Αποστολέας Θέμα: ΔΙΟΔΙΑ  (Αναγνώστηκε 1437 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος geojimny

  • Jimny
  • Μηνύματα: 748
ΔΙΟΔΙΑ
« στις: Μάιος 20, 2010, 17:54 »
Φορολογικό αδίκημα η μη πληρωμή των διοδίων
Πέμπτη, 20/05/2010    

Ως φορολογικό αδίκημα θα λογίζεται η μη καταβολή του αντιτίμου στα διόδια, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, την ώρα που αυξάνεται η δυσαρέσκεια των οδηγών για το πλήθος των διοδίων και το ύψος του αντιτίμου, αλλά και ο αριθμός των οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν.

Οδηγοί έχουν φτάσει στα διοικητικά δικαστήρια, ενώ κάτοικοι και φορείς από πολλές περιοχές έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η κυβέρνηση που έχει υπογράψει πληθώρα συμβάσεων με κοινοπραξίες που εκμεταλλεύονται τους σταθμούς διοδίων, θα στηρίζει τη νομοθετική ρύθμιση στο επιχείρημα ότι το δημόσιο χάνει έσοδα μέσω της μη είσπραξης ΦΠΑ.

Την ίδια ώρα έρχονται και νέοι σταθμοί διοδίων, επί της Εγνατίας Οδού, αρχικά σε Μάλγαρα και Πολύμυλο.

Πηγή: www.athina984.gr

Τι εχετε να πείτε γι'αυτό ??

Αποσυνδεδεμένος agian

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 664
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΔΙΟΔΙΑ
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 20, 2010, 20:26 »
Μάλλον το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ" έχει μεγάλη απήχηση και χάνανε πολύ χρήμα οι εταιρείες.

Για να βρουν λεφτά αυτοί τώρα , ότι θέλεις θα σκαρφιστούν  0_21
Η πρώτη σκέψη είναι η καλύτερη. Η δεύτερη είναι η πιο φρόνιμη...

Αποσυνδεδεμένος YannisS

  • Jimny
  • Μηνύματα: 2146
  • Φύλο: Άντρας
  • Το καλύτερο και πιο οικονομικό 4x4 ever
Απ: ΔΙΟΔΙΑ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 21, 2010, 14:54 »
Κάνουν το χατηράκι των εργολάβων...
Ως γνωστόν, οι περισσότεροι "αρνητές" εκφράζουνν την αντίθεσή τους σε διόδια που έχουν παραχωρηθεί σε εργολάβους (πχ Κόρινθος -Πάτρα), με το επιχείρημα ότι ο συγκεκριμένος "αυτοκινητόδρομος" ΔΕΝ πληροί τις προδιαγραφές (μπαριέρα ασφαλείας/ New Jersey στην μέση, δύο λωρίδες κυκλοφορίας/ρεύμα κλπ). Διαβολική σύμπτωση..
Κάποιοι άλλοι αρνητές, θεωρούν υπερβολικό τον αριθμό των σταθμών διοδίων, ιδιαίτερα σε παράδρομους.
Και φτάνουμε στο : "κυρία, Κυρία, ο Κωστάκης δεν μου δίνει τα χρήματα που μου χρωστάει, να τον τιμωρήσετε"

Αει χαθείτε μυρμηγκάκια ..!

Αποσυνδεδεμένος geojimny

  • Jimny
  • Μηνύματα: 748
Απ: ΔΙΟΔΙΑ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 17, 2010, 10:26 »
''Aρνούνται "οι αστυνομικοί να γίνουν "χωροφύλακες" των κοινοπραξιών διοδίων.Διαβάστε αυτό:

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στα υπουργεία Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη το μαζικό φαίνομενο των οδηγών που περνούν από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου Μεταφορών και του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), οι οποίοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε απόφαση.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών ζήτησαν από το Αρχηγείο της Αστυνομίας να τοποθετήσει αστυνομικούς στα διόδια, έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποιος οδηγός αρνηθεί να πληρώσει, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να καταγράφουν τα στοιχεία του και στη συνέχεια η κοινοπραξία διαχείρισης των διοδίων να προχωρά σε νομικές ενέργειες σε βάρος του οδηγού.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαφώνησαν με το σκεπτικό αυτό, λέγοντας ότι το θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας, καθώς δεν υπάρχει σχετική διάταξη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ούτε η μη πληρώμη αποτελεί ποινικό αδίκημα. Για το λόγο αυτό, το Αρχηγείο θεωρεί ότι οι υπάλληλοι των διοδίων πρέπει -εφόσον το επιθυμεί η κοινοπραξία- να κρατούν τα στοιχεία του οχήματος και, στη συνέχεια, να βρίσκουν μέσω του υπουργείου Μεταφορών σε ποιον ανήκει το Ι.Χ. και να ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Διευκρινίσεις Ρέππα

