Αποστολέας Θέμα: Λίπανση Κινητήρα  (Αναγνώστηκε 38942 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dnm

• Jimny
Λίπανση Κινητήρα
« στις: Νοέμβριος 07, 2009, 02:01 »
Εδώ περιμένω τις προτάσεις σας σχετικα με τι λάδακι να βάζουμε στο θηριάκι μας για πολλά και απροβλημάτιστα Km...
Ποιά η αποψή σας για Valvoline Racing VR1 10W60; ???
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 07, 2009, 02:26 από dnm »

Αποσυνδεδεμένος Metalaxe

• NewsLetter
  • Jimny
  • www.jimnyclub.com
Απ: Λίπανση Κινητήρα
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 10:41 »
AMSOIL ATM 10W30, αλλάγή μια φορά το χρόνο ή 45,000 χλμ, όποιο από τα δύο έρθει πρώτο. Το 10W60 μου φαίνεται πολύ έξω από τις προδιαγραφές που δίνει η Suzuki, δεν ξέρω...
B.R.A.T. President
www.brat.gr

Αποσυνδεδεμένος dt200r

• Jimny
  • Φύλο: Άντρας
  • xionia 2008
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 14:07 »
εγω βαζω 15-50 της motul kanw 7500 χιλιομετρα και τ πεταω..... οπως τα βαζω ετσι τα βγαζω εχω ανοιξει και μοτερ γιατι μου εσπασε το καπακι και το μοτερακι ηταν χαρτι

Αποσυνδεδεμένος greenjimny

• Jimny
  • "JIMNY" nothing more, nothing less!!!!
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 15:06 »
Τotal-Beverol 10W40, τα αλλαζω καθε 12.000χλμ και ειναι μια χαρα.
9 ευρω το λιτρο κανει.
Nobody is perfect...except the captain!!!!

Αποσυνδεδεμένος dnm

• Jimny
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 10, 2009, 00:16 »
AMSOIL ATM 10W30, αλλάγή μια φορά το χρόνο ή 45,000 χλμ, όποιο από τα δύο έρθει πρώτο. Το 10W60 μου φαίνεται πολύ έξω από τις προδιαγραφές που δίνει η Suzuki, δεν ξέρω...
αλλαζεις λαδια καθε 45.000??????Το θεωρεις λογικο????

Αποσυνδεδεμένος dnm

• Jimny
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 10, 2009, 00:19 »
Υπαρχει κανεις μηχανολογος στο forum μας πει πεντε πραγματα για το τοσο σημαντικο αυτο θεμα?.Π.χ κοιταξτε λιγο αυτο.... http://www.prcclub.gr/Topics/Lubricants/Kinematic%20Viscosity%20at%20130C-100C-40C-4C.pdf εχει αρκετο ενδιαφερον...

Αποσυνδεδεμένος minoas1212

• Jimny
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 10, 2009, 01:10 »
καλησπερα !!!!!!   οπως εχω ξαναπει κ πιο παλια τα valvoline  ειναι πολυ καλα αρκει να γραφουν οτι παραγωνται κ ΣΥΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!!!! και μην ρωτατε το γιατι!!!!!  ο νοων νοειτο!!!!!   
οσο για τα amsoil ναι ειναι για τοσα χιλιομετρα οπως και καποιες αλλες μαρκες λαδιων διοτη ειναι λαδια  παραφινης !!!  ανωτερης ποιοτητας!!!!!!  οπως κ τα LUBRICATION ENGINEERS   σε αυτα ειμαι πιο   fun  απλα γιατι  τα εχω δουλεψη σε πραγματικα ακραιες συνθηκες!!!!!!!   
συμαντικο ειναι να αλλαζουμε και το φιλτρο λαδιου  καθε φορα!!! το κοστος ειναι μικρο και η δουλεια που κανει ειναι συμαντικη!!!
τωρα  μια εποχη της ζωης μου ειχα προσβαση στο χημειο της  δουλεια μου ( παει και αυτη ιδιωτικοποιηθικε ελπιζω να μην πεφτουν σε λιγο καιρο αεροπλανα σαν κουραδες απο τον ουρανο) εκει εξεταζανε δειγμα λαδιων απο κινητηρες και αναλογα με τα εβρηματα γνωριζουν και την φθορα του κινητηρα!!!!
 μου εξετασανε καποια συνθετικα λαδια απο καποιους δικους μας κινητηρες οχηματων και οχι αεροσκαφων  ειχαμε ολοι εντυπωσιαστη  απο το πως τα συνθετικα λαδια σχεδον κρατουσαν ολες τους της ιδιοτιτες και μετα απο 50000 χιλ !!!!!!!!!!  απλα τα αλλαζαμε γιατι δεν ειχαμε την ψυχολογια να τα κρατησουμε αλλο  στα  αυτοκινητα μας!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Metalaxe

• NewsLetter
  • Jimny
  • www.jimnyclub.com
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 10, 2009, 08:52 »
αλλαζεις λαδια καθε 45.000??????Το θεωρεις λογικο????
Επειδή δε φτάνω ποτέ αυτά τα χιλιόμετρα σε ένα χρόνο τα αλλάζω μια φορά το χρόνο μαζί με φίλτρο λαδιού, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η εταιρία αναφέρει 25,000 μίλια κανονικής χρήσης, είτε 15,000 μίλια σκληρής χρήσης, είτε 1 χρόνο, όποιο έρθει πρώτα.
B.R.A.T. President
www.brat.gr

