Για να μην ξεκινώ νέο θέμα, θα γράψω εδώ επειδή βλέπω πολλά κοινά σημεία με το φίλο που το άνοιξε.
Τακτικά είμαι συνοδηγός σε Jimny (του 2009) οπότε το αυτοκίνητο το ξέρω αρκετά καλά και εντός Αττικής αλλά και στην εθνική οδό.
Πριν κάποια χρόνια είχα και Pajero Pinin 3πορτo οπότε έχω ζήσει αυτά τα αμαξώματα και τα αρνητικά αυτών των αυτοκινήτων.
Αν και το Pajero είχε μόνιμη τετρακίνηση, ήταν και 1800cc οπότε η κατανάλωση ήταν στα ύψη (πάνω από 13,4lt/100km). Τα έξοδα χρήσης ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένα (ασφάλεια/κατανάλωση/συντήρηση) οπότε αναγκάστηκα να το πουλήσω. Δυστυχώς.
Λοιπόν η χρήση του Jimny θα είναι για χρήση εντός του άθλιου οδικού δικτύου της Αττικής, για μικρά ταξίδια κυρίως προς Πελοπόννησο, Εύβοια και Στερεά Ελλάδα. Επιπλέον το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται τακτικότατα και στο νησί καταγωγής όπου παίζει χωματόδρομος, χωράφι, άμμος κλπ...
Από ανάγκες μεταφοράς επιβατών και αποσκευών, σχεδόν ελάχιστες. Ούτε παιδιά, ούτε σκυλιά, ούτε πεθερά. Ευτυχώς!
Βασικά θέλω να καλύψει τις δικές μου ανάγκες και κανενός άλλου.
Θα κάνω μία προσπάθεια να βρω καλομεταχειρισμένο, αλλά το θεωρώ σχεδόν αδύνατο αν κρίνω από τις ελάχιστες αγγελίες που βλέπω στα γνωστά sites. Οπότε το καινούριο είναι μονόδρομος.