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες ήθελαν τον υπουργό Μεταφορών να έχει αποστείλει επιστολή στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ζητώντας την "επιστράτευση" των αστυνομικών στα διόδια.

Ωστόσο με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας διευκρινίζει ότι «ουδέποτε απέστειλε επιστολή ή έγγραφο επιστρατεύοντας την Ελληνική Αστυνομία, όπως τον φέρουν δημοσιεύματα, για την είσπραξη διοδίων».

«Η αλήθεια είναι ότι η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων οφείλει, όπως σε κάθε περίπτωση, να μεριμνά για την τήρηση των υποχρεώσεων του Δημοσίου που απορρέουν από τις συμβάσεις οι οποίες έχουν κυρωθεί με νόμο στη Βουλή το 2007», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι «δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας». Πάντως, η εν λόγω σύσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση και οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν προκειμένου να επανεξετάσουν το ζήτημα.

ΠΗΓΗ: TA NEA 16/7/2010



Λες στην επόμενη συνάντηση να παζαρέψουν κανένα επιδοματάκι απ'αυτα που τους "φαγανε"???

Αποσυνδεδεμένος geojimny

  • Jimny
  • Μηνύματα: 748
Απ: ΔΙΟΔΙΑ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 26, 2010, 09:17 »
Η ΕΚΠΟΙΖΩ για τα διόδια

(ANA) – 22-7-2010

Η Τροχαία δεν έχει καμία απολύτως δικαιοδοσία παρέμβασης στις περιπτώσεις που οδηγοί αρνούνται να πληρώσουν διόδια, ενώ η πράξη αυτή δεν τιμωρείται ούτε ποινικά ούτε διοικητικά από το ελληνικό δημόσιο. Αυτά υποστηρίζει σε σημερινή ανακοίνωση η ΕΚΠΟΙΖΩ, και προσθέτει ότι οι οδηγοί δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τα στοιχεία τους στον υπάλληλο των διοδίων παρά μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους, ενώ σε περίπτωση που οι υπάλληλοι των διοδίων κωλυσιεργούν προκειμένου να τους προκαλέσουν ψυχολογική πίεση λόγω των οχημάτων που ακολουθούν, μπορούν να ανεβάσουν την μπάρα μόνοι τους και να φύγουν. Η μόνη ενέργεια που μπορεί να πράξει η εταιρία που έχει αναλάβει τη διαχείριση των διοδίων είναι να διεκδικήσει το αντίτιμο δικαστικά, με τη διαδικασία των πολιτικών δικαστηρίων. Η ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει ότι οι αυξήσεις στα διόδια τα τελευταία δύο έτη κυμαίνονται από 35 έως και 50% ενώ εκατοντάδες χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου παραμένουν θανατηφόρα επικίνδυνα. Επιπλέον, ανεξάρτητα από την ποιότητα των εθνικών οδών, σημαντικό πρόβλημα υφίσταται για χιλιάδες κατοίκους διαφόρων δήμων που τέμνει το εθνικό οδικό δίκτυο, οι οποίοι προκειμένου να μεταβούν στην εργασίες τους ή στις καθημερινές δουλειές τους, αναγκάζονται να καταβάλλουν διόδια σε κάθε διέλευσή τους. Η ΕΚΠΟΙΖΩ δηλώνει ότι συμμετέχει στο κίνημα κατά της αυθαίρετης επιβολής διοδίων και καλεί τους καταναλωτές "να μην πληρώνουν διόδια τόσο στους πολλούς δρόμους άθλιας ποιότητας όσο και στους σταθμούς διοδίων της περιοχής κατοικίας ή εργασίας τους".