Το θέμα δεν είναι μόνο η κλοπή που έτσι κι αλλιώς κατακρίνεται απ'όλους πιστεύω...
Σύμφωνα με το θέμα που ξεκίνησε ο Σωκράτης ,προσωπικά το πήγαινα αλλού!
Σε αυτήν την χώρα πριν μερικά χρόνια έπεσε χρήμα άφθονο...με αυτό συνεπάγεται οτι η κάθε κουτσή Μαρία ξαφνικά βρέθηκε με μια επιχείρηση στην κατοχή της,χωρίς βέβαια την παραμικρή οργάνωση για την επιχείρηση της και με μόνη λογική "Παιδιά πήρα 5 μηχανήματα...μπείτε μέσα σε ένα χώρο που νοίκιασα και δουλέψτε τα να αρπάξουμε οτι αρπάξουμε και απο δώ πάνε και οι άλλοι!" Το χρήμα όπως προείπα έρρεε και έτσι όλοι λίγο πολύ κάτι έκαναν...!Με αυτό τον τρόπο όλοι κέρδιζαν...ο καθένας απο το πόστο του!
Τώρα όμως η κάνουλα έκλεισε!Και η μια κουτσή Μαρία σπαρταράει,η άλλη κλέβει,η άλλη κλείνει και ψάχνει για δουλειά,η άλλη χρωστάει σε όσους μιλάνε ελληνικά...ισπανικά...ιταλικά...βουλγάρικα...σκοπιανά...κινέζικα...ινδονησιακά...μαλαισιανά και πάει λέγοντας!Γιατί έτσι έμαθε η κουτσή Μαρία να το παίζει επιχειρηματίας με ξένο και δανεικό χρήμα,στην πολυθρόνα της και χωρίς βέβαια να παράγει τίποτα απολύτως!Και τι κατάφερε...?Να στέλνει το εισόδημα της...που?...στο εξωτερικό...έξω απο το σπίτι της δηλαδή!
Για εμέ...
καλά έκανε λοιπόν και έκλεισε η κάνουλα!Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!Στην τελική κουτσή Μαρία μου επιχειρηματίας δεν θές να λές οτι είσαι...απόδειξε το λοιπόν!Όχι καλή μου μόνο στα εύκολα...τώρα σε θέλω...στα δύσκολα...στα αγγούρια που λένε!Άντε καλή μου γιατί πολλοί φελλοί μαζευτήκαμε σε κάθε κλάδο και αντί στον αφρό να επιπλέουν οι νοικοκύριδες και οι τίμιοι επέπλεαν τα απόβλητα.Καιρός είναι να ξεκαθαρίσει λοιπόν το τοπίο...ή λοιπόν μένεις και εδραιώνεσαι...ή άντε στο καλό και αέρα στα πανιά σου...άλλωστε και εκεί έχεις πολυθρόνα κουτσή Μαρία μου!Αυτή πήγαινε να πιάσεις για να αφήσεις και όλους τους υπόλοιπους ήσυχους...
Όσον αφορά τώρα για τις απολύσεις στις επιχειρήσεις...πρώτα απ'όλα με μια πρόσφατη έρευνα απο μια εγκυρότατη πολιτική εφημερίδα ,το 41% των ελληνικών επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του 2010 απασχολούσε
μόνο αλλοδαπό προσωπικό...οπότε ας πάνε και αυτοί στο καλό γιατί στο τέλος μας είπαν και κορόιδα!Αυτά είναι βέβαια τα φανερά στοιχεία...για τα μαύρα δεν ξέρουμε!
Για το ελληνικό προσωπικό...σήμερα μίλησα με έναν διαφημιστή και μου είπε για ένα πλέον ωραίο γολγοθά που πέρασε πρίν απο 1 μήνα περίπου..."Γιάννη..." μου λέει "στα τέλη της χρονιάς,έφυγε ο γραφίστας μου χωρίς καν να με ενημερώσει ρε φίλε και είχα 7 project που έτρεχαν για υλοποίηση.."Του γυρνάω και του κάνω "Ωχ φίλε..." -"Δεν υπάρχουν φίλε ωχ..." μου λέει και μου συνεχίζει " έβαλα αγγελία και μου έστειλαν...φίλε δεν θα το πιστέψεις...364 βιογραφικά...που πρίν απο 2 χρόνια είχα ξαναβάλει αγγελία και με πήραν 7 άτομα...οι 2 μου το έκλεισαν στην μούρη γιατί η έδρα μου είναι στου Ζωγράφου με την δικαιολογία οτι είναι μακρυά για εμάς...οι 3 μου είπαν οτι δίνω λίγα για αυτά που ζητάω...και εγώ είχα να επιλέξω ανάμεσα σε 2 τον καλύτερο για τα δικά μου κριτήρια...!Τώρα για 5 μέρες έψαχνα τα βιογραφικά,προσέλαβα γραφίστα πολύ πιο εξελιγμένο απο τον προηγούμενο,του δίνω παρα 300 € τα μισά λεφτά απο οτι έδινα στον προηγούμενο και πλέον έχω και 2 spare..." Του λέω και εγώ "ρε φίλε σε καλό σου βγήκε τελικά..." μου απαντάει..."Γιαννάκο...απλά σώθηκα!"
