Χρηστάκο,μην βιάζεσαι...Όλα θα γίνουν σιγά-σιγά!
Αρχικά προσπάθησε να βάλεις ένα cb...Είναι πολύ βασικό...Πίστεψε με! Το πιο πρόσφατο παράδειγμα της έλλειψης cb,είναι ο φίλος Γιώργος (romel) που χωρίς αυτό ακολούθησε τον b00 στην Φιλαδέλφεια,ενώ ο άνθρωπος μένει στην Ανάβυσσο! Φαντάσου λοιπόν το πόσο σημαντικό είναι ενα cb!
Όσον αφορά την βελτίωση που θές να κάνεις στα αμορτισεροελατήρια...κάνε αυτό που σου λέει ο Φάνης (verse)! Στην επόμενη βόλτα που θα έρθεις,μπες στο αυτοκίνητο κανα δύο παλαιότερων,δες και αποφάσισε!
Τώρα στα περί βάρκας jimny...πρέπει να καταλάβεις το εξής...Το αυτοκίνητο όποιο και εαν είναι αυτό,όταν του αλλάζεις τις εργοστασιακές ρυθμίσεις δεν μπορείς μετά να αναζητάς τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις,όσο και να χτυπάς τον πισινό σου στην καρέκλα! Αυτή την στιγμή συζητάς να "ψηλώσεις" ένα αυτοκίνητο + 6 πόντους,που έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο απο τις εγοστασιακές του ρυθμίσεις ακόμα,δεν φημίζεται για την σταθερότητα του!Προσοχή φίλε...το jimny είναι κατασκευασμένο για συγκεκριμένες περιπτώσεις...το jimny είναι τρόπος ζωής και σκέψης!
...Πάει και τελείωσε!!!
Απο την στιγμή που ξεκινάς να μπείς στον "κουβά" της καλοπέρασης,της φυσιολατρείας,της παρείστικης διάθεσης και της όλης νοοτροπίας που συμπεριλαμβάνει μέσα σε αυτή το jimny και το βουνό,τότε αλλάζεις τρόπο ζωής,σκέψης και ξεκινούν οι θυσίες φίλε...Πρώτα απ'όλα,όταν έχεις κάνει τις βελτιώσεις που συζητάς και αυτές που θα κάνεις στο μέλλον κάθε πρωινό εκδρομής ξέρεις οτι πρέπει να ξυπνήσεις τουλάχιστον ένα μισάωρο με τρία τέταρτα πιο νωρίς γιατί το αυτοκίνητο δεν θα πηγαίνει όπως πάει τώρα...Στη συνέχεια με το πέρασμα του χρόνου νοιώθεις τις τσέπες σου πιο βαθειές απο το περισσότερο πλέον βάλσιμο και βγάλσιμο του χεριού σε εκείνες καθώς αλλάζει η κατανάλωση της βενζίνης! Πιστεύω οτι καταλαβαίνεις το γιατί!
Απο κεί και πέρα όσο πιο συχνά βάλεις το πρόγραμμα αυτό στην ζωή σου τότε να είσαι σίγουρος οτι με το πέρασμα του χρόνου θα ξεχάσεις να μετράς τις ζημιές πχ πότε άλλαξες τα αμορτισέρ, καθώς τα πλεονεκτήματα του "κουβά" υπερκαλύπτουν τις όποιες ζημιές μπορεί να τύχουν...Το μόνο που θα σε ενδοιαφέρει είναι πότε θα κάνουμε ξανά κάποια βόλτα για να δείς τα φιλαράκια σου κλπ...κλπ...κλπ...
Φαντάσου οτι εγώ έχω περάσει στην απέναντι όχθη του ποταμού...Για εμένα το jimny είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και της ψυχής μου καθώς εκτός του οτι μου έχει δείξει για ποιό λόγο έχει κατασκευαστεί,μου έχει δώσει την ευκαιρία να γνωρίσω και εσάς όλους...
Oι φορές που έχω απαντήσει σε κάτι τεχνικό είναι ελάχιστες Χρηστάκο,καθώς δεν γνωρίζω τα περισσότερα απο αυτά...Εδώ απάντησα γιατί το μήνυμα σου μου θύμισε το δικό μου πριν 2μισυ χρόνια όταν και πρωτοέγραψα εδώ μέσα!Πώπω φαντάζεσαι να καταντήσεις σαν και εμένα...