Αποστολέας Θέμα: Αλλαγή στις θέσεις των ελαστικών κάθε 10.000 χλμ.  (Αναγνώστηκε 4527 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dnm

  • Jimny
  • Μηνύματα: 161
Απ: Αλλαγή στις θέσεις των ελαστικών κάθε 10.000 χλμ.
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 04, 2009, 15:54 »
Φίλε green τα γερμανικά ήταν ένα παράδειγμα, δεν ήταν κυριολεξία αλλά αλληγορία(ήθελα να πω ότι δεν μπορώ να μιλάω με ορολογία και να περιμένω να γίνομαι κατανοητός.).
Οι πιλότοι που πετάν τα F-16 είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ και έχουν διαβάσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ βιβλία  μέχρι να γίνουν πιλότοι και εξακολουθούν να διαβάζουν σε όλη την σταδιοδρομία τους.   
Οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων , ρούχων , ηλεκτρικών συσκευών κτλ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ που έχουν αγοράσει κάποια εμπορικά δικαιώματα τίποτε άλλο, μακάρι να είχα και  λεφτά να ήμουν και εγώ. Ο θεοχαρακης πχ είναι  αντιπρόσωπος(έμπορος) εισάγει αυτοκίνητα και τα πουλάει…..
Ο φίλος σου με το  κέντρο ελαστικών   αν  είναι χημικός μηχανικός( ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ) ή αν έχει σπουδάσει κάτι παρεμφερές(ή οι υπάλληλοι του) και διαθέτει τη αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή ΤΟΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ να τον λαμβάνεις σοβαρά υπ΄οψη σου.

Αποσυνδεδεμένος greenjimny

  • Jimny
  • Μηνύματα: 1247
  • Φύλο: Άντρας
  • "JIMNY" nothing more, nothing less!!!!
Απ: Αλλαγή στις θέσεις των ελαστικών κάθε 10.000 χλμ.
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 04, 2009, 16:17 »
Το ξερω φιλε οτι μιλουσες για ορολογιες...αλιμονο αν λεγαμε για γλωσσες.
Δε λεω οτι εχεις αδικο απλα υπαρχουν εστω και λιγοι αν θελεις που πραγματικα ασχολουνται με οτιδηποτε εχει να κανει με το επαγγελμα τους.
Π.Χ καλη ωρα ενας αντιπ/πος αυτ/των (μαλλον ενας σωστος αντιπ/πος) εχει κανει τεστ ντραιβ,εχει διαβασει κριτικες,εχει παρακολουθησει σεμιναρια και δεν ξερω τι αλλο και οντως ειναι σε θεση να κρινει.
Ο λαστιχας μου ο ιδιος ειναι μηχανολογος...τωρα εχει και 2 γιους γυρω στα 25-30 που δεν ξερω τι εχουν τελειωσει.

Το θεμα το ξεκινησε ο φιλος ath.nasi για την αλλαγη της θεσης των ελαστικων και εμεις φτασαμε να λεμε για αντιπροσωπους και μαστορες.
Αυτο το λεει και το manual του αυτοκινητου για τις αλλαγες των θεσεων.
Nobody is perfect...except the captain!!!!

Αποσυνδεδεμένος Michalis

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 620
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Αλλαγή στις θέσεις των ελαστικών κάθε 10.000 χλμ.
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 04, 2009, 16:22 »
Με κάθε φιλική διάθεση και για να μην παρεξηγηθώ :) Οι πάσης φύσεως "μαστρομήτσοι",επιμένω σε αυτό, είναι εμπειροτέχνες. Για να χρησιμοποιήσω και εγώ το συγκεκριμένο παράδειγμα, ο "πιλότος του F16" που θα πετάξει τελικά είναι ο Automotive Engineer του κέντρου σχεδίασης π.χ. της BFGoodrich. Οι υπόλοιποι που δεν διαθέτουν την πιστοποιημένη γνώση & εμπειρία μέσω σπουδών και εργασίας στο αντικείμενο είναι απλά εφαρμοστές κοινώς "μαστόρια". Καλοί μεν αλλά μόνο μαστόρια! Τίποτα παραπάνω ;)
Τώρα αν κάποιος είναι συνάδελφος μηχ/κός, έστω και αν έχει διαφορετικό αντικείμενο, έχει διδαχθεί τον τρόπο ανεύρεσης της γνώσης (ερευνα,βιβλιογραφία,internet κ.τ.λ.) ΝΑΙ θα ξεπεράσει τα μαστόρια. ΝΑΙ θα τα γνωρίζει καλύτερα. Σας διαβεβαιώ ότι όταν πηγαίνω στις αντιπροσωπείες ή συνεργεία με τυπωμένα Manuals ή πληροφορίες με κοιτούν σαν χαζοί!! Ακόμα και State of the Art μηχ/τα να έχουν στα συνεργεία 5 πράγματα ξέρουν να κάνουν.
Λυπάμαι αλλά οι εξελίξεις τους προλαβαίνουν και εμένα δεν μου εμπνέουν επιστοσύνη για την ασφάλεια του
αυτοκινήτου μου. Σίγουρα δεν θα περιμένω μόνο την βοήθεια του Θεού αλλά θα προσπαθήσω και εγώ να κάνω κάτι ;)
Respect a man's car and he will respect you

Αποσυνδεδεμένος ath.nasi

  • Jimny
  • Μηνύματα: 206
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Αλλαγή στις θέσεις των ελαστικών κάθε 10.000 χλμ.
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 05, 2009, 08:37 »
Η εμπειρία του κάθε μαστρομήτσου  διαμορφώνεται και από την τάση που επικρατεί στην αγορά. Συγχρονίζεται με το   «γενικό αίσθημα» που θέλει να κρατήσει ένα σετ ελαστικών για πάντα. 
Τελικά εσείς  που κρατάτε τα λάστιχα λίγο ή περισσότερο από τους άλλους τηρείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή;
Στις εκδρομές με το τζιμνάκι,στη δουλειά με το ποδήλατο!

Αποσυνδεδεμένος eldar

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 452
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Αλλαγή στις θέσεις των ελαστικών κάθε 10.000 χλμ.
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 05, 2009, 15:16 »
Τώρα εδώ που τα λεμε αν τηρούσαμε τις οδηγιες του κατασκευαστη δεν θα μπορουσαμε να βαλουμε ποιο μεγαλα λαστιχα απο τα μαμισια, δεν θα μπορουσαμε να ψηλώσουμε το αυτοκίνητο, ουτε καν να αλλαξουμε αμορτισερ, ουτε να βαζουμε οτιδήποτε αλλα ανταλακτικα η ακόμα και λάδια αλλα απο αυτα του κατασκευαστή...