Οπότε οι καλοί και λογικοί εργαζόμενοι προσωπικά πιστεύω δεν θα χαθούν...Θα απορροφηθούν σε άλλα επαγγέλματα όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις...Οι τεμπέληδες...?Γιατί δεν ανοίγεις και συ ρε φίλε μια επιχείρηση που το μόνο που έχεις στο μυαλό σου είναι το πόσο οικονομάει το αφεντικό σου...για να μην σου πώ για το τι κατάρες ρίχνεις απο πίσω του...Ένας φίλος με επιχείρηση πήγε και αγόρασε 1 μηχανή...και τι γυρνάει και μου λέει...!Στα παιδιά στο μαγαζί είπα οτι κέρδισα το τζόκερ!Συγνώμη αλλά για εμένα είναι τραγελαφικά πράγματα αυτά..Και απ'οτι βλέπω είναι ένα τίμιο παιδί που το μόνο που κοιτάει είναι να κάνει την δουλειά του!Γιατί ρε φίλε του λέω...μαζί λιωνετε,μαζί παίζετε κορώνα γράμματα το κεφάλι σας με όλα αυτά που συμβαίνουν αυτή την στιγμή? Στην τελική ποιός δίνει εργασία σε ποιόν?Εσύ σε αυτούς ή αυτοί σε εσένα?
Στην Ελλάδα αποκτήσαμε την καραμέλα...το δημόσιο...και το δημόσιο...!Συμφωνώ απόλυτα οτι το ελληνικό δημόσιο είναι του πρωκτού...ξανά του πρωκτού!Ενώ ο ιδιωτικός τομέας πάει καλύτερα...?ρε κούνια που μας κούναγε και ακόμα μας κουνάει!Γι αυτό το Έλληνας είναι πλέον επάγγελμα και όχι εθνικότητα!To έχω ξαναπεί:για εμένα όλος ο λαός θέλει format και πρώτος απ'όλους
εγώ!Να ξεκινήσω απο την αρχή!Έτσι και να δουλεύω θα μάθω και να ψηφίζω και να αγοράζω και να τρώω και να διαβάζω...και...και...και!Πρακτικά format δεν γίνεται όποτε πως μπορεί να γίνει...σε αυτούς που γεννιούνται τώρα...εγώ στον Νικόλα,ο Χάρης στο Γιαννιό,ο Αργύρης στα δίδυμα,ο JM στη κόρη του,ο admin στις κόρες του και πάει λέγοντας.Το τελευταίο που άκουσα και γέλαγα ήταν το εξής:ο Νικόλας μου λέει οτι απο την στιγμή που άνοιξε τα ματάκια του χρωστάει στο ελληνικό κράτος και κατ επέκταση στα δάνεια που έχει πάρει ο παππούς του απο την Ευρωπαική ένωση 33.000 € Γειά σου βρε παππού με τα ωραία σου...αλλά ξέχασα συγνώμη...εσύ παππού όταν γεννήθηκες,πείναγες και δεν δεν είχες στον ήλιο μοίρα....και γι'αυτό άρχισες να κλέβεις οτι βρίσκεις...Γειά σου βρε παππού με τα ωραία σου.Ο εγγονός σου δεν θα σε ξεχάσει ποτέ...δεν τον άφησες να σε ξεχάσει ποτέ!
Συγνώμη που σας κούρασα αλλά μια φορά την εβδομάδα καλό είναι να μιλούμε και λίγο σοβαρά γιατί πρώτους απ'όλους αφορά την γενιά μεταξύ των 25-35 ετών και κατ'επέκταση τα παιδιά μας!