Αποστολέας Θέμα: Ο "άνθρωπος" που βάζει τις φωτιές... Ποιός στο διάολο είναι?  (Αναγνώστηκε 2427 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NickSi

  • Jimny
  • Μηνύματα: 5603
  • Φύλο: Άντρας
  • jimny*.* = jimnyclub.com !!! Με τις υγειες σας!!!
    • Η πανελλήνια παρέα με τα jimny !
Πάνω από 60 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη χώρα από τις φωτιές των τελευταίων ημερών. Το ακριβές νούμερο αυτή τη στιγμή παίζει, ανάλογα με το ποιο κανάλι βλέπεις. Λίγο πριν αρχίσουν να κοπάζουν οι φλόγες, και πριν ξεκινήσει το τσουνάμι μπουρδολογίας και συνομωσιολογίας στα κανάλια και τα ιντερνετικά φόρα, όμως, ας σκεφτούμε λίγο τον άνθρωπο που παίρνει το μπιτόνι με τη βενζίνη και βάζει τη φωτιά στο δάσος. Ποιος είναι; Τι άνθρωπος κάνει κάτι τέτοιο; Τι πάστα ανθρώπου; Να μια πιθανή ακτινογραφία:
 
Αυτός που βάζει τις φωτιές είναι άντρας χαμηλού βιοτικού επιπέδου και πολύ μειωμένης αντίληψης.   

Πάσχει από ήπιας μορφής καθυστέρηση, όπως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. 

Η μειωμένη του αντιληπτική ικανότητα δεν τον εμποδίζει να ζει μια φυσιολογική ζωή, ειδικά όταν βλέπει Je 't aime.   

Η καθστέρησή του οφείλεται εν μέρει στη γενετική. Οι γονείς του ήταν συγγενείς.   

Συχνά ονειρεύεται ότι σκοτώνει τον πατέρα του. 

 
Αυτός που βάζει τις φωτιές έχει ένα ασυνήθιστα μικρό πέος. 

Ενδόμυχα, θέλει να κάνει σεξ με τη μητέρα του. Τη σκέφτεται μερικές φορές, όταν αυνανίζεται. 

Όταν ήταν μικρός, του άρεσε να βασανίζει ζωάκια. 

Δεν έχει τελειώσει το σχολείο. Πήγε σε μερικές τάξεις, αλλά "δεν τα έπαιρνε τα γράμματα".

Όλοι στην τάξη τον κορόιδευαν.

Του αρέσει να κάνει έρωτα με κατσίκες.

Μια φορά το έκανε με την αγελάδα.

Αυτός που βάζει τις φωτιές δεν έχει κάνει ποτέ έρωτα με γυναίκα χωρίς να πληρώσει.

Συνήθως φροντίζει η γυναίκα που πληρώνει να έχει και πέος. Αυτό του αρέσει. 

Δεν έχει ταξιδέψει σε περισσότερους από 2-3 νομούς της χώρας.   

Ξέρει πολύ λίγα πράγματα για οποιοδήποτε θέμα.   

Όταν οδηγεί, ποτέ δεν φοράει ζώνη.

Δεν καταλαβαίνει γιατί ένας εμπρησμός είναι κακό πράγμα, γιατί είναι κακό να καίγονται δέντρα.   

Αν προσπαθούσες να του εξηγήσεις τι είναι η φωτοσύνθεση, θα σε κοιτούσε με ανοιχτό το στόμα. Είναι από τους ανθρώπους που ανοίγουν συχνά το στόμα -τους διευκολύνει στη σκέψη.   

Ο άνθρωπος που βάζει τις φωτιές πιστεύει στο Θεό. Πάει και στην εκκλησία μερικές φορές.

Υποστηρίζει φανατικά μια ποδοσφαιρική ομάδα, ένα πολιτικό κόμμα. Επειδή θέλει να ανήκει κάπου.

Είναι περήφανος για την εθνικότητά του.

Δεν έχει φίλους. Έχει γνωστούς τους οποίους θέλει να εντυπωσιάσει μιλώντας δυνατά για τις γυναίκες που πλήρωσε για να του κάνουν έρωτα. 

Και οι γνωστοί του καθυστερημένοι είναι.   

Δεν είναι σκατόψυχος. Είναι τελείως άδειος.   

Φυσικά, σε όλες τις χώρες υπάρχουν καθυστερημένοι άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα. Αλλού βάζουν βόμβες, αλλού βιάζουν παιδάκια.

Εδώ, στην πανέμορφη Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα εύκολο να βάλεις φωτιά στο χωριό, γιατί κανένας δεν καθαρίζει τις πευκοβελόνες γύρω απ' το σπίτι του, όλοι πετάνε τα εύφλεκτα μπάζα στο δάσος, και αντί για πυροσβέστες προσλαμβάνονται 40άρηδες άσχετοι δασοφύλακες.

Γιατί βάζει τις φωτιές; Τι σημασία έχει. Τις επόμενες ημέρες θα ακούσετε στα κανάλια και στις καφετέριες ένα σωρό συζητήσεις και εικασίες. Μπορεί να τον έβαλαν οι Τούρκοι, οι Σαϊεντολόγοι, οι Εβραίοι Μασόνοι Τουρκαλβανοί Οικοπεδοφάγοι, οι Παναθηναϊκοί, οι ΠΑΣΟΚοι ή οι Ομοφυλόφιλοι Αδιόριστοι

Εξωγήινοι.   

Τι σημασία έχει; Όποιο κι αν είναι το κίνητρο-πρόφαση, αυτός που βάζει φωτιά στο δέντρο/δάσος/χωριό τη βάζει επειδή είναι καθυστερημένος, άδειος και θέλει να κάνει σεξ με τη μαμά του. Τη βάζει επειδή είναι άρρωστος. Τρελός. 

Αυτή είναι η αιτία. Για την αφορμή, το τι έχουν να ακούσουν τα αυτιά μας το τρέμω ήδη.   

Αυτόν που βάζει τις φωτιές μπορεί να τον έχεις προσπεράσει στο δρόμο, μπορεί να έχεις σταματήσει δίπλα του στο φανάρι. Αλλά εσύ, που άνοιξες το κομπιούτερ σου και μπήκες στο Ίντερνετ και τώρα έφτασες σ' αυτό το site, τον άνθρωπο που βάζει τις φωτιές δεν τον έχεις γνωρίσει ποτέ σου.

Ζει σε ένα σύμπαν παράλληλο, σε έναν κόσμο χωρίς Ίντερνετ, χωρίς μπαράκια, χωρίς διακοπές στη Φολέγανδρο, 9-5 στο γραφείο, σούπερ μάρκετ το Σάββατο, χόμπι, φίλους και αξιοπρεπή σωματική υγιεινή. Ζει με βάση ένα πρωτόγονο, εντελώς διαφορετικό σύστημα αξιών από το δικό σου.

Είναι εκεί έξω, σ' αυτήν εδώ τη χώρα, ψηφίζει και η ψήφος του έχει την ίδια αξία με τη δικιά σου, αλλά εσύ δεν τον πλησιάζεις, και ποτέ, ποτέ δεν θα τον καταλάβεις.   

Τον άνθρωπο που βάζει τις φωτιές όλοι θέλουμε να τον βρούμε.

