Αποστολέας Θέμα: ΒΟΛΤΑ - Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ...  (Αναγνώστηκε 12377 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Majestix

• NewsLetter
  • Jimny
  • Φύλο: Άντρας
  • Les Gaulois..
    • www.gaulois4x4.com
ΒΟΛΤΑ - Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ...
« στις: Ιούλιος 11, 2011, 13:33 »
Πέμπτη 20:00 στα Goodys Αγ. Στεφάνου...
χωρίς καθυστερήσεις παρακαλώ για να αναστήσουμε τον "Πεθαμένο"

Για να γλυτώσουμε από τα πεσμένα δέντρα - κλαδιά θα κάνουμε αριστερά στο βραχοποταμάκι και την σαθρή ανηφόρα... μετά θα πάμε προς τα λάστιχα...

Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένα..
Ενα μπλόκε είναι απαραίτητο...πριόνια - σκαπανικά  εννοείται γιατί έχει πεσμένα δέντρα στην αρχή....

1. Haris
2. Majestix
3.
4.
5.
6.
7.

'Σημειώνεται ότι κάνουμε βόλτα  και ο κάθε οδηγός συμμετέχει με αποκλειστικά προσωπική του ευθύνη για υλικές ή/και σωματικές βλάβες και τυχόν παροχή βοήθειας από άλλους συμμετέχοντες δεν τον απαλλάσει από την ευθύνη αυτή και δεν δημιουργεί οποιαδήποτε ευθύνη σε αυτούς που τον βοήθησαν'

Majestix

Better 2 be Proactive... than Reactive....

http://www.gaulois4x4.com

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

• NewsLetter
  • Jimny
Απ: ΒΟΛΤΑ - Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ...
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 11, 2011, 13:55 »
Εγώ έχω 2 μπλοκέ και 1 κάρο.... μπορώ να παίξω μαζί σας ?

1. Χάρης
2. Majestix
3.
4.
5.
6.
7.

Αποσυνδεδεμένος Majestix

• NewsLetter
  • Jimny
  • Les Gaulois..
    • www.gaulois4x4.com
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 11, 2011, 13:58 »
Εγώ έχω 2 μπλοκέ και 1 κάρο.... μπορώ να παίξω μαζί σας ?

1. Χάρης
2. Majestix
3.
4.
5.
6.
7.

EEEE αφούυ έχεις κάρο... μπορείς...
Majestix

Αποσυνδεδεμένος PATELIS

• Jimny
  • mud needs you
    • patelis.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 11, 2011, 15:51 »
εγω δεν εχω κανενα μπλοκε, εχω ομως καινουργιο ρουλεμαν πισω δεξιου τροχου και καινουργια φουσκα κεντρικου, μπορω?
Give Love, Feel Better! !!!

Αποσυνδεδεμένος Majestix

• NewsLetter
  • Jimny
  • Les Gaulois..
    • www.gaulois4x4.com
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 11, 2011, 16:08 »
εγω δεν εχω κανενα μπλοκε, εχω ομως καινουργιο ρουλεμαν πισω δεξιου τροχου και καινουργια φουσκα κεντρικου, μπορω?

Γνωρίζοντας το αυτοκίνητο σου και εσένα... μπορείς... απλά να ξέρεις ότι τα εμπόδια είναι δύσκολα με μεγάλες πέτρες κλπ και κατά την γνώμη μου έχεις αυξημένες πιθανότητες να κάνεις ζημιά στο αμάξι...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 11, 2011, 16:10 από Majestix »
Majestix

Αποσυνδεδεμένος YannisS

• Jimny
  • Το καλύτερο και πιο οικονομικό 4x4 ever
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 11, 2011, 16:26 »
Παιδιά γειά σας!!
Αφού χαιρετίσω την καλή σας ιδέα, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή για την συγκεκριμένη εξόρμηση, όσο και για μελλοντικές (μέσα στο καλοκαίρι). Οι καιροί είναι "πονηροί" και καλό είναι να "προσέχουμε για να έχουμε".....
Βρίσκόμαστε στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου και ήδη έχουν εμφανιστεί κρούσματα δασικών πυρκαγιών. Είναι αυτονόητο ότι υπάρχει και επαγρύπνηση, όσο και "καχυποψία προς τους εποχούμενους. Πρόσφατα διάβασα ότι στο νομό Αχαϊας δεν επιτρέπεται η κίνηση των αυτοκινήτων στους δασικούς δρόμους, σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, κατά την δίαρκεια του 24ώρου.
Οι επανειλημμένες προσπάθειες περάσματος, από διαδρομές μη συγκεκριμένες (πχ δασικούς δρόμους), μπορούν να δημιουργήσουν τραυματισμούς στην υπάρχουσα βλάστηση και επιβάρυνση στο επιφανειακό εδαφικό στρώμα.
Σε πολλά σημεία, ιδιαίτερα στις πλαγιές, έχουν τοποθετηθεί κλαδοπλέγματα και κορμοδέματα, με σκοπό την συγκράτηση των εδαφών.
Επίσης, σας θυμίζω ότι, σε πολλά σημεία, έχουν αρχίσει να βλαστάνουν μικρά πευκάκια (κυρίως), τα οποία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην κακοποίηση από τα πατήματα των ελαστικών.
Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφενός να μην δίνουμε αφορμές για καταγγελίες, αφετέρου να μην δίνουμε "πάτημα" για εξαγγελίες  και άλλων περιοριστικών μέτρων.

Ο σκοπός που έγραψα τα παραπάνω ΔΕΝ είναι για να σας φοβίσω.....
Είπαμε, "προσέχουμε για να έχουμε"!!!!

Με εκτίμηση
Γιάννης

PS       STOP PRESS!! Πριν αλέκτωρ λαλλήσει τρις, είδα και αντιγράφω τα παρακάτω, από το ZOUGLA.GR

Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Λακωνίας Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011, 15:43

Με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κας Αδαμαντίας Τζανετέα, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στα δασικά συμπλέγματα του Πάρνωνα, του ανατολικού Ταϋγέτου, του Ζάρακα και στις αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου, από σήμερα, 11 Ιουλίου, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, καθημερινά από τις 21:00 έως τις 06:00 το πρωί, για την προστασία των δασών από πυρκαγιές.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κάτοικοι και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες θέσεις εντός των προαναφερθέντων δασικών συμπλεγμάτων.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 11, 2011, 16:33 από YannisS »

Αποσυνδεδεμένος Majestix

• NewsLetter
  • Jimny
  • Les Gaulois..
    • www.gaulois4x4.com
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 11, 2011, 18:54 »

Yianni έχεις δίκιο σε ότι λες..... και εγώ επίσης σκέφτομαι και λαμβάνω υπ'οψιν πάρα πολύ αυτά τα θέματα....

Παράθεση
Η νομοθεσία που διέπει τη χρήση φωτιάς κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου είναι:
Α. Σύμφωνα με την 9/2000 και 9Α/2005 Πυροσβεστική διάταξη απαγορεύεται:

1. Να ανάβεται και να διατηρείται για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά στην ύπαιθρο χωρίς γραπτή άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
2. Να ανάβεται και να διατηρείται για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά εντός κατοικιών, ξενοδοχείων, εργαστηρίων, καλυβιών, ποιμνιοστασίων, σκηνών, αυλών ή περιφραγμένων ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός δασών και δασικών εκτάσεων και μέχρις απόσταση 300 μέτρων αν δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα που αναφέρονται στο άρθρο 4 της 9 και 9Α Πυρ/κής Διάταξης.
3. Να τοποθετούνται, φυλάσσονται ή εγκαταλείπονται εύφλεκτες ύλες ή άχρηστα είδη ή απορρίμματα εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις αποστάσεως 300 μέτρων από αυτές σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 της 9 Π.Δ.
4. Η δημιουργία χώρων απόρριψης και η καύση απορριμμάτων εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις αποστάσεως 500 μέτρων από αυτές. Το άρθρο 7 της 9 και 9Α Π.Δ. ορίζει τα ισχύοντα για τους χώρους απορριμμάτων.
5. Η εντός δασών και δασικών εκτάσεων και μέχρις αποστάσεως 100 μέτρων από αυτές καύση ανθρακοκαμίνων, όπως και η εγκατάσταση εργαστηρίου ή τεχνικού συγκροτήματος που λειτουργεί με καύσιμη ύλη χωρίς τις άδειες και πιστοποιητικά που αναφέρονται στο άρθρο 8 της 9 και 9Α Πυρ/κής Διάταξης.
6. Το κάπνισμα μελισσών χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα που αναφέρονται στο άρθρο 9 της 9 Π.Δ.
7. Η καύση αγρών ή αγροτικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων χωρίς τις απαραίτητες άδειες και μέτρα που αναφέρονται στο άρθρο 10 της 9 Π.Δ.

Με την επιφύλαξη διατάξεων που προβλέπουν αυστηρότερες ποινές, οι παραβάτες του παρόντος κανονισμού διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα.

Β. Σύμφωνα με την 4/1987 Π.Δ. οι ιδιοκτήτες ή με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σ΄ αυτές και μέχρι απόστασης εκατό (100) μέτρων, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ΄ αυτά, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Την ίδια υποχρέωση έχουν το Δημόσιο, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικά Πρόσωπα, Οργανισμοί κ.λ.π., εφόσον είναι κάτοχοι τέτοιων χώρων.

Γ. Σύμφωνα με την 7/1996 Π.Δ. απαγορεύεται η εκτέλεση θερμών εργασιών χωρίς την έγγραφη άδεια της Πυρ/κής Υπηρεσίας. Σαν θερμές εργασίες εννοούνται η ηλεκτροσυγκόλληση, η κοπή, η χρήση φλόγας ή οποιουδήποτε εξοπλισμού που μπορεί να προκαλέσει θερμότητα, φλόγα ή σπινθήρα και οποιαδήποτε άλλη εργασία παραγωγής θερμότητας εκτός και αν εκτελείται με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία των εργαλείων κάτω από τους 100 βαθμούς κελσίου.
Oι παραβάτες των προηγούμενων δύο διατάξεων διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, εφόσον με άλλη διάταξη δεν προβλέπεται μεγαλύτερη ποινή.

Δ. Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 265 του Ποινικού Κώδικα, όποιος με πρόθεση προξενεί πυρκαγιά σε δάσος ή δασική έκταση ή σε έκταση που έχει κυρηχθεί αναδασωτέα τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 έτη και με χρηματική ποινή. Δεν επιτρέπεται μετατροπή ή αναστολή της ποινής και η έφεση δεν αναστέλλει την εκτέλεσή της. Αν η πράξη είχε ως επακόλουθο να εξαπλωθεί η πυρκαγιά σε μεγάλη έκταση επιβάλλεται κάθειρξη. Αν η πράξη τελέστηκε από ιδιοτέλεια ή κακοβουλία ή η έκταση που κάηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών

Αλλά εκτός ότι ο νόμος δεν νομίζω ότι μας πιάνει πουθενά (τσιγάρο απο 4κινητο ποτέ δεν έχω δεί να φέυγει στην φύση)....
δεν έχω ακούσει να υπάρχει σχετική απαγόρευση για την κίνηση μας σε χωμάτινους "δρόμους"

Στην διαδρομή που θα κινηθούμε και με την ταχύτητα που κινούμαστε δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε ζημιά...

Στήν Πεντέλη μας "παρακαλάνε" να κάνουμε βόλτες στο βουνό, για να υπάρχει κάποιος.. και αυτός είναι ενας λόγος που βάζαμε εκεί πιο συχνά βόλτες..

Αν κάποιος έχει άποψη ας μιλήσει...

Majestix

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 11, 2011, 19:04 »
Στον Πεθαμενο, και γυρω απο αυτον, τα παντα ειναι καμενα. Επισης, πανω στη διαδρομη, υπαρχουν πολλες καταπατησεις. Οποιος θελει ας ερθει να μας μιλησει

Αποσυνδεδεμένος extractor

• Jimny
  • Κυριάκος
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 11, 2011, 19:13 »
που ειναι ο πεθαμενος;

Αποσυνδεδεμένος Majestix

• NewsLetter
  • Jimny
  • Les Gaulois..
    • www.gaulois4x4.com
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 11, 2011, 19:18 »
που ειναι ο πεθαμενος;

Πετρορεμα.. Εσυ μπορεί να την ξέρεις και κελλυ.. Αν και καμμιά σχέση όπως την έκαναν παλιά..
Majestix

Αποσυνδεδεμένος PATELIS

• Jimny
  • mud needs you
    • patelis.gr
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 11, 2011, 20:53 »
καβαντζα υπαρχει σε περιπτωση που δε μπορει να βγει καποιο εμποδιο η διαδρομη?
Give Love, Feel Better! !!!

Αποσυνδεδεμένος jim_alexop

• Jimny
  • www.alexopoulos.info
    • navigate business solutions
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 11, 2011, 22:24 »
Πέμπτη 20:00 στα Goodys Αγ. Στεφάνου...
χωρίς καθυστερήσεις παρακαλώ για να αναστήσουμε τον "Πεθαμένο"

Για να γλυτώσουμε από τα πεσμένα δέντρα - κλαδιά θα κάνουμε αριστερά στο βραχοποταμάκι και την σαθρή ανηφόρα... μετά θα πάμε προς τα λάστιχα...

Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένα..
Ενα μπλόκε είναι απαραίτητο...πριόνια - σκαπανικά  εννοείται γιατί έχει πεσμένα δέντρα στην αρχή....

1. Χάρης
2. Majestix
3. jim_alexop
4.
5.
6.
7.

Αποσυνδεδεμένος Majestix

• NewsLetter
  • Jimny
  • Les Gaulois..
    • www.gaulois4x4.com
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 11, 2011, 22:57 »
καβαντζα υπαρχει σε περιπτωση που δε μπορει να βγει καποιο εμποδιο η διαδρομη?

όχι αλλά την διαδρομή την έχουν βγάλει μαμά αλώβητα , καλοκαίρι εννοείται, με οδηγούς άνω του μετρίου.. ;)
Majestix

Αποσυνδεδεμένος DinDin

• NewsLetter
  • Jimny
  • jimny4ever
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 12, 2011, 11:42 »
1. Χάρης
2. Majestix
3. jim_alexop
4. DinDin (...50% με ανοδικές τάσεις)
5.
6.
7.
Κάντε οικονομία στο νερό, πλυθείτε με μία φίλη...

Αποσυνδεδεμένος YannisS

• Jimny
  • Το καλύτερο και πιο οικονομικό 4x4 ever
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 12, 2011, 11:58 »
Στον Πεθαμενο, και γυρω απο αυτον, τα παντα ειναι καμενα.

Αυτό ακριβώς λέω και εγώ...Αφού η περιοχή έχει καεί, θα έχει κηρυχθεί αναδασωτέα (και δεν ξέρω τι άλλες ενέργειες θα έχουν κάνει για να βρίσκεται σε καθεστώς "προστασίας"). Πιθανότατα δε, θα έχουν αρχίσει να βλαστάνουν και μικρά δεντράκια...

Φροντίστε να περάσετε καλά και αποφύγετε τις "κακοτοπιές" ;)............