Σπύρο απο προσωπική εμπειρία ξέρω δεν είναι ευχάριστοι οι τσακωμοί, ...τα πάντα αναλύονται τρώγοντας μια ωραία μπουγάτσα... που λέει και ο gc, όλοι είμαστε εδώ για να περνάμε καλά, διάβασε την αποψη του Teo (που με βρίσκει σύμφωνο)
www.jimnyclub.com/forum/index.php/topic,78.0.html , καλό είναι να προσέχουμε τις γραμμές που κινούμαστε, μιας και όλοι μια παρέα είμαστε, και πίστεψε με δεν αξίζει να χαλιόμαστε.
Και μια συμβουλή(εαν θέλετε την ακούτε....)
Προσέχετε τι γράφετε στα ποστ που κάνετε.
Στον γραπτό λόγω ακόμα και ενα κόμα μπορεί να δώσει διαφορετικό νόημα απο αυτό που εσείς θέλετε, και συνήθως γράφουμε πράγματα, αρκετά σκληρότερα απο αυτά που θα λέγαμε τετ α τετ.
Μην γράφετε ή ενεργείτε απλά για να την "πείτε" στον άλλο....
Οι admins έχουν ένα δύσκολο έργο, να κρατάνε κόσμιο το site/forum βάσει κάποιον κανόνων. Σεβαστείτε πρώτα τους admins-mods σαν άτομα/φίλους μας και μετά τους κανόνες.
Εκ πείρας δεν μου αρέσουν οι διαμάχες, μιας και χάλασε μια καλή παρέα, προσέξτε τις λεπτομέρειες , μιας και σε αυτές κολάνε όλοι οι άνθρωποι, και κυρίως βλέπετε τα όρια του χιούμορ και του σοβαρού και κρατήστε ενα μέσο όρο.
Προσπαθείστε να μην αφήνετε υπονούμενα, εαν κάτι δεν γράφετε ή δεν μπορείτε εσείς να το γράψετε, μην αφήνετε υπονοούμενο γιατί αρκετές φορές παρερμηνεύονται.
καλό είναι να εκφράζουμε γνώμη για τα γραφώμενα ιδίως εαν δεν γνωρίζουμε τον συγγραφέα.
Για τους νεώτερους χρήστες, καλό είναι να κρατάνε μια πιο ουδέτερη και χωρίς παρόρμηση στάση, γιατί αρκετές φορές δεν είναι ότι φένεται(που λέει και ο μπάρμπας μου στην εκπομπή του....), και δεν είναι ευχάριστο μετά να μετανιώνεις για κάτι που έχεις γράψει μιας και τα γραπτά μένουν και εαν έχεις επιτεθεί σε κάποιον(και δεν έχεις σχολιάσει κείμενο ή κίνηση...) μετά θα πρέπει να ζητήσεις και συγνώμη.Πείτε τα πράγματα με το όνομα τους, πολλές φορές είναι καλύτερο απο το να κρατάτε ουδέτερη στάση, αλλά με αποδέιξεις και προσέχοντας πως γράφετε...
Και τέλος η βασικότερη ατάκα όλων.....η συγνώμη κύριοι δεν είναι πατάτα να την πετάμε κάθε φορά που λέμε, γράφουμε ή κάνουμε μια παπαριά, ο αριθμός που θα ζητήσει κάποιος συγνώμη έχει τα όρια του(εαν θέλει να χαρακτιρίζεται σοβαρός ο ίδιος) και φυσικά οι άλοι να τον θεωρούν κομμάτι τις παρέας του( εαν ζητάς συγνώμη συνέχεια για κάτι που λές και οι άλλοι σε δέχονται συνέχεια, ούτε εσύ είσαι σοβαρός ούτε οι άλλοι που σε δέχονται).
Και όπως λέγαν οι παλιοί(και μου έλεγε και ο πατέρας μου "η συγνώμη είναι μισό χέσιμο" και "απο τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο"
Ελπίζω να μας βοηθήσει να γίνουμε όλοι καλύτεροι.
Σε ενα forum οι γραμμές και οι ισσοροπίες είναι λεπτές, πρέπει να προσέχουμε όλοι μας, τι γράφουμε, πως το γράφουμε, που το γράφουμε, και εαν αντιλαμβανώμαστε στημένες παγίδες, ή να τις παρακάμπτουμε ή να τις παραθέτουμε(απλά και χωρίς σχολιασμό με ένα απλό τι ενοείς μπορεί να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα)
Επίσης σεβόμαστε τα άντερα που έχει κάποιος να γράφει απροκάλυπτα την γνώμη του, γιατί είναι καλύτερο να ξέρεις την γνώμη κάποιου παρά να πληροφορεί(προμοτάρει...είναι και της μοδός :
: ) υπογείως .....
Ολο το παιχνίδι(μιας και παιχνίδι είναι και να είμαστε ευτιχισμένοι που καθόμαστε απέναντι απο ενα pc και γράφουμε, άλλοι δεν έχουνε δουλειά....) είναι στον τρόπο έκφρασης, εαν θέλετε να βρίσετε κάποιον, κάντε το ευγενικά :
: ίσως έτσι καταλάβει, μιας και αν τον βρίσετε(χειρότερα λόγω Ελληνικών γονιδίων...) θα πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.
Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ απλού συγγραφέα, moderator, administrator, είναι λεπτή, αγαπάτε και σεβαστείτε αλλήλους
Φιλικά
Γιάννης
Tο έβαλα και στο brat, το βάζω και εδώ, για να το διαβάσουμε και να καταλαβουμε κάποια πράγματα πιστεύω....
Εμείς όλοι, οσοι τέλος πάντων δεν έχουν προσωπική φιλοδοξία, ματαιοδοξία, ή βλέπουν τα foroum σαν το παιχνίδι τους, μπορούν να καταλάβουν΄....
Η προσωπική μου άποψη είναι , οτι το brat είναι ενα αρκετά δημοκρατικό foroum, τώρα για τα σβησμένα πόστ, δεν φέρω άποψη μιας και δεν τα διάβασα , αλλά εμμένω στις απόψεις μου πως μπορείς ευγενικά να περάσεις οποιοδήποτε νόημα θέλεις, άνευφ παρεξηγήσεως, ε και για να τα σβήσουν, θα τα έχωσες και εσύ χύμα σε άλλο χρήστη του foroum.
Φαντάσου πως ,ενώ ήμουν στον Σύλλογο που ήμουν, είχε πει ο εκεί γενικός υπεύθυνος, σε αδμιν του brat να μην μας αφήνει να γράφουμε, ότι έχει σχέση με Συλλογικά θέματα.
Οπως ήταν φυσικό , ο αδμιν του brat δεν μάσησε, του είπε δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, ελευθεροι άνθρωποι είμαστε σε δημοκρατική χώρα...
Την πορεία την ξέρεις, θα έλεγα να πάμε στου Μπάκα για γλυκό all together......
Aγάπη....το 2Χ1Χ1 είναι πολύ μικρός χώρος, αυτόν πέρνουν όλοι στο τέλος, και είναι κρίμα να σκοτιζόμαστε..
Και εαν πει κάποιος ότι το παρόν είναι προσωπική επίθεση
www.jimnyclub.com/forum/index.php/topic,467.0.html να του θυμίσω οτι χρήστης ΙΚΕ δεν υπάρχει στο foroum μας .......