Tουλάχιστον έτσι ισχυρίζετε η Ελβετική Powerchips,
http://www.powerchips.ch/+13 άλογα στο Jimny, η ροπή πιο καλή και 200 στροφές πιο χαμηλά και 165 τελική!
Η τιμή πολύ καλή, 350 €. Φυσικά μόνο η eeprom που λογικά αλλάζει σχετικά εύκολα.
Ρώτησα φίλο που δεν κάνει άλλη δουλειά από το να βελτιώνει τα αυτοκίνητά του και τον είδα δύσπιστο, λογικά μου είπε ότι στους ίππους και τα κυβικά μας δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε πάνω από 5-6 ίππους, μου είπε όμως ότι έχει λογική, αν ο κινητήρας είναι πολύ "κρατημένος" από τη μάνα του. Θα ρωτήσει τον εδώ αντιπρόσωπο της powerchips που είναι γνωστός του να δει τι παίζει και να πάρει και τιμή με τοποθέτηση και φυσικά εγγύηση και θα μου πει.
Επίσης να πω ότι τον Ελβετό ιδιοκτήτη της Powerchips φιλοξένησε το καλοκαίρι φίλος στην Κρήτη και του βελτίωσε ένα Navara που έχει, αλλάζοντας την eeprom μόνο και έμεινε πολύ ευχαριστημένος! Από αυτόν την έμαθα.
Έχει ασχοληθεί κανείς να δούμε αν όντως ισχύουν αυτά (ο φίλος στην Κρήτη μου είπε ότι είναι 100% αξιόπιστος ο Ελβετός και ότι γράφει στο site του ισχύουν και είναι όλα δυναμομετρημένα) και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει μακρχρόνια στον κινητήρα αυτή η αύξηση ιπποδύναμης?