Αποστολέας Θέμα: «το ημερολόγιο ενός jimnοδηγού»  (Αναγνώστηκε 2093 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jimny-amazone

  • Jimny
  • Μηνύματα: 67
  • Φύλο: Γυναίκα
«το ημερολόγιο ενός jimnοδηγού»
« στις: Μάρτιος 31, 2010, 22:28 »
Τη Πέμπτη είπα να σχολάσω νωρίς το μαγαζάκι μου, είχε ήλιο και είπα να σκονίσω λίγο το μωρό… έτσι λοιπόν ανέβηκα σπήλαιο Παιανίας και ακολούθησα τον περιφερικό, πήρα την πάνω διαδρομή που σου προσφέρει πιο κακοτράχαλη πορεία και θέα από πιο ψηλά. Η βόλτα μου ξεκίνησε από Σπήλαιο Παιανίας συνέχισε με Καισαριανή (γερμ.νκρ) στη συνέχεια βγήκα στο Σέσι-Κορωπί όπου κατέληξα για καφεδάκι στην Σαρωνίδα.
Δυστυχώς δεν βρήκα χάρτη για να σας κάνω attach αλλά μέσω google maps θα την ανακαλύψετε.

Είναι μια πολύ όμορφη διαδρομή και σύντομη… Προετοιμαστείτε βέβαια να σας σοκάρει η θέα γιατί εκεί που βλέπεις τον Πειραιά και την Αίγινα (αν το επιτρέπει η ατμόσφαιρα) βλέπεις και το χάλι της Αθήνας..σε σοκάρει το μέγεθος της.

http://www.youtube.com/watch?v=F4SV6H9_oFM
στο παραπάνω βίντεο που είναι από το rally akropolis θα δείτε αρκετά σημεία της διαδρομής που σας αναφέρω.
o tolmon nika....
always smile :)

Αποσυνδεδεμένος jimny-amazone

  • Jimny
  • Μηνύματα: 67
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: «το ημερολόγιο ενός jimnοδηγού»
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 01, 2010, 17:29 »
Moto: Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά… ;)
Διάρκεια: 2ήμερη..
Διαδρομή: Αθήνα – Άμφισσα – Αγία Ευθυμία – Καρούτες – Λιδορίκι – Ερατεινή – Ιτέα – Άμφισσα – Αθήνα.
Πολεμοφόδια: 1,5 ρεζερβουάρ, διόδια, 40 με 60ευρώ έξοδα διαμονής, ότι φάμε και ότι πιούμε, φωτογραφική μηχανή, καλή διάθεση.
Αποτέλεσμα: Βόλτα με πολύ παιχνίδι, υπέροχα τοπία, τρομερό φαγητό, χιόνια, λάσπες, ανηφόρες, κατηφόρες, γιολάδια, κατσίκια, θάλασσα…


Τη Παρασκευή λοιπόν είδα καλό καιρό και είπα να μη με φάει το κλεινόν άστυ, έτσι λοιπόν πήρα των νοματιών μου και ακολούθησα την ανωτέρω διαδρομή.
 
Ξεκινάμε λοιπόν.. fullάρουμε, κοιτάμε των αέρα στα λάστιχα, νερά, λάδια, ξύδια, τοποθετούμε το ανάλογο usb/cd (ή ότι άλλο) με τη μουσική της αρεσκείας μας και μπαίνουμε Αττική οδό για να φύγουμε σφαίρα. Αν είσαστε τυχεροί όπως εγώ, τα πρώτα διόδια που συναντάμε στην Αθηνών-Λαμίας δεν θα τα πληρώσετε λόγο κατάληψης αυτών από το Π.Α.Μ.Ε. (χεχεχεχε… lucky me!). Αν σας συμβεί αυτό λοιπόν, απλά κορνάρετε και λέτε τα ανάλογα στα παιδιά για το λίγο οικονομικότερο ταξίδι που σας προσφέρουν.

