Αποστολέας Θέμα: Ανάρτηση κιτ mad & monroe  (Αναγνώστηκε 27118 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

kostas katsenos

• Επισκέπτης
Απ: Anartisi me mad & monroe
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 27, 2005, 22:18 »
στο jimny μου ετοιμάζαμε την ανάρτηση περίπου 2 μήνες , χωρίς τρελές βιασύνες για να αποφύγουμε τα λάθη . το αποτελέσματα το βλέπετε , η ανάρτηση δεν έχει τερματίσει,  έχει ακόμα περίπου 10 cm . θα μπει και ο άξονας με τους διπλούς σταυρούς την επόμενη εβδομάδα και το κόψιμο τον θόλων με τα φτερά και θα είναι έτοιμο . :'(
όντως σε παγκόσμια κλίμακα δεν έχει γίνει ξανά τέτοια μετατροπή απ’οσο ξέρω και αν δεν πετύχαινε είχαμε εναλλακτική
το jimny είναι όντως μονίμως στον αέρα αλλά από το γκάζι στο πάτωμα  ;D.
δυστυχώς το κόστος για την μελέτη και την κατασκευή ήταν πολύ μεγάλο αλλά για μένα άξιζε >:( .

Με το ΚΤΕΟ τί θα γίνει? Μπορεί να περάσει μια custom ανάρτηση με χαρτιά από μηχανολόγο?

Αποσυνδεδεμένος sirros

• Jimny
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 27, 2005, 22:21 »
στο jimny μου ετοιμάζαμε την ανάρτηση περίπου 2 μήνες , χωρίς τρελές βιασύνες για να αποφύγουμε τα λάθη . το αποτελέσματα το βλέπετε , η ανάρτηση δεν έχει τερματίσει,  έχει ακόμα περίπου 10 cm . θα μπει και ο άξονας με τους διπλούς σταυρούς την επόμενη εβδομάδα και το κόψιμο τον θόλων με τα φτερά και θα είναι έτοιμο . :'(
όντως σε παγκόσμια κλίμακα δεν έχει γίνει ξανά τέτοια μετατροπή απ’οσο ξέρω και αν δεν πετύχαινε είχαμε εναλλακτική
το jimny είναι όντως μονίμως στον αέρα αλλά από το γκάζι στο πάτωμα  ;D.
δυστυχώς το κόστος για την μελέτη και την κατασκευή ήταν πολύ μεγάλο αλλά για μένα άξιζε >:( .

Με το ΚΤΕΟ τί θα γίνει? Μπορεί να περάσει μια custom ανάρτηση με χαρτιά από μηχανολόγο?

Δεν το γνωρίζω αλλά δεν με απασχολεί κιόλας .
Σε περίπου Κανά 2μηνο θα περάσω , τότε θα ξέρουμε.
SS power

Αποσυνδεδεμένος NickSi

• Jimny
  • Φύλο: Άντρας
  • jimny*.* = jimnyclub.com !!! Με τις υγειες σας!!!
    • Η πανελλήνια παρέα με τα jimny !
« Απάντηση #32 στις: Δεκέμβριος 28, 2005, 08:23 »
... δε βλεπουν πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτοιμοι να πληρώσουν έως και μία περιουσία για να φτιάξουν τα αυτοκίνητά τους?
Γκουχ χκουχ... Δε μου λες βρε Τεo, εξυποννοεις κατι??? Γιατι να δωσεις λεφτα για το Jimny???  ;) ;D ;D ;D
Kουραστηκα και αηδιασα με καποιους "δηθεν"...   Πλεον, ΔΕΝ...       

Αποσυνδεδεμένος Agelos_80

• Jimny
  • Ηγουμενίτσα
« Απάντηση #33 στις: Δεκέμβριος 29, 2005, 01:55 »
Εγω τα φοράω εδώ και δύο εβδομάδες, αλλα δεν μου δώθηκε ακόμα η ευκαιρία να τα δοκιμάσω εκτός.... Πάντως όταν τα άλλαξα, μόνος με έναν φίλο, παρατήρησα ότι το μήκος των αμορτησερ ανοιχτά, είναι το ίδιο με τα μαμα μπρος, η πίσω δεν θυμάμαι... Ελπίζω να μην έγινε λάθος...