Αποσυνδεδεμένος soctap

• Jimny
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 00:24 »
παιδια τι λετε για λαδια 0-20w τα οποια τα εχει και προτεινόμενα το manual;

Αποσυνδεδεμένος potge

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 01:00 »
παιδια τι λετε για λαδια 0-20w τα οποια τα εχει και προτεινόμενα το manual;

Αν και συμπαθώ τα "λεπτά" λάδια, νομίζω πως ένα 30άρι ταιριάζει περισσότερο στις κλιματολογικές μας συνθήκες και στο μοτέρ (εικάζω Μ13Α?). Βέβαια τα λάδια συνεχώς εξελίσσονται και ίσως σε λίγο καιρό αλλάξουν τα δεδομένα, αλλά προσωπικά δύσκολα θα έβαζα 20άρι. Ίσως αν έμενα κάπου βορειότερα να τα έβαζα για την χειμερινή περίοδο. Δεν μας λες βέβαια φίλε soctap τι λάδια έχεις τώρα και αν είσαι ευχαριστημένος. Γιατί αν έχεις πχ 40άρι μπορείς να δοκιμάσεις ένα 30άρι και  να δεις αν έχεις κατανάλωση λαδιού, πως δουλεύει ο κινητήρας, αν ακούγονται τίποτα περίεργοι ήχοι, θερμοκρασίες κλπ. Αν πάλι φοράς ήδη 30άρια χωρίς προβλήματα θα μπορούσες -πιθανώς- να δοκιμάσεις κάποιο 20άρι.
Σε κάθε περίπτωση όλα είναι θεωρητικά και γενικά τα συμπεράσματα και οι απόψεις εξαρτώνται και από την χρήση και τον τρόπο οδήγησης. Πχ αν ρυμουλκείς ή έχεις συχνές επαφές με τα κόκκινα του στροφόμετρου το 20άρι δεν θα ήταν καλή ιδέα.

Αποσυνδεδεμένος soctap

• Jimny
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 01:17 »
καλησπερα φιλε potge to jimny ειναι καινουργιο μιας εβδομαδος εχει τα λαδια της μαμας ,σκεφτομαι στα 2000 χλμ να αλλαξω λαδια δηλ. αυτο που εκανα σε ολλα μου τα αυτοκινητα, βλεπωντας το manual ειδα πως προτεινομενα ειναι τα 0-20w,σουπερ συνθετικα δηλ. πιστευω πως με αυτα θα πετυχουμε και καλυτερη καταναλωση, ας μας πουν οι ειδικοι του forum αποψεις αν πιστευω σωστα.

Αποσυνδεδεμένος potge

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 28, 2010, 13:42 »
Σίγουρα με το 20αρι θα πετύχεις καλύτερη οικονομία το θέμα είναι όμως πρώτον αν αντέχει το 20άρι (αν ταιριάζει δηλαδή στο μοτέρ μας) και δεύτερον αν θα αντέχει κ όταν ζεστάνει ο καιρός. Προσωπικά θα έβαζα (όπως και κάνω) ένα καλό 30άρι, χωρίς βέβαια να μπορώ να αποκλείσω πως και ένα 20άρι δεν θα καλύπτει τις ανάγκες του κινητήρα (με την βελτίωση των λιπαντικών περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα). Το μόνο σίγουρο είναι πως αν πας σε 20άρι θα πρέπει να επιλέξεις 100% συνθετικό, εστερικής (κατά προτίμηση) βάσης Group IV/V.
Στο λινκ αυτό έχει αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν αρκετά και στο να διαμορφώσεις άποψη αλλά και στο να επιλέξεις κάποιο λιπαντικό, καθώς επίσης και στο forum των 4τ που κάποιοι χρησιμοποιούν 20άρια.

• Jimny
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 28, 2010, 19:18 »
Την οικονομια δηλαδη πως θα την πετυχετε για να καταλαβω???
10 w40 ειναι τα λαδια που πρεπει να βαζουμε ;)

Αποσυνδεδεμένος radentis

• Jimny
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 28, 2010, 20:53 »
οσο ποιο λεπτορευστο το λαδι εχει κ μικροτερη αντισταση στα κινουμενα μηχανικα μερη κατι που βελτιωνει την καταναλωση.καιγεται κ ευκολοτερα στα ζορια βεβαιος.οποτε πρεπει να επιλεγουμε αναλογα τη χρηση η οτι λεει η εταιρεια.κατι θα ξερει.
οτι δε σε σκοτωνει σε κανει πιο δυνατο

• Jimny
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 28, 2010, 22:38 »
Η βελτιωση της καταναλωσης κατ'αυτον τον τροπο ειναι ελαχιστη εως μηδαμινη..Ασε που ειναι και ακριβοτερα τα λαδια αυτα.Οποτε ερχομαστε παλι στα λεφτα μας. ;)