Επαναφέρω το συγκεκριμένο θέμα γιατί με ενδιαφέρει το θέμα της βελτίωσης των εμπρός φρένων.
Έχω ένα Jimny βενζινοκίνητο, μοντέλο 1999, μαμίσιο ύψος, 2,5εκ αποστάτες, σιδερένιες 15" ζάντες.
Λόγω του ότι πάσχω πλέον από στραβωμένες δισκόπλακες ψάχνω πλέον το θέμα της αντικατάστασής τους.
Διαβάζοντας διάφορες δημοσιεύσεις στο forum κατάλαβα ότι η πλέον απλή βελτίωση είναι brembo δισκόπλακες και ferodo τακάκια (σωληνάκια αεροπορικού τύπου και βελτιωμένο υγρό φρένων έχω ήδη βάλει).
Επειδή όμως οι δισκόπλακες που είναι προς αντικατάσταση είναι ήδη aftermarket(της EBC), πιστεύω ότι με συμπαγείς δισκόπλακες, οποιασδήποτε μάρκας, αργά ή γρήγορα θα ξαναέχω το ίδιο πρόβλημα.
Έχει τοποθετήσει κανείς σας σε βενζινοκίνητο Jimny το εμπρός σύστημα πέδησης από ντιζελοκίνητο? Απ' ότι ξέρω τα ντιζελοκίνητα φορούν αεριζόμενες δισκόπλακες και φυσικά διαφορετικές δαγκάνες. Πόσο εύκολη είναι η μετατροπή? Τα εξαρτήματα από το ντιζελ κουμπώνουν εύκολα ή χρειάζεται κόψιμο/ράψιμο?
Εάν κάποιος έχει βάλει εμπρός δισκόφρενα/δαγκάνες από κάποιο άλλο όχημα είναι ευπρόσδεκτη η εμπειρία του.