ΥΓ   Τα μπροστινα μαμα, μετα απο 60000χλμ δεν είχαν επαναφωρά... :o

Αποσυνδεδεμένος IronΜan

• Jimny
  • Πισσώνας
« Απάντηση #34 στις: Δεκέμβριος 29, 2005, 02:01 »
Tα αμορτισέρ είναι μαμίσια Αγγελε, τα ελατήρια είναι +3,5 και το συνολικό ύψος +2.5
Γιάννης Δημητρέλης

Αποσυνδεδεμένος Georg

• Jimny
  • vvt
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 25, 2006, 00:25 »
Εγω τα φοράω εδώ και δύο εβδομάδες, αλλα δεν μου δώθηκε ακόμα η ευκαιρία να τα δοκιμάσω εκτός.... Πάντως όταν τα άλλαξα, μόνος με έναν φίλο, παρατήρησα ότι το μήκος των αμορτησερ ανοιχτά, είναι το ίδιο με τα μαμα μπρος, η πίσω δεν θυμάμαι... Ελπίζω να μην έγινε λάθος...

ΥΓ   Τα μπροστινα μαμα, μετα απο 60000χλμ δεν είχαν επαναφωρά... :o

Επειδη σκεφτομουν κι εγω να τα αλλαξω μονος μου,πιανουν τα χερια μου,εβαλα μονος μου π.χ. τον κοτσαδορο
Μπορεις να περιγραψεις λιγο τη διαδικασια? Ειναι μεγαλη μανουρα? Θελει κανα ειδικο εργαλειο η' λυνεις βιδα πανω,βιδα κατω και το παιρνεις στο χερι?
Και στα πισω το ιδιο ειναι?
Δωσε μας τα φωτα σου please

Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος IronΜan

• Jimny
  • Πισσώνας
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 25, 2006, 01:05 »
H τοποθέτηση μπορεί να την κάνεις και μόνος σου, αλλά είναι λίγο παιδεμα...
Το σχετικά δύσκολο(απαιτεί δεύτερο γρύλο) είναι να βάλεις τα αμορτισερ, μιας και τα ελατήρια είναι μακρύτερα, άρα πρέπει να σηκώσεις λίγο τα διαφορικά, για να βάλεις τις βίδες.
Δεν είναι τρομακτικό, γίνετε, αλλά άμα έχεις και κανένα γνωστό μηχανικό(πιο πολύ για τον ανυψωτή ...) ακόμα καλύτερα.
Η τοποθέτηση έξω είναι γύρω στα 60€
Καλωσόρισες Georg
Γιάννης Δημητρέλης

• Jimny
  • Ηγουμενίτσα
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 25, 2006, 12:10 »
Εμένα μου πείρε 2 ώρες με έναν φίλο. Με έναν γρύλο  ;D. Πίσω τα πράγματα είναι απλά. Βγάζεις ρόδες, τακάρεις το αυτοκίνητο, ξεβιδώνεις τις βίδες απο τα αμορτησερ, αλλα αυτά παραμένουν σφηνωμένα και δεν βγαίνουν. Τότε κουνας λίγο το διαφορικό με τον γρύλο, και βρίσκεις το κατάλληλο σημείο, απου βγαίνουν μόνα τους. Μετά κατεβάζεις παρακάτω, βγάζεις, βάζεις ελατήρια, ΠΡΟΣΟΧΗ να μπουν στην εγκοπή. Ξανασηκώνεις, βάζεις αμορτησερ, και μια απο τα ίδια!!! Κάπου αλού στο παρελθον  ;D  ;D  ;D είχα διαβάσει ότι χρειάζονται και κάτι ροδέλες στα αμορτησερ. Το Δύσκολο είναι μπροστά όπου με την ίδια διαδικασία,( ΠΡΟΣΟΧΗ στο τακάρισμα, λόγο βάρους μπροστά), αλλα λόγο υποπιέσεων (σωληνάκια), θα ζωρηστείς να τα βάλεις! (δεν μπορείς να κατεβάσεις χαμηλά τον άξονα). ?μα λύσεις 1-2 βιδούλες που κραταν τα σωληνάκια, όλα γίνονται!

Εγώ θα πρότεινα δύο παξιμάδια μπροστά-πάνω στα αμορτησερ, για ασφάλεια. Τα δικά τους δεν μου γεμίζουν το ματι.

Μηλάω για τα +3!!!!