Αυτό θα είναι δύσκολο. Και ανώφελο, πέρα απο τη φτηνή συγκίνηση της εκδίκησης (ωραία δεν θα ήταν, όμως?)

Γιατί εκεί έξω υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι έτοιμοι να βάλουν φωτιά στο δάσος. ¶νθρωποι σαν εμάς εξωτερικά, αλλά κάτι λιγότερο από μέσα.

Δεν μπορούμε να τους βρούμε, ούτε να τους σταματήσουμε όλους.

Το δικό μας χρέος είναι να κάνουμε το λοβοτομημένο, καταστροφικό τους έργο δυσκολότερο.  Και σ' αυτό, όπως και σε τόσα άλλα, έχουμε αποτύχει ως πολίτες και ως κράτος.

 
UPDATE: Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν πως έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων για τους εμπρησμούς στην Πελοπόννησο. Ανυπομονώ να μάθω περισσότερα γι' αυτούς. Είμαι σίγουρος ότι τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι που θα μας ενημερώσουν πρώτα, τα Ελληνικά συνεχίζουν μια  ακατάσχετη μπουρδολογία πολλών ντεσιμπέλ, όπως συνήθως.

 
Kουραστηκα και αηδιασα με καποιους "δηθεν"...   Πλεον, ΔΕΝ...       

Αποσυνδεδεμένος J-Land

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 1243
  • Φύλο: Άντρας
  • “ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ” www.escaper.gr
    • www.escaper.gr
λέγε τέτοια να μας κάψει το φόρουμ  fir_e


εκτός εάν δεν ξερή να διαβάζει >laugh007<

“ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ”
www.escaper.gr

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 4618
  • Φύλο: Άντρας
Ακουσα και το άλλο : Μας βάζουν τις φωτιές από δορυφόρο με LASER...... παίζει και αυτό το σενάριο.

Αποσυνδεδεμένος MadMak

  • Jimny
  • Μηνύματα: 30
  • Φύλο: Άντρας
  • Ψήλωσα 4 cm και βρήκα την υγειά μου
Εχτες ακουσα μια πολύ καλή ατάκα....
Σε λιγο δεν θα εχουν τι αλλο να καψουν και θα πιασουν τις γλαστρες απο τα μπαλκόνια μας................


Σωστός ο νεος...........
Its a new world - Jimny World

Αποσυνδεδεμένος Kostis

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 30
  • Φύλο: Άντρας
Δειτε το μεγεθος της καταστροφης δορυφορικά  http://www.nifada.com/
Αν σ'όλη σου τη ζωή περιμένεις την καταιγίδα, δεν θα χαρείς ποτέ τον ήλιο

Αποσυνδεδεμένος ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 387
  • Φύλο: Άντρας
  • Over the hills and far away...
http://www.jimnyclub.com/gallery/main.php?g2_itemId=21361


Η φωτογραφία αποτυπώνει τον πύρινο κλοιό στον οποίο βρέθηκε η πόλη μου-το Αλιβέρι Εύβοιας- από την Παρασκευή το βράδυ έως σήμερα το πρωί (?).
 Είναι και η μοναδική που τράβηξα και αυτή από μακριά. Δεν υπήρχε λόγος ούτε η διάθεση να αποτυπώσω την αγωνία , τον πόνο , την αγανάκτηση, την οργή , την κούραση , την απογοήτευση  των συμπολιτών μου.
Σαββάτο απόγευμα τα νέα είναι ανησυχητικά. Ακούγεται το ενδεχόμενο να εκκενώσουμε την πόλη.Η γυναίκα μου με ρωτάει τι να πάρει μαζί. Τον εαυτό σου και το παιδί της απαντώ.Μαζεύω δυο-τρία έγγραφα της οικογένειας-γιατί πάντα υπάρχει το μετά-και μερικά είδη πρώτης ανάγκης για επιβίωση δυο-τριών ημερών, τα φορτώνω στο αυτοκίνητο και περιμένω. Στο μυαλό μου έχω ήδη κάποιες εξόδους διαφυγής ανάλογα πως θα μας χτυπήσει η φωτιά. Πηγαίνουμε με έναν ξάδελφο στην Πυροσβεστική να δηλώσουμε εθελοντές , μας διώχνουν λέγοντας ότι δεν ξέρουν τι προβλέπεται γιατί έχουν χάσει τις διατάξεις.Πάμε στον Δήμο να δηλώσουμε τα χωματουργικά μηχανήματα που διαθέτουμε στο εργοτάξιο και μας απαντούν ότι δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία αφού έχει αναλάβει η Πυροσβεστική.
Αναμονή. Στις 2.00 τα ξημερώματα κτυπάει μανιασμένα η καμπάνα της μητρόπολης. Πανικός. Κάποιες περιοχές δεν έχουν φως και νερό , πως θα πολεμήσουμε. ¶λλοι κατευθύνονται προς την θάλασσα ακούγοντας τα κανάλια ότι έχει έρθει φέρρυ-μποτ για να τους περάσει απέναντι. Οι παραθεριστές πανικοβάλλονται αφού ο δρόμος προς Αθήνα είναι κλειστός και οι θαλάσσιες συγκοινωνίες επίσης  αδύνατες λόγω της φωτιάς στα Στύρα. Διαλέγω ένα πλάτωμα λίγο έξω από την πόλη σε ημιορεινή περιοχή και οδηγώ εκεί όλη την οικογένεια. Από εδώ υπάρχει πολύ καλή εποπτεία της περιοχής, έχει πολύ αραιή βλάστηση και είναι κομβικό σημείο δρόμων προς διάφορες κατευθύνσεις. Την ίδια σκέψη με εμένα έχουν αρκετοί ντόπιοι που γνωρίζουν την περιοχή και δεν πήγαν στην θάλασσα όπου θα δημιουργούταν κομβούζιο στο λιμάνι.
Πυροσβεστικό δεν υπάρχει ούτε για δείγμα κοντά μας οπότε αρχίζουμε και οργανωνόμαστε μόνοι μας. Μοιράζω όσες συσκευές VHF και cb έχω γιατί τα κινητά έχουν πρόβλημα.Όσοι είχαν αγροτικά φορτώνουν βυτία πλαστικά με νερό, με αντλίες και γεννήτριες.Φέρνουμε από το λατομείο τα μηχανήματα και δημιουργούμε αντιπυρικές ζώνες στο σημείο που βρισκόμαστε .
Σε αυτό το σημείο επικρατεί συγκρατημένη και εύθραυστη ψυχραιμία. Ο άνεμος οδηγεί την φωτιά –οριακά μεν- δίπλα από την πόλη.Περιμένουμε εκεί για 6-7 ώρες καθως οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι και η αστυνομία μας απαγορεύει να πλησιάσουμε.
Ξημερώνει. Τα αεροπλάνα δεν έρχονται , είναι σε πιο σημαντικά σημεία –λένε. Δύο καινούργια μικρότερα μέτωπα έρχονται κατ ευθείαν στην πόλη Στο διάολο η απαγόρευση , πάμε όλοι οι άντρες προς το σημείο. Εκεί βρίσκονται ήδη οι Κύπριοι δασοκομάντος  όπου μας αφήνουν αγάλματα με τον τρόπο που ενεργούν.Φορούν άκαυστες στολές και μπότες που τους επιτρέπουν κυριολεκτικά να μπουν μέσα στην φωτιά. Στην πλάτη έχουν σακούλα με αφρώδες υγρό και φορητή ελαφριά αντλία και ψεκάζουν στις ρίζες των θάμνων ακριβώς στο μέτωπο της πυρκαγιάς.Στο κεφάλι φορούν ειδικό κράνος-μάσκα. Έχουν δύο μικρά τετρακίνητα Nissan όπου φορτώνουν μόνο ένα τόνο νερό , επιχειρούν και το ξαναγεμίζουν ακαριαία καθώς χώνονται παντού αφού δεν υπάρχουν δρόμοι. Σε κάποια στιγμή βγάζουν από δύο αναπτήρες ο καθένας στο χέρια. Ο αρχηγός τους κάνει κάποια νοήματα δείχνοντας, σκορπίζουν , βάζουν οι ίδιοι φωτιά σε άκαυστη περιοχή λίγο πριν το μέτωπο και αφού κάψει κάποια μέτρα δημιουργώντας μια ζώνη την σβήνουν. Μετά από λίγο η φωτιά που έρχεται πνίγεται από μόνη της καθώς πέφτει στα ήδη καμένα. Ακούγεται σφύριγμα από τον αργηγό τους και τους βλέπουμε όλους να κάνουν στην άκρη και να πέφτουν στο έδαφος.Γυρνάμε τα κεφάλια επάνω και βλέπουμε το πρώτο αεροπλάνο να έρχεται για ρήψη. Μετά από πέντε επαναλήψεις  τα μέτωπα εξαφανίζονται και μένει η Πυροσβεστική για τις αναζωπυρώσεις.
…..
…..
Την επόμενη μέρα , ίσως είναι η μοναδική φορά που χίλιες εικόνες εκφράζονται από μια λέξη: ΜΑΥΡΗ
….
….
Γιατί τα έγραψα όλα αυτά?
Γιατί αγανάκτησα που ζω σε μια χώρα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ,γιατί βαρέθηκα να με κοροιδεύουν,γιατί είμαστε το κράτος «να μην σου τύχει, γιατί αλλιώς…» και γιατί καταστράφηκε η περιοχή μου με ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε πολλαπλά επίπεδα στο μέλλον.
Γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Παρθενώνας, η Επίδαυρος ,ο Λευκός Πύργος,το έπος του 1940 και η επανάσταση του 1821.
Ελλάδα είναι και οι χίλιες διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου της χλωρίδας μας, τα αρώματα της άνοιξης, το κάψιμο του ήλιου στο δέρμα  το καλοκαίρι ..και η εικόνα που έχουμε όλοι απο τον ημίγυμνο εαυτό μας με την φέτα καρπούζι στο χέρι και να αισθάνεσαι βασιλιάς των βασιλέων.
Τα έγραψα τέλος για να απαντήσω στο ερώτημα του Νίκου «ποιός διάολο βάζει τις φωτιές» και να διορθώσω την Παυλίνα για το «και …μετά τι».
Εαν έχει απομείνει έστω και ένα-δύο γραμμάρια σεβασμός σε αυτούς που μας κυβερνούν –όποιου χρώματος- και αν είναι , ας ψαχτούν σοβαρά , ας επιστρατεύσουν όλη την χώρα γιατί τα αίτια είναι βαθύτερα και πολύ μεγαλύτερα και θα υπάρχει συνέχεια στο σχέδιο και δεν εννοώ φυσικά τις πυρκαγιές. Στην Ζαχάρω δεν ήταν φυσικά οικοπεδοφάγοι-μεσίτες ούτε σε εμάς στα Γάια όπου ξεκίνησε το κακό πέντε κωλόπαιδα –πυρομανείς που αυτή την στιγμή είναι αραγμένοι στους καναπέδες και πίνουν μπύρες βλέποντας τα ρεπορτάζ της θλίψης.
Δεν έχει σημασία λοιπόν το μετά , γιατί απλούστατα μπορεί να μην υπάρχει μετά.Υπάρχει το τώρα. Καλές οι αναδασώσεις αλλά…αναλώσιμες.