Στη διαδρομή λοιπόν αφού φύγετε από την Αθηνών-Λαμίας και περάσετε και τη Θήβα συναντάτε τα λιβάδια της Λειβαδιάς και εκεί που οδηγείς με ανοικτά παράθυρα για να σε χτυπάει το δροσερό αεράκι, μυρίζεις υπέροχες μυρωδιές από το ποτισμένο ή οργωμένο χώμα και λές από μέσα σου «άρε άτιμη φύση τη όμορφη που είσαι» και εκεί που πάς με το χαμόγελο στα χείλι σου σκάει η μυρωδιά της κοπριάς (ή κάποιου ψόφιου πρώην-ζωντανού) και λές απ’’εξω σου αυτή τη φορά «πω πω πουτ@ν@ φύση….».
 Πλησιάζοντας την Αράχοβα διαπιστώνεις για πολλοστή φορά πως ανηφόρα και ταχύτητα δεν ταιριάζουν στο jimnακι μας αφού κάτι jeep και κάτι x5 σου παίζουν τα φώτα για να περάσουν. Φτάνουμε Δελφούς και μαγευόμαστε από τη θέα και την ιστορία του τόπου αλλά πριν προλάβουμε να το χαρούμε έρχονται κάτι στροφούλες μούρλια.. Φτάσαμε λοιπόν Άμφισσα μετά από 2 ώρες και ένα τέταρτο περίπου, βγαίνουμε να ξεπιαστούμε, πάμε να αφήσουμε την πραμάτεια στο hotel και πάμε για προβατίνα.. μιαμ μιαμ! Μετά για τη χώνεψη περπατάς στο κάστρο βγάζεις φωτό και φτιάχνεις πρόγραμμα για βράδυ ή για τη πρωινή βόλτα.
Ξυπνάς το πρωί πίνεις καφεδάκι τρως και το κάτι τις σου, και ξεκινάς μαζί με ένα καφέ σε πλαστικό, νερό και με κάνα σάντουιτς για την μεσημεριανή λιγούρα. Ανεβαίνεις προς Αγία Ευθυμία όπου βλέπεις καινούριους δρόμους υπό κατάρρευση, αγνοείς το γεγονός και μπαίνεις στους πολύ στρωτούς χωματόδρομούς που έχει ανοίξει η S&B (εταιρεία εξόρυξης βωξίτη). Οι διαδρομές είναι πάρα πολλές, γι’αυτό καλό είναι να έχουμε μελετήσει τον ανανεωμένο χάρτη μας πριν. Η πρότασή μου είναι Αγία Ευθυμία – Καρούτες – Λιδορίκι (off-road). Αυτή την εποχή είναι πολύ όμορφα εκεί πάνω για εμάς διότι λιώνουν τα χιόνια και συναντάει κάνεις πολλές παιδικές λασπο-χαρές όπως και τρομερές στροφές για να παίξουμε με την πίσω-κίνηση μας. (δείτε photo)

Free Photo Hosting - Pixa.us

Host Images with Pixa.us

Imagehost - Pixa.us
Αφού φτάσουμε στο Λιδορίκι μπορείτε να φάτε εκεί ή να πάτε παραλία για ψαράκι αφού εχθές φάγαμε προβατίνα. Προτείνω λοιπόν Ερατεινή που είναι κούκλα και δεν έχει τον όχλο που σίγουρα (όσο ανοίγει ο καιρός) θα έχει το Γαλαξίδι.

Φάγαμε, ήπιαμε, παίξαμε, φωτογραφήσαμε, χαρήκαμε τη φύση, είδαμε λίγο κι από Μόρνο.. ώρα για ξεκούραση γιατί το βράδυ μας περιμένει η Ιτέα για καφέ και ποτό και γιατί όχι και ένα μπιλιαρδάκι κατά τις 3 το βράδυ… (στην επαρχεία δεν υπάρχουν νόμοι ;) ).  

Η επόμενη μέρα έχει fullάρισμα, ίσως λίγο πλύσιμο από κάτω και μικρή βόλτα προς Δελφούς και Παρνασσό, καφεδάκι, φαγάκι και επιστροφή στην Αθήνα. Σνιφ!

Επιβάλετε να ξεφεύγουμε… Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό!   yah  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 01, 2010, 17:52 από jimny-amazone »
o tolmon nika....
always smile :)