Μετά από την παρότρυνση του Γιάννη (JM), άνοιξα το παρόν θέμα (αν και δε νομίζω ότι ενδιαφέρει πολύ λόγω σπανιότητας).
Εδώ και λίγο καιρό λοιπόν, είχα μπόσικα στον μπροστά αριστερό τροχό. Στην αρχή νόμισα (λογικά) ότι ήταν το ρουλεμάν του τροχού, άστο λέω για αργότερα γιατί δε μας παίρνει τώρα...
Την προηγούμενη εβδομάδα που πήγα στο Μοράρη για να αλλάξω τακάκια και να καθαρίσω τις σιαγώνες, είδα (και μου το είπε ο ίδιος) ότι ο τροχός είχε πολλά μπόσικα (πάνω-κάτω) και αποφάσισα να το δω.
Πήγα στο συνεργείο να δει τι θέλει και μετά από μια ματιά που έριξε (χωρίς να λύσει τροχό γιατί δεν προλάβαινε) μου είπε ότι δεν ήταν ρουλεμάν τροχού όπως αρχικά νόμιζα αλλά ο βασιλικός πείρος (μάλλον ρουλεμάν), τα οποίο είχα αλλάξει το Σεπτέμβρη που μας πέρασε.
Πήγα λοιπόν στη Personal Best όπου μου είχαν αλλάξει τα ρουλεμάν να το δουν γιατί ήταν στην εγγύηση (πίστευα ότι ήταν είτε αστοχία υλικού είτε λάθος τοποθέτηση αν υπάρχει τέτοιο πράγμα). Όταν το έλυσαν είδαν ότι είχε κοπεί ο επάνω βασιλικός πείρος στη βάση του...
Απ' ότι μου είπε ο υπεύθυνος του συνεργείου δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο...
Οπότε άλλαξα πείρο και ρουλεμάν ξανά και ησύχασα (με βαραίναν και κάτι ευρά στην τσέπη)