Υ.Γ. Θέλω να ευχαριστήσω ΟΛΟΥΣ απο ΟΛΗ την Ελλάδα που πήραν τηλέφωνο προσφέροντάς μου οποιαδήποτε βοήθεια. Τελικά ίσως εξελισσόμαστε σε κάτι παραπάνω απο παρέα…
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 27, 2007, 14:33 από ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ »
Τέσσερα πράγματα δεν αλλάζουν στη ζώή:Οι μέρες που έζησες,οι πράξεις που έκανες,τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες!

Αποσυνδεδεμένος IronΜan

  • Jimny
  • Μηνύματα: 3753
  • Φύλο: Άντρας
  • Πισσώνας
Η γιαγιά με την κατσαρόλα, η χήρα με το καντύλι(που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι..), ο τύπος με τα τηλέφωνα(είναι δύο οι εμπρηστικοί με τηλέφωνο τελικά...τηλεφωνικοί εμπρισμοί..),τα στουπιά οι φόρμες, οι τύποι που περπάταγαν στον Υμηττό, έβαζαν φωτιά παράλληλα με τον καπνό, και υπάρχουν και σε Video πλέον  >:( μέχρι τον εμπρηστή moto crosser που κυνήγαγε με το Jimny του ο Κωστής ο Καναδός στο βουνό του Μύστρου....
Είναι οικοπεδοφάγοι, ψυχικά διαταραγμένοι(μεγάλη κατηγορία αυτή), ανθέλληνες, και χιλιοι μύριοι ακόμα...........
Γιάννης Δημητρέλης

Αποσυνδεδεμένος camelg4

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 1538
    • TZAKIA
Ειναι το Μ@ΥΝΙ της ΜΑΝΑΣ τους τους παλιο π@υστηδες που να του καει και ο σπορος τους γ@μω την αγανακτηση μου.ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΟ ΡΕ.Αι .......... 0_21 0_21 0_21 0_21
www.tsernikoudis.gr

Αιρεύονται γάρ έν αντί απάντων οι άριστοι, κλέος αέναον θνητών οι δε πολλοί κεκόρηνται όκωσπερ κτήνεα.

Αποσυνδεδεμένος filippos_kos

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 1273
  • Φύλο: Άντρας
Πέστα Χρυσόστομε


Αποσυνδεδεμένος russo

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 984
  • www.jimnyclub.com
Απ: Ο "άνθρωπος" που βάζει τις φωτιές... Ποιός στο διάολο είναι?
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 01, 2007, 06:36 »
Ο "άνθρωπος" που βάζει τις φωτιές... Ποιός στο διάολο είναι?

Σίγουρα εμείς με την αφασία μας.
'Ενας, δύο, δέκα, εκατό δεν μπορούν να το καταφέρουν αυτό, όλοι μαζί μπορέσαμε.  :'(
Είπαμε "Σώσε μας Αι Νικόλα" και απήντησε "κουνήστε και σεις τα χέρια σας", ε πόσες φορές να το επαναλάβει ?
'Ισως στην επόμενη να μας καεί και ο καναπές μαζί με την τηλεόραση, ώστε να ντουμανιάσουμε όλη τη Μεσόγειο.



