Έχω την εξής ερώτηση. Έχουμε έναν εργάτη πχ τον Warn M8000 που ξέρουμε τα καλύτερα γι' αυτόν. Η ερώτηση είναι η εξής. Αν κοιτάξουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του λέει κάπου, οτι αναλόγος το βάρος που τραβάει χρειάζεται απο 80 μέχρι 435 Amp για να λειτουργήσει!!!!!!!! Αποότι νομίζω φοράμε 55 AMP μπαταρία.΄Κάνω κάπου λάθος, ή πληρώνουμε 8άρι και όχι μόνο δουλεύουν απο τους 4,8Hp οι 0,5hp, αλλα ζεστένεται και καταστρέφεται??? Αν κάνω λάθος ΟΚ, αλλα αν μου πει κάποιος οτι παράγει και το δυναμο ρευμα παράλληλα, τότε μπορούμε να βάλουμε έναν υδραυλικό και να είμαστε σίγουροι!!! Κάνω λάθος τελικά???
Τα Amps ειναι μοναδα μετρησης της εντασης του ηλεκτρικου ρευματος και ειναι αναλογη της ισχυος της καταναλωσης και αντιστροφως αναλογη της τασης λειτουργιας του δικτυου που δουλευει καθε καταναλωση!
Αυτο σημαινει πως ανεβαινει οσο ανεβαινει η ισχυς του μοτερ (δλδ οι στροφες του) και κατεβαινει οσο ανεβαινει η ταση λειτουργιας (12V)
Π.χ.Αν ειχαμε 24V η καταναλωση θα ηταν η μιση!!!
Για να περασουμε τωρα στη μπαταρια,αυτη εχει 2 χαρακτηριστικα:
την ταση στην εξοδο της 14V περιπου
και η χωρητικοτητα της η οποια δεν μετριεται σε Amps αλλα σε Ah (αμπερωρια)
Η μπαταρια σου δλδ εχει χωρητικοτητα 55Ah που σημαινει πως αν με σβηστη τη μηχανη της βαλεις μια καταναλωση του 1Α θα μπορεσει να δουλεψει για 55 ωρες!
Το ηλεκτρικο κυκλωμα του αυτοκινητου τροφοδοτειται μονιμως απο τη μπαταρια του αυτοκινητου,η οποια ταυτοχρονα φορτιζεται απο το δυναμο!
Αν τωρα η ηλεκτρικη καταναλωση,στην περιπτωση μας ο εργατης,τραβαει περισσοτερο ρευμα απ'οσο μπορει να δωσει η μπαταρια,στη συνεχεια αναγκαζεται να τραβηξει απευθειας ρευμα απο το δυναμο με κινδυνο να το καψει!
Γι αυτο υπαρχουν οι ειδικες μπαταριες βαθειας εκφορτισης,οι οποιες εχουν μεγαλυτερη χωρητικοτητα αλλα κυριως μπορουν να αντεξουν πολυ μεγαλα φορτια στιγμιαια (κατα την εκκινηση του μοτερ του εργατη) αλλα και να εκφορτιστουν πληρως χωρις να παθουν τιποτα!
Τελος το κοστος τους ειναι διπλο απο μια κοινη μπαταρια αλλα η διαρκεια ζωης τους φτανει τα 10 χρονια!
Αυτα...ελπιζω να βοηθησα