Επειδή όλοι μας αγαπάμε τη φύση και θέλουμε να μείνει και τίποτα για τα εγγόνια μας (μην πω για μας τους ίδιους και μας πιάνει πανικός) σκέφτηκα να ξεκινήσω ένα θεματάκι όπου μπορούμε όλοι να γράφουμε κανένα tip οικολογικής συμπεριφοράς.
Και ξεκινάω παραθέτοντας ένα mail που έλαβα:
Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά το μαγείρεμα στο σπίτι?
Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες
Ακόμη και αν δεν τηγανίζουμε πλύ. όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδο στο νεροχύτη της κουζίνας, αλήθεια?Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Γιατί το κάνουμε?
Γιατό πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο
Γι' αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λαδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερούν αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να τοπετάμε στα κανονικά σκουπίδια.
Και αυτό γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ. ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες σε νερό ενός ατόμου για 14 χρόνια
Αν επιλέξεις να προωθήσεις αυτό το μύνημα στους φίλους σου, περιβάλλον θα σε ευγνωμονεί.
Στο κάτω κάτω είναι καλό για όλους.
Anastasios Gaitanis, MSc, MIET
Sector of Biomedical Technology
Institute of Biomedical Research of the Academy of Athens (IIBEAA)
Address: Soranou tou Efesiou 4
11527 Athens Greece
Tel: +30 210 6597318
Fax: +30 210 6597545
email: agaitanis@bioacademy.gr