0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημερα σε ολη την παρεα του club.Εχω ενα προβλημα το jimnaki μου και θελω τα φωτα σας αν ειναι ευκολο φυσικα.Το Σεπτεμβριο αγορασα ενα μεταχειρισμενο jimny με 49.000χλμ μετα απο 2.000χλμ ηθελε αλλαγη δισκο-πλατο κατι το οποιο αλλαχτηκε φυσικα στις 51.000χλμ.Απο τοτε που αλλαξα δισκο-πλατο ολα οκ μεχρι πριν μια βδομαδα που τελειως ξαφνικα μου σκληρυνε η πεταλιερα του συμπλεχτη.Πρωτη μου κινηση να το παω στο συνεργειο που του κανω σερβις το παλικαρι ειδε την ντιζα πως ηταν οκ πριν το σηκωσει.αφου το σηκωσε λιγακι για να χωρεσει να μπει απο κατω να δει τι γινεται μετα απο τον ελεγχο που εκανε μου ειπε οτι πρεπει να κατεβει ολο το σασμαν κατω γιατι πρεπει να εχει λιγα ψωμια ακομα το ρουλεμαν του σασμαν η στην καλυτερη να χρειαζεται παλι αλλαγη δικο πλατο.Σε αυτο το σημειο φιλοι μου θελω τα φωτα σας:Γινεται το ρουλεμαν να χαλασε τοσο γρηγορα απο την στιγμη που το ειχα αλλαξει οταν εβαλα καινουργιο σετ δισκο πλατο η ακομα να χρειαζεται παλι αλλαγη δισκο πλατο μετα απο 7.000χλμ?Ειναι λογικο κατι τετοιο?Αν τελικα ειναι το ρουλεμαν ξερετε που μπορω να βρω καποιο πιο ενισχυμενο να του βαλω?Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.
το ΣΕΤ δισκος - πλατο περιεχει και το ρουλεμαν. αρα λογικα πρεπει να εχει αλλαχτει.η ντιζα ειναι καθαρη απο λασπες?εφοσον σκληρηνε το πεταλι σου ή πεταλιερα θα είναι ή ντιζα. οτιδηποτε αφορα τα ρουλεμαν θα σου κανει καποιο θορυβο
Παράθεση από: 4kinitos στις Απρίλιος 27, 2011, 13:48το ΣΕΤ δισκος - πλατο περιεχει και το ρουλεμαν. αρα λογικα πρεπει να εχει αλλαχτει.η ντιζα ειναι καθαρη απο λασπες?εφοσον σκληρηνε το πεταλι σου ή πεταλιερα θα είναι ή ντιζα. οτιδηποτε αφορα τα ρουλεμαν θα σου κανει καποιο θορυβο Οσον αφορα την ντιζα δεν θυμαμαι αν ειναι καθαρη η οχι απο λασπες.Οταν αλλαξα δισκο-πλατο αλλαξε και το ρουλεμαν.Οσον αφορα τωρα τον θορυβο κανει ενα τριξιμο οταν παταω το συμπλεχτη.Απο τι μπορει να ειναι ο θορυβος αυτος?
οταν το εκανε σε μενα ειχε κοπει η λαμαρινα στη πεταλιεραριξε μια καλη ματια
Σημερα το πρωι βαζοντας μπροστα το αμαξι για να παω σε μια δουλεια που ειχα το πενταλ του συμπλεκτη πετρα πατιοταν με παρα πολυ δυσκολια οποτε κατευθειαν στο συνεργειο για μια ακομη διαγνωση.Το αμαξι σηκωθηκε ψηλα εβγαλε το μαυρο πλαστικο καπακι που ειναι στο σασμαν και εριξε μπολικο σπρευ μπας και στρωσει αλλα τιποτα.Το πορισμα ειναι οτι αυριο θα μπει στο συνεργειο να κατεβει κατω το σασμαν για καθαρισμα μεσα γιατι το πιο πιθανον ειναι να εχει πιασει χωμα μεσα και να κανει ολη αυτη την ιστορια.Για ακομα μια φορα ζηταω τα φωτα σας.Ειναι δυνατον το σασμαν μεσα να εχει πιασει χωμα και να κανει ολη αυτη την ιστορια?
Γιατί δεν ξεκινάς με μια απλή αλλαγή ντίζας? το πολύ πολύ να χάσεις τα λεφτά της ντίζας, αλλά κ πάλι καλό θα έχεις κάνει στο αυτοκίνητό σου...
Παράθεση από: verse στις Μάιος 05, 2011, 13:43Γιατί δεν ξεκινάς με μια απλή αλλαγή ντίζας? το πολύ πολύ να χάσεις τα λεφτά της ντίζας, αλλά κ πάλι καλό θα έχεις κάνει στο αυτοκίνητό σου...Την ντιζα την ειδε και ειναι οκ δεν εχει καποιο προβλημα.
Πως την είδε την ντίζα? την έβγαλε κ την δοκίμασε με το χέρι?