Ξεκινώντας απο το κόστος των 20€ που μου ζήτησαν για να εκτυπώσουν σε μπλουζάκι της μικρής μου μια φωτό της, και βλέπωντας τι χρησημοποιούσε ο μάστορας, και με λίγο ψάξιμο στο web, αποφάσισα το.... κάντο μόνος σου και θα το κάνεις και καλύτερο :
:
Εδώ θα βρείτε τις απαραίτητες οδηγίες για να δημιουργήσετε ένα T-shirt με τα σήματα του JimnyClub ή οτιδήποτε άλλο εσείς θέλετε. Η όλη κατασκευή βασίζεται στην εκτύπωση των σημάτων, σε έγχρωμο ink-jet εκτυπωτή και σε ειδικό χαρτί για σιδεροτυπίες.
Τα ειδικά αυτά χαρτιά, T-Shirt Transfer όπως λέγονται, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το πλαίσιο
www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=620&Catalog_Id=6Ή οποιοδήποτε άλλο μαγαζί διαθέτει αναλώσιμα υπολογιστών, και βασική προυπόθεση είναι να διαθέτετε εκτυπωτή ή έναν καλό φίλο με εκτυπωτή.
Μπλουζάκια μπορείτε να πάρετε από όπου θέλετε, τα πειραματόζωα μου εγώ τα ψώνισα από Makro και Carrefour, περίπου στα 2-3 € ανα μπλουζάκι
Σαν πρώτη φορά , και για να πάρω το κολάει που λέμε προτίμησα να πάρω και κάποιο σχετικά φθηνό χαρτί.
Canon για λευκά T-Shirts και Decadry για έγχρωμα…
Με την χρήση ενός προγράμματος επεξεργασίας εικόνας(Χρησημοποίησα Photoshop 6 ) ανοίγετε το αρχείο της εικόνας που θέλετε προς εκτύπωση(πχ Brat logo.jpg).
Επεξεργάζεστε την εικόνα, και κάνοντας Prin options βλέπετε το μέγεθος της στην σελίδα Α4 του πρην την εκτύπωση(μπορείτε να αυξομειώσετε το μέγεθος, αυξάνοντας ή μειώνοντας αντίστοιχα το προς εκτύπωση σήμα).
Με το Page setup ρυθμίζουμε την εκτύπωση πάνω στην σελίδα, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα πολλά ρετάλια, και να μπορούμε να ξαναχρησημοποιήσουμε το υπόλοιπο χαρτί(είναι λίγο ακριβούτσικο…).
Πριν την εκτύπωση κάντε Horizontal Flip στην είκονα( οριζόντια ατιστροφή , σαν να την βλέπετε σε καθρέφτη) για να βγεί στο μπλουζάκι όπως την βλέπετε στο pc και όχι ανάποδα...Στα properties του εκτυπωτή, ρυθμίζουμε το χαρτί, εάν δεν έχει Τ-SHIRT TRANSFER βάζουμε photo premium, και δίνουμε εκτύπωση.
Καλό είναι πριν την εκτύπωση να έχετε διαβάσει προσεκτικά τις οδηγίες που περιέχονται στο πακέτο με το χαρτί των σιδεροτυπιών.
Προσοχή: πάντοτε πριν την εκτύπωση, δοκιμάστε σε απλό χαρτί ώστε να βεβαιωθείτε για το σωστό αποτέλεσμα .
Με ένα ψαλίδι κόψτε, ακολουθώντας το σχέδιο γύρω-γύρω για κάθε logo.
Να έχετε υπ' όψη σας ότι μετά το σιδέρωμα , μένει πάνω στο ύφασμα όλη η επιφάνεια του
χαρτιού, δηλαδή εκτός από τα σχήματα τυπώνεται και το λευκό φόντο. Αυτό βέβαια σε
λευκό ύφασμα δεν ξεχωρίζει, εάν όμως θα το σιδερώσετε σε χρωματιστό ύφασμα
φροντίστε να αφήσετε ομοιόμορφα περιθώρια γύρω - γύρω από τα logo's.
Τοποθετήστε τα logo's στις προβλεπόμενες θέσεις και σιδερώστε τα σύμφωνα με τις
οδηγίες που ακολουθούν το χαρτί για σιδερότυπα που προμηθευτήκατε.
Καλή επιτυχεία....
Οι φωτό είναι απο κινητό,
ένα συν που έχει είναι ότι πλέον δεν σε ρωτάει ο άλλος με τι username μπένεις :
: :
: και φτιάχνεις ότι θέλεις
Θα φτιάξω τον gc μλουζάκι