Αποστολέας Θέμα: Ενσωματωμενο navigator  (Αναγνώστηκε 18585 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος japetus

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 131
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ενσωματωμενο navigator
« Απάντηση #30 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 14:08 »
Γεια σου φίλε Kapi,
 γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο μίλησα γι αυτό το μηχανάκι εδώ, μια και όλες αυτές οι "παιδικές ασθένειες" που είχαν τα generic car players έχουν πλέον λυθεί και οι κινέζικες εταιρείες δίνουν πλέον έμφαση στην λειτουργικότητα και την αισθητική, προσαρμόζοντας τα μηχανάκια αυτά σε κάθε ένα τύπο αμαξιού χωριστά.
Όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες στο νήμα, αυτό το εργοστασιακό look είναι που πληρώνεις άλλωστε και λίγο παραπάνω -αν και όπως τα λες, έξτρα η φύσσα, έξτρα το πλαίσιο, δεν βγαίνει και πολύ φτηνότερο.

Για πρόγραμμα navigation, έχω καταλήξει στο iGO primo παραμερίζοντας το αγαπημένο μου garmin, που μεταξύ των άλλων προσφέρει και πολύ ωραία τρισδιάστατη απεικόνιση αλλά έχει και εκτεταμένο (φυσικά όχι πλήρες) δίκτυο χωματόδρομων για offroading που με κάθε νέο update χαρτών βελτιστοποιείται.. Το μειονέκτημά του ότι βασίζεσαι στους χάρτες της εταιρείας και δεν έχεις την δυνατότητα να παιξεις, φτιάχνοντας δικούς σου χάρτες προσθέτοντας δρόμους από δικά σου tracks, όπως μπορεί να γίνει στο garmin.
To iGO έχει και κέρσορα με μορφή τζιπ  ;D


Επικουρικά, το oziexplorer μπορεί να δουλέψει πολύ καλά, δίνοντάς σου πρόσβαση σε σκαναρισμένους χάρτες που ήδη έχεις..

Για λήψη τηλεόρασης που λέγαμε, διαβάζω ότι οι καινούριες -και πιο ακριβές- συσκευές λήψης σαν κι αυτήν στο προηγούμενο μου μήνυμα, έχουν ένα τσιπάκι που ελέγχει κάθε στιγμή το καλύτερο σήμα που παρέχεται από τις δυο κεραίες και αυτόματα επιλέγει τη μία από τις δυο, γι αυτό και μπορούν να παίξουν εν κινήσει.. Για απλά αποτελέσματα πάντως, κάποιοι έχουν δηλώσει ικανοποιητική λήψη με πατέντα στο βύσμα υποδοχής της κεραίας, όπου συνδέουν παράλληλα την είσοδο της υπάρχουσας κεραίας FM για το ραδιόφωνο.

Αποσυνδεδεμένος dimchri

  • Jimny
  • Μηνύματα: 165
Απ: Ενσωματωμενο navigator
« Απάντηση #31 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 21:18 »
όταν μιλάμε για τηλεόραση μιλάμε για αναλογική ή για ψηφιακό σήμα???

Γιατί εγώ έχω ακούσει ότι με ψηφιακό σήμα παίζει καταπληκτικα μέσα στο αυτοκίνητο...

Και για αυτό θέλω να πάρω είτε με ενσωματομένο DVB-T είτε με αποσπώμενο...

Αν κάνω λαθος ας με ενημερώσει κάποιος...


Αποσυνδεδεμένος dimchri

  • Jimny
  • Μηνύματα: 165
Απ: Ενσωματωμενο navigator
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 17:03 »
Η τοποθέτηση είναι πολύ εύκολη, αρκεί να ξεκουμπώσει η κονσολα. Ετοιμες φίσες και βίδωμα, τίποτα το ιδιαίτερο.
Τηλεόραση έχει, ψηφιακό δέκτη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να το κάνω να δουλέψει μιας και το πρόγραμμα της τηλεόρασης εμφανίζεται στην κινεζική γλώσσα και δεν καταλαβαίνω τίποτα  bhe .
Το παρήγγειλα όπως αναφέρεται παραπάνω από το aliexpress και λόγω μικρής δηλωθείσας τιμής δεν περνάει τελωνείο.

Από την πίσω πλευρά είναι λίγο διαφορετικό σε σχέση με τις φωτογραφίες του φίλου japetus, αντί για ανεμιστηράκι έχει μπόλικες ψύκτρες.

Από προγράμματα gps δοκιμάζω διάφορα κατα καιρούς για να δω που θα καταλήξω.