Υ.Γ. Στις ουρές του Πύργου οι σκουρόχρωμοι ήταν Λίβυοι καπνισμένοι ?
Αν είχε ανακοινωθεί το καμένος-μπόνους με την εκδήλωση των πυρκαγιών μάλλον δεν θα είχαμε απανθρακωμένους, μιας και θα είμασταν όλοι έξω από την τράπεζα  :(
Η ενορχίστρωση "να σε κάψω Γιάννη μου να σ' αλείψω λάδι" παγκόσμιο σουξέ, τύφλα νάχει η γιουροβίζιον.
Το κράτος μας ολιγόρησε, στον ΟΠΑΠ δεν παίχτηκε ούτε ένα στοίχημα στο σε πόση ώρα/πόσα   δάση/χωριά/στρέμματα θα καούν, διαφυγόντα κέρδη.
Από ενημέρωση πάντος δεν πιστεύω να υπάρχει παραπονεμένος, επί 24ώρου με ακριβέστατες ανταποκρίσεις μέσα από τις φλόγες, πρόσφεραν εκτός από τηλεθέαμα και πυροπροστασία.  ::)

Γιώργος Ρούσσος

Αποσυνδεδεμένος russo

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 984
  • www.jimnyclub.com
Απ: Ο "άνθρωπος" που βάζει τις φωτιές... Ποιός στο διάολο είναι?
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 02, 2007, 02:12 »
Σίγουρα εμείς με την αφασία μας.

Μπράβο μας, χρώμα σκατί το κατόρθωμα μας  :'(

Γιώργος Ρούσσος

Αποσυνδεδεμένος NickSi

  • Jimny
  • Μηνύματα: 5603
  • Φύλο: Άντρας
  • jimny*.* = jimnyclub.com !!! Με τις υγειες σας!!!
    • Η πανελλήνια παρέα με τα jimny !
Απ: Ο "άνθρωπος" που βάζει τις φωτιές... Ποιός στο διάολο είναι?
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 07, 2007, 09:01 »
Την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου η Ελλάδα υπέστη μια τις από πιο αποτροπιαστικές καταστροφές στην ιστορία της.

Η Δυτική και η Νότια Πελοπόννησος, η Νότια Εύβοια, αλλά και ορισμένα προάστια της Αθήνας, καταστράφηκαν ολοσχερώς από πυρκαγιές. Εξήντα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (μια μάνα απανθρακώθηκε μαζί με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της, θυμίζοντας σκηνικό αρχαίας τραγωδίας), αρκετοί ακόμα και τώρα αγνοούνται, χωριά εξαφανίστηκαν από το χάρτη και εκατομμύρια στρέμματα δασικής και αγροτικής γης μεταβλήθηκαν σε στάχτες και αποκαΐδια.

Πέρα από την απώλεια (πάρα πολλών) ανθρώπινων ζωών, η καταστροφή που προκάλεσαν οι εμπρηστές θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες, που θα αρχίσουν να φαίνονται σε βάθος χρόνου. Ο αφανισμός των δασών θα προκαλέσει γενική αύξηση της θερμοκρασίας, πλημμύρες το χειμώνα, διάβρωση του εδάφους και κατολισθήσεις. Επιπλέον οι κατεστραμμένες περιοχές θα σημαδευτούν από ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τεράστια εσωτερική μετανάστευση του ντόπιου πληθυσμού στην Αθήνα ή σε άλλες μεγάλες πόλεις, ενώ ολόκληρη η Ελλάδα θα υποστεί γενική πτώση της αγροτικής παραγωγής, καθώς οι περιοχές αυτές ήταν σημαντικές παραγωγοί λαχανικών, φρούτων και, κυρίως, ελαιόλαδου.

Αναμφίβολα λοιπόν πρόκειται για ένα τεράστιο έγκλημα.

Ένα έγκλημα όμως που δεν φαίνεται να είναι και τόσο... ακούσιο. Οι περίπου 290 εστίες φωτιάς που ξέσπασαν σε Πελοπόννησο και Εύβοια για κάθε πολίτη καλής πίστης, για κάθε πολίτη ο οποίος δεν έχει (ή δεν επιθυμεί να έχει) "γραμμή" από κόμματα ή κομματίδια, παραπέμπουν ευθέως σε ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Ποιος έβαλε 290 εστίες φωτιάς; Γριές και γέροι 70-80 χρονών που συνελήφθησαν από τις επίσημες ελληνικές αρχές; Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ), για να κερδίσει πόντους στις εκλογές; Μήπως... αναρχοαυτόνομοι, ξένος δάκτυλος, τρομοκράτες;

Μόνο έλληνες του εξωτερικού μπορούν να χάψουν τα διάφορα μυθεύματα που ψιθυρίζονται τον τελευταίο καιρό. Όσοι ζουν στην Ελλάδα κατάλαβαν, ένιωσαν, υποψιάστηκαν τι μπορεί να συμβαίνει.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Ποιος ή ποιοι μπορεί να είχαν συμφέρον να γίνουν στάχτη και αποκαΐδια εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα ελληνικών δασικών εκτάσεων;

Μήπως αυτός ή αυτοί που θα αποκόμιζαν και το μέγιστο δυνατό όφελος από μια τέτοια ολοσχερή καταστροφή; Ας εξετάσουμε προσεκτικά όλα τα δεδομένα...


Η Ιονία Οδός.
Η κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου στην Πελοπόννησο με την ονομασία "Ιονία Οδός" (συγκεκριμένα το νότιο τμήμα της Ιονίας Οδού, καθώς η Ιονία εκτείνεται επίσης στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα), που συνδέει τις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της, Κόρινθο, Πάτρα, Πύργο και Καλαμάτα, εμφανίστηκε ως σχέδιο το 1996, αλλά δεν υλοποιήθηκε αμέσως λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, οι οποίοι απορρόφησαν το μεγαλύτερο μέρος των κρατικών πόρων. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκε το 2004 να ξεκινήσει σύντομα την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου. Τελικά η κατασκευή του δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο του 2007 στις ελληνικές και πολυεθνικές κατασκευαστικές εταιρείες Vinci - Ελλ. Τεχνοδομική - TEV, ¶κτωρ, J&P AΒΑΞ, Hochtief και Αθηνά και είχε δρομολογηθεί να ξεκινήσει αμέσως, με την προοπτική να ολοκληρωθεί το 2011.

Η Ιονία Οδός θα εξασφάλιζε οδική πρόσβαση στις τεράστιες τουριστικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζονταν στη δυτική Πελοπόννησο, καθώς και σε εκείνες που σχεδιαζόταν να κατασκευαστούν, και επομένως η ολοκλήρωσή της δεν θα έπρεπε να πάρει περισσότερο από τον απαιτούμενο χρόνο.

Το μόνο πρόβλημα που ανέκυπτε ήταν μερικά �ενοχλητικά� δάση, βιότοποι και οικοσυστήματα, αλλά και ορισμένοι οικολόγοι ή τοπικοί ακτιβιστές. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία Γιώργος Κοντογιάννης δήλωνε το 2004: Πεποίθηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι ότι η Ιονία Οδός πρέπει να προχωρήσει με πολύ γρήγορο ρυθμό ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες καθυστερήσεις των τελευταίων ετών [ii].

Η Ιονία είχε αρχικά προγραμματιστεί να περάσει από μέρη υψίστης περιβαλλοντικής σημασίας, όπως η λίμνη Καϊάφα στην περιοχή της Ζαχάρως, η οποία μάλιστα είχε συμπεριληφθεί και στον ευρωπαϊκό περιβαλλοντολογικό κατάλογο Natura 2000, χαρακτηριζόμενη ως περιοχή "υψηλής προστασίας". Όπως μάλιστα επισήμαινε τον Ιούλιο ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως Κώστας Αγραπιδάς: Ο συνδυασμός χερσαίου και λιμναίου οικοσυστήματος, καθώς και η ταυτόχρονη συνύπαρξή τους με τις αρχαιότητες, τους μυθολογικούς τόπους και την ιαματική πηγή, καθιστά το οικοσύστημα Καϊάφα ένα μοναδικό σύμπλεγμα, το οποίο έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος και τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Παρά τις αφόρητες πιέσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, το νομαρχιακό συμβούλιο Ηλείας, στο οποίο υπάγεται η προαναφερθείσα περιοχή, αρνήθηκε να παραχωρήσει τη λίμνη Καϊάφα για την κατασκευή της Ιονίας Οδού. Σύμφωνα ωστόσο με τους ισχυρισμούς του κ. Αγραπιδά, υπήρχε δυνατότητα εναλλακτικής χάραξης της Οδού, ώστε να μη διέρχεται από την περιοχή. Ενδεχομένως όμως να ήταν μεγαλύτερη σε μήκος (και σε κόστος) [iii]. Τελικά το υπουργείο ενέδωσε στα (αλλεπάλληλα) αιτήματα των κατοίκων και αποφάσισε στις 24 Ιουλίου να ακολουθήσει άλλη χάραξη για την Ιονία, προκειμένου να μη διέρχεται από τη λίμνη και να μη θίγεται έτσι το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής[iv].

Ωστόσο τα σχέδια άλλαξαν: μόλις ένα μήνα αργότερα η περιοχή γύρω από τη λίμνη Καϊάφα κάηκε ολοσχερώς. Όλως δε τυχαίως, οι εστίες των περισσότερων πυρκαγιών που ξέσπασαν συμπίπτουν απόλυτα με το αρχικό σχέδιο χάραξης της Ιονίας Οδού...

Αρκεί κανείς να συγκρίνει την εικόνα της φλεγόμενης Πελοποννήσου από δορυφόρο της NASA με το αρχικό σχέδιο της Ιονίας Οδού και θα βγάλει ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα. Τι είδους συμπέρασμα θα είναι αυτό;

Πολύ απλά, το ότι οι κατασκευαστές της Ιονίας Οδού τώρα θα έχουν αντιμετωπίσουν την ελάχιστη δυνατή αντίσταση στην εκμετάλλευση της κατεστραμμένης περιοχής.

"Επενδύσεις" στα αποκαΐδια...
Η λίμνη Καϊάφα είχε όμως έλξει το ενδιαφέρον και άλλων "επενδυτών". Το 2003 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Γεωργακόπουλος κατηγορήθηκε ότι πίεζε την Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας -απΆ όπου και εκλέγεται- να αποχαρακτηρίσει τη λίμνη Καϊάφα από προστατευόμενη περιοχή για να την παραχωρήσει σε μεγάλα τουριστικά τραστ, με σκοπό την ανέγερση ξενοδοχειακών συμπλεγμάτων αλλά και γηπέδων γκολφ.

Ο ίδιος είχε παρουσιάσει μια έκθεση στην οποία προτεινόταν μια επένδυση 150 εκατομμυρίων ευρώ για τον "εκσυγχρονισμό" των ιαματικών λουτρών και την κατασκευή άλλων εγκαταστάσεων στην περιοχή[v]. Παράλληλα, δεν παρέλειπε κάθε λίγο και λιγάκι να αποκαλεί τους οικολόγους που αντιδρούσαν στα σχέδια αυτά "οικοτρομοκράτες" [vi].

Τώρα λοιπόν που ο πανέμορφος αυτός βιότοπος γύρω από τη λίμνη έχει κατακαεί, οι "επενδυτές" (και οι πολιτικοί ατζέντηδές τους) δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσουν και πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια ή τους ενοχλητικούς "οικοτρομοκράτες" για να την αποχαρακτηρίσουν.

Πέρα όμως από τη λίμνη Καϊάφα, και άλλα μέρη της Δυτικής Πελοποννήσου, μέσα (ή δίπλα) από τα οποία θα περάσει η Ιονία Οδός, θεωρούνται ιδανικά για την ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων. Στη Μεσσηνία λ.χ. πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ πρόκειται να επενδυθούν για την κατασκευή έντεκα μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων πέντε αστέρων, πολυτελών εξοχικών βιλών, μονάδων θαλασσοθεραπείας και σπα, ενός συνεδριακού κέντρου, καθώς και τεσσάρων (τεράστιων) γηπέδων γκολφ. Ο κύριος επενδυτής στην περιοχή αυτή φαίνεται ότι είναι ο εφοπλιστής Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, επικεφαλής της εταιρείας Costamare Shipping SA., με έδρα τον Παναμά, αλλά και ισχυροί διεθνείς επιχειρηματικοί όμιλοι. Η πολυεθνική Kempinski, που δραστηριοποιείται κυρίως στη ΝΑ Ασία, πρόκειται να αναλάβει την εκμετάλλευση των μονάδων θαλασσοθεραπείας και σπα, ενώ μεγάλο αμερικανικό γραφείο έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των γηπέδων γκολφ[vii]. Ο εν λόγω επιχειρηματίας λέγεται ότι έχει απαλλοτριώσει τεράστιες εκτάσεις αγροτικής γης με ελιές -πολλές φορές χωρίς τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών της-, αλλά και εκτάσεις σε περιοχές δίπλα στη λιμνοθάλασσα του Ναβαρίνου (επίσης προστατευόμενη από τη Natura 2000), παραβιάζοντας, όπως ακούγεται, ανοιχτά το νόμο. Τα λιγοστά γραφειοκρατικά προβλήματα σε σχέση με τις άδειες από την Αρχαιολογική και τη Δασική Υπηρεσία που παρέμεναν ξεπεράστηκαν το 2005, ύστερα από μια επίσκεψή του στο προεδρικό μέγαρο και τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή...

Παράλληλα ο ίδιος εξασφάλισε επιχορήγηση(!) 45% από το κράτος για τις "επενδύσεις" του[viii]. Και προφανώς τώρα, που μεγάλο μέρος της Μεσσηνίας καταστράφηκε ολοσχερώς από τις πυρκαγιές, θα έχει πλέον τη δυνατότητα να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στις κατεστραμμένες περιοχές, απαλλοτριώνοντας μάλιστα και την απαιτούμενη γη σε εξευτελιστικές τιμές...

Ένα άλλο μέρος στη Δυτική Πελοπόννησο που θεωρούνταν "κελεπούρι" εδώ και καιρό από τους "επενδυτές" είναι το Κατάκωλο Ηλείας. Ως παράδειγμα αναφέρουμε ότι στα τέλη Αυγούστου ο διεθνής επιχειρηματικός όμιλος World Trade Center Group έστειλε τον αντιπρόεδρό του, David Η. Lee, στην Ηλεία να επικυρώσει μια συμφωνία με κρατικούς και τοπικούς παράγοντες για την ανάπτυξη της περιοχής[ix].

Αλλά και για την περιοχή γύρω από την αρχαία Ολυμπία είχαν γίνει συζητήσεις πιθανής τουριστικής εκμετάλλευσης. Πλήθος εγχώριων και ξένων "επενδυτών" είχαν προτείνει την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου με το να χτιστούν σύγχρονα στάδια, ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις. Επίσης είχαν προτείνει ακόμα και τη χρήση για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων
  • . Ένας από τους λόγους για τους οποίους μέχρι τώρα δεν μπορούσε να γίνει εφικτή η εφαρμογή αυτών των σχεδίων ήταν ότι η περιβάλλουσα περιοχή απλώς τύχαινε να είναι δάσος. Μετά τη φωτιά ωστόσο, την Ολυμπία δεν την περιβάλλει πια δάσος. Το εμπόδιο αυτό έπαψε να υφίσταται...


Κατά τα άλλα, είναι τοις πάσι γνωστό ότι η Δυτική Πελοπόννησος έχει μερικές από τις πιο μαγευτικές ακτές σε όλη τη χώρα. Αρκετοί επίσης γνωρίζουν ότι οι κάτοικοί της είναι από αρχαιοτάτων χρόνων παραδοσιακά προσηλωμένοι στις ιδιοκτησίες τους και ουδέποτε θα επιθυμούσαν να αντίκριζαν μια μέρα τη γη τους να την εκμεταλλεύονται τουριστικά πολυεθνικές "αναπτυξιακές" εταιρείες.

Έχοντας λοιπόν γνώση αυτού του στοιχείου οι τουριστικοί επενδυτές, αντιλαμβάνονταν ότι για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την περιοχή έπρεπε πρώτα να καταστραφεί οποιαδήποτε πιθανή αντίδραση στα σχέδιά τους.

Ο ρόλος των Γερμανών.
Ο Ταΰγετος και ο Πάρνωνας κάηκαν. Ποιος μπορεί να είχε συμφέρον να καούν τα βουνά;

Στις παρακείμενες τοπικές κοινωνίες ήταν από καιρό τοις πάσι γνωστό ότι ισχυρός γερμανικός όμιλος συμφερόντων επιθυμούσε διακαώς να κατασκευάσει πάνω στα δύο αυτά όρη χιονοδρομικά κέντρα και σαλέ. Οι Γερμανοί ενδιαφέρονταν επίσης και για την εκμετάλλευση του Γράμμου στη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος κάηκε μερικώς τον Ιούλιο...

Το γερμανικό κεφάλαιο ήταν παράλληλα δραστήριο στη Δυτική Πελοπόννησο και στην Εύβοια, αγοράζοντας τεράστιες εκτάσεις γης είτε μέσω ιδιωτών είτε μέσω offshore εταιριών. Μία από τις ανάδοχες γερμανικές εταιρίες για την κατασκευή της Ιονίας Οδού, η Hochtief, ανήκει στον κ. Καϊτέλ.

Το γεγονός ότι ο τελευταίος είναι γιος του ομώνυμου και διαβόητου στρατηγού των ναζιστών δεν φαίνεται να βαρύνει και πολύ στη συνείδηση των αρμοδίων: οι περισσότεροι εξάλλου απΆ αυτούς είχαν από καιρό αντιληφθεί, νομοτελειακά και με μια δόση μοιρολατρίας, ότι ο γερμανικός ιμπεριαλισμός μπορεί να απέτυχε να υποτάξει την Ελλάδα στον ΒΆ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα κατάφερε όμως το 2007. Χωρίς στρατιωτικές εισβολές, τανκς και βαρέα όπλα, μόνο με μερικές φωτιές, με πακτωλό μάρκων και με τη βοήθεια των σύγχρονων δοσιλόγων, των σύγχρονων ταγμάτων ασφαλείας: των κεντρικών και τοπικών αρμοδίων της δημόσιας διοίκησης.

Δεν θα ΅πρεπε ίσως εδώ να αγνοηθεί και ο -επίσης σημαντικός- ρόλος Βρετανών και Αμερικανών. Έχοντας σχεδόν "καταλάβει" την Κέρκυρα και την Κρήτη με ξενοδοχεία και γήπεδα γκολφ, άρχισαν να ορέγονται και την Πελοπόννησο. Έτσι, αγόρασαν τεράστιες εκτάσεις γης και τώρα ετοιμάζονται να τις "αξιοποιήσουν" τουριστικά.

Το λόμπι του γκολφ.
Ένα από τα ισχυρότερα μπλοκ συμφερόντων -αν όχι το ισχυρότερο- από αυτά που επιθυμούν διακαώς την τουριστική ανάπτυξη των ελληνικών ακτών είναι κι εκείνο των κατασκευαστών γηπέδων γκολφ. Η τεραστίου μεγέθους περιβαλλοντική καταστροφή που θα προκαλέσει η κατασκευή τέτοιων γηπέδων (από τη σπατάλη νερού, τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων λιπασμάτων και τη διατάραξη των παρακείμενων οικοσυστημάτων) δεν φαίνεται να απασχολεί και πολύ την κυβέρνηση. Τουναντίον, κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να παραχωρηθούν τεράστιες εκτάσεις γης της υπαίθρου σε επενδυτές γκολφ.

Έτσι, ο υπουργός Δημόσιων Έργων Γιώργος Σουφλιάς δήλωνε το Μάιο του 2007 σχετικά με το ζήτημα των γηπέδων γκολφ: Η Ελλάδα έχει μόνο(!) έξι γήπεδα, ενώ η Γαλλία πάνω από 500, η Ιταλία πάνω από 200, η Ισπανία πάνω από 300 και η Πορτογαλία 36.
Παράλληλα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, που όλως τυχαίως είναι και "πρόεδρος"...

Παράλληλα, το υφυπουργείο Περιβάλλοντος, που τυγχάνει να υπάγεται στο υπουργείο Δημόσιων Έργων και είναι υπεύθυνο για την απορρόφηση των κρατικών κονδυλίων ως προς την προστασία δασών και βιοτόπων, μόνο ενέργειες προς όφελος του περιβάλλοντος δεν έκανε. Τα περισσότερα από τα -ήδη πενιχρά- κονδύλια για την περιβαλλοντική προστασία τα έστελνε πίσω(!) στο υπουργείο Δημόσιων Έργων, για να υποστηριχτούν διάφορα υπό κατασκευήν έργα. Η μόνιμη επωδός που ψιθυριζόταν σαν δικαιολογία για αυτό ήταν: «Το Υφυπουργείο Περιβάλλοντος δεν είναι σε θέση να τα αξιοποιήσει όλα» [xvi]...
Και ένας άλλος όμως παράγοντας φαίνεται ότι βάρυνε καταλυτικά στο πρόσφατο ολοκαύτωμα: ο παραγκωνισμός της Πυροσβεστικής. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται η εν λόγω υπηρεσία, δεν προχώρησε στις απαιτούμενες προσλήψεις προσωπικού, προτιμώντας να προσλάβει χιλιάδες νέους αστυνομικούς (πιο αναγκαίους, φαίνεται...) αλλά και... αγροφύλακες.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Πυροσβεστικό Σώμα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας έσπευσε να μεταθέσει αξιωματικούς που ήταν μέλη του κυβερνώντος κόμματος σε θέσεις-κλειδιά, οι οποίοι δυστυχώς αποδείχτηκαν αν όχι παντελώς ανίκανοι, τουλάχιστον ανεπαρκείς, στην αντιμετώπιση των πολυάριθμων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν[xvii]. Παράλληλα το υπουργείο φρόντισε να αχρηστεύσει εντελώς και το ρόλο της Δασικής Υπηρεσίας στη δασοπυρόσβεση, παραχωρώντας τον αμιγώς στην Πυροσβεστική, σε μια υπηρεσία που δεν γνώριζε πώς να προσανατολιστεί μες στα δάση αν δεν υπήρχε επαρκής χαρτογράφηση...
Η ώρα είχε πια φτάσει!!!
Τα τουριστικά καρτέλ είχαν από νωρίς «διαγνώσει» όλη αυτήν την ατμόσφαιρα ανεπάρκειας. Και ενθαρρυμένα από το εκρηκτικό κοκτέιλ «υψηλότατες θερμοκρασίες - ισχυροί άνεμοι» των τελευταίων ημερών, διαισθάνθηκαν ότι ήρθε η ώρα τους...
Δεν έμενε πια τίποτα άλλο παρά να βρεθούν και οι φυσικοί αυτουργοί (ίσως οικονομικά εξαθλιωμένοι, με ελαφρώς ελαστική συνείδηση, μετανάστες, τοπικοί παρίες ή γενικώς φτωχοδιάβολοι ή ακόμα -ποιος ξέρει;- και έμμισθοι πράκτορες), των οποίων οι τραπεζικές καταθέσεις θα αυξάνονταν με μερικές χιλιάδες ευρώ. Την κατάλληλη στιγμή τα εμπρηστικά σχέδια μπήκαν σε πλήρη εφαρμογή...

Αποδιοπομπαίοι τράγοι.
Μόλις μαίνονταν οι πρώτες φωτιές, όλοι πίστεψαν ότι επρόκειτο για τους συνήθεις οικοπεδοφάγους που καίνε κομμάτια δασικών εκτάσεων κάθε χρόνο με σκοπό να χτίσουν μετά σΆ αυτές. Όταν όμως ξέσπαγαν ολοένα και νέες φωτιές, που στην κυριολεξία κατέκαψαν ολόκληρα χωριά και σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους, πολλοί άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι σάπιο συμβαίνει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας...
Ήταν εμφανές ότι η Ελλάδα δεχόταν επίθεση. Αυτό το πρόσεξε και η κυβέρνηση. Από ποιους όμως; Έπρεπε να βρεθεί γρήγορα ο φταίχτης. ΚαΙ εφόσον η Πυροσβεστική και η πολιτική της ηγεσία αποδείχθηκαν παντελώς ανίκανες, η ΝΔ επιχείρησε να αξιοποιήσει τον όλεθρο που προκάλεσαν τα καρτέλ προς... όφελός της!
Δύο μέρες μετά την πύρινη κόλαση, ο Πρωθυπουργός, ακολουθώντας παραινέσεις επικοινωνιακών του συμβούλων, εμφανιζόταν στην τηλεόραση φορώντας ένα απλό μπουφάν (όπως ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου) και δήλωνε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει «οργανωμένη τρομοκρατική απειλή».
Και αν ο ίδιος ούτε καν διανοήθηκε να κατονομάσει δημοσίως τους αληθινούς τρομοκράτες, των οποίων την ταυτότητα προφανώς γνωρίζει, κυβερνητικά μεγαλοστελέχια έβγαιναν υπογείως και κατάγγελναν είτε πασοκικές συνωμοσίες είτε δάκτυλο ξένης χώρας... Ορισμένοι μάλιστα έφτασαν μέχρι το (φαιδρότατο) σημείο να υπονοήσουν ότι τις πυρκαγιές τις έβαλαν άτομα του αναρχοαυτόνομου χώρου, «για να αποσταθεροποιήσουν τη Δημοκρατία»!
Τα δε προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ επινοούσαν κάθε μέρα νέους «εχθρούς»: Τούρκους, Αλβανούς, Σκοπιανούς.
Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ έσπευσε αμέσως να καταδικάσει όλα αυτά τα σενάρια, σαν θεωρίες συνωμοσίας, αλλά, μην μπορώντας (ή μη θέλοντας) να κατονομάσει το ποιος μπορεί να είναι αυτός που βάζει... 290 εστίες φωτιάς ταυτοχρόνως φρόντισε να ρίξει όλο το φταίξιμο στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για ανικανότητα. Η αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με τα πανίσχυρα τουριστικά καρτέλ ίσως άλλωστε να του κόστιζε μεγάλες μερίδες ψηφοφόρων στις επικείμενες εκλογές...
Εν τω μεταξύ η Αστυνομία και οι υπαγόμενες σΆ αυτήν μυστικές υπηρεσίες έδειξαν ότι θα έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να εντοπιστούν οι αυτουργοί του εγκλήματος. Αποτέλεσμα; Η σύλληψη μιας ηλικιωμένης γυναίκας στη Ζαχάρω για πρόκληση πυρκαγιάς ενώ μαγείρευε στην αυλή της, ενός Αλβανού μετανάστη που επαγγέλθηκε παραπλανητικά ότι είχε βάλει φωτιές με σκοπό να εκδικηθεί τους Έλληνες εργοδότες που τον είχαν κακομεταχειριστεί, αλλά και ενός 62χρονου με ψυχολογικά προβλήματα, παλιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: βρέθηκε επιτέλους ο ένοχος!), που συνελήφθη στην Αρεόπολη Λακωνίας και ο οποίος εξαναγκάστηκε, όπως αργότερα έγινε γνωστό, να ομολογήσει ότι ήταν ένας από τους εμπρηστές[xviii]...
Πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται μήπως στην περίπτωση αυτή η Αστυνομία δεν δρούσε κατ' ανάγκην με τη (γνωστή) ανικανότητά της, αλλά ίσως να της είχε ανατεθεί μια αποστολή θόλωσης των νερών...

Ο τραγικός επίλογος.
Μέρα με τη μέρα, όσο βγαίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα, καθίσταται ολοένα και πιο εμφανής ο «ύποπτος» ρόλος των τουριστικών καρτέλ σΆ αυτήν την υπόθεση.
Όλη δε η Πελοπόννησος βοά πια ότι τουριστικά μπλοκ της Δ. Ευρώπης (και της Αμερικής), με τη συνεργασία Ελλήνων επιχειρηματικών αντιπροσώπων και την ανοχή ντόπιων πολιτικών, από καιρό προσπαθούν να μετατρέψουν την περιοχή τους σε τεράστιο τουριστικό θέρετρο για πλούσιους Ευρωπαίους (και Αμερικανούς) και τους κατοίκους της σε σερβιτόρους.
Αν όμως σκόπευαν να την αξιοποιήσουν, γιατί να φτάσουν στο σημείο να την... κάψουν;
Την απάντηση μας τη δίνει, πάλι, η ίδια η Πελοπόννησος, οι... ιθαγενείς της οποίας δεν έδειχναν και πολύ σύμφωνοι σΆ ένα τέτοιο σχέδιο. Το μόνο που δεν ήθελαν οι Πελοποννήσιοι θα ήταν να ξυπνήσουν μια μέρα και να δουν εκποιημένη τη γη τους, κοψοχρονιά, σε μια πολυεθνική και τους εαυτούς τους σε ρόλο σύγχρονων ειλώτων.
Ασκήθηκαν λοιπόν πιέσεις – οικονομικές και άλλου τύπου. Κι αυτές όμως δεν απέδωσαν. Και όταν πια κρίθηκε ότι όλες οι προσπάθειες ναυάγησαν, ένα πράγμα μόνο φαινόταν ότι θα έσωζε τα σχέδια των «επενδυτών»: μια τυχαία πύρινη λαίλαπα...
Η οποία ήρθε.

Μέχρι στιγμής, τα ευρωαμερικανικά καρτέλ φαίνεται ότι έχουν πετύχει το στόχο τους: ερήμωσαν ένα μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας.

Θα καταφέρουν να ερημώσουν και την υπόλοιπη χώρα;

Ο μόνος που μπορεί να απαντήσει σΆ αυτό είναι ο ίδιος ο (πληγείς) λαός:

Θα ξαναπάρει στα χέρια του τη γη που του ανήκει ή θα παραδοθεί αμαχητί στις τουριστικές βιομηχανίες που έ-ρ-χ-ο-ν-τ-α-ι οσονούπω σε Ολυμπία, Ζαχάρω, Ταΰγετο και Πάρνωνα;

Αυτός θα αποφασίσει...

Kουραστηκα και αηδιασα με καποιους "δηθεν"...   Πλεον, ΔΕΝ...       

Αποσυνδεδεμένος D.Papadimitriou

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 10
Απ: Ο "άνθρωπος" που βάζει τις φωτιές... Ποιός στο διάολο είναι?
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 07, 2007, 10:53 »
Νίκο καλημέρα,μια μικρή παρένθεση,ο τομέας της δασοπυρόσβησης πέρασε στην πυροσβεστική υπηρεσία το 1998 από τότε η δασικη υπηρεσία δεν έχει καμία δικαιοδοσία στον τομέα αυτό,την ίδια χρονιά διαλύθηκε το σώμα τον δασοκομάντο και αφέρεσαν όλες τις αρμοδιότητες που είχε ο στρατός στην δασοπυρόσβεση,γι'αυτό δεν βλέπουμε πια τα σινούκ με τα καλάθια να κάνουν ρίψεις αλλά αντίθετα βλέπουμε τα νοικιασμένα ρώσικα ελικόπτερα. 

Αποσυνδεδεμένος tsoula

  • Jimny
  • Μηνύματα: 424
  • Φύλο: Γυναίκα
  • "ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ"
Απ: Ο "άνθρωπος" που βάζει τις φωτιές... Ποιός στο διάολο είναι?
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 14, 2007, 10:06 »
καλημεραααααα

να κατι που πιστευω οτι εχουν λαβει με μαιλ αρκετοι απο εμας!


"Το Κράτος Χτίζει Ήδη Στη Ζαχάρω
Η φράση "όπου ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος" έχει καταντήσει το συντομότερο ανέκδοτο των ημερών.

Η οικοπεδοποίηση και οίκηση των δασών και των Δρυμών της Ηλείας ήδη άρχισε από το ίδιο το κράτος. Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, όπως ανακοινώνει παρακάτω, συνάπτει συμφωνία με το Δήμο Ζαχάρως για την παραχώρηση χρήσης σε αυτόν έκτασης 2.650 στρεμμάτων από τα καμμένα και την κατασκευή εκεί τουριστικών εγκαταστάσεων. Οι συγκεκριμένες εκτάσεις βρίσκονται στην παραλία και στη λίμνη του Καϊάφα, όπου πριν ήταν αδύνατο να γίνει η οποιαδήποτε επέμβαση, καθώς ήταν προστατευόμενες περιοχές από το πρόγραμμα NATURA 2000.

Η παρακάτω ανακοίνωση δεν αφήνει αυταπάτες τόσο στο ποιος τελικά βάζει τις φωτιές όσο και στο τι θα μετατραπούν σε ελάχιστο χρόνο τα δάση μας, αν δεν αντιδράσουμε.

 

 

[ http://www.ked.gr/website/index.php?MDL=pages&SiteID=360%20]

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ


Η Κ.Ε.Δ., στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Οικονομικών μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έγιναν στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ηλείας, καταβάλει την μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση διαδικασιών αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων που εμπίπτουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζαχάρως, με τρόπο συμβατό στις επιθυμίες και ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Για το λόγο αυτό η Διοίκηση της ΚΕΔ προχωρά την Τετάρτη 12.09.07 στην υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου σύμφωνα με τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους 12 μήνες με τον Δήμο Ζαχάρως .

Η συνεργασία αφορά στην ταχεία ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων σε δημόσιο ακίνητο συνολικής έκτασης 2.593.041 ,80 μ² και στη σύνταξη προγράμματος αξιοποίησης 780 ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου. Το 75% των εσόδων που θα προκύψουν από τις εκμεταλλεύσεις αυτές θα αποδίδονται στο Δήμο Ζαχάρως. Ο Δήμος, με τη διαχείριση των επενδύσεων αυτών, στοχεύει στη βελτίωση και ενδυνάμωση της αυξανόμενης τουριστικής κίνησης, μέσω της δημιουργίας τουριστικών εγκαταστάσεων υψηλής ποιότητας και χώρων αναψυχής.

Τα οφέλη που θα προκύψουν για το Δήμο και την ευρύτερη κοινωνία του Νομού Ηλείας θα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση του εισοδήματος και οι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, που θα δημιουργηθούν στην περιοχή.

Τέλος, η Προγραμματική Σύμβαση απαλλάσσει το Δήμο Ζαχάρως από την υποχρέωση καταβολής οιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος για την εκμετάλλευση των ακινήτων του Δημοσίου που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο για τα έτη 2006 και 2007.

Η συμφωνία αυτή είναι αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης και ενδιαφέροντος του Δημοσίου για τις πληγείσες περιοχές και τους κατοίκους τους."


αντε βρε και ανησυχουσαμε.....και εις αλλα με υγεια!!!
"ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ"

Αποσυνδεδεμένος mva

  • Ομάδα Διαχείρισης
  • Jimny
  • Μηνύματα: 74
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Ο "άνθρωπος" που βάζει τις φωτιές... Ποιός στο διάολο είναι?
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 18, 2007, 10:10 »
Υπογράψτε τώρα για τα δάση!!! Θέλουμε 200.000 υπογραφές!!! Μπορούμε!!

Αγαπητοί φίλοι, συνειδητοποιημένοι πολίτες,
 
Εκδόθηκε ψήφισμα που υπογράφηκε από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι οι χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές πρέπει να δεσμευτούν ότι θα προστατεύσουν και θα αναδασώσουν τις καμένες περιοχές. Ξέρετε ποιός δεν υπέγραψε; ..... Μα ποιός άλλος.... Η Ελλάδα!!!

Μπείτε στο http://www.petitiononline.com/forestgr/ και υπογράψτε!!!
Πρέπει να μαζέψουμε χιλιάδες υπογραφές! Στείλτε το μήνυμα σε φίλους! Όλοι να συμβάλλουμε, αν δεν θέλουμε να δούμε τσιμεντοποιημένες τις καμένες περιοχές!