Αποσυνδεδεμένος IronΜan

• Jimny
  • Πισσώνας
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 25, 2006, 13:16 »
Λες για τις ροδέλες που βάζουν στα σινεμπλόκ για να μην βγένουν τα αμορτισέρ...
Μπορεί να παίξει, δεν λέω.....στο παρελθόν ο άλλος είχε βάλει και Locktite στην βίδα του αμορτισέρ για να μην λασκάρει........ cl

Γιάννης Δημητρέλης

• Jimny
  • Ηγουμενίτσα
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 25, 2006, 21:09 »
Λες για τις ροδέλες που βάζουν στα σινεμπλόκ για να μην βγένουν τα αμορτισέρ...
Μπορεί να παίξει, δεν λέω.....στο παρελθόν ο άλλος είχε βάλει και Locktite στην βίδα του αμορτισέρ για να μην λασκάρει........ cl

Αυτές λέω... Εγώ πάντως τις έβαλα καλου κακού!!!

Αποσυνδεδεμένος gc

• Ομάδα Διαχείρισης.
  • Jimny
  • .Εκεί που πάει.
    • Suzuki Jimny Funs and Owners worldwide
« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 26, 2006, 11:00 »
καλα εκανες αγγελε. υπαρχουν και μακρυτερες βιδες (για πισω) που κουμπωνουν καπως... δε θυμαμαι μια φορά τις ειδα... λεω εδω και καιρο να παω να τις βαλω και το παραμελω...

νομιζω οτι ο τεο τις φοραει...
www.erc.edu
www.ecosep.eu
www.phtls.org

If you want my attention, try bleeding...

Αποσυνδεδεμένος Teo

• Jimny
  • Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ...
« Απάντηση #41 στις: Ιανουάριος 26, 2006, 18:37 »
καλα εκανες αγγελε. υπαρχουν και μακρυτερες βιδες (για πισω) που κουμπωνουν καπως... δε θυμαμαι μια φορά τις ειδα... λεω εδω και καιρο να παω να τις βαλω και το παραμελω...

Ο Teo άλλαξε τις βίδες με άλλες μακρύτερες που έχουν παξιμάδι ασφαλείας και από τότε δεν ξαναέχασε βίδα......μόνο σπάει τις βάσεις 0_21 0_21
 bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe
Γ@μωτο πάλι ραγισμένη είναι.... #@% #@% punch shoc  agr agr1 agr2 u10 cry1 u22 no_1 2_ag 079_a 079_a bot_e

.....keyboard offroaders....
Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τη σιωπή σου δεν μπορεί να καταλάβει και τα λόγια σου... Tolkin

Αποσυνδεδεμένος makis29

• Jimny
  • www.jimnyclub.com
    • My Gallery
« Απάντηση #42 στις: Ιανουάριος 26, 2006, 21:00 »

Ο Teo άλλαξε τις βίδες με άλλες μακρύτερες που έχουν παξιμάδι ασφαλείας και από τότε δεν ξαναέχασε βίδα......μόνο σπάει τις βάσεις 0_21 0_21
 bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe bhe
Γ@μωτο πάλι ραγισμένη είναι.... #@% #@% punch shoc  agr agr1 agr2 u10 cry1 u22 no_1 2_ag 079_a 079_a bot_e

Στο εχει κανει πολλες φορες?
http://www.jimnyclub.com/gallery/main.php?g2_itemId=53
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ.......

Αποσυνδεδεμένος Teo

• Jimny
  • Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ...
« Απάντηση #43 στις: Ιανουάριος 26, 2006, 22:23 »

Στο εχει κανει πολλες φορες?

Αυτή είναι ή έκτη ή έβδομη φορά... bhe bhe bhe a105 a105 a105 Εχω χάσει πιά το λογαριασμό... t4 t4

Εχει όμως και τα καλά του.... 87 87 87 87 87

Γίναμε κολλητοί με τον σιδερά  j12 j12 roc2 roc2 roc2 j12 j12

ha3 ha3 120_60 120_60 ha3 ha3
.....keyboard offroaders....
Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τη σιωπή σου δεν μπορεί να καταλάβει και τα λόγια σου... Tolkin

Αποσυνδεδεμένος gc

• Ομάδα Διαχείρισης.
  • Jimny
  • .Εκεί που πάει.
    • Suzuki Jimny Funs and Owners worldwide
« Απάντηση #44 στις: Ιανουάριος 27, 2006, 15:39 »
καλα ρε... παλι;;; αιντεεεεεε.... bang head
www.erc.edu
www.ecosep.eu
www.phtls.org

If you want my attention, try bleeding...