Οσων αφορά τις υπόλοιπες λειτουργίες είναι ταχύτατο και εντυπωσιακό αν και ορισμένες χρηστικές λεπτομέρειες θα μπορούσαν να τις βελτιώσουν.

Αυτά τα λίγα για αρχή.  a105


Φίλε legend , δώσε κανένα update...
Πως πάει το μηχάνημα ... γιατί νομίζω ήρθε η ώρα και για εμένα να το πάρω!!!

Αποσυνδεδεμένος Legend

  • Jimny
  • Μηνύματα: 173
Απ: Ενσωματωμενο navigator
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 18:04 »
Αν εξαιρέσεις την τηλεόραση που ακόμη δεν έχω ασχοληθεί να βρω τι δεν πάει καλά και δεν έχω καταφέρει να την κάνω να πιάσει σήμα, λειτουργικά είναι πολύ καλό. Σίγουρα τα αξίζει τα λεφτά του. Πολύ καλό δέκτη gps και ωραίο ήχο γενικά, ενώ έχει το καλό ότι μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε αρκετά προγράμματα πλοήγησης που κυκλοφορούν στο internet.
Η μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω (μπορεί να το έχουν βελτιώσει) είναι κάποιες χειριστικές λεπτομέρειες που θα έπρεπε να προσέξουν λιγάκι.

Πρώτο παράδειγμα: Στον mp3 player μπορείς να επιλέξεις όλα τα αρχεία ενός φακέλου στην playlist για αναπαραγωγή αλλά όταν θέλεις να τα αφαιρέσεις πρέπει να τα αφαιρείς ένα-ένα. Σκέψου να έχεις ένα φάκελο με μερικές εκατοντάδες τραγούδια τι έχει να γίνει :-)

Δεύτερο παράδειγμα: Στο Ραδιόφωνο έχουν σε πολύ "εύκολο" σημείο (είτε στην οθόνη είτε από κουμπί της πρόσοψης) τη λειτουργία Automatic Memory Store (AMS) με αποτέλεσμα ενώ έχεις αφιερώσει αρκετό χρόνο να οργανώσεις τις μνήμες του ραδιοφώνου με το πάτημα ενός κουμπιού καταλάθος να τις χάσεις όλες :-)

Softwareικά μικροπράγματα που στην πράξη κάνουν τη διαφορά.

Αυτές είναι οι εντυπώσεις από τον Αύγουστο εως τώρα.
Αργότερα θα δείξει πως θα συμπεριφερθεί  lol lol lol
Πάντως, κατα τη γνώμη μου, για no-name συσκευή έχει καλή ποιότητα κατασκευής.

Αποσυνδεδεμένος japetus

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 131
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ενσωματωμενο navigator
« Απάντηση #34 στις: Μάρτιος 08, 2012, 11:42 »
Μετά από περίπου ένα χρόνο χρήσης, να γράψω και εγώ τις εμπειρίες μου από το μηχανάκι.
Σε γενικές γραμμές μαμεί  lol
Ωστόσο, μου έβγαλε δυο προβληματάκια που ναι μεν τα διόρθωσα, δεν ξέρω όμως κατά πόσον εύκολο είναι να τα διορθώσει ένας απλός χρήστης. Και τα δυο είχαν να κάνουν με κακή κόλληση στην μπροστινή πλακέτα, της υποδοχής της κάρτας μνήμης για το gps την πρώτη φορά, και της υποδοχής usb τη δεύτερη. Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι δεν είχα navigation, μια που δεν ήταν δυνατό να διαβάσει κάποιο πρόγραμμα από την κάρτα και στο δεύτερο ότι δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω usb stick για να ακούσω μουσική.. Και τα δυο διορθώθηκαν ανοίγοντας την πλακέτα και ξαναπερνώντας με κολλητήρι τις κολλήσεις των υποδοχών.
 Ένα τρίτο πρόβλημα που διαπίστωσα από πλευράς hardware και δεν γνωρίζω τί φταίει για να προσπαθήσω να το διορθώσω, είναι ότι κάποιες φορές δεν ακούγεται δυνατά ο ήχος από το car kit, το κινητό δηλαδή μέσα από bluetooth. Το ίδιο και όταν ακούω μουσική που παίζει το κινητό μέσω ΒT στα ηχεία του αυτοκινήτου.
 Από πλευράς software, ένα θέμα που διαπίστωσα είναι ότι αν τρέχει navigator και παίζουν και mp3 μαζί, μετά από κάποιο διάστημα (μισή ώρα συνήθως) η μουσική σταματά και πρέπει να ξαναπατήσεις το play, ίσως γεμίζει η -μικρή- μνήμη του.

