Αποστολέας Θέμα: ΑΛΥΣΙΔΕΣ "ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ"  (Αναγνώστηκε 5718 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YannisS

• Jimny
  • Φύλο: Άντρας
  • Το καλύτερο και πιο οικονομικό 4x4 ever
ΑΛΥΣΙΔΕΣ "ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ"
« στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 14:26 »
Φτιάχνω καινούργιο θέμα, πάνω στην πρόσφατη συζήτηση για τις "νέου τύπου" αλυσίδες

δυστηχως ασχημα τα νεα!!

μιλησα με 2-3 ατομα που τις φορεσανε φετος 1η φορα σε μια προσφατη βολτα στα χιονια και μου ειπαν ολοι οτι δεν δουλευουν στο χιονι!!!(τοτε που δουλευουν )
εχει την ταση ο τροχος να σκαβει το χιονι με αποτελεσμα να καθεται το αμαξι...!!δεν ειναι οπως τις κλασικες αλυσιδες που καλυπτει ολο το λαστιχο με αλυσιδα..
οσοι ειχαν τις κλασικες δεν αντιμετωπισαν προβλημα.

παντως απογοητευτηκα γιατι μου ειχαν κανει καλη εντυπωση..αλλα η θεωρια απεχει πολυ απο την πραξη   

οποτε για μενα να μην γινει καμια παραγγελια σε αυτου του ειδους τις αλυσιδες.ισως να ειναι για καθαρο παγο αλλα τι να το κανεις??

ζητω συγνωμη παντως για την αναφορα που εκανα παραπανω   αλλα πιστευω οτι το σωσαμε...εστω και τελευταια στιγμη...

Χωρίς να είμαι ειδικός, κοιτώντας την φωτό που είχε παρατεθεί στο άλλο ποστ, ένοιωσα ότι ο αριθμός των "κλασμάτων αλυσίδας" bhe ανά τροχό (τρεις στην συγκεκριμένη περίπτωση), ήταν μικρός. Γι΄αυτό τον λόγο ίσως να μήν "δουλεύουν" σωστά, για τις συνθήκες που θέλουμε. Μήπως θα μπορούσαν να δοκιμαστούν εκ νέου, με περισσότερα "κλάσματα" (προτείνω έξι/τροχό), ώστε η τελική εμφάνιση του τροχού να πλησιάζει με αυτήν που έχουμε συνηθίσει με τις συμβατικές αλυσίδες και τότε να τσεκάρουμε αν πραγματικά το σύστημα δουλεύει ή όχι.
Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, θα μπορούσαμε να πειραματιστούμε με σταδιακή ελάττωση του αριθμού των "κλασμάτων", μέχρι εκείνου του άριστου σημείου, όπου και η δουλειά γίνεται και ο αριθμός των "κλασμάτων" έχει μειωθεί κάπως.
Ποιά η γνώμη σας?????

Αποσυνδεδεμένος verse

• NewsLetter
  • Jimny
    • Web Applications & Information Systems
Απ: ΑΛΥΣΙΔΕΣ "ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ"
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 14:30 »
Κ εγώ πιστεύω πως με 5 ή 6 ανά τροχό είναι καλή προσομοίωση με τις συμβατικές... πρέπει όμως να έχουμε μια ένδειξη κόστους (να δούμε πόσο πληρώνουμε την ευκολία), κ μια ερώτηση. με mud λάστιχο πότε χρειαζόμαστε αλυσίδες? δηλ πόσο χιόνι πρέπει να έχει???
fanis
www.b2bweb.gr - Web Applications & Information Systems

Αποσυνδεδεμένος george36

• Jimny
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 14:41 »
νομιζω και με 4 ανα τροχο γινεται
αλλα ποσο κοστιζουν;;;; μηπως θα επρεπε πρωτα να γνωριζουμε;;;

περιπου ιδιου τυπου για φορτηγο ειναι απλησιαστες!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος JM

• Jimny
  • η αλλιως johnmlrs...!
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 14:42 »
καλα εκανες γιαννη και ανοιξες καινουργιο θεμα..

