πως αλλάζουμε και οι δύο στις 3000rpm κάθε ταχύτητα και κάνουμε την ίδια διαδρομή. Αν εγώ φτάνω στις 3000rpm με τέρμα γκάζι και ξεκινώ και σαν κάγκουρας, και εσύ επιταχύνεις με 1/4 του γκαζιού δεν θα έχουμε ίδια κατανάλωση. Από τη στιγμή που δεν έχουμε ένδειξη στιγμιαίας (ούτε καν μέσης) δεν θα ξέρουμε καν τι γίνεται. Όταν βρεθούμε όμως στο βενζινάδικο θα δούμε πόσο κάψαμε και δεν θα είναι ίδια ποσότητα. Όμως δεν θα οφείλεται ούτε στο αμάξι, ούτε στα λάστιχα, ούτε και στο ("οικονομικό") σημείο αλλάγης ταχύτητας, αλλά καθαρά στο τρόπο οδήγησης-ανθρώπινο παράγοντα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 10, 2010, 12:15 από potge »

Αποσυνδεδεμένος gerstrat 2

• Jimny
« Απάντηση #217 στις: Δεκέμβριος 16, 2010, 14:13 »
1,46????? αστα εδω κεφαλονια 1,70 οποτε τι οικονομια να πουμε σας ζηλευω φιλοι, μου αντε και με δυο ευρω θα κουνιομαστε εχουμε λεφτα εδω!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος SAV

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #218 στις: Ιανουάριος 11, 2011, 20:01 »
Η συνδεση ειναι οτι πιο ευκολο,ολα τα αυτοκινητα μετα το 2000 εχουν μια φισα που λεγεται OBDII και συγκεκριμενα στο jimny ειναι κατω αριστερα απο το τιμονι,κοντα στο μοχλο που ανοιγει το καπο. Το οργανο αυτο εχει αυτο εχει μια εξοδο που ταιριαζει με αυτη τη φυσα,το συνδεει σε 30" και εισαι ετοιμος. Εχει και τη δυνατοτητα αγοραζοντας ενα εξτρα καλωδιο να το χρησιμοποιεις και σε 2 αυτοκινητα. Και εγω απο το club εμαθα για αυτο. Πολυ καλο, το συνιστω ανεπιφυλακτα,μεχρι και αν καταγραψει βλαβη ο εγκεφαλος σου διχνει το κωδικο της βλαβης και μπορεις να μαθεις τι ειναι ακομα και να την μηδενισεις.

Αποσυνδεδεμένος sokrates

• Jimny
« Απάντηση #219 στις: Ιανουάριος 24, 2011, 09:46 »
μηπως υπαρχει καποιο μικρο χτυπημα στο ντεποζιτο και με την συστολη-διαστολη ανοιξε και χανεις καυσιμα.....το ελεγξες αυτο?

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχεις διαρροή. Πιθανό όμως είναι και το γεγονός ότι αν έχεις κάποιο αξιοσημείοτο χτύπημα-βούλιαγμα στο ντεπόζιτο, θα σου έχουν λιγοστέψει τα λίτρα (1-2) που βάζεις σε κάθε γέμισμα..
Αν ήθελες εγγύηση, ας έπαιρνες τοστιέρα. Κ.Ι.

Αποσυνδεδεμένος vlado

• Jimny
« Απάντηση #220 στις: Αύγουστος 14, 2011, 19:31 »
Παιδιά καλησπέρα,
είπα να γράψω και εγώ τις εντυπώσεις μου από το fuel max. Λοιπόν το έβαλα πριν 3,5 μήνες με τιμή αμόλυβδης περίπου 1,54. Μέχρι πριν 2-3 βδομάδες δεν είχα παρατηρήσει κάποια διαφορά στην κατανάλωση. Κινούμαι με τον ίδιο τρόπο οδήγησης με ένα jimny 99, με λάστιχα 70-30, στους ίδιους δρόμους με τις ίδιες ταχύτητες. Παρατήρησα λοιπόν εδώ και 2-3 βδομάδες όπως είπα ότι με 20 ευρώ που έβαζα και έβγαζα 120 χιλιόμετρα μέχρι να ξαναβάλω τώρα μου πάει 140-145 μέχρι να πάει η βελόνα στο ίδιο σημείο. Λέτε να κάνει τώρα δουλειά το  σύστημα? Η αλήθεια είναι πως σε τοπικό κανάλι της περιοχής μου στη διαφήμιση λέει πως χρειάζονται περίπου 2000 χλμ για να αποδώσει, μέχρι να απομακρυνθούν κάποια υπολείμματα που υπάρχουν. Περίπου 2000 χλμ έκανα από τότε που το έβαλα και να σας πω υπολογίζω οικονομία 15-20 %. Θα το παρακολουθώ και το επόμενο διάστημα και σας ενημερώνω. Όποιος έχει ανάλογη εμπειρία ή από φίλο ας μας πει και αυτός. 

Αποσυνδεδεμένος george36

• Jimny
« Απάντηση #221 στις: Αύγουστος 17, 2011, 14:39 »
εγω το εχω για 10000 χμ και τα πραγματα ειναι ιδια. 

τι να πω;;;;

Αποσυνδεδεμένος extractor

• Jimny
  • Κυριάκος
« Απάντηση #222 στις: Αύγουστος 17, 2011, 15:29 »
επισης συμαντικο ρολο παιζει και η διαδρομη που δυανυουμε οπως και το υψομετρο που μενουμε.
αν καποιος για να φτασει σπιτι του δυανυει ανηφορικους δρομους σιγουρα θα εχει μεγαλυτερη καταναλωση απο καποιον που ειναι ας πουμε ''φλατ'' ακομα και αν εξισοροπειτε νε της κατηφορες.
επισης αλλαζει πολυ η καταναλωση αν καποιος μενει σε υψομετρο απο τα 500 μετρα και πανω ωπου αλλαζει και η ατμοσφαιρικη πιεση.

Αποσυνδεδεμένος xarisk

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #223 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 00:03 »
ερωτηση σε οσουσ δεν εχουν λαμπακι...οταν πιασει κοκκινο εχει τσεκαρει καποιος ποσα περιπου παντα χιλιομετρα βγάζει?
CCNA-CCNA Security
Cisco SMB Solutions For Engineers
http://www.networksociety.gr
http://www.kelaidisbikes.gr

Αποσυνδεδεμένος kyriakou

• Jimny
« Απάντηση #224 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 00:42 »
ερωτηση σε οσουσ δεν εχουν λαμπακι...οταν πιασει κοκκινο εχει τσεκαρει καποιος ποσα περιπου παντα χιλιομετρα βγάζει?
  Μόνο μη  γελάσετε  παιδία ,,έμεινα   και  υπολόγισα  ότι   αν  ο δείχτης  είναι  πανό στο κόκκινο  κανείς  30  χιλιόμετρα  περίπου 
 bhe