Το πιο ενδιαφέρον βέβαια είναι, ότι η μητρική που χρησιμοποιεί είναι η ίδια με αυτές που χρησιμοποιούνται στα πιο κοινά παρόμοια συστήματα, και άρα οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να αλλαχτεί με κάποια άλλη. Για τις συγκεκριμένες έχουν κυκλοφορήσει κάποια patches, που τρέχοντάς τα μπορείς να αλλάξεις τελείως την όψη της κονσόλας και να προσθέσεις ακόμα και δικά σου προγράμματα.. Μια τυχαία τέτοια τροποποίηση πχ είναι εδώ: http://www.wincepatch.com/

Αποσυνδεδεμένος dimchri

  • Jimny
  • Μηνύματα: 165
Απ: Ενσωματωμενο navigator
« Απάντηση #35 στις: Μάρτιος 08, 2012, 11:52 »
Ωραίος...

Θα παραγγείλω και εγώ το δικό μου να τελειώνω...
Με iGo8 να το παραγγείλω ή με κανένα άλλο πρόγραμμα ??

Αποσυνδεδεμένος dimchri

  • Jimny
  • Μηνύματα: 165
Απ: Ενσωματωμενο navigator
« Απάντηση #36 στις: Μάρτιος 29, 2012, 19:57 »
Ο λόγος που έκανα την παραπάνω ερώτηση είναι επειδή πέρασα ενα καινούριο car navigator σαν το παρακάτω



Κινέζικο (μοντέλο LS-7715 αν θέλει να το ψάξει κάποιος), είναι ραδιοσιντί, navigator, dvd player και handsfree για το κινητο μεσω bluetooth. Εκτός αυτού έχει και ένα σωρό άλλα καλούδια, παίζει ταινίες και mp3 απο usb και sd, έχει είσοδο για line in καθώς και για cd changer αλλά και ipod. Παίρνει πρόγραμμα navigation της επιλογής μας, διαβάζει pdf, μπορεί να συνδεθεί με κάμερα οπισθοπορείας κλπ κλπ... Επίσης παίζει και αναλογική τηλεόραση (δεν το ήθελα αλλα βγαίνει έτοιμο έτσι). Με μια έξτρα χρέωση μπορεί να πάρει και μοντουλ για ψηφιακή.... Η τιμή του ήταν 500

Καλησπερα φιλε japetus...μετα απο πολλες αναβολες πήρα επιτελους το ιδιο μηχάνημα.
δουλεύει πολυ ωραία αλλα εχω ενα θέμα . δεν παιζει τηλεόραση γιατι καποιο καλωδιο δεν εχω συνδεσει...τι κανουμε?

Αποσυνδεδεμένος japetus

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 131
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ενσωματωμενο navigator
« Απάντηση #37 στις: Μάρτιος 29, 2012, 20:34 »
Με γεια!
Με την τηλεόραση γενικά όπως διάβασες στο νήμα υπάρχει θέμα το οποίο κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στην κεραία. Τί είδους κεραία του έχεις βάλει; Τί εννοείς δεν έχεις βάλει καλώδιο;

Αποσυνδεδεμένος dimchri

  • Jimny
  • Μηνύματα: 165
Απ: Ενσωματωμενο navigator
« Απάντηση #38 στις: Μάρτιος 29, 2012, 21:39 »
ακο5γεται θορυβος απο την τηλεοραση αλλα δεν δειχνει γιατι υποτιθεται οτι δεν κανει να βλεπεις οταν οδηγας. καποιο καλωδιο πρεπει να γεφυρωσω,...
είναι με κεραθα μαγνητικη εξωτερικη, και εχει dvb-t για να παίζει ψηφιακά.

Αποσυνδεδεμένος greenjimny

  • Jimny
  • Μηνύματα: 1247
  • Φύλο: Άντρας
  • "JIMNY" nothing more, nothing less!!!!
Απ: Ενσωματωμενο navigator
« Απάντηση #39 στις: Μάρτιος 29, 2012, 22:27 »
Στα κινέζικα στερεοφωνικά έχει συνήθως από πίσω ένα καλώδιο (κόκκινο-ρόζ-πορτικαλί) το οποίο λέει ground επάνω, το συδέεις με ένα (-) και δουλεύει η τηλεόραση.
Nobody is perfect...except the captain!!!!

