Ο δρακος μου εφτασε πλεον στα 60.000 χλμ και ειπα να παω για σερβις
Το μοντελο μου ειναι cabrio του 2002 και αριθμο πλαισιου του ξεκινα απο VSEFJP33C00.....
Τα ερωτηματα που εχω ειναι τα εξης:
Α. Ποσους ιμαντες εχει και αν πρεπει να τους αλλαξω, επισης τι μοντελο κινητηρα φοραω? G13bb?
Β. Ειναι λογικο για το service η personal best να μου ζηταει κοστουμι 500 περιπου ευρω; (λαδια, βαλβολινες, μπουζι, φιλτρο λαδιου, υγρα φρενων, ιμαντα/ες)
Γ. Ειναι επισης λογικο να μου λενε οι ιδιοι οτι πρεπει να αλλαξω ψυγειο γιατι υπηρχε κατασκευαστικο ελαττωμα με μικροτερη αποσταση στις ψυκτρες το οποιο και επετρεπε την συλλογη βρομιας την αυξηση θερμοκρασιας και το ραγισμα του καπακιου. Σημειωτεον οτι το αυτονητο μου δεν εχει παρουσιασει ποτε αυξηση θερμοκρασιας και επισης συνηθως αν δεν κανω λαθος αν υπαρχει κατασκευαστικη αστοχια καλυπτεται απο τον κατασκευαστη ακομα και εκτος εγγυησης ( στην απταιστη ελληνικη αυτο ονομαζεται ανακληση)
Δ. Ειναι λογικο να νομιζω οτι με κυνηγουν να μου πιασουν τον κ...ο?
E. Τι εχετε να μου προτεινετε (κοστος, συνεργειο)
A. 2 ιμάντες αν είναι ο Μ13Α, 3 αν είναι ο G13BB. Κατά 99% έχεις τον G13BB.
Β. Αν θέλει να σου αλλάξει κ τον ιμάντα εκκεντροφόρου, όχι λογικό αλλά κατανοητό
Γ. Δεν θα το άλλαζα, αλλά θα έκανα προληπτικό καθάρισμα σε όλο το σύστημα ψύξης (ψυγείο, τρόμπα νερού, θερμοστάτη κ αντικατάσταση με ΚΑΛΟ παραφλού)
Δ. Δεν γνωρίζω (δεν έχω δει τον κ..ο σου βλέπεις
)
Ε. Συνεργείο γειτονιάς (ο Χάρης σου είπε έναν, εγώ θα σου πω έναν ακόμα, ο παραδίπλα άλλον έναν κ πάει λέγοντας), όσο για το κόστος αναλόγως τι θα αλλάξεις εν τέλει, κ τι θα βάλεις (δεν μιλάω για συνεργείο κ μάλιστα αντιπροσωπείας, άλλα όπως κ να το κάνουμε άλλο να βάλεις βαλβολίνη με 10 ευρό το λίτρο κ άλλο με 30 ευρό το λίτρο)
Ξαναλέω, πως τα μεγάλα συνεργεία κ μάλιστα οι αντιπροσωπείες, μας γλιτώνουν από το να ασχοληθούμε εμείς προσωπικά, άρα κερδίζουμε χρόνο, άρα αυτόν τον χρόνο πληρώνουμε extra... κ επειδή η αντιπροσωπεία φέρει κ ευθύνη (τρομάρα της) πληρώνουμε κ αυτό σαν extra σε σχέση με ένα άλλο συνεργείο... Οπότε φίλε μου, διάβασε εδώ μέσα, ρώτα (πάλι εδώ μέσα ή κ αλλού), πήγαινε ψώνισε τα υλικά σου (τα χοντρά κ ακριβά τουλάχιστον) κ μετά έρευνα για μάστορα να στα περάσει πάνω... Θα αφιερώσεις σίγουρα κάποιες ώρες, αν το οργανώσεις καλά δεν θα ξοδέψεις σχεδόν τίποτα σε βενζίνες κτλ για να βρεις τα υλικά, κ θα δεις πως το 500 που σου ζητήσανε θα μειωθεί αισθητά.