Και δεν μας λες το προβατάκι, το κατσικάκι, η κοτούλα κλπ ποιος το υπερασπίζεται;
Κανείς, αλλά δεν τα τρώμε από τη φύση, αλλά από τα εκτροφεία. Από τη φύση δεν αφανίζουμε τίποτα
Δεν κυνηγάμε μόνο για τροφοληψία αλλά και για αυτό. Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.
Να σε ρωτήσω, κάθε Navara που βρίσκεις στο βουνό το δυναμεμετρείς; Γιατί πως αλλιώς γνωρίζεις τόσες λεπτομέρειες. Και σε βλέπω πολύ γνώστη περί των όπλων, αφού λοιπόν δεν είσαι κυνηγός πως γνωρίζεις ότι είναι επαναλληπτικές όλες οι καραμπίνες και μάλιστα το τελευταίο μοντέλο;
Δεν δυναμομετρώ, απλά λέω οτι το φυσάνε το χρήμα, και δεν κυνηγάνε από ανάγκη επιβίωσης... να καταλαβαινόμαστε.
Επίσης, έχω πάει φαντάρος, και ξέρω από όπλα... Επίσης έχω ασχοληθεί και με τη σκοποβολή, με διάφορα όπλα...
Αυτό που αναφέρεις ονομάζεται φιλοθηραματική πολιτική. Για να σε πληροφορήσω λοιπόν επ΄αυτού δεν αρκεί να αφήσεις 1 ζώο ή πουλί στην φύση. Με αυτό το σκεπτικό να αρχίσουμε να απελευθερώνουμε όλοι καναρίνια, να γεμίσει η Αθήνα καναρίνια και να ακούμε το όμορφο κελάηδημα τους παντού. Πόσα θα επιζήσουν; Κανένα σίγουρα. Δεν αρκεί λοιπόν όπως αναφέρεις παραπάνω να απελευθερώσεις 1 θήραμα ή 1 ζωό γενικά αλλά πρέπει να του εξασφαλίσεις πρώτα τροφή και νερό, μετά κάλυψη και προσαρμογή σιγά σιγά στα νέα δεδομένα όπου καλείτε να επιβιώσει. Γιατί σε ελεγχόμενο περιβάλλον δεν έχει εχθρούς. Στην φύση όμως έχει και όχι μόνο τον άνθρωπο.
Δεν μιλάω για καναρίνια, μιας και δεν "τρώγονται". Αν αφήσεις 20 αγριογούρουνα κοντά σε ένα ποτάμι, σε νεαρή ηλικία, έχουν πιθανότητα επιβίωσης 99%, μιας και νερό θα βρούν και αρκετή τροφή. Στην Ελληνική φύση, δεν έχουν εχθρούς. Αντε να βρεθεί και κανένας λύκος.... θα φάει το αγριογούρουνο?
Αν ήμουν λίγο παραπάνω καυστικός σε κάποια σχόλια ήμουν γιατί υπερέβαλες παραπάνω από το πρέπον σε κάποια σου σχόλια.
Συζήτηση κάνουμε. Παρατηρώ όμως οτι όλοι οι κυνηγοί υπεραμύνονται του χομπυ τους, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, απλά αντικρούοντας με κάθε τρόπο τα λεγόμενα των άλλων. Κανένας δεν είπε ποτε, ναι γουστάρω να σκοτώνω...