σιγουρα στο να τοποθετηθουν 6 ανα τροχο ειναι ακουγεται καλη περιπτωση.το θεμα ειναι οτι το κοστος του καθε τεμαχιου οι γνωστοι μου το πηραν 10 ευρω(πιθανον φιλικη τιμη αλλα δεν παιζει ρολο).
αρα αν θελεις 6+6=12=120 ευρω και για τους 2 τροχους θεωρω οτι ανεβαινει πολυ το κοστος.με αυτα τα χρηματα νομιζω παιρνεις εξισου καλες αλυσιδες(κλασσικες)
απλα οι νεου τυπου ειναι πιο βολικες στην τοποθετηση και επισης πολυ ανθεκτικες λογω της χοντρης καδενας.
το θεμα ειναι θα δουλευουνε ???

ξεχασα να προσθεσω οτι τζιπ με 3 ανα τροχο μπροστα και πισω,παλι αντιμετωπιζε προβλημα...

Αποσυνδεδεμένος Majestix

• NewsLetter
  • Jimny
  • Les Gaulois..
    • www.gaulois4x4.com
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 16:02 »
Οι αλυσίδες τι δουλειά έχουν με το χιόνι.... ???

Στον πάγο χρειάζονται παιδιά....!!
Majestix

Better 2 be Proactive... than Reactive....

http://www.gaulois4x4.com

Αποσυνδεδεμένος thanasoulas

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 16:13 »
Οι αλυσίδες τι δουλειά έχουν με το χιόνι.... ???

Στον πάγο χρειάζονται παιδιά....!!
πολλες φορες το χιονι οταν συμπιεζεται γινεται σαν παγος και οι αλυσιδες ειναι απαραιτητες ,αλλα και το χιονι αν ειναι απο πολια χιονοπτωση ειναι σαν παγος.

εγω ενα καταλαβα καλα τα λαστιχα αλλα στο χιονι και τον παγο η αλυσιδα που ειναι μεταλλο κανει την καλυτερη δουλεια σε οριακες καταστασεις.

Αποσυνδεδεμένος verse

• NewsLetter
  • Jimny
    • Web Applications & Information Systems
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 17:06 »
Χιόνι, πάγο whatever... Αν με σύνολο 120 ευρά κάνουμε δουλειά πιστεύω ότι είναι καλή περίπτωση, μιας κ αυτά εφαρμόζουν σε διάφορες διαστάσεις λόγω ιμάντα... δηλ με 120 ευρα κάνουμε δουλειά σε πολλαπλά αυτοκίνητα... αν έχω λάθος συλλογισμό διορθώστε με..
fanis
www.b2bweb.gr - Web Applications & Information Systems

Αποσυνδεδεμένος YannisS

• Jimny
  • Το καλύτερο και πιο οικονομικό 4x4 ever
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 17:14 »
Μένει πρώτα να δοκιμαστεί κατά πόσο υπάρχει αξιόλογη απόδοση και με πόσα κομμάτια (κλάσματα αλυσίδας) ανά τροχό....

Όσο για το κόστος, πιστεύω ότι τα παιδιά που τις εμπορεύονται θα μπορούσαν να κάνουν μια καλή έκπτωση (ομαδική αγορά), αφού θα πουλήσουν       10-12  κομμάτια/όχημα.......

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 18:19 »
παντος 120ε για τις αναγκες δυο τροχων ειναι πολλα.με 100ε περιπου φτιαχνεις 2 αλυσιδες σε βιοτεχνια σε οτι σχεδιο θες και διασταση ελαστικου.
http://www.nivaclub.gr/forum/viewtopic.php?f=12&t=1964&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%82

Αποσυνδεδεμένος sokrates

• Jimny
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 18:52 »
Το μόνο που δεν είδα, είναι το πως "κουμπώνει" ο ιμάντας πάνω στο λάστιχο. Μην τις ψάχνουμε μετά.

Άσχημη εμπειρία έχω από το να βάζω αλυσίδες στα χιόνια. Αφού δεν μου σάπισαν τα χέρια..
Αν ήθελες εγγύηση, ας έπαιρνες τοστιέρα. Κ.Ι.

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 22:30 »

Άσχημη εμπειρία έχω από το να βάζω αλυσίδες στα χιόνια. Αφού δεν μου σάπισαν τα χέρια..

παρε ενα ζευγαρι γαντια εργασιας δερματινα η απο υλικο που αντεχει στο νερο  η βαλε τις αλυσιδες πριν φτασεις σε πολυ χιονι και θελει σκαψιμο γυρω γυρω.το εχω παθει πολλες φορες αυτο που λες...