Γειά σας και πάλι! ήθελα να ρωτήσω για τους αποστάτες τροχών κάποια πράγματα! Κατ'αρχήν ρώτησα στην 4χ4 x-treme και μου είπαν οτι δεν παίζει ρόλο η ζάντα και οτι με την εργοστασιακή σιδερένια που έχω δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! η μία ερώτηση είναι πόσο κάνουν αυτοί η αποστάτες και η δεύτερη στην οποία απαντάει όποιος ξέρει είναι αν εμένα που είναι καινούριο το αυτοκίνητο θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εγγύηση! Σας ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω να σας γνωρίσω και απο κοντά κάποια στιγμή!
Φίλε μου σε αυτό το θέμα...υπάρχουν δύο πλευρές δυστηχώς...
Η πλευρά του πωλητή και η πλευρά του χρήστη-χομπίστα.
Απο την πλευρά του πωλητή όντως δεν παίζει ρόλο η ζάντα, στην οποία θα μπεί ο αποστάτης(εαν είναι για τον ίδιο αριθμό μπουλονιών φυσικά, μιας και υπάρχουν 5μπούλονες και 6μπουλονες ζάντες όπως και αποστάτες. Επίσης υπάρχουν και ανταπτορες-προσαρμογείς δηλαδή, απο 5μπουλονο σε 6μπουλονο).
Ας έχεις ζάντα και με offset -50 για τον πωλητή μπένει αποστάτης...
Για τον χρήστη όμως??
Χρειάζεται??
Οχι φυσικά εαν έχεις τόσο αρνητηκό offset, και πίστεψε με για τα 4 εκ που ψήλωσες, πρώτο σου μέλημα δεν είναι οι αποστάτες(και δεν είναι αναγκαίοι-αλήθεια τι λάστιχα φοράς??
).
Εαν αλλάξεις διάσταση ελαστικού και πας σε 195/80/15 αναγωμομένα πχ, θα χρειαστεί να αυξήσεις το μετατρόχειο(να βγάλεις πιο έξω τις ζάντες..) και σαν καλαισθησία και για μεγαλύτερη ασφάλεια(όχι ότι δεν έχεις ασφάλεια ...)
Για τιμές έχω ακούσει απο 200€ μέχρι 350€.
Οι τιμές στην αγορά παίζουν, είναι πολλές και διάφορες, και τα μαγαζιά του χώρου και μη που έχουν προιόντα χρήσημα για εμάς πολλά.
Κάντε έρευνα αγοράς πριν ψωνίσετε, μαγαζιά υπάρχουν πάρα πολλά άλλωστε(sirros sport, Tetrakinisi, 4 weel drive, amorteam, tpauto, egglezopoulos, kokolakis,ktl ktl εχω βάλει Link
), όπως και αγορά μέσω internet, ή και κατασκευή (πχ αν βρει κάποιος μια τετράδα αποστάτες και τους δώσεις στον α ή στον Β σου κάνει κόπια ένας τορναδόρος με 100€ το πολύ...)και προ πάντων σιγουρευτήτε τι θέλετε να κάνετε με το αυτοκίνητο σας πριν το φτιάξετε, για να μην έχετε δυσάρεστες συνέπειες(και τα παραδείγματα είναι αρκετά στα 5-6 χρόνια που ασχολούμε με τον χώρο..)
Συνονόματε πρόβλημα με την εγγύηση υπάρχει ακόμα και τώρα που ψήλωσες 4 εκ.
Δεν είσαι στα εργοστασιακά πρότυπα, και για τυχόν βλάβες που μπορεί να υπάρξουν στο σύστημα μετάδοσης πχ, η suzuki μπορεί να ισχυριστεί ότι φταίει το ψήλωμα επειδεί άλλαξε τις γωνίες των αξόνων(όντως άλλαξαν λίγο).
Οτιδήποτε κάνεις στο αυτοκίνητο σου πέραν των εργοστασιακών τιμών καταλύει την εγγύηση.
Και εδώ πάει η παροιμία..."Δεν ήξερες...Δεν ρώταγες??" (εκτός και έχεις κολητό στην αντιπροσωπεία
)
Ολοι είμαστε στην διαθεση σας να βοηθήσουμε όπως μπορούμε...