Αποσυνδεδεμένος japetus

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 131
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ενσωματωμενο navigator
« Απάντηση #40 στις: Μάρτιος 29, 2012, 22:29 »
Δε χρειάζεται να γεφυρώσεις τίποτα. Αν γεφυρώσεις το καλώδιο που λέει στο χειρόφρενο (που υποτίθεται πρέπει να το κάνεις για να είσαι νόμιμος), τότε ΔΕΝ μπορείς να δεις. Είναι ανοιχτό το σύστημα από την κατασκευή του.
Το πρόβλημα προφανώς είναι στην κεραία. Χρειάζεται πολύ καλή κεραία για να πετύχεις λήψη, αυτή που δίνουν μαζί δεν κάνει. Δοκίμασε να σταθείς κάπου με καλή λήψη και αν δυνατόν οπτική επαφή στις κεραίες του αναμεταδότη για να συντονίσεις αρχικά τα κανάλια, αλλά και πάλι από θέμα TV μην περιμένεις και πάρα πολλά πράγματα..

Αποσυνδεδεμένος dimchri

  • Jimny
  • Μηνύματα: 165
Απ: Ενσωματωμενο navigator
« Απάντηση #41 στις: Μάρτιος 30, 2012, 22:10 »
έχεο ένα καλώδιο ροζ που λέει brake και ένα μαύρο , που λέει ground..

to gorund είναι η γείωση ... το ροζ μάλλον κάπου πρέπει να το συνδέσω....

Αποσυνδεδεμένος strag

  • Jimny
  • Μηνύματα: 98
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ενσωματωμενο navigator
« Απάντηση #42 στις: Μάρτιος 30, 2012, 22:46 »
το dnx5240bt της kenwood  που έδιναν κάποτε με το jimny πάντως μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα...αναβαθμίσεις και στο kenwood και στο gps της garmin ...τέλεια κατασκευή... mp3 dvd blouetooth navigator φωνητική καθοδήγηση αλλα και καμια σχέση στην τιμή..  8)... η πλάκα είναι ότι τότε το έδιναν δώρο...βεβαια αν δεν το έβαζα είχε έκπτωση 1000 €  0_21 αποφάσισα να το βάλω...δεν το μετάνιωσα..

Αποσυνδεδεμένος dimchri

  • Jimny
  • Μηνύματα: 165
Απ: Ενσωματωμενο navigator
« Απάντηση #43 στις: Μάρτιος 31, 2012, 08:28 »
Στα κινέζικα στερεοφωνικά έχει συνήθως από πίσω ένα καλώδιο (κόκκινο-ρόζ-πορτικαλί) το οποίο λέει ground επάνω, το συδέεις με ένα (-) και δουλεύει η τηλεόραση.
εμένα το ροζ λεει brake....εχει ενα μαυρο ground...τι να συνδεσω λετε?

Αποσυνδεδεμένος japetus

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 131
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ενσωματωμενο navigator
« Απάντηση #44 στις: Μάρτιος 31, 2012, 11:13 »
εμένα το ροζ λεει brake....εχει ενα μαυρο ground...τι να συνδεσω λετε?

Σου εξήγησα και παραπάνω, το καλώδιο που λες είναι η ασφάλεια που υποχρεώνονται να έχουν αυτά τα συστήματα για να είναι νόμιμα και να μπορούν να διατεθούν στην αγορά. ΔΕΝ χρειάζεται να το χρησιμοποιήσεις, άφησέ το όπως είναι ελεύθερο πίσω από την συσκευή..
Το συγκεκριμένο καλώδιο συνδέεται στον αισθητήρα του χειρόφρενου, έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν οι video λειτουργίες του συστήματος μόνο όταν η ένδειξη του χειρόφρενου είναι αναμμένη, το χειρόφρενο δηλαδή είναι τραβηγμένο και το αυτοκίνητο σταματημένο και παρκαρισμένο.
Τώρα που το σκέφτομαι, στο δικό μου μηχάνημα, το συγκεκριμένο καλώδιο είναι ενωμένο στο τέλος με μια πλαστική μπίλια που δεν βγαίνει παρά μόνο αν την κόψεις. Μήπως στο δικό σου το καλώδιο είναι ελεύθερο και πρέπει όντως να το βραχυκυκλώσεις το ροζ με το μαύρο μαζί;
Αν όπως λες ακούγεται κανονικά ο ήχος αλλά δεν έχεις εικόνα, είσαι σίγουρος ότι ο αποκωδικοποιητής τηλεόρασης του συστήματος παίζει mpeg4;
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 31, 2012, 